Στηρίξτε μας

Βόλος: Έδεσε με σύρμα το στόμα του σκύλου

3 Μαΐου 2013 12:58 | Καταγγελίες
Βόλος: Έδεσε με σύρμα το στόμα του σκύλου

Στις Αλυκές του Βόλου Μαγνησίας από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας οι φιλόζωοι παλεύουν να πιάσουν ένα αρσενικό σκυλί που εντοπίστηκε να περιφέρεται με το στόμα του δεμένο με σύρμα! Το δύστυχο ζώο, ένα μεγαλόσωμο τσομπανόσκυλο είναι εξαιρετικά φοβισμένο και φυσικά υποφέρει φριχτά. Στην προσπάθειά του να ανοίξει το στόμα του, το σύρμα μπαίνει όλο και περισσότερο στο κρέας με αποτέλεσμα να έχει μολυνθεί όλη τη μουσούδα του και να κινδυνεύει από γάγγραινα, μολύνσεις, ασιτία.

Ο δράστης, που αποφάσισε με αυτό τον σαδιστικό τρόπο να βασανίσει το ζώο, έχει επικηρυχτεί. Οι εθελοντές παλεύουν εδώ και μέρες να το σώσουν, αλλά αφού το ζώο δεν μπορεί να τραφεί δεν μπορούν να το πιάσουν βάζοντας ηρεμιστικό φάρμακο σε τροφή. Έτσι συνεχίσουν τις προσπάθειες για να το λυτρώσουν το συντομότερο από το μαρτύριο του.

Το ζώο είναι με σακατεμένο το ένα του πόδι και εξουθενωμένο από την ταλαιπωρία. Με το ζόρι βγάζει λίγο τη γλώσσα του για να «γευτεί» νερό και προφανώς αυτό το κρατά ακόμα στη ζωή. Δυστυχώς είναι πολύ φοβισμένο και παρά τις απέλπιδες προσπάθειές μας, και με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση ανθρώπου του καταφυγίου του Δήμου Βόλου και του κτηνιάτρου, Κώστα Παγουρτζή, δεν μπορούμε τόσες μέρες να το πιάσουμε, καθώς και η περιοχή δεν εύκολα προσβάσιμη.

Ο σύλλογος «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» τονίζει: «Το ζώο είναι καταδικασμένο να πεθάνει από ασιτία, γάγγραινα ή ασφυξία, εάν δεν πιαστεί το γρηγορότερο. Εμείς θα επιμείνουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, μέσα στις Άγιες Ημέρες και ίσως με τη σωτηρία αυτού του ζώου, σώσουμε και τις ψυχές μας.

Τον δράστη τον επικηρύσσουμε με 350 ευρώ όσα έχει αυτή τη στιγμή το πενιχρό ταμείο μας, για τα φάρμακα και τη σίτιση όλων των υπολοίπων 45 άρρωστων ζώων που φιλοξενούμε.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι που θα βοηθήσει ή έχει στοιχεία γι’ αυτόν που το έκανε, να επικοινωνήσει με τους: Μελπομένη Ευθυμιάδου (πρόεδρος) 6931161420, Μαρία Σέγκλια (γραμματέας) 6985078766, Άγγελος Αντωνίου (μέλος) 6986355904».

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Έβγαλε το σύρμα από το στόμα του σκύλου

Αυτόν τον σκύλο βασάνισαν στις Αλυκές Μαγνησίας δένοντας με σύρμα τη μουσούδα του

Βόλος: Δίνουν 1.000 ευρώ σε όποιον καταγγείλει ποιος βασάνισε τον σκύλο

Πήλιο: Σκύλος περιφέρεται με το σύρμα στο λαιμό του να το πνίγει

Βρήκαν τον σκύλο απαγχονισμένο σε δέντρο στην περιοχή Τσατάλι στον Αλμυρό Μαγνησίας

Φυτόκο Μαγνησίας: Βρήκε τον σκύλο εγκαταλελειμμένο δεμένο με σύρμα σε πάσσαλο χωρίς τροφή και νερό

Υιοθέτησε τον γάτο που βρέθηκε παράλυτος πυροβολημένος 2 φορές με αεροβόλο στις Αλυκές Βόλου

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του πυροβολημένου σκύλου που βρέθηκε στο Φυτόκο Μαγνησίας

Βόλος: Αναζητούν τον άνδρα που εγκατέλειψε το σκυλάκι έξω από το κτηνιατρείο και τον κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Βόλος: Ο σκύλος περιφερόταν άρρωστος και πυροβολημένος από αεροβόλο

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Liliya

    Yia sas! S avtes periptoseis xrisimopioune dixti tous psarades kratontas to etsi oste o skilos fa min dei tous anfropous kai fa pesei akrivos sto dixti. Episeis xrisimopiun ipnotika ktiniatrika farmaka me xrisi eidiko pistoli, pou einai kai avto ktiniatriko, pirovolontas to zoo me skopo fa ton pari o ipnos h fa iremisi kai fa mporesete fa ton piasete. Doulevo se ena asilo kai sinergazoume me filozoikes omades stin Russia. Sas evxoume poli kali tixi kai fa sofi to mikro kakomiriko...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.