Στηρίξτε μας

Δεκάδες άγρια και κατοικίδια ζώα νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

24 Απριλίου 2015 06:11 | Καταγγελίες
Δεκάδες άγρια και κατοικίδια ζώα νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Τη συστηματική δηλητηρίαση, την εξόντωση δεκάδων άγριων ζώων, κατοικίδιων και πτηνών στο Ποικίλο Όρος της Αττικής καταγγέλλει με επιστολή της στο www.zoosos.gr η Κατερίνα Καραγιάννη, η οποία πριν από μερικές μέρες έχασε και τα δύο της σκυλιά από φόλες που κάποιοι σκόρπισαν στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι στις αρχές Απριλίου ο Βασίλης Καρκαντζός, κάτοικος Χαϊδαρίου εντόπισε τρεις αλεπούδες νεκρές από φόλες και μάλιστα μας έστειλε τις σχετικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν το έγκλημα, το οποίο έχει διαπραχθεί εκεί.

Αλεπούδες, νυφίτσες, αγριοκούνελια, κουκουβάκιες, σκυλιά κείτονται νεκρά στο βουνό

Η κα Καραγιάννη στην καταγγελία της επισημαίνει: «Στους όμορους Δήμους του Ποικίλου Όρους (Πετρούπολης, Περιστερίου, Αιγάλεω, Λιοσίων κ.ά.) τον τελευταίο μήνα συντελείται ένα φριχτό έγκλημα. Το Ποικίλο Όρος έχει γεμίσει από άκρη ως άκρη με δηλητηριασμένα δολώματα που περιέχουν πολύ ισχυρό εντομοκτόνο, όπως ανέφεραν οι κτηνίατροι της περιοχής - οι οποίοι εξέτασαν θύματα της δολοφονικής εκστρατείας - το οποίο αποδεκάτισε κυριολεκτικά ζώα της άγριας πανίδας.

Κάποια από τα ζώα που βρέθηκαν νεκρά τον Απρίλιο στο βουνό...

 

Αμέτρητες αλεπούδες, νυφίτσες, αγριοκούνελα, γεράκια, κουκουβάγιες, πέρδικες και αδέσποτα σκυλιά αποσυντίθενται στο βουνό, το οποίο έχει μετατραπεί αυτή τη στιγμή σε εστία μόλυνσης. Η πτωμαΐνη αντικατέστησε τις ευωδίες της Άνοιξης... λίγο πριν την Πρωτομαγιά.

Εκτός από τα ζώα της άγριας πανίδας πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχασαν τα σκυλιά τους με τα οποία περπατούσαν στο βουνό, κάνοντας ταυτοχρόνως εθελοντική πυροφύλαξη, μπαζοφύλαξη και άλλες κοινωνικά επωφελείς δραστηριότητες.

Τα Αστυνομικά Τμήματα της Πετρούπολης, Περιστερίου κ.ά. έχουν δεχθεί πολλές καταγγελίες και μηνύσεις κατά αγνώστων από πολίτες και κτηνίατρους της περιοχής. Οι θρασύδειλοι ένοχοι παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι και καγχάζουν - εν κρυπτώ - για τον πόνο που δημιούργησαν. Φήμες ενοχοποιούν υπαλλήλους του Δασαρχείου, οι οποίοι βασιζόμενοι σε ανυπόστατη υπόθεση πιθανής εμφάνισης κρουσμάτων λύσσας σε αλεπούδες, θέλησαν να ελέγξουν – εξοντώσουν – με αυτόν τον τρόπο τον πληθυσμό τους.

Άλλες φήμες ενοχοποιούν μέλη κυνηγετικών συλλόγων ερμηνεύοντας το ειδεχθές αυτό έγκλημα ως προσπάθειά τους να ελέγξουν τον πληθυσμό των αλεπούδων ώστε να έχουν αρκετά θηράματα (πέρδικες κ.ά.) για να εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους, ή, ακόμη χειρότερα, κάποιοι από αυτούς να κυνηγούν παράνομα (με παραγάδια κ.ά.), καθώς το Ποικίλο Όρος είναι κηρυγμένη ζώνη προστασίας της φυσικής  πανίδας. Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα θύματα υπήρξαν και μερικά κυνηγόσκυλα που ανήκαν σε κυνηγούς.

Το σίγουρο είναι πως αυτή η μαζική εξόντωση των ζώων έγινε πολύ οργανωμένα και κάλυψε ολόκληρη την έκταση του Ποικίλου Όρους από τον Σχιστό και το Σκαραμαγκά μέχρι τις παρυφές της Πάρνηθας.

Η κακουργηματική και τρομοκρατική αυτή δράση εκτελέστηκε  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ προς τους κατοίκους των όμορων περιοχών, πολλοί εκ των οποίων ανεβαίνουν με τα μικρά τους παιδιά στο βουνό για να χαρούν τις ομορφιές της Άνοιξης.

Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει. Η δολοφονία των ζώων είναι παράνομη πράξη και αποτελεί κακούργημα, πόσο μάλλον η μαζική δολοφονία! Δεν μπορούμε να θεωρούμαστε πολιτισμένη χώρα, μέλος της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τέτοιες πρακτικές.

Το Ποικίλο όρος ανήκει στην χλωρίδα και πανίδα του και στους πολίτες οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να το χαίρονται και την υποχρέωση να το φροντίζουν. Εκεί ανεβαίνουν συχνά οικογένειες με τα μικρά παιδιά τους προκειμένου να γνωρίσουν και να χαρούν τη φύση. Επιπλέον πολλοί πολίτες μαζεύουν χόρτα και σπαράγγια από το βουνό και τα καταναλώνουν στο οικογενειακό τους τραπέζι. Θα πρέπει άραγε να θρηνήσουμε κάποιο ανθρώπινο θύμα προτού σταματήσει αυτό το κακό; Κατανοούμε τι θα συμβεί σε κάποιο μικρό παιδί που θα κυλιστεί στα χόρτα της Άνοιξης;

Εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι που δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο, αλλά ξεχνάμε πως ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται και από τον τρόπο που αυτή συμπεριφέρεται στα ζώα και γενικά στο περιβάλλον και τη μητέρα Φύση.

Μετά από αυτά: Ζητούμε – νοερά έστω – συγγνώμη από την Ελληνική Φύση για την ασυνείδητη συμπεριφορά των βάρβαρων ‘συνανθρώπων’ μας. Διαμαρτυρόμαστε από βάθους ψυχής και ζητούμε μια σοβαρή έρευνα και απάντηση από τις Αρμόδιες Αρχές και Φορείς για τα τραγικά συμβάντα     των τελευταίων ημερών. Επιφυλασσόμεθα όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μας» καταλήγει η κα Καραγιάννη στην επιστολή της.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες ζώα (σκυλιά και αλεπούδες) νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

Συστηματική εξόντωση αλεπούδων στη Βοιωτία

Περισσότερα από 20.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

Απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για την παράνομη μαζική εξόντωση αλεπούδων

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα Μεσσηνίας!

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Σέρρες: Νεκροί από φόλες δύο σπάνιοι γύπες

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Τοξικό εντομοκτόνο σκότωσε τα πτωματοφάγα πουλιά στα στενά του Νέστου

Γρεβενά: Δηλητηρίασαν με φόλες 2 αρκούδες

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Koula Kremastioti

    Οι Έλληνες δεν είναι καθίκια, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τους άλλους λαούς. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι παντού και μέσα στον ανθρώπινο πληθυσμό υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Έρευνα αναφέρει ότι το 3% του πληθυσμού γεννιέται με εγκληματικές τάσεις όπως οι αρρωστημένοι που πετάνε τα δολώματα στο Ποικίλο Όρος, το 8% γεννιούνται χωρίς να μπορεί να τους επηρεάσει το αρρωστημένο κοινωνικό σύστημα που δημιουργεί αυτά τα φαινόμενα και είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να βελτιώσουν την κατάσταση και οι υπόλοιποι που είναι και η πλειοψηφία πάνε σαν τα "πρόβατα" όπου τους πούνε και δυστυχώς επειδή στην κοινωνία μας έχει επικρατήσει να θεωρείται αδυναμία το συναίσθημα και η καλοσύνη ρέπουν προς τη σκληρότητα. Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν οι τοπικές αρχές για να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να συλληφθούν οι ένοχοι.

  2. Vasilis

    Καθάρματα. Με ποιο δικαίωμα ρε αποβράσματα μου στερείτε ένα κομμάτι της φύσης. Αλλά αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσετε. Να μου το θυμηθείτε. Δολοφόνοι κομπλεξικοί με χίλια δυό απωθημένα. Αυτή τη φορά θα παίξει φυλακή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.