Στηρίξτε μας

Σκελετωμένα σκυλιά σε παράνομο εκτροφείο στη Σαλαμίνα

14 Ιανουαρίου 2013 10:14 | Καταγγελίες
Σκελετωμένα σκυλιά σε παράνομο εκτροφείο στη Σαλαμίνα

Μέλος της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) εντόπισε την περασμένη Παρασκευή σε ορεινή περιοχή του νησιού (σκόπιμα δεν αναφέρουμε το σημείο) μέσα σ’ ένα αγρόκτημα περίπου 25 σκυλιά όλα της ράτσας Γκέκας. Τα ζώα, τα περισσότερα, είναι εμφανώς σκελετωμένα, κάποια ήταν δεμένα περιμετρικά του οικήματος που υπάρχει στο κτήμα, άλλα κυκλοφορούσαν ελεύθερα και όλα φορούσαν στον λαιμό κουδούνια όπως αυτά που οι βοσκοί βάζουν στα πρόβατα.

Ανάμεσα στα ενήλικα ζώα υπάρχουν και κουτάβια περίπου 4 μηνών. Η πρόεδρος του Ζ.Ο.Ε.Σ. Νάντια Ζόμπολα, αναμένεται σε λίγο να μεταβεί με άνδρες του Α.Τ. Σαλαμίνας στο συγκεκριμένο σημείο ώστε παρουσία της Αστυνομίας τα ζώα να καταγραφούν για να κατασχεθούν αλλά και για να προχωρήσει η δίωξη του ιδιοκτήτη τους, οποίος τα έχει σε αυτή την κατάσταση.

Η κα Ζόμπολα κάνει έκκληση για τροφές, φιλοξενίες και υιοθεσίες καθώς τα ζώα είναι πάρα πολλά και εξαιρετικά πεινασμένα, ενώ οι δυνατότητες των εθελοντών έχουν εξαντληθεί.

Όπως είπε η κα Ζόμπολα, ο ιδιοκτήτης του παράνομου εκτροφείου είναι γνωστός στην περιοχή και έχουν τα στοιχεία του στη διάθεση τους, αφού έξω από το κτήμα υπήρχε και ένα αγροτικό αυτοκίνητο, του οποίου ο αριθμός κυκλοφορίας θα βοηθήσει στην εξακρίβωση του.

Η Ζ.Ο.Ε.Σ. πριν από 3 χρόνια είχε προχωρήσει σε συστάσεις προς τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος είχε και τότε αρκετά ζώα χωρίς να τα στειρώνει. Η παράνομη εκτροφή ζώων διώκεται, καθώς απαιτούνται ειδικές άδειες, εγκαταστάσεις, πληρωμή Φ.Π.Α. για τις αγοραπωλησίες, που πραγματοποιούνται, και διαδικασίες συγκεκριμένες, αφού για να λειτουργεί νόμιμα ο εκτροφέας υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επειδή η καταγγελία για παράνομη εκτροφή και εμπόριο σκυλιών δεν αποδεικνύεται εύκολα - εκτός και αν συλληφθεί ο εκτροφέας την ώρα της «δράσης» - οι κατηγορίες που θα βαρύνουν αυτούς, που έχουν σε αυτή την κατάσταση τα σκυλιά είναι οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Το γεγονός δηλαδή, ότι είναι απολύτως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, προφανώς χωρίς εμβόλια, χωρίς τσιπ, χωρίς καμιά φροντίδα πέρα από το νερό και το υποτυπώδες φαγητό, αφού είναι και εξαιρετικά αδύνατα.

Οι παράνομοι εκτροφείς εξασφαλίζουν για τους εαυτούς τους ένα γερό εισόδημα βάζοντας τα εξαθλιωμένα ζώα να γεννοβολούν, αφού τα πουλάνε στους ενδιαφερόμενους ιδιώτες ή και καταστήματα με έγγραφα γνησιότητας της φυλής αμφιβόλου ποιότητας.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά σε αυτό το εκτροφείο επειδή είναι όλα της ράτσας Γκέκας προορίζονται για κυνηγούς.

Πολλά τα περιστατικά στη Σαλαμίνα

Η Νάντια Ζόμπολα κάνει έκκληση για τη συγκέντρωση σκυλοτροφών, αφού τα ζώα είναι πολλά και έχουν άμεση ανάγκη σίτιτης. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ή ενδιαφέρεται να αποκτήσει κάποιο αυτά μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο: 6938209651, αφού αρχικά τα θηλυκά θα στειρωθούν και μόλις κατασχεθούν θα προωθηθούν για υιοθεσία.

Η κα Ζόμπολα κάνει έκκληση και για την ενίσχυση του έργου τους καθώς τα περιστατικά, που διαχειρίζονται καθημερινά οι λίγοι εθελοντές είναι πάρα πολλά και τα έξοδα τους υπέρογκα.

Ο δε Δήμος Σαλαμίνας είναι παντελώς απών και φυσικά «δεν ιδρώνει το αυτί του», αφού άλλοι έχουν φορτωθεί τις ευθύνες του. Ο αριθμός λογαριασμού της Ζ.Ο.Ε.Σ. στην ALPHA BANK είναι 180 002101 111700 (IBAN GR90 0140 1800 1800 0210 1111 700).

Επί της ουσίας ευαίσθητοι ιδιώτες εθελοντές κάνουν εκείνο, που θα έπρεπε να σπεύσει να πράξει η δημοτική αρχή! Προφανώς ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιάννης Τσαβαρής, έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα πράγματα.

Διαμαρτυρηθείτε για όσα συμβαίνουν στη Σαλαμίνα και για την αδιαφορία που επιδεικνύει ο δήμος τόσο στο email του δημάρχου, Γιάννη Τσαβαρή, το οποίο είναι: [email protected], αλλά και στην παράταξη του δημάρχου «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πολιτών Σαλαμίνας» στο: [email protected] και στο email του Δήμου Σαλαμίνας [email protected].

Για να διαμαρτυρηθείτε μέσω τηλεφώνου καλέστε σε αυτά τα τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή η παράνομη εκτροφέας σκύλων στο Περιστέρι

Καταδικάστηκε με αναστολή η παράνομη εκτροφέας & έμπορος σκύλων στα Σπάτα Αττικής

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την παράνομη εκτροφέα σκύλων που εντόπισαν στο Περιστέρι

Μαραθώνας: Δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο παράνομο εκτροφείο

Έσωσαν τα ζώα από τον παράνομο εκτροφέα - εκμεταλλευτή τους στον Μαραθώνα (βίντεο)

Με εντολή εισαγγελέα κατάσχεσαν 37 σκύλους σε παράνομο εκτροφείο στα Σπάτα

Καταδικάστηκε ο παράνομος εκτροφέας που πουλούσε σκυλιά στον Γέρακα

Βρήκαν 37 σκυλιά να ζουν μέσα στα κόπρανα & στα ούρα τους σε παράνομο εκτροφείο στο Λαγονήσι

Π.Φ.Π.Ο.: Το ΥΠ.Α.Α.Τ. «στηρίζει» τους παράνομους εκτροφείς μη εκδίδοντας την υπουργική απόφαση για την απαιτούμενη άδεια;

Εντόπισαν τους κυνηγούς που κακοποιούσαν ζώα σε παράνομο εκτροφείο στον Καρτερό Ηρακλείου

Ηράκλειο Κρήτης: Καταδικάστηκαν οι δύο παράνομοι εκτροφείς κυνηγόσκυλων στο Καρτερό για την κακοποίηση & το παράνομο εμπόριο

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ

74.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση δεκάδων ζώων από παράνομο εκτροφέα στα Χανιά

Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής (βίντεο)

Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

Σέρρες: 3.000 ευρώ & 10 μήνες φυλακή με αναστολή για το εκτροφείο της φρίκης στο Νεοχώρι


Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Δεν επιτρέπεται η εκτροφή ζώων συντροφιάς μέχρι την έκδοση Κ.Υ.Α. που θα ρυθμίζει τα της αδειοδότησης του επαγγέλματος

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.