Στηρίξτε μας

Αγρίνιο: Συστηματική δολοφονία ζώων με φόλες – Δηλητηριάστηκαν 9 γάτες & 1 σκαντζόχοιρος

26 Αυγούστου 2017 08:19 | Καταγγελίες
Αγρίνιο: Συστηματική δολοφονία ζώων με φόλες – Δηλητηριάστηκαν 9 γάτες & 1 σκαντζόχοιρος

Με το www.zoosos.gr επικοινώνησε η Σταυρούλα Λιβιτσάνου που είναι κάτοικος Αγρινίου, για καταγγείλει τη δολοφονία αδέσποτων και άγριων ζώων με φόλες στη γειτονιά της. Διαβάζοντας το χρονικό της υπόθεσης, όπως το διηγείται η ίδια η αυτόπτης μάρτυρας, διαπιστώνεται ότι μέχρι τώρα έχουν δηλητηριαστεί περίπου 10 ζώα - εννιά από τα οποία πέθαναν - και ο ή η δράστης παραμένει άγνωστος.

Η κα Λιβιτσάνου εξηγεί: «Την Παρασκευή 18/08/2017 και ώρα περίπου 12 το μεσημέρι, ενώ βρισκόμουν στην αυλή του σπιτιού μου, μια από τις 10 αδέσποτες γάτες που ταΐζω στην αυλή μου, ήρθε ξαφνικά με ταχύπνοια και έντονη σιελόρροια. Την μετέφερα αμέσως στον ιδιώτη κτηνίατρο Νικόλαο Φλώρο, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς όπως διαπίστωσε και ο κτηνίατρος, επρόκειτο για δηλητηρίαση.  Μετά από περίπου δύο ώρες, επέστρεψα με τη γάτα στο σπίτι μου, όπου και διαπίστωσα ότι έλειπαν από την αυλή δύο ακόμη γάτες από αυτές που φροντίζω.

Βγήκα σε διπλανό μονοπάτι, το οποίο συνδέει την οδό Πόρου με την οδό Δελμούζου, προς αναζήτηση των γατών. Στο μονοπάτι αυτό που καταλήγει δίπλα στον τοίχο του σπιτιού με αριθμό 14 στην οδό Δελμούζου, εντόπισα έναν νεκρό γάτο άγνωστο προς εμένα. Συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασης και επέστρεψα στο σπίτι μου για να ειδοποιήσω την τοπική φιλοζωική οργάνωση. Η πρόεδρος κυρία Αναγνωστοπούλου Βούλα είχε ήδη λάβει γνώση από κυρία που κατοικεί στην οδό Δελμούζου 12, η οποία είχε εντοπίσει μαζί με τον νεκρό γάτο που είδα εγώ, και άλλες δύο νεκρές γάτες στην ίδια περιοχή. Κατευθύνθηκα ξανά προς την οδό Δελμούζου για να συναντηθώ με την κυρία αυτή, η οποία είχε ήδη πετάξει τις 3 νεκρές γάτες σε κάδο απορριμμάτων.

Καλέσαμε την Άμεσο Δράση και έγινε καταγραφή του συμβάντος. Στη συνέχεια, μέχρι και το επόμενο πρωί, βρισκόμουν σε συνεχή αναζήτηση των δύο γατιών που είχα χάσει. Το Σάββατο 19/08 και ώρα περίπου 8 και μισή το πρωί, η κυρία της οδού Δελμούζου 12 ήρθε στο φράχτη του σπιτιού μου αναστατωμένη και με ενημέρωσε ότι στην αυλή σπιτιού στην οδό Δελμούζου 20, βρισκόταν το πτώμα μιας από τις δύο γάτες που αναζητούσα την προηγούμενη μέρα. Το περισυνέλεξα και το μετέφερα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου, όπου με συμβούλευσαν να το καταψύξω άμεσα και να επιστρέψω για να υποβάλλω μήνυση κατ’ αγνώστων, όπως και έπραξα.

Επιστρέφοντας στο σπίτι μου, ανακάλυψα στην αυλή μου δεύτερο πτώμα γάτας, την οποία φρόντιζα, αλλά η οποία δεν είχε εξαφανιστεί όπως οι δύο προηγούμενες, αλλά μέχρι και το πρωί του Σαββάτου που πήγα στην αστυνομία, βρισκόταν στην αυλή μου και ήταν υγιέστατη. Μάζεψα και κατέψυξα και αυτό το πτώμα, ώστε να πάει για νεκροψία και τοξικολογικές εξετάσεις. Στη συνέχεια με τη βοήθεια της φίλης μου Ζήβα Αδαμαντίας που διαμένει σε κοντινή απόσταση, έψαξα εξονυχιστικά την περιοχή γύρω από το σπίτι μου, καθώς η δεύτερη αγνοούμενη γάτα δεν είχε εμφανιστεί από την Παρασκευή και η ατμόσφαιρα στην περιοχή είχε αρχίσει να αναδύει μια μυρωδιά νεκρών ζώων σε αποσύνθεση, κάτι που με έβαλε σε υποψίες για την ύπαρξη και άλλων νεκρών ζώων.

Πράγματι, λίγα μέτρα πιο κάτω, δίπλα και πάλι από το σπίτι στην οδό Δελμούζου 14, όπου βρέθηκαν οι 3 πρώτες νεκρές γάτες από την κυρία στη Δελμούζου 12, βρέθηκε πτώμα σκαντζόχοιρου και λίγα μέτρα πιο κάτω πτώμα ενός ακόμη γάτου. Επιστρέφοντας στο σπίτι, ενημέρωσα εκτενώς την κυρία Αναγνωστοπούλου της Φιλοζωικής οργάνωσης, η οποία με συνάντησε την Κυριακή το απόγευμα στις 6 και μου παρέδωσε προειδοποιητικές αφίσες καθώς και αφίσα με επικήρυξη, ποσού 1.000 ευρώ, για όποιον δώσει πληροφορίες σχετικά με τις δηλητηριάσεις όλων αυτών των ζώων.

Με την κα Ζήβα, αμέσως αρχίσαμε την αφισοκόλληση αλλά και την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Εκεί συνάντησα ξανά την κυρία της οδού Δελμούζου 12, η οποία μου αποκάλυψε ότι η πρώτη γάτα, η οποία ήταν και η μοναδική που διασώθηκε από τη δηλητηρίαση, βρισκόταν στην αυλή της οδού Δελμούζου 14 την Παρασκευή το πρωί και η ίδια την κατέβρεξε με λάστιχο για να τη σώσει, καθώς γνώριζε πως η κυρία που κατοικεί στην Δελμούζου 14 έχει στο παρελθόν δηλητηριάσει ζώα.

Δευτέρα 21 Αυγούστου και περίπου 9 το πρωί, πήγα στο κτηνιατρείο του κυρίου Ιωάννη Φαρμάκη, ο οποίος συνεργάζεται με το Δήμο Αγρινίου, για να τακτοποιήσουμε το θέμα της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων. Εκεί συναντήθηκα και με δημοσιογράφους από τοπικό κανάλι,  οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να δημοσιοποιήσουν την υπόθεση αυτή. Αργότερα, επέστρεψα στην αστυνομία με τις επιπρόσθετες πληροφορίες που είχα λάβει την Κυριακή το απόγευμα από την κυρία στην οδό Δελμούζου 12 και έδωσα συμπληρωματική κατάθεση.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκα στην Εισαγγελία Αγρινίου για να ενημερώσω και να συμβουλευτώ την Εισαγγελέα για το ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις μου και το τι ορίζει ο νόμος για τέτοια περιστατικά. Γυρνώντας στο σπίτι μου το μεσημέρι, παρατήρησα έντονη κινητικότητα γύρω από την αυλή μου. Ο γείτονας και σπιτονοικοκύρης μου, η σύζυγός του, η μητέρα του, η αδελφή του και ο γαμπρός του αφού αντιλήφθηκαν έντονη δυσοσμία στην περιοχή, έψαξαν και ανακάλυψαν κάτω από πυκνά χόρτα, το πτώμα της δεύτερης γάτας που αναζητούσα από την Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου περίπου στις 10 το πρωί, δέχτηκα την επίσκεψη της Αντιπροέδρου της Φιλοζωικής Οργάνωσης κυρίας Τέλιου Αλεξάνδρας, με την οποία επισκεφτήκαμε τα σημεία στα οποία βρέθηκαν τα νεκρά ζώα και την ενημέρωσα αναλυτικά για όλα τα περιστατικά. Το βράδυ της ίδια μέρας περίπου στις 12, ήρθε στην πόρτα του σπιτιού μου η γάτα που είχε διασωθεί από δηλητηρίαση την Παρασκευή 18 Αυγούστου, σε φανερά άσχημη κατάσταση, χειρότερα απ’ ότι  ήταν την πρώτη φορά. Το ζώο έκανε σπασμούς και έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης φοράς, της χορήγησα η ίδια ένεση ατροπίνης και σε συνεννόηση με την Πρόεδρο της Φιλοζωικής, την μετέφερα στο ιατρείο του κυρίου Κατσαντά Νικόλαου. Εκεί ο γιατρός διαπίστωσε ότι η γάτα είχε πέσει για δεύτερη φορά θύμα δηλητηρίασης και η κατάστασή της ήταν κρίσιμη. Έκανε τα αδύνατα δυνατά επί 3 ώρες ώστε να αποφευχθεί ο θάνατος του ζώου. Στις 4 περίπου τα ξημερώματα και αφού η γάτα έδειχνε κάποια σημάδια βελτίωσης, την μετέφερα στο σπίτι με οδηγίες από τον κτηνίατρο, με τον οποίο βρίσκομαι ακόμη σε τηλεφωνική επικοινωνία. Αυτή τη στιγμή η γάτα δείχνει να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αν και είναι φανερά καταπονημένη.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, σας αναφέρω ότι παρά τις προσπάθειες τόσο εμού όσο και πολλών άλλων ανθρώπων που έχουν ενδιαφερθεί για τα γεγονότα αυτά, μέχρι ώρας σε ακτίνα 30 μέτρων από το σπίτι που διαμένω και κυρίως παραπλεύρως του σπιτιού της οδού Δελμούζου 14 έχουν βρεθεί νεκρά 3 αρσενικά και 4 θηλυκά γατιά καθώς και ένας σκαντζόχοιρος. Επίσης μια θηλυκιά γάτα σώθηκε δύο φορές, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, από δηλητηρίαση. Λόγω της έντονης δυσοσμίας που επικρατεί στην περιοχή, τόσο εγώ όσο και γείτονες εικάζουμε ότι υπάρχουν και άλλα νεκρά ζώα τα οποία δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει» καταλήγει η Σταυρούλα Λιβιτσάνου.

Διαβάστε επίσης:

Δύο αδέσποτα νεκρά από φόλες έξω από το 3ο Λύκειο Αγρινίου (βίντεο)

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων με φόλες και στο Αγρίνιο

Αγρίνιο: Εγκατέλειψε σε μια κούτα και σκότωσε 7 κουτάβια

Αγρίνιο: Βρήκε τον Μπούφο να σέρνει την ξόβεργα & τον νεκρό Kοκκινολαίμη (βίντεο)

Γιαννούζι Αγρινίου: Βασάνισε και έκαψε τον σκύλο μέσα στο νεκροταφείο

Μεσολόγγι: Το δικαστήριο αθώωσε τον δολοφόνο του σκύλου που ισχυρίστηκε ότι το ζώο δάγκωσε το παιδί του στο Αιτωλικό

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας: Πέταξαν το αλογάκι για να πεθάνει αφού το βασάνισαν δένοντας του τα πόδια

Μεσολόγγι: Αθώωσαν τον άνδρα που σκότωσε με τσεκούρι σκύλο μπροστά σ’ ένα παιδί στον Άγιο Θωμά

Αιτωλικό: Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε επανειλημμένα με αεροβόλο και σκότωσε σκύλο μέσα σε παιδική χαρά μπροστά στα παιδιά

Αγρίνιο: 30.000 € πρόστιμο στον άνδρα που έδεσε τον σκύλο στον κοτσαδόρο του Ι.Χ. για να τον πάει στο χωράφι του

Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας: Έγδαρε τον σκύλο, ακρωτηρίασε τα γεννητικά του όργανα και τον πέταξε στο δρόμο

Παναιτώλιο: Αντί να φροντίσει το σοβαρά χτυπημένο άλογο το αναζητούσε για να το εκτελέσει!

Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας

Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του!

Νεκρός ο γάιδαρος που δηλητηρίασαν με χημικές ουσίες στο Στράνωμα Ναυπακτίας

Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας: Σκότωσε τον σκύλο και τον πέταξε στον γκρεμό

Σοβαρή η κατάσταση του σκελετωμένου σκύλου που περιφερόταν στον Άγιο Θωμά Αιτωλοακαρνανίας

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που πυροβολήθηκε με μονόβολο στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του!

Συνελήφθη ο άνδρας στο χωράφι του οποίου βρέθηκαν 3 γάτες κρεμασμένες σε δέντρο στη Λυσιμαχία Αιτωλοκαρνανίας

Τριανταίικα Νεάπολης Αγρινίου: Πόσο μπορεί να ζήσει ένας σκύλος αν έχει για φαγητό λεμόνια;

Αγρίνιο: Έκαψαν σκυλί στην στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.

Αγρίνιο: Σκότωσαν τη σκυλίτσα πυροβολώντας την με αεροβόλο

Αγρίνιο: Μ’ ένα παλούκι θέλησαν να μετακινήσουν το πτώμα του σκύλου

Σωρηδόν εγκαταλείπουν κουτάβια παντού στο Αγρίνιο

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.