Στηρίξτε μας

Σε άθλιες συνθήκες τα σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στην Ερμίτσα Αιτωλοακαρνανίας στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ (βίντεο)

6 Σεπτεμβρίου 2017 22:43 | Καταγγελίες
Σε άθλιες συνθήκες τα σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στην Ερμίτσα Αιτωλοακαρνανίας στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ (βίντεο)

Στην περιοχή της Ερμίτσας Αιτωλοακαρνανίας και στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της «ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ» ζουν σε άθλια κατάσταση δεκάδες σκυλιά. Τα ζώα μεταφέρθηκαν εκεί τα τελευταία χρόνια από ανθρώπους, που νομίζουν ότι είναι φιλόζωοι, και τελικά ουσιαστικά αφέθηκαν στη μοίρα τους καθώς όταν δεν πεθαίνουν από τις αρρώστιες γίνονται χαλκομανία από τα διερχόμενα αυτοκίνητα καθώς ο χώρος είναι πολύ κοντά στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου.

Η κατάσταση στις εγκαταστάσεις τις «ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ» – που είναι ιδιωτικός χώρος και ο ιδιοκτήτης της δεν έχει καμιά σχέση για την τοποθέτηση των ζώων εκεί – είναι γνωστή εδώ και καιρό και στις αρχές δηλαδή στον Δήμο Αγρινίου και στην Αστυνομία αλλά και στους εκπροσώπους φιλοζωικών φορέων. Δυστυχώς όλοι βολεύονταν με το να παρατάνε εκεί τα ανεπιθύμητα σκυλιά και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους. Εγκαταλελειμμένα, άρρωστα ζώα που ζευγαρώνουν αλλά και νέα κυρίως κουτάβια που αφήνονται σκόπιμα εκεί στη μοίρα τους…

Το θέμα των συνθηκών διαβίωσης των ζώων σε αυτόν τον χώρο - χωματερή ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξε στις 2 Σεπτεμβρίου και ανέβασε στο προφίλ του σήμερα στο facebook o Τάκης Φλωροσκούφης, ο οποίος κάλεσε και την Αστυνομία και κάνει έκκληση - και μέσω του www.zoosos.gr - για να συγκεντρωθούν φάρμακα για τα ζώα ώστε κτηνίατροι της περιοχής τουλάχιστον να αναλάβουν τα άρρωστα.

Τι αναφέρει το Σωματείο Φίλοι Των Ζώων Δήμου Αγρινίου

Με ανάρτηση του στο facebook στις 19 Ιουνίου το Σωματείο Φίλοι Των Ζώων Δήμου Αγρινίου αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με τα αδέσποτα της Βιομπετόν που η κυρία που τα φρόντιζε σταμάτησε να τα ταΐζει μετά τις αναρτήσεις της Ζωοφιλικής Ένωσης Ενεργών Πολιτών Αγρινίου θέλω να πω τα εξής: Επειδή με έβρισαν και με απείλησαν τηλεφωνικά, και με κατηγόρησαν ότι εγώ είμαι ηθικός αυτουργός, όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι ευθύς, ειλικρινής και έχω το θάρρος της γνώμης μου. Επομένως δεν χρειάζεται να βάλω κανέναν να πει κάτι ή να κάνει για μένα. Επίσης η εκπρόσωπος της Ζωοφιλικής Ένωσης δεν είναι το τσιράκι μου, που θα έκανε ό,τι της έλεγα. Έχει την δική της γνώμη, διαφορετική αντίληψη και άποψη για τα πράγματα.

Πήγα στην Βιομπετόν μία φορά τον περασμένο Νοέμβριο με την κυρία που φροντίζει τα ζώα. Λυπήθηκα πολύ όταν είδα ένα μπουλούκι από 30 περίπου κουταβάκια μικρής ηλικίας. Λυπήθηκα γιατί έπρεπε να είναι με την μάνα τους. Μου εξήγησε ότι τα βρήκε πεταμένα στους δρόμους, στα σκουπίδια,άλλα τα είχαν για ευθανασία και τα πήρε.

Ετσι, η θλιβερή εικόνα άλλαξε στα μάτια μου σε εικόνα ζωής. Μου είπε ότι κάποια τα ζητάνε για υιοθεσία, άλλα μένουν, και έχει ο θεός. Ήταν και μεγαλύτερα κουτάβια και ενήλικα σκυλιά. Μαζί και ένας γάτος, ο Πορτοκάλης.

Όλα τα ζώα ήταν σε καλή κατάσταση, υγιή, καθαρά, είχαν ξηρά τροφή και νερό, είχαν ν' απαγγιάσουν και τους έβαζε άχυρο για ζεστασιά το οποίο άλλαζε τακτικά.Μου είπε ότι αν αρρώσταινε κάποιο, το περιέθαλπτε.

Σκέφτηκα, υπάρχει κάποιος να τα κάνει καλύτερα? Όχι απάντησα. Μάλιστα δεν τα άφησε ούτε όταν έπαθε αυτοκινητιστικό ατύχημα και χτύπησε, πήγαινε εκεί για να τα φροντίζει με αυτοθυσία, κάνοντας κακό στην υγεία της.

Μακάρι ο Δήμος Αγρινίου, υπεύθυνος για τα αδέσποτα να είχε ενδιαίτημα. Μακάρι να είχε Δημοτικό κτηνιατρείο, μακάρι να τα είχε καταγράψει, να τα είχε στειρώσει, να τα είχε εμβολιάσει, να τα είχε επανεντάξει και να τα φροντίζει σε συνεργασία με τους εθελοντές φιλόζωους και τα σωματεία.

Κουράστηκα να τα λέω στην πενταμελή επιτροπή. Αφού δεν τα κάνει όμως αυτά ο Δήμος, και μέχρι να τα κάνει, τι θα γίνουν τα ζώα?? Εγώ λέω ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που τα φροντίζουν όπως μπορούν και όσο μπορούν.

Αρχές Μαρτίου, σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση με τον εκπρόσωπο του Δήμου, του ζήτησα να δώσει ξηρά τροφή στην κυρία αυτή που φροντίζει τα αδέσποτα και συμφώνησε. Μάλιστα της πρότεινα να μπεί και στο σωματείο μας αλλά αρνήθηκε.

Όλοι εμείς που φροντίζουμε αδέσποτα ζώα, δεχόμαστε τα πυρά από πολλούς καθημερινά, ακόμη και από ανθρώπους της εκκλησίας, και από ιερείς. Ένας Γέροντας μου είπε ότι οι άνθρωποι της εκκλησίας είναι εδώ, και μου έδειξε το τέμπλο με τους αγίους, τον Χριστό και την Παναγία. Έτσι μου έφυγε η απογοήτευση.

Όταν η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου ανακάλυψε τα ζώα που φρόντιζα, αφού τα χτύπησε με ένα ξύλο, έγραψε ένα σωρό ψευτιές και συκοφαντίες με τίτλο "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ". Εγώ απάντησα, αλλά δεν σταμάτησα ούτε μια μέρα να τα φροντίζω και επί 4 μήνες πήγαινα φορτωμένη με τα πόδια 10 χιλιόμετρα για να τα ταΐσω.

Και όταν κάποιος με παραμόνεψε και με χτύπησε στο ψιλογέφυρο ένα βράδυ και ο οποίος καταδικάστηκε, εγώ συνέχισα να πηγαίνω. Το να μαζεύεις ζώα και να σταματάς να τα φροντίζεις γιατί κάποιος είπε κάτι, νομίζω δεν είναι σωστό, γιατί αν βρίσκονται στους δρόμους πάντα υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί ένας χριστιανός να τους δώσει ένα κομμάτι ψωμί.

Κάνω έκκληση στους φιλόζωους προς όλες τις κατευθύνσεις να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ζώα για τις προσωπικές τους διενέξεις και εμπάθειες. Τα ζώα είναι αθώα, περιμένουν κάποιος να φανεί να τα βοηθήσει.

Κυρία ------ τα ζώα σε περιμένουν! Σπυριδούλα Ντέμου».

Διαβάστε επίσης:

Βόνιτσα: Σκυλιά άρρωστα, σκελετωμένα από την ασιτία σε ιδιωτικό χώρο έτρωγαν ακόμα και τα φύλλα των δέντρων

Αγρίνιο: Συστηματική δολοφονία ζώων με φόλες – Δηλητηριάστηκαν 9 γάτες & 1 σκαντζόχοιρος

Δύο αδέσποτα νεκρά από φόλες έξω από το 3ο Λύκειο Αγρινίου (βίντεο)

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων με φόλες και στο Αγρίνιο

Αγρίνιο: Εγκατέλειψε σε μια κούτα και σκότωσε 7 κουτάβια

Άλλη μια θαλάσσια χελώνα caretta caretta χτυπημένη στο κεφάλι με καμάκι στην Αιτωλοακαρνανία

Αγρίνιο: Βρήκε τον Μπούφο να σέρνει την ξόβεργα & τον νεκρό Kοκκινολαίμη (βίντεο)

Γιαννούζι Αγρινίου: Βασάνισε και έκαψε τον σκύλο μέσα στο νεκροταφείο

Μεσολόγγι: Το δικαστήριο αθώωσε τον δολοφόνο του σκύλου που ισχυρίστηκε ότι το ζώο δάγκωσε το παιδί του στο Αιτωλικό

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας: Πέταξαν το αλογάκι για να πεθάνει αφού το βασάνισαν δένοντας του τα πόδια

Μεσολόγγι: Αθώωσαν τον άνδρα που σκότωσε με τσεκούρι σκύλο μπροστά σ’ ένα παιδί στον Άγιο Θωμά

Αιτωλικό: Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε επανειλημμένα με αεροβόλο και σκότωσε σκύλο μέσα σε παιδική χαρά μπροστά στα παιδιά

Αγρίνιο: 30.000 € πρόστιμο στον άνδρα που έδεσε τον σκύλο στον κοτσαδόρο του Ι.Χ. για να τον πάει στο χωράφι του

Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας: Έγδαρε τον σκύλο, ακρωτηρίασε τα γεννητικά του όργανα και τον πέταξε στο δρόμο

Παναιτώλιο: Αντί να φροντίσει το σοβαρά χτυπημένο άλογο το αναζητούσε για να το εκτελέσει!

Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας

Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του!

Νεκρός ο γάιδαρος που δηλητηρίασαν με χημικές ουσίες στο Στράνωμα Ναυπακτίας

Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας: Σκότωσε τον σκύλο και τον πέταξε στον γκρεμό

Σοβαρή η κατάσταση του σκελετωμένου σκύλου που περιφερόταν στον Άγιο Θωμά Αιτωλοακαρνανίας

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που πυροβολήθηκε με μονόβολο στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του!

Συνελήφθη ο άνδρας στο χωράφι του οποίου βρέθηκαν 3 γάτες κρεμασμένες σε δέντρο στη Λυσιμαχία Αιτωλοκαρνανίας

Τριανταίικα Νεάπολης Αγρινίου: Πόσο μπορεί να ζήσει ένας σκύλος αν έχει για φαγητό λεμόνια;

Αγρίνιο: Έκαψαν σκυλί στην στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.

Αγρίνιο: Σκότωσαν τη σκυλίτσα πυροβολώντας την με αεροβόλο

Αγρίνιο: Μ’ ένα παλούκι θέλησαν να μετακινήσουν το πτώμα του σκύλου

Σωρηδόν εγκαταλείπουν κουτάβια παντού στο Αγρίνιο

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.