Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με αναστολή η παράνομη εκτροφέας & έμπορος σκύλων στα Σπάτα Αττικής

6 Νοεμβρίου 2017 20:38 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με αναστολή η παράνομη εκτροφέας & έμπορος σκύλων στα Σπάτα Αττικής

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μετά από μια ακροαματική διαδικασία που κράτησε περίπου τρεις ώρες καταδικάστηκε σήμερα η Αναστασία Κ. από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ για την παράνομη εκτροφή σκυλιών, την παράνομη πώληση και την κακοποίηση τους, αφού ο χώρος που ζούσαν τα ζώα στο σπίτι της στα Σπάτα Αττικής ήταν άθλιος.

Την παράνομη οικονομική δραστηριότητα της κατηγορούμενης και την κακοποίηση των ζώων λόγω των συνθηκών διαβίωσης έφερε στη δημοσιότητα η Ομάδα Έρευνας Παράνομου Εμπορίου Ζώων, (Ε.Π.Ε.Ζ.) της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς τόσο η Ίρις Καλφοπούλου όσο και η Μαρίνα Τελή, αφού ενημέρωσαν τις αρχές, παρουσία εισαγγελέα προχώρησαν στην κατάσχεση 37 σκυλιών στις 25 Δεκεμβρίου του 2015 τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν σε κακά χάλια.

Η Αναστασία Κ. και η κόρη της, που εργάζεται σε εταιρία ζωοτροφών, στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν πως τα σκυλιά τα είχε η κατηγορούμενη για «ψυχολογικούς λόγους», καθώς κάποια ήταν της μάνας της, κάποια ήταν του συζύγου της και κάποια της τα είχε δώσει ένα κάτοικος της περιοχής.

Η Ίρις Καλφοπούλου εξήγησε στο www.zoosos.gr πως όταν η κατηγορούμενη ρωτήθηκε αν τελικά τα εμπορευόταν, αφού το δικαστήριο είχε στα χέρια του αγγελίες πώλησης τους από το διαδίκτυο, η παράνομη εκτροφέας δήλωσε ότι πουλούσε μόνο δύο κουτάβια τον χρόνο, καθώς αυτό το δικαίωμα της το δίνει ο νόμος, κάτι φυσικά που είναι απολύτως ψευδές! Τα ίδια ψεύδη ανέφερε και η δικηγόρος της η οποία επίσης είπε ότι εκτρέφει ως ερασιτέχνης εκτροφέας σκυλιά Ακίτα και πουλάει τα κουτάβια, και επέμενε και αυτή ψευδώς ότι ο νόμος της δίνει αυτή τη δυνατότητα. Μάλιστα η συνήγορος της κατηγορούμενης είπε στο δικαστήριο ότι αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν πρόκειται να εκδώσει εγκύκλιο αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκτροφή ζώων τότε δεν υπάρχει αδίκημα, κάτι που είναι επίσης απολύτως ψευδές.

Η κατηγορούμενη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι φωτογραφίες που κατέθεσαν οι μάρτυρες δεν είναι από τα δικά της ζώα αλλά τις κατέβασαν από το διαδίκτυο και δείχνουν σκυλιά εκτροφείου από την Κίνα. Είπε μάλιστα ότι η Ίρις Καλφοπούλου είναι «γνωστή κουταβέμπορος» και ότι έκανε την καταγγελία σε βάρος της επειδή η ίδια δεν υπέκυψε στον εκβιασμός της, δηλαδή να της δώσει στην τιμή που ήθελε τα κουτάβια τα οποία ζητούσε επιμόνως να πάρει.

Η Αναστασία Κ. ισχυρίστηκε ότι όσοι αναμείχθηκαν στην κατάσχεση των σκυλιών της πριν από περίπου δύο χρόνια τελικά πλούτισαν από την πώληση τους και σε όσους «πλούτισαν» συμπεριέλαβε τους εθελοντές της Π.Φ.Π.Ο., τον Δήμο Σπάτων, τους ιδιοκτήτες της πανσιόν στην οποία αρχικά φιλοξενήθηκαν τα ζώα, τους επαγγελματίες που έπλυναν και κούρεψαν τα εξαθλιωμένα σκυλιά.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι κτηνίατροι οι οποίοι εξέτασαν τα σκυλιά ψεύδονται στις γνωματεύσεις τους και είναι τόσο κακοί επιστήμονες που δεν θα έπρεπε να είναι καν κτηνίατροι. Στο δικαστήριο για να γίνει πιο πειστική αναφορικά με το πόσο φρόντιζε και αγαπούσε αυτά τα ζώα  προσκόμισε τα βιβλιάρια τους και έτσι αποδείχτηκε ότι κανένα από τα σκυλιά της δεν είχε μικροτσίπ και ότι τα εμβόλια τους δεν είχαν γίνει από κτηνίατρο αφού δεν υπήρχε καμιά σφραγίδα ή υπογραφή κτηνιάτρου πάνω σε αυτά.

Οριστική πλέον η κατάσχεση και υιοθεσία των ζώων μετά την καταδίκη

Τα μικρόσωμα σκυλιά όλα ράτσας Γιορκσάιρ, Τεριέ, και Μαλτέζ κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Σπάτων και αφού έδωσε τότε εντολή η τότε εισαγγελέας Ζώων Αθηνών Πετρούλα Μακρή. Τα ζώα στη συνέχεια αρχικά αποδόθηκαν στον Δήμο Σπάτων, που είναι αρμόδιος εκ του νόμου και ήταν ο μεσεγγυούχος. Μεταφέρθηκαν σε πανσιόν με έξοδα της δημοτικής αρχής και στις 31 Δεκεμβρίου 2015 παραδόθηκαν στην Π.Φ.Π.Ο. η οποία και φρόντισε με το δίκτυο των εθελοντών της να δοθούν σε αναδόχους, δηλαδή σε σπίτια φιλοξενίας αφού η κατάσχεση τους ήταν προσωρινή μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο την τύχη τους.

Και τα 37 σκυλιά τσιπαρίστηκαν, εμβολιάστηκαν και στειρώθηκαν - για λόγους υγείας - και τα έξοδα πλήρωσαν εκείνοι που τα φιλοξενούν, ενώ υπέγραψαν και υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα η υποχρέωση τους να τα παραδώσουν στην Π.Φ.Π.Ο. μόλις αποφασιστεί το τι θα γίνουν. Το δικαστήριο σήμερα αποφάσισε την οριστικοποίηση της κατάσχεσης που έγινε από τις αρχές με αρμόδιο για τη διαχείριση τους τον Δήμο Σπάτων, ο οποίος έχει δικαίωμα να τα δώσει για υιοθεσία με βάσει όσα ορίζει ο νόμος (μικροτσίπ, συμβόλαιο υιοθεσίας).

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε απ'το Εφετείο με μειωμένη ποινή & αναστολή η παράνομη εκτροφέας σκυλιών στα Σπάτα Αττικής

18-6-2018 η δίκη στο Εφετείο Αθηνών για την παράνομη εκτροφέα που πωλούσε σκυλιά στα Σπάτα

6-11-2017 η δίκη της γυναίκας που εξέτρεφε & πουλούσε παράνομα σκυλιά στα Σπάτα Αττικής

22-2-2017 η δίκη της παράνομης εκτροφέα σκύλων που εντοπίστηκε στα Σπάτα

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη της γυναίκας που εξέτρεφε & πουλούσε παράνομα σκυλιά στα Σπάτα

13-2-2017 η δίκη της παράνομης εκτροφέα σκύλων που εντοπίστηκε στα Σπάτα

1-2-2017 η δίκη της γυναίκας που εξέτρεφε και πουλούσε σκυλιά στα Σπάτα μέσω αγγελιών

Με εντολή εισαγγελέα κατάσχεσαν 37 σκύλους σε παράνομο εκτροφείο στα Σπάτα

Π.Φ.Π.Ο.: Το ΥΠ.Α.Α.Τ. «στηρίζει» τους παράνομους εκτροφείς μη εκδίδοντας την υπουργική απόφαση για την απαιτούμενη άδεια;

Βρήκαν 37 σκυλιά να ζουν μέσα στα κόπρανα & στα ούρα τους σε παράνομο εκτροφείο στο Λαγονήσι

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την παράνομη εκτροφέα σκύλων που εντόπισαν στο Περιστέρι

Εντόπισαν τους κυνηγούς που κακοποιούσαν ζώα σε παράνομο εκτροφείο στον Καρτερό Ηρακλείου

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ

74.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση δεκάδων ζώων από παράνομο εκτροφέα στα Χανιά

Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής (βίντεο)

Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

Μαραθώνας: Δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο παράνομο εκτροφείο

Σέρρες: 3.000 ευρώ πρόστιμο και 10 μήνες φυλακή για το εκτροφείο της φρίκης στο Νεοχώρι

Έσωσαν τα ζώα από τον παράνομο εκτροφέα - εκμεταλλευτή τους στον Μαραθώνα! (Βίντεο)

Καταδικάστηκε ο παράνομος εκτροφέας που πουλούσε σκυλιά στον Γέρακα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.