Στηρίξτε μας

Πήλιο: Σκύλος περιφέρεται με το σύρμα στον λαιμό του να τον πνίγει

16 Δεκεμβρίου 2013 21:28 | Καταγγελίες
Πήλιο: Σκύλος περιφέρεται με το σύρμα στον λαιμό του να τον πνίγει

Ένας σκύλος περίπου 7 μηνών εδώ και μερικές μέρες βασανίζεται συστηματικά αφού κάποιος προσπάθησε να το πνίξει με σύρμα στην περιοχή των Καλών Νερών Μαγνησίας. Το ζώο προφανώς ξέφυγε από τον βασανιστή του αλλά εδώ και μια εβδομάδα περίπου σύμφωνα με τη Φλωρίκα Τσιρογιάννη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», περιφέρεται στην περιοχή με τον σύρμα να μπαίνει όλο πιο βαθιά στο λαιμό του.

Σήμερα τόσο η κα Τσιρογιάννη όσο και το μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Σοφία Αρέθα πήγαν στα Καλά Νερά και προσπάθησαν να το πιάσουν για να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο. Το σκυλάκι υποφέρει και περιπλανιέται διαρκώς αποφεύγοντας κάθε επαφή με άνθρωπο.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» τονίζει ότι «Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου που από το φετινό Σεπτέμβριο υλοποιεί πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων σκύλων, δέχθηκε αναφορές από κατοίκους και ενημερώθηκε για το γεγονός από διερχομένους που συγκλονίζονταν από το σκληρό θέαμα που αντίκριζαν.

Είναι όμως πολύ δύσκολο πλέον να πιάσεις ένα τόσο φοβισμένο ζώο και απαιτεί ειδική γνώση και κατάρτιση για το εγχείρημα, για το λόγο αυτό ο Δήμος ζήτησε σήμερα τη συνεργασία του Δήμου Βόλου που διαθέτει έμπειρο προσωπικό. Άμεση ήταν η απόκριση του Δήμου Νοτίου Πηλίου που κινείται στη σωστή κατεύθυνση δείχνοντας τα αντανακλαστικά ευαισθησίας του. Ελπίζουμε το γεγονός να έχει θετική εξέλιξη». Οι προσπάθειες για να πιαστεί το ζώο και να μεταφερθεί εγκαίρως στον κτηνίατρο θα συνεχιστούν.

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Έβγαλε το σύρμα από το στόμα του σκύλου

Αυτόν τον σκύλο βασάνισαν στις Αλυκές Μαγνησίας δένοντας με σύρμα τη μουσούδα του

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Ερμης

    Δηλητηριαζοντε γατια στον Αγιο βλασιο πηλιου. δεν ξερω τι να κανω αλλα πρεπει κατι να κανω. εχουν χαθει γατια πολλα και το εργο συνεχιζετε δεν μπορω να μην κανω κατι. σας παρακαλω βοηθηστεμε οποιος η οποια μπορει ας μου δωσει μια λυση γιατι ειναι κριμα και αδικο. ψυχουλες ειναι ρε παιδεια γιατι γιατι... τι μπορω να κανω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.