Στηρίξτε μας

Λέσβος: Βρίσκουν φυσιολογικό να ζει σκυλί σε κλουβί επειδή αλλού υπάρχουν χειρότερα!

1 Ιουνίου 2012 13:15 | Επικαιρότητα
Λέσβος: Βρίσκουν φυσιολογικό να ζει σκυλί σε κλουβί επειδή αλλού υπάρχουν χειρότερα!

Εδώ και μια εβδομάδα επιδιώκουμε, να βρούμε σε ποιον ανήκουν τα «βαρελόσκυλα», που ζουν αλυσοδεμένα μέσα σ’ έναν ιδιόκτητο χώρο, στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του τούρκικου χαμάμ, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. στο νησί της Λέσβου. Αναγνώστης του www.zoosos.gr ανώνυμα μας έστειλε αρχικά το φωτογραφικό υλικό, που δείχνει τα αλυσοδεμένα ζώα και μάλιστα ένα εκ των οποίων είναι κλεισμένο μέσα σ’ ένα μικρό κλουβί.

Αρχικά επικοινωνήσαμε με τη Δ.Ε.Η., και ο Γιάννης Παπάζογλου, σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της εταιρίας, Αρθούρου Ζερβού μας διαβεβαίωσε, ότι τα ζώα δεν βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της. Το δημοσίευμα για την κατάσταση αυτών των ζώων το προωθήσαμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, στον Δήμο Λέσβου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και στα φιλοζωικά σωματεία του νησιού.

Επειδή οι μέρες περνούσαν και δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του περιφραγμένου χώρου μέσα στον οποίο βρίσκονται τα σκυλιά επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το γραφείο του αντιδημάρχου, Γιάννη Βατού.

Η γραμματέας του στην οποία ξαναστείλαμε το σχετικό email για να πληροφορήσει τον αντιδήμαρχο μας παρέπεμψε στη δημοτική σύμβουλο, Μιράντα Κοπτερού, η οποία είναι και πρόεδρος της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Λέσβου σχετικά με τα αδέσποτα.

Αφού εξηγήσαμε τηλεφωνικά στην κα Κοπτερού την περασμένη Τρίτη αυτά, που αναφέραμε στο δημοσίευμα, της το στείλαμε και στο email της και εκείνη δεσμεύτηκε, ότι θα συζητηθεί το θέμα χθες Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της 5μελούς Επιτροπής.

Σήμερα την καλέσαμε, για να μάθουμε, αν θα γίνει τελικά καταγγελία στην Αστυνομία, ώστε αυτεπάγγελτα να διωχθεί ο ιδιοκτήτης του ζώου, που το έχει κλεισμένο στο κλουβί.

Τελικά μας απάντησε, ότι πραγματοποίησε αυτοψία φιλοζωικός σύλλογος του νησιού και βρήκε, ότι τα ζώα είναι όλα σε καλή κατάσταση, αν και τα σπιτάκια τους είναι σε τραγική κατάσταση.

Μάλιστα τόνισε, ότι σε άλλον ανήκουν τα 3 βαρελόσκυλα και σε διαφορετικό ιδιοκτήτη το ζώο στο κλουβί, ο οποίος όμως πηγαίνει το ταΐζει και το βγάζει βόλτα κάθε απόγευμα. Διευκρίνισε, ότι το ζώο δε βρέχεται, γιατί είναι σε στεγασμένο χώρο.

Όταν πιέσαμε την κα Κοπτερού θέλοντας να μάθουμε, αν τώρα – που έλαβε γνώση – θα κάνει καταγγελία, αφού είναι παράνομο να είναι το ζώο στο κλουβί, μας είπε, ότι δεν θα το πράξει, γιατί τα ζώα είναι σε ιδιόκτητο χώρο και η 5μελής Επιτροπή του Δήμου Λέσβου ασχολείται μόνο με τα αδέσποτα!

Μάλιστα με έμφαση μας είπε, ότι στη Λέσβο υπάρχουν ζώα, που ζουν σε πολύ πιο τραγικές συνθήκες. Αναρωτήθηκε δε αν όλα τα σκυλιά της Αθήνας ζουν καλύτερα και ασχολούμαστε εμείς με αυτά στο νησί της.

Τελικά λίγο πριν μας κλείσει το τηλέφωνο εμφανώς εκνευρισμένη μας είπε, να κάνουμε εμείς την καταγγελία από την Αθήνα!

Το www.zoosos.gr μετά από αυτή την αντιμετώπιση επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Λέσβου, Γιάννη Βατό. Τον ρωτήσαμε, αν είναι ενημερωμένος για το θέμα και αν έχει δει το email, που στείλαμε στην γραμματέα του.

Αφού μας εξήγησε, ότι το έχει διαβάσει, τον ενημερώσαμε για όλα όσα μας είπε η κα Κοπτερού, η οποία προφανώς αγνοεί τον νόμο 4039/2012. Τότε εκείνος δεσμεύτηκε, να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση την επόμενη Τρίτη!

«Ακραίος και “ταλιμπανικός” ο φιλοζωικός κόσμος στην Ελλάδα»

Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επικοινώνησε με το www.zoosos.gr ο γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Λέσβου «Ο Παν», Σωτήριος Τσόκος.

Μας ενημέρωσε, ότι τα τρία σκυλιά – στα οποία αναφερόμαστε – έχουν στειρωθεί στο παρελθόν από τον σύλλογο τους και επειδή ήταν επιθετικά ο κύριος, που τα εγκατέστησε στο χαμάμ, τα πήρε για να τα σώσει από την ευθανασία.

Για το ζώο, που βρίσκεται στο κλουβί μας είπε, ότι η κατάσταση του δεν είναι κακή, αφού ο ιδιοκτήτης του το φροντίζει και επισήμανε, ότι πρέπει, να είμαστε πραγματιστές.

Μας συμβούλεψε, να κάνουμε ιεράρχηση και διαβάθμιση των περιπτώσεων, που δημοσιεύουμε, αφού υπάρχουν ζώα στο νησί της Λέσβου, τα οποία ζουν σε πραγματικά φριχτές συνθήκες.

Τόνισε, ότι ειδικά τα βαρελόσκυλα και τα κυνηγόσκυλα υποφέρουν. Οι ιδιοκτήτες τους τα βγάζουν έξω μια φορά τον μήνα – αφού τα έχουν να ζουν σε κουτιά – και μάλιστα αυτά τα ζώα, δηλαδή τα κυνηγόσκυλα, σχεδόν ποτέ δεν βλέπουν φως!

Ο κ. Τσόκος επέμεινε λέγοντας, ότι εμείς από την Αθήνα θα πρέπει, να ιεραρχούμε τα περιστατικά, που βγαίνουν στο δημοσιότητα, καθώς κάποια είναι σημαντικά και κάποια δεν είναι! Μάλιστα μας κατηγόρησε, ότι δεν ασχολούμαστε με τα «βαρελόσκυλα»!

Υστερικές κραυγές τα όσα δημοσιεύουμε;

Ο κ. Τσόκος αφού πρώτα μας περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα, τα όσα γίνονται στο νησί του, τελικά μας είπε, ότι στο www.zoosos.gr είμαστε «εντελώς εκτός πραγματικότητας», αυτά, που γράφουμε, είναι «υστερικές κραυγές», ότι «κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας», αφού ζούμε σε άλλο κόσμο.

Σημείωσε δε με έμφαση, ότι «ο φιλοζωικός κόσμος στην Ελλάδα είναι ακραίος και “ταλιμπανικός” γι’ αυτό και τελικά είναι αναποτελεσματικός». O κ. Τσόκος συνέχισε, να μας περιγράφει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά ζωντανά στη Λέσβο αναφερόμενος την εγκληματική συμπεριφορά, που επιδεικνύουν οι κάτοικοι.

Αναφέρθηκε και την αδιαφορία, που επιδεικνύει η Αστυνομία. «Εσείς μπορείτε, να γράφετε, ότι πρέπει να γίνει η καταγγελία, γιατί αυτό ορίζει ο νόμος, όμως εμάς όταν πηγαίνουμε για καταγγελίες μας κοροϊδεύουν» σημείωσε.

Εμείς τονίσαμε στον κ. Τσόκο, ότι δεν μπορούμε, να παραβλέψουμε το γεγονός, πως αυτό το ζώο ζει σ’ ένα κλουβί κάτω από άθλιες συνθήκες και θα παλέψουμε, για να συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Εκείνος απάντησε, ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου τυπικά παρανομεί, αλλά επί της ουσίας δεν το βλάπτει!

Λίγο πριν κλείσουμε την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε με τον Σωτήριο Τσόκος, γραμματέα του Φιλοζωικού Συλλόγου Λέσβου «Ο Παν», του ζητήσαμε, να μας ενημερώνει για τα σοβαρά περιστατικά, με τα οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος και του εξηγήσαμε, ότι ήδη έχουμε επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο και με άλλα φιλοζωικά σωματεία, ώστε το ζώο, που βρίσκεται στο κλουβί με την παρέμβαση της Αστυνομίας, να απελευθερωθεί!

Ας σώσουμε ό,τι μπορούμε!

Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί, να πιστεύει, ότι τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα θα σταματήσουν μονομιάς! Όμως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό, που αντικρίζουμε λέγοντας, ότι αλλού συμβαίνουν χειρότερα!

Πως είναι δυνατόν να θεωρείται ακραίος εκείνος, που τελικά υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων, ενώ γύρω μας συμβαίνουν τόσα εγκλήματα;

Αντί να καταδικάζουμε εμείς, που αυτοχαρακτηριζόμαστε «φιλόζωοι», εκείνους, οι οποίοι κακοποιούν τα ζώα, τελικά κατηγορούμε αυτούς, που τα υπερασπίζονται χαρακτηρίζοντας τους «ταλιμπανικούς»;

Είναι όμως απαράδεκτο να προΐσταται της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Λέσβου ένας άνθρωπος, όπως η κα Μιράντα Κοπτερού, η οποία προφανώς αγνοεί τον νόμο 4039/2012 και ό,τι αυτός ορίζει για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά η άγνοια της αυτή την κάνει, να είναι και ιδιαίτερα θρασύς απέναντι σε εκείνους, που παλεύουν για τον ίδιο σκοπό!

Διαβάστε επίσης:

Άμεση η απάντηση από τη Δ.Ε.Η. για τα σκυλιά στη Λέσβο

Λέσβος: Ποιοι έχουν έτσι δεμένα αυτά τα σκυλιά;

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

 1. ΒΡΑΧΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  PERA APO TOYS ENDIAFERONTES SXOLIASMOYS ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ -ΕΣΤΩ-ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ -ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ Κ ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΕΙ Κ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΕΣ Κ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ <<ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ>> ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

 2. BRAXNOS ANTVNHS

  ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΟΚΟ (ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΟΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ -Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο-ΕΣΤΩ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ Ο ΛΟΓΟ ΣΑΣ-ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ -ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ 6951820609 ΒΡΑΧΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ.ΕΥΧΑΕΙΣΤΩ.

 3. ΒΡΑΧΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ -ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΩΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ-. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΖΩΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ 1 ΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ .- ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝΕ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΕΝΟΣ ΖΩΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ-. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.ΕΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝΣΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

 4. tasoula

  τι διαφορα εχει αυτο με τα σκυλια που μαζευετε εσεις? λες κι εσεις τα εχετε μεσα στο σπιτι σας να κοιμουντε πανω σε μαξιλαρια...

  μονο τα ντομπερμαν παιρνανε καλα.. παρτε το χαμπαρι.. και τωρα με τον κωλονομο σας τα περισσοτερα ταλαιπωρουντε κοπριτες..

  δεν εβρισα.. την αληθεια λεω.. γι αυτο απαιτω να δημοσιευσετε το σχολιο μου να μαθαινει ο κοσμος ολες τις πλευρες και οχι μονο αυτες που εσεις θελετε να μαθει

 5. Θάνος

  «Ο κ. Τσόκος αφού πρώτα μας περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα, τα όσα γίνονται στο νησί του, τελικά μας είπε, ότι στο http://www.zoosos.gr είμαστε «εντελώς εκτός πραγματικότητας», αυτά που γράφουμε είναι «υστερικές κραυγές», ότι «κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας» αφού ζούμε σε άλλο κόσμο.»

  Γιατί το λες αυτό κύριε Τσόκο;

  «Ακραίος και “ταλιμπανικός” ο φιλοζωικός κόσμος στην Ελλάδα»

  Τι εννοείς κύριε Τσόκο; Ποιον και πώς βλάπτουν; Αρπάζουν περιουσίες μήπως; Αρπάζουν τα εργαλεία κι αντικείμενα από τους ιδιοκτήτες τους;

  Ακραίοι και ταλιμπάν ήταν αυτοί που ξερίζωσαν μια ολόκληρη κοινωνία από τα χαμάμ της Λέσβου το 1800τόσο.

 6. Θάνος

  Η Κοπτερού και ο Παν μπορεί να νοιώθουν ότι είναι ανάμεσα στο σφυρί και στο αμόνι. Από την μια αυτοί που τους πιέζουν να ενεργήσουν και να βοηθήσουν τα ζώα κι από την άλλη αυτοί που τους περιγελούν που ασχολούνται και καταγγέλλουν.
  Προσωπικά σ’ αυτήν την περίπτωση θα ζητούσα όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια και δυναμική παρουσία από όσους ασχολούνται με το θέμα ζώα. θα έλεγα την αλήθεια ότι μόνος δεν μπορώ.
  Αν αυτός που το έβαλε στο κλουβί το έκανε για να το σώσει από την ευθανασία, γιατί δεν του έφραξε έναν αρκετά μεγάλο χώρο ώστε να έχει το ζώο άνεση κινήσεων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.