Στηρίξτε μας

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων & στο Καρμπουνάρι Λουτρακίου 8 σκυλιά νεκρά σε δύο μέρες

15 Σεπτεμβρίου 2016 20:39 | Καταγγελίες
Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων & στο Καρμπουνάρι Λουτρακίου 8 σκυλιά νεκρά σε δύο μέρες

Λουτράκι, Σάββατο 27 Αυγούστου, Κυριακή 28 Αυγούστου. Αύγουστος, ο αγαπημένος μήνας των δολοφόνων, Σαββατοκύριακο βράδυ οι αγαπημένες μέρες και ώρες των «φολάδων» Πώς να είναι άραγε η προετοιμασία; Τα  υλικά; Ο χώρος; Η διάθεση; Η ικανοποίηση πριν και μετά; Ανεβαίνει η αδρεναλίνη; Προετοιμάζει τις φόλες στη κουζίνα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή στο υπόγειο; Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι πρόκειται γι τον άνθρωπο  της διπλανής πόρτας, από περιθωριακό άτομο έως εξέχων μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Το περιστατικό

Τέσσερα σκυλιά νεκρά το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 και άλλα τέσσερα την Κυριακή 28 Αυγούστου. Όλα στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου. Σύμφωνα με τον σύλλογο «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) - εκπρόσωπος του οποίου επικοινώνησε με το www.zoosos.gr - στις 28 Αυγούστου αυτόπτης μάρτυρας, που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, είδε ένα αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε κάτοικο της περιοχής να κινείται αργά 150 μέτρα. Ο οδηγός έκανε συχνές στάσεις προς την μια κατεύθυνση και στη συνέχεια είδε το όχημα να επιστρέφει, από το σημείο το οποίο ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό. Στη διαδρομή που ακολούθησε το Ι.Χ. βρέθηκαν τα δηλητηριασμένα δολώματα, καθώς και τα πτώματα των άτυχων σκύλων. Ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος.

Ο κύριος «φολάς» έριξε θανατηφόρο υλικό ακόμα και στα κάγκελα παρακείμενου εργοστασίου που βρίσκονται  σκυλιά. Ευτυχώς για τα ζώα ήταν σε εσωτερικό χώρο και γλύτωσαν. Κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και στα δύο περιστατικά. Παρά το γεγονός ότι αναφέρθηκαν οι βάσιμες υποψίες για το ύποπτο αυτοκίνητο δεν πραγματοποιήθηκε  έλεγχος από τα αστυνομικά όργανα που ήλθαν επί τόπου. Οι φόλες συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους.

loutrakidilitiriasmenazoa-11Ο δράστη έριξε την φόλα ακόμα και στα κάγκελα επιχείρησης για να δηλητηριάσει τα σκυλιά που ζουν σε περιφραγμένο χώρο.

Στην περιοχή κάποια σπίτια/επαγγελματικοί χώροι διαθέτουν κάμερες παρακολούθησης. Ο κος υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου δεσμεύτηκε ότι θα συγκέντρωνε το υλικό από τις κάμερες. Το υλικό (βίντεο) από τις κάμερες ασφαλείας συλλέχθηκε από τους αστυνομικούς, ελέγχθηκε και το βίντεο αλλά δεν προέκυψαν αποδείξεις (αριθμός κυκλοφορίας, τύπος αυτοκινήτου κ.τ.λ.).

Ωστόσο από τον  ιδιοκτήτης του κτηρίου που είναι εγκατεστημένες οι κάμερες, όπως δήλωσε σε μέλη του  ΔΣ, ποτέ δεν του ζητήθηκε το βίντεο. Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. Περαιτέρω δεν γνωρίζουμε. Η κτηνιατρική υπηρεσία δεν κλήθηκε. Τα δηλητηριασμένα δολώματα συγκεντρώθηκαν  από μέλη του συλλόγου.

Τα αστυνομικά όργανα δεν «κατάσχεσαν» τις φόλες προκειμένου να ελεγχτούν για το είδος του δηλητηρίου. Ο θάνατος των ζώων ήταν ακαριαίος. Αν χρησιμοποιήθηκε κυανιούχο κάλιο είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο δηλητήριο ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΈΝΟ στην ελληνική αγορά.

Τα σκυλιά που δολοφονήθηκαν ήταν φιλικά και φροντισμένα, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας (Κο.Πρ.Α.Π.) φρόντιζαν για τη σίτιση και τη στοιχειώδη κτηνιατρική φροντίδα.  Η τελευταία εγκύκλιος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα είναι σαφής: «Νέα σημαντική εγκύκλιος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας για την εφαρμογή του Νόμου 4039/2012».

Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε ότι  στις 15 Νοεμβρίου 2016, στο Λουτράκι, βρέθηκε σε κάδο ζωντανό κουτάβι το οποίο είχαν ακρωτηριάσει. Εκείνες τις μέρες η Κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη,  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέδωσε εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. …  «Εντολή για έρευνα έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με το ακρωτηριασμένο κουτάβι στο Λουτράκι». Για το περιστατικό δεν έχει εκδοθεί καμία ενημερωτική  ανακοίνωση.  Φυσικά γνωρίζουμε ότι η προανακριτική διαδικασία είναι μυστική αλλά ταυτόχρονα έχουν περάσει 11 μήνες…

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Λουτρακίου πέταξε τα σκυλόσπιτα που έβαλαν φιλόζωοι έξω από το νεκροταφείο για τ’ αδέσποτα

Λουτράκι: Βρήκε κουτάβι ζωντανό με ακρωτηριασμένα τα 4 πόδια την ουρά και το αυτί του!

Εντολή για έρευνα έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με το ακρωτηριασμένο κουτάβι στο Λουτράκι

Π.Φ.Π.Ο.: Ζητάει αυστηρότερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα όπως ο ακρωτηριασμός κουταβιού στο Λουτράκι

Με φόλες εξοντώνουν τα αδέσποτα και στο Λουτράκι

Δηλητηρίασαν 150 περιστέρια, σκυλιά και γάτες στο Λουτράκι

Λουτράκι Κορινθίας: Κλώτσησε το σκυλί και χτύπησε τις γυναίκες

Λουτράκι: Σουρωτήρι το σώμα του σκύλου από τα σκάγια

Λουτράκι: Στείρωσαν 41 σκυλιά της συλλέκτριας

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Η σκυλίτσα θήλασε και έσωσε τα γατάκια που βρέθηκαν πεταμένα στα σκουπίδια στο Λουτράκι (βίντεο)

Λουτράκι: Επανατοποθέτησαν τα σκυλόσπιτα στο νεκροταφείο μετά τις αντιδράσεις

Έσωσαν τον σκύλο από τον Ισθμό της Κορίνθου και «διέσωσαν» την εικόνα της χώρας μας

Έκκληση για την σωτηρία του σκελετωμένου Πόιντερ που εντοπίστηκε στην Κορινθία (βίντεο)

Μπογδάνη Κορινθίας: Εγκατέλειψε το κουτάβι αφού το αλυσόδεσε στο δάσος!

Και πυροβολημένος ο σκύλος που βρέθηκε χτυπημένος από όχημα στον Σολομό Κορινθίας

Βραχάτι Κορινθίας: Βρήκαν τα κουτάβια πεταμένα μέσα στο ποτάμι

Είδαν και κατήγγειλαν τον άνδρα που πέταξε στα σκουπίδια 8 ζωντανά κουτάβια έξω από το Λύκειο Βραχατίου

Πυροβόλησε και τύφλωσε την σκυλίτσα στο Βέλο Κορινθίας

Βρήκε την γάτα καμένη, δεμένη και πνιγμένη στο Βέλο Κορινθίας

Κόρινθος: Δολοφόνησαν τον σκύλο και του έκοψαν τα γεννητικά όργανα!

Διαμαρτυρήθηκαν για την εξόντωση των αδέσποτων στους Αγίους Θεοδώρους

Αρχαία Κόρινθος: Πυροβόλησε την σκυλίτσα επειδή μπήκε στην αυλή του!

Νεράντζα Κορινθίας: Ξυλοκόπησε τα κουτάβια και απείλησε τα παιδιά που τα φροντίζουν

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.