Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο (βίντεο)

22 Απριλίου 2015 06:30 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο (βίντεο)

Ψεύδονται οι αρμόδιες αρχές!

Μπορεί όλη η Ευρώπη να καταδικάζει το βάρβαρο έθιμο των ταυρομαχιών στην Ισπανία και να ζητά την άμεση κατάργησή του όμως οι ταύροι δεν «μαρτυρούν» μόνo εκεί. Θυσιάζονται και στην Ελλάδα και μάλιστα προς τιμήν των Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ από πιστούς Χριστιανούς.

Φυσικά οι αρμόδιες αρχές της Λέσβου (Αστυνομία, Περιφέρεια) – παρά την εξόφθαλμη παραβίαση της νομοθεσίας όπως είναι π.χ. η υπαίθρια σφαγή – ισχυρίζονται ψευδώς ότι αυτό δεν συμβαίνει, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), γι’ αυτό και φέτος καλείται ο εισαγγελέας να εφαρμόσει τον νόμο υπό το βλέμμα των φιλοζωικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο νησί και όχι μόνο.

Η Π.Φ.Π.Ο. εξηγεί ότι στην Λέσβο «εφαρμόζεται αυτό το βάρβαρο παγανιστικό έθιμο, το λεγόμενο "πανηγύρι του ταύρου", όπου τα άτυχα ζώα περιφέρονται ως εκθέματα και σφαγιάζονται βάρβαρα μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών – ενήλικων και μικρών παιδιών. Έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα αλλά στις μέρες μας γίνεται με τις ευλογίες της εκκλησίας αφού την προηγούμενη μέρα ο ταύρος ευλογείται από τον Μητροπολίτη.

GiannisVoulgarakisΦωτογραφία: Γιάννης Βουλγαράκης www.johnvoulgarakis.com

Είναι μάλιστα τόσο περήφανοι γι' αυτό το έθιμο που αμέτρητα βίντεο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Η Ομοσπονδία μας έστειλε αλλεπάλληλες επιστολές στους αρμόδιους φορείς για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Οι εικόνες όμως τους διαψεύδουν».

Στην τελευταία της επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση και την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου η Π.Φ.Π.Ο. αναφέρει:

«1. Λάβαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις απαντήσεις σας ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε στα πολιτιστικά δρώμενα της Λέσβου να μην συμβαίνει ουδεμία κακοποίηση ζώου (σύμφωνα με το (1) σχετικό) και ότι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου μεριμνά για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας περί αναισθητοποίησης και σφαγής των ζώων (σύμφωνα με το (2) σχετικό).

2. Βάσει των εγγράφων σας, μας προκαλεί εύλογη απορία σε ποιο νησί ονόματι "Λέσβος" και σε ποια χωριά του εν λόγω νησιού ονόματι "Μανταμάδος" και "Αγία Παρασκευή" λαμβάνουν χώρα τα τεκταινόμενα στα ακόλουθα videos τα οποία είναι αναρτημένα στο internet (για τα έτη 2013 & 2014), εφόσον σύμφωνα με όσα μας διαβεβαιώνετε, στην Λέσβο – και τα τοπικά της πανηγύρια – τηρείται στο ακέραιο η Ελληνική νομοθεσία:

«ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ, Λέσβος»

«ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Λέσβος»

...

...

1. Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε ότι το συγκεκριμένο έθιμο, με περιφορά και σφαγή του ταύρου και άλλα "πολιτιστικά" δρώμενα (π.χ. "παρέλαση των αλόγων"), διαδραματίζεται σε περισσότερα του ενός μέρη της Λέσβου, και συγκεκριμένα:

• Μιστεγνά - Κάθε τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα στην γιορτή των Αγίων Ακινδύνων.

• Μανταμάδος - Στην γιορτή του Ταξιάρχη την Κυριακή των Μυροφόρων.

• Αγία Παρασκευή - Τριήμερο πανηγύρι το τελευταίο Σ/Κ του Ιουνίου ή το πρώτο Σ/Κ του Ιουλίου προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους.

• Πηγή-Κώμη - Κάθε δεύτερο Σ/Κ του Ιουλίου εορτή Αγίου Χαραλάμπους.

• Πελόπη - 18-20 Ιουλίου του προφήτη Ηλία.

• Αγιάσος - 18-20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία

• Σκάλα Καλλονής - 24-25 Ιουλίου εορτή Αγίας Άννας.

2. Βάσει των παραπάνω, κοινοποιούμε την μέχρι τώρα αλληλογραφία μας στην Εισαγγελία Λέσβου ζητώντας να παρέμβει άμεσα ώστε να εφαρμοστεί η Ελληνική Νομοθεσία.

3. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουμε εξουσιοδοτήσει το σωματείο - μέλος της Ομοσπονδίας μας "ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης" ώστε, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο από την Εισαγγελική Αρχή, να ορίσει εκπρόσωπο του ο οποίος/η οποία σε συνεννόηση μαζί σας και συνοδεία των αστυνομικών οργάνων/κτηνιατρικών υπαλλήλων οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι για την τήρηση της τάξης/εφαρμογή της νομοθεσίας περί σφαγής και γενικότερα της φιλοζωικής νομοθεσίας, ώστε να παρακολουθήσει και να βιντεοσκοπήσει τα τεκταινόμενα (περιφορά και αναισθητοποίηση ζώου), αρχής γενομένης από το πανηγύρι του Μανταμάδου (26 Απριλίου 2015).

Σταματήστε ΤΩΡΑ τα μαρτύρια των ταύρων. Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή στο Μανταμάδo. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στον Μεσαίωνα» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. που εστάλη σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου.

Διαβάστε επίσης:

Πραγματοποίησαν δημόσια σφαγή ζώων σε πανηγύρι στην Πηγή Λέσβου αν και η νομοθεσία το απαγορεύει

Ζητούν από τους μητροπολίτες να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του ταύρου στον Μανταμάδο

Κιβωτός Μυτιλήνης: Ο τερματισμός της δημόσιας σφαγής ταύρου δεν καταργεί την παράδοση επιβάλλει τον πολιτισμό

Εισαγγελία και Αστυνομία δεσμεύονται ότι δεν θα γίνει σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Έβαλαν τέρμα τουλάχιστον στη δημόσια σφαγή ζώων στην Κάτω Αχαϊά λόγω παράδοσης

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

21 Σχόλια

 1. NASOS

  Βαρβαρότητα ονομάζω την απαγόρευση ενός εθίμου που κρατά αιώνες.
  Βαρβαρότητα ονομάζω την αποστροφή της ματιάς μας, από τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή (πνιγμένοι χιλιάδες μετανάστες) με το σκεπτικό πως δεν αφορά εμάς.
  Βαρβαρότητα ονομάζω την κίνηση ανθρώπων κρεατοφάγων, απέναντι στη σφαγή ενός ταύρου σε ένα Μυτιληνιό κεφαλοχώρι.
  Η ντροπή είναι στον (στη) συγγραφέα αυτού του άρθρου, συνοδευόμενη από υποκρισία.

  1. Θάνος

   Υποκρισία είναι να νοιάζεσαι για αυτούς που πνίγονται μπροστά στα πόδια σου, ενώ απολαμβάνεις τα οφέλη από την παιδική δουλεία.
   http://www.mixanitouxronou.gr/otan-o-kosmos-troi-sokolata-troi-ti-sarka-mou-i-martiria-enos-pediou-sklavou-stis-fities-pou-promithevoun-kakao-tis-viomichanies-tis-disis-osa-pedia-epichirisan-na-apodrasoun-ke/
   Εμ… έτσι που το πας…

 2. BRAXNOS ANTVNIOS

  ολοι σασ να πατε μια ωρα αρχυτερα βρωμιαρηδεσ. μαζι κ ο περισπουδαστοσ εκλησιαστικοσ βρωμιαρησ

 3. Αγγελικη

  δεν ξερω κανεναν χρ'ηστο, που να ιδρυσε θρησκεια. αν εννοεις τον χριστ'ο, τοτε κανεις λαθος. ο χριστος ηταν εναντιον της βιας,καθε βιας. η λατρεια που υπαρχει στην εκκλησια ειναι αναιμακτη. οι πιστοι απεχουν απο το κρεας περισσοτερο απο το μισδο ετος, μεσω των διαφορων νηστειων. το γεγονος οτι εν ονοματι του χριστανισμου διαπραχθηκαν φρικαλεοτητες, δεν σημαινει οτι αυτες ειναι χριστανισμος. οπως η τρομακρατια μετα την γαλλικη επαναστασ, δεν αμαυρωνει το μεγαλειο του ξεσηκωμου , και ο στασλινισμος δεν σπιλωνει ουτε κουρελιαζει τον σοσιαλισμο. το γεγονς οτι επιβιωνουν εθιμα προχριστιανικ που τελουνυαι με αφορμη χριστανικες γιορτες ειναι θεμα πολιτιστικου επιπεδου. οπως ειναι θεμα πολιτοστικου επιπεδου η φρασεολογια και οι καταρες πολλων ''πολιτισμενων'' οικολογφων, που φιλοξενουνται στην σελιδα σας. ο πολιτισμος η εκδηλωνεται παντου 'η δεν υπαρχει.

 4. Green

  Den vlepoume ti geinete ston kosmo posoi athrwpoi den exoun oute ta stixiodei opos nero fagito stegh den vlepoume ti kakopioish uparxei stous dromous ths xwras exoume esas tous filozwous kai mas slzalizete me ta zwa einai kapoia ethima ana ton kosmo opos h tauromaxia sthn ispania h to panugiri tou taurou sthn lesvo auta den boroun ena matso hlithoi na poun na stamatisoun giati den geinete na xathoun ta ethima einai h istoria ths kathe polhs kai xwras den geinete na ta diagrafoume ola etsi....

  1. Koula Kremastioti

   "Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη."

   Πυθαγόρας ο Σάμιος (Σάμος 580 π.Χ. - Μεταπόντιον της Ιταλικής Λουκανίας 500 π.Χ.), μέγας φιλόσοφος, φυσικός ερευνητής και μέγας εφευρέτης.

 5. Όλγα

  Αν με είχαν πείσει ότι όντως υπάρχει θεός και διάβολος, τότε θα ήμουν σίγουρη ότι αυτοί εκεί στη Μυτιλήνη και οι όμοιοί τους, όπου αυτοί και αν βρίσκονται, δεν προσκυνούν αυτόν που θέλουν να νομίζουμε (θεός) αλλά τον αντίπαλό του (διάβολος). Επειδή όμως προσωπικά δεν πιστεύω σε παραμύθια, θα πω ότι απλά ότι είναι ψυχανώμαλοι που διψάν για αίμα και άκρως επικίνδυνοι! Γιατί, αν ήταν μόνο για το πανηγύρι απλά θα έπαιρναν το κρέας να το μαγειρέψουν και να το φαν (αν και όντας χορτοφάγος είμαι αντίθετη ακόμη και σε αυτό) και δεν θα διασκέδαζαν με το βασανισμό των ζώων. Όσον αφορά τα voodoo με τα βαμβάκια με το αίμα... no coments! Είμαι σίγουρη ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Βέβαια, ιδίως σε τέτοιες μικρές κοινωνίες οι αιμομιξίες είναι σύνηθες φαινόμενο ακόμη και στις μέρες μας και όλοι ξέρουμε τα προβλήματα που συνεπάγονται, σωματικά και διανοητικά. Η μόνη λύση είναι λοβοτομή και ισόβιος εγκλεισμός.

  1. Θάνος

   «Βέβαια, ιδίως σε τέτοιες μικρές κοινωνίες οι αιμομιξίες είναι σύνηθες φαινόμενο ακόμη και στις μέρες μας και όλοι ξέρουμε τα προβλήματα που συνεπάγονται, σωματικά και διανοητικά. Η μόνη λύση είναι λοβοτομή και ισόβιος εγκλεισμός.»
   https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJElvh4oEvemD-br9Ro7jjw5Dw3Ibg0c1oAvWGS21PHh4QE318

 6. ANNA

  Το μόνο στο οποίο έχουμε ¨συνηθίσει¨στην Ελλάδα , είναι η βαρβαρότητα . Που είναι ο πολιτισμός μας : Αναρωτιέμαι πλέον αν είμαστε άνθρωποι . ΄Οσον αφορά στο σχόλιο του Loukides ,δεν νομίζω να δένουμε τους λαθρομετανάστες και να τους τραβολογάμε μέχρι να τους αποκεφάλισουμε . Αυτοί έρχονται εθελούσια και εν γνώση τους καραβοτσακίζονται . Δεν νομίζω να ρώτησε κανείς τους ταύρους .

 7. Kostas Loukides

  Βαρβαρότητα ονομάζω την απαγόρευση ενός εθίμου που κρατά αιώνες.
  Βαρβαρότητα ονομάζω την αποστροφή της ματιάς μας, από τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή (πνιγμένοι χιλιάδες μετανάστες) με το σκεπτικό πως δεν αφορά εμάς.
  Βαρβαρότητα ονομάζω την κίνηση ανθρώπων κρεατοφάγων, απέναντι στη σφαγή ενός ταύρου σε ένα Μυτιληνιό κεφαλοχώρι.
  Η ντροπή είναι στον (στη) συγγραφέα αυτού του άρθρου, συνοδευόμενη από υποκρισία. Η ντροπή φαίνεται και από την μη επώνυμη υπογραφή αυτού του άρθρου.

  1. venus

   Θρησκευτικο ξεπουλημα ονομαζω τη σφαγη αρνιων με ξεματωμα σε μια χωρα που δεν εχει απολυτως καμμια θρησκευτικη συγγενεια ουτε με τον ισλαμισμο ουτε με τον ιουδαϊσμο, (γεννετηρες θρησκειες αυτου του τροπου σφαγης).

   Εσκεμμενη υποκρισια ονομαζω την εκμεταλλευση της κοινωνικης εμπαθειας για ανθρωπινες τραγωδιες που προκαλουνται απο την πολιτικη υποκρισια και τον πολιτικο φασισμο της Ευρωπαϊκης Ενωσης!

   Ιδιωτικο μισος ονομαζω την μομφη της κρεατοφαγιας απεναντι σε ακτιβιστες, για να αμαυρωθουν οι πραξεις τους, που εχουν σχεση με την καταργηση του εθιμου κι οχι του κρεατος!

   Η ντροπη ανηκει στον συγγραφεα αυτου του σχολιου, συνοδευομενη απο πληρη αγνοια εθνικων και θρησκευτικων κανονων της χωρας που ζει.
   Η ντροπη επιδεινωνεται απο το γεγονος οτι ο γραφων αγνοει πως το υπαιθριο σφαξιμο με ξεματωμα ειναι απαγορευμενο στην Ευρωπη.

   Οφειλεται ισως στο γεγονος, οτι σε ενα πανηγυρι οπου η μουσικη ειναι τουρκικη, το σφαξιμο εβραϊκο, οι ψευτοαλογομαχιες απο την Νεβαδα, χανει καποιος την συνειδηση της εθνικης ταυτοτητας και ανηκει στο πουθενα, οπου ολα επιτρεπονται.

   Ακομα και σχολια οπως αυτο απο Kostas Loukides.

  2. akatoikhto

   κ. Λουκιδη, τα βάρβαρα έθιμα πρέπει να καταργούνται. Πλέον η επιστήμη εχει αποδειξει ότι τα ζώα έχουν συναισθησία. Αν δεχτούμε την ζωοθυσια ας δεχτούμε και την ανθρωποθυσία. Και αυτή ήταν αρχαίο εθιμο, βλεπε πχ Ιφιγένεια, αλλά καταργήθηκε.

 8. αννα

  Αυτά τα βαρβαρα θεάματα δεν συνάβουν με την ορθοδοξη χριστιανική θρησκεία. Ο μητροπολίτης και όσοι ιερείς εμπλέκονται σε αυτο το έγκλημα να ξηλωθουν απο την θέση τους και να πάνε στον αγύριστο !

 9. MARIA

  Μόνο για τέτοιες βαρβαρότητες είμαστε ικανοί.
  Εκεί που πρέπει να σταθούμε σαν άνθρωποι "κάνουμε" τους ανίκανους.
  Ντροπή για όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.