Στηρίξτε μας

Φόλες στη Μακρυνίτσα: Ή «Ζήσε τη φρίκη στην Ελλάδα! Εμπειρία αλησμόνητη»

8 Νοεμβρίου 2012 12:00 | Καταγγελίες
Φόλες στη Μακρυνίτσα: Ή «Ζήσε τη φρίκη στην Ελλάδα! Εμπειρία αλησμόνητη»

Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» ενημέρωσε το www.zoosos.gr, ότι μέσα σε 20 μέρες και για δεύτερη φορά στην πλατεία της Μακρυνίτσας οι γνωστοί – άγνωστοι έριξαν ξανά φόλες δηλητηριάζοντας τ’ αδέσποτα. Στην άκρως τουριστική Μακρυνίτσα στο «Μπαλκόνι του Πηλίου», 17 χιλιόμετρα από τον Βόλο οι ντόπιοι ξεμπερδεύουν με το «πρόβλημα» όχι στειρώνοντας τα ζώα, αλλά δηλητηριάζοντας τα.Επιλέγουν – δεν εξαναγκάζονται – να τα εξοντώνουν, να τα βλέπουν να σπαρταρούν από τους πόνους, όταν ξεψυχούν από τα ισχυρά δηλητήρια… Συνήθως το έγκλημα γίνεται βράδυ… ώστε το πρωί όλα να έχουν τελειώσει. Η κα Τσιρογιάννη μας εξηγεί: «Παρά τις καταγγελίες που κάναμε ως σύλλογος στην Αστυνομία, παρά τις ανακοινώσεις στις τοπικές εφημερίδες, παρά την αποκήρυξη αυτών των πράξεων από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οι φόλες συνεχίζουν να πέφτουν».

Προφανώς οι κάτοικοι της Μακρυνίτσας θέλουν να διαφημίζουν τον τόπο τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ως τόπο μαρτυρίου για τα ζώα. Ως μια πανέμορφη περιοχή στην οποία ζουν δίποδα κτήνη. Ανθρωπόμορφα τέρατα, τα οποία εκτονώνονται πάνω σε ανυπεράσπιστα πλάσματα.

GataNekriMakrinitsa

Προτείνουμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον Δήμο Βόλου και στον Ε.Ο.Τ. να συμπεριλάβει την εγκληματική συμπεριφορά των κατοίκων στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ντόπιων… Το νέο διαφημιστικό σποτ πρέπει να λέει: «Δες πως σκοτώνουν τα ζώα στην Μακρυνίτσα» ή «Γιατί δεν θέλεις να αφήσεις τα λεφτά σου σ’ αυτούς που σκοτώνουν τ’ αδέσποτα;» ή «Ζήσε τη φρίκη στην Ελλάδα! Εμπειρία αλησμόνητη».

Φόλες μέσα στην παιδική χαρά

Οι φόλες έπεσαν στο χωριό για δεύτερη φορά στις 6 Νοεμβρίου. Η Κατερίνα Πανανού κάτοικος της περιοχής και μια από τις λιγοστές φιλόζωες περιγράφει τι είδε στις 20/10 όταν έγινε η πρώτη εξόντωση των ζώων.

Η κα Πανανού περιγράφει στο προφίλ της στο facebook: «το Σάββατο 20/10/2012 στην Μακρυνίτσα στο Πήλιο κάποιος έριξε φόλες κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού, με σκοπό να αποδεκατίσει τα λιγοστά αδέσποτα του. Την Κυριακή που κατέβηκε η μητέρα μου πρωί - πρωί να ανοίξει το μαγαζί μας, αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Νεκρές γάτες ήταν “σπαρμένες” στην πλατεία καθώς και ένα κουτάβι που χαροπάλευε.

Με ειδοποίησε αμέσως και επειδή έχω τα κατάλληλα φάρμακα στο σπίτι, καταφέραμε και το σώσαμε. Όμως όσο τυχερό (μέσα στην ατυχία του) ήταν το κουτάβι, δεν ήταν άλλα ζωάκια, δυστυχώς. Αφού αναστατωθήκαν οι λιγοστοί φιλόζωοι του χωριού και σήμανε συναγερμός για εμάς, αρχίσαμε να ψάχνουμε για τα υπόλοιπα ζωάκια που ξέρουμε ότι κυκλοφορούν στο χωριό.

Λάβαμε αναφορές ότι και κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της πλατείας από το πάρκινγκ μέχρι την πλατειά βρέθηκαν και άλλες νεκρές γάτες και ένας σκύλος.

Αγνοούνταν ακόμη όμως αρκετά ζώα... Την επόμενη ημέρα εμφανιστήκαν κάποια από αυτά, οπού μετά από λίγη ώρα, αφού είχαν κατέβει κάτι σκαλάκια που οδηγούν στην παιδική χαρά του χωριού γύρισαν και αυτά και παρουσίαζαν συμπτώματα φόλας!

Ευτυχώς καταφέραμε και τα σώσαμε και αυτά. Όμως ακόμη λείπουν κάποια ζώα, όπως και μερικά που βρέθηκαν νεκρά. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ήρθε στο σημείο και κατατεθήκαν οι ανάλογες μηνύσεις.

Όμως αυτό για μένα δεν είναι αρκετό. Μιλάμε για έναν στυγνό εγκληματία, που ζει ανάμεσα μας και που δε δίστασε να πετάξει φόλες ακόμη και μέσα στην παιδική χαρά, που πηγαίνουν παιδάκια και παίζουν...

Σίγουρα δεν είμαστε όλοι το ίδιο άλλα υπήρξαν και κάποιοι επαγγελματίες του χωριού, οι οποίοι δηλώσαν και ευχαρίστηση που έγινε αυτό!

Και όλα αυτά γιατί πιστεύουν ότι φταίνε τα ζώα που δεν έχουν αυτοί δουλειά! Kύριοι, δεν σας φταίει αυτό. Kκατεβάστε τιμές, διορθώστε την ποιότητα των υπηρεσιών σας και αν παρόλα αυτά συνεχίσουν να σας ενοχλούν ακόμη τα ζώα που κυκλοφορούν ελευθέρα, τότε θα φροντίσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό...

Παρακαλώ λοιπόν όσοι φιλόζωοι επισκέπτονται το χωρίο και έχουν μαζί τους τα κατοικίδια τους, ας είναι λίγο προσεκτικοί γιατί δεν ξέρουμε αν ο φονιάς που ζει ανάμεσα μας ξαναχτυπήσει, και ποτέ.

Αν και όσους βλέπω τους ενημερώνω σχετικά βεβαία. Δεν θέλω να δυσφημίσω το χωριό γιατί παρ’ όλα αυτά είναι ένας υπέροχος προορισμός, άλλα νιώθω την ανάγκη να το μοιραστώ μαζί σας.

Χαθήκαν τόσες αθώες ψυχές και θέλω να γίνει κάτι γι' αυτό επιτέλους...».

Διαβάστε επίσης:

Φόλες και στον Βόλο: Όσο σιωπούμε δίνουμε δύναμη στους φονιάδες των ζώων

Αγριά Βόλου: Πέταξε ζωντανά τα γατάκια στη θάλασσα

Ευξεινούπολη Μαγνησίας: Οι επίτροποι της εκκλησίας κυνηγούσαν με σκουπόξυλα το χτυπημένο σκυλί

Βρήκαν τον σκύλο απαγχονισμένο σε δέντρο στην περιοχή Τσατάλι στον Αλμυρό Μαγνησίας

Φυτόκο Μαγνησίας: Βρήκε τον σκύλο εγκαταλελειμμένο δεμένο με σύρμα σε πάσσαλο χωρίς τροφή και νερό

Υιοθέτησε τον γάτο που βρέθηκε παράλυτος πυροβολημένος 2 φορές με αεροβόλο στις Αλυκές Βόλου

Βόλος: Αναζητούν τον άνδρα που εγκατέλειψε το σκυλάκι έξω από το κτηνιατρείο και τον κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Βόλος: Σκύλος περιφερόταν άρρωστος και πυροβολημένος από αεροβόλο

Καλά Νερά Μαγνησίας: Μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την εξόντωση των αδέσποτων

Καλά Νερά Μαγνησίας: Αποφάσισαν να φροντίσουν τ’ αδέσποτα και να πιέσουν τον αρμόδιο δήμο

Βόλος: Έδεσε με σύρμα το στόμα του σκύλου

Τι είδε η τουρίστρια στο Ανατολικό Πήλιο και σοκαρίστηκε;

Δηλητηρίασαν με φόλες 10 σκυλιά στην Μπούφα Πηλίου

Πήλιο: Σκύλος σκελετωμένος και άρρωστος στην τουριστική Τσαγκαράδα

Πήλιο: Σκύλος περιφέρεται με το σύρμα στο λαιμό του να το πνίγει

Βόλος: Οι βοσκοί εκτέλεσαν τα σκυλιά που επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον

Βόλος: Έπνιξε τα γατάκια μπροστά στα παιδιά!

Αλυκές Βόλου: Σκότωσαν την σκυλίτσα ενώ γεννούσε

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.