Στηρίξτε μας

Προσπαθούν να σταματήσουν την παράνομη υλοτομία στο Όρος Αιγάλεω

12 Δεκεμβρίου 2012 16:46 | Περιβάλλον
Προσπαθούν να σταματήσουν την παράνομη υλοτομία στο Όρος Αιγάλεω

Από περιπολίες επιτήρησης, που πραγματοποιούν στελέχη της ομάδας πυρασφάλειας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) στον δασικό πυρήνα του Όρους Αιγάλεω, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας όπως σε άλλες δασικές περιοχές. Το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η παράνομη υλοτομία στρέφεται και στα μικρά φυτά που προέρχονται από αναδασώσεις.

Το γεγονός αποδίδεται, σ’ έναν βαθμό, στον συνδυασμό της οικονομικής κρίσης με τα χαμηλά εισοδήματα  των κατοίκων της περιοχής και την αύξηση της ανεργίας πέρα από κάθε πρόβλεψη.

Στελέχη του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. διατύπωναν την άποψη ότι αν δε παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της υλοτομίας θα υπάρξει επανάληψη, σε μικρότερη κλίμακα, της περιόδου της κατοχής όταν κατακόπηκαν σχεδόν όλα τα δέντρα του βουνού λόγω έλλειψης ορυκτών καυσίμων στα νοικοκυριά.

Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για το βουνό (αποψίλωση, διάβρωση, ερημοποίηση  κ.τ.λ.) Για τον λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. με σχετική της απόφαση προχώρησε στη λήψη άμεσων μέτρων.

KommenoDentro

Αποφάσισε την ενεργοποίηση τμήματος της ομάδας πυρασφάλειας με ταυτόχρονη πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών εποπτείας και παρακολούθησης του όρους Αιγάλεω.

Η δράση θα βασίζεται σε εποχούμενες περιπολίες με οχήματα 4Χ4 σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά και αν υπάρξει ανάγκη σε επάνδρωση καίριων σημείων πρόσβασης στο βουνό καθώς και στη συνεργασία.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει η δυνατότητα να ελεγχθούν όσοι απορρίπτουν μπάζα και στερεά απόβλητα σε δασικές εκτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. απευθύνεται στη Περιφέρεια Αττικής και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  ζητώντας την οικονομική  συνδρομή τους για τη  αντιμετώπιση μέρους των δαπανών της έκτακτης αυτής δράσης προστασίας του όρους Αιγάλεω.

Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με δήλωση του τόνισε: «Ας γνωρίζουν όλοι ότι το όρος Αιγάλεω δεν είναι αφύλακτο. Ο Σύνδεσμος και οι Δήμοι μέλη του δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να καταστρέψει προσπάθειες χρόνων αναδάσωσης και προστασίας του.

Ό,τι αποφασίσαμε υλοποιείται και περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση και ουσιαστική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και της Γ.Γ.Π.Π.».

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες ζώα (σκυλιά και αλεπούδες) νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Δήμος Πετρούπολης καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα την δηλητηρίαση ζώων

Δεκάδες άγρια και κατοικίδια ζώα νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

Κατάφεραν να πιάσουν το 1 από τα 4 άγρια άλογα που περιφέρονταν αδέσποτα σε Κορυδαλλό και όρος Αιγάλεω (βίντεο)

Άγρια άλογα χωρίς τροφή περιφέρονται επί μήνες στον Κορυδαλλό ενώ ο κίνδυνος πρόκλησης δυστυχήματος είναι σχεδόν βέβαιος (βίντεο)

Κατάφεραν να βγάλουν το μεταλλικό κουτί που είχε σφηνώσει στη γνάθο του αλόγου που ζει αδέσποτο στο όρος Αιγάλεω

Έκκληση για την προσφορά δεξαμενής νερού για το πότισμα αδέσποτων αλόγων στο όρος Αιγάλεω

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.