Στηρίξτε μας

Οι Παριανοί ξεφορτώνονται τα κουτάβια τους πετώντας τα στα σκουπίδια!

28 Μαρτίου 2012 08:16 | Επικαιρότητα
Οι Παριανοί ξεφορτώνονται τα κουτάβια τους πετώντας τα στα σκουπίδια!

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Μπελέγρης, γράφει στην εβδομαδιαία στήλη στο τελευταίο της φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Πάρου - Αντιπάρου» για τα ζώα και την τύχη, που τους επιφυλάσσουν οι Παριανοί, οι οποίοι πετούν (ακολουθώντας την... παράδοση) τα κουτάβια τους στους κάδους σκουπιδιών!

Η Πάρος που µας πληγώνει - Ζώα στα σκουπίδια

«Εκτός της Πάρου των καθηµερινών προβληµάτων που δηµιουργούνται ελέω πολιτικών, υπάρχει και µία άλλη Πάρος των προβληµάτων που δηµιουργούνται από εµάς! Είναι η Πάρος που µας απογοητεύει και µας κάνει να ντρεπόµαστε που είµαστε πολίτες αυτού του νησιού.

Αλήθεια, πως µπορεί να χαρακτηρίσει κανείς όλους αυτούς που µε ευκολία πετούν µικρά κουταβάκια και νεογέννητα γατάκια στους κάδους απορριµµάτων; Μήπως γνωρίζετε πόσες καταγγελίες υπάρχουν το τελευταίο χρονικό διάστηµα για παρόµοια "ευρήµατα;". Αν η συµπεριφορά µας προς τα ζώα δεν δείχνει τον πολιτισµό µας, τότε, τι άλλο είναι αυτό που µας ξεχωρίζει από το ζωικό βασίλειο;

Δεν πρέπει να είναι τυχαίο, ότι ακόµα και πολύ άγρια ζώα (που ζουν στη ζούγκλα) αποτελούν είδη προς εξαφάνιση, ενώ ο ανθρώπινος πληθυσµός ασφυκτιά και δεν βρίσκει πλέον ζωτικό χώρο για να αναπτυχθεί. Δυστυχώς, στο νησί µας η συµπεριφορά πολλών προς τα ζώα δείχνει ένα µέρος του πολιτισµού µας. Δυστυχώς...

Δεν είµαι καθόλου υπερήφανος που αποφάσισα να γράψω αυτές τις γραµµές στη στήλη µου. Αλλά, δεν πάει άλλο. Έγινα µάρτυρας προ τεσσάρων µηνών ενός περιστατικού που µε εξώθησε να γράψω αυτό το άρθρο. Πήγαινα (λίγο µετά τα µεσάνυχτα) στον κάδο απορριµµάτων στην πλατεία Μαντώς, καθώς κάποιοι αποφάσισαν στη γειτονιά µου (Κάστρο Παροικιάς), ότι είναι ορθό να τους πάρουν όλους και να πηγαίνουµε οι λίγοι επιµένοντες να ζούµε στην ωραιότερη – κατ’ εµένα συνοικία του κόσµου – "ταξίδι" τα σκουπίδια.

Φθάνοντας στους κάδους της πλατείας Μαντώς – έκανε φοβερό κρύο εκείνο το βράδυ και είχε βροχή – πέταξα γρήγορα τη σακούλα και σχεδόν τρέχοντας άρχισα να επιστρέφω στο σπίτι µου. Φεύγοντας, κάτι άκουσα. Δεν έδωσα σηµασία, γιατί το κρύο ήταν τσουχτερό και άρχισα να αναπολώ τη ζέστη του σπιτιού. Πηγαίνοντας προς την Εθνική Τράπεζα κάτι συνέβη µέσα µου είπα να γυρίσω πάλι πίσω.

Σ’ αυτά τα 10-20 µέτρα, είπα 2-3 φορές να τα παρατήσω και να φύγω πάλι για το σπίτι, αφού είχε αρχίσει να κατεβαίνει η θερµοκρασία επικίνδυνα. Φθάνοντας πάλι κοντά στον κάδο, άκουσα κάποιο θόρυβο. Ήµουν σίγουρος πια, ότι ο θόρυβος προερχόταν από ένα ζώο! Κατάλαβα αµέσως, ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στον κάδο απορριµµάτων. Αποφάσισα να µπω σχεδόν ο µισός µέσα στον κάδο. ΣΟΚ! Είδα ένα κουτάβι µερικών ηµερών! "Τα έπαιξα".

Προσπάθησα να καταλάβω την ηλιθιότητα του συµπολίτη µας. Κάποιος αποφάσισε ότι δεν ήθελε ένα κουτάβι και θεώρησε σωστό να το πετάξει στον κάδο. "Καλά, ρε ηλίθιε, σου έκανε η σκύλα σου τα κουτάβια. Δεν τα γούσταρες, αλλά δεν σκέφθηκες «Ελληναρά» πως θα τα «µοιράσεις» δεξιά – αριστερά. Γιατί όµως καταδικάζεις το ζώο και το πετάς ανυπεράσπιστο µέσα στον κάδο;

Πως θα κερδίσει τη ζωή ένα κουτάβι µέσα σ’ ένα κάδο, όταν καλά – καλά δεν µπορεί ούτε να σταθεί στα πόδια του; Πως, ρε ηλίθιε συµπολίτη µου; Πως; Δώσε του τουλάχιστον το δικαίωµα να «πολεµήσει», για να σταθεί στη ζωή. Μέσα στον κάδο τι να «πολεµήσει;»". Στην καλύτερη θα τον έκανε µία χαψιά το άδειασµα του κάδου στο απορριµµατοφόρο την επόµενη ηµέρα.

Πήρα το κουτάβι (βρώµαγε απαίσια) και το πήγα πεσκέσι σπίτι µου. Άσχετος εντελώς µε το θέµα, προσπάθησα να καταλάβω, τι στο καλό έπρεπε να κάνω. Η ασχετοσύνη µου ήταν τόσο µεγάλη, που του έδωσα αρχικά ένα µπούτι κοτόπουλου που βρισκόταν στο ψυγείο, για να φάει. Τι να φάει; Ούτε δόντια δεν είχε! Τέλος πάντων, µε κάτι τηλέφωνα µεταµεσονύχτια κάτι έµαθα, και κάτι έκανα (µετά από κάτι "Γαλλικά" που άκουσα, λόγω της ώρας των τηλεφωνηµάτων).

Π.χ. του έδωσα ζεστό γάλα! (Τόσο µεγάλη επιστήµη). Το βράδυ και αφού ηρέµησε το κουταβάκι ήρθε στην αγκαλιά µου και κοιµήθηκε. Βλέποντας τον, αναρωτήθηκα πόσο ηλίθιοι είναι ορισµένοι. Εκνευρίστηκα, αλλά τι να πεις µ’ ένα κουτάβι στην αγκαλιά, που στη φαντασία του ήσουν κάτι σαν Θεός. Ντροπή µας.

Υ.Γ. Το κουταβάκι µεγαλώνει (απίστευτα άσχηµος και µάλλον χαζοχαρούµενος) και του έδωσα το όνοµα "Μνηµόνιος", ένεκα εποχής και τρόπου εύρεσής του. Ζει καλά, αν και κάνει πιπί του όπου βρει! Ζει πάντως, αλλά δεν του λέω πως τη γλύτωσε και για τον "πολιτισµό" λίγων – κάκιστων Παριανών… Επίσης, όταν δει σακούλα σκουπιδιών κόβει ρόδα µυρωµένα και πάει σε άλλο δωµάτιο. Τελικά, δεν είναι τόσο χαζός ή αδελφάκι του "Ρανταπλάν" όπως νόµιζα αρχικά».

Διαβάστε επίσης:

Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου: Αδυνατούμε να φροντίσουμε τα αδέσποτα που εσείς δημιουργείτε!

Βρήκαν 9 κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε κάδο στα Μάρμαρα της Πάρου

Θα δικαστεί ο άνδρας που κακοποιούσε το μουλάρι του στην Παροικιά της Πάρου

Συνόδευε με το αγροτικό τις αλυσοδεμένες αγελάδες, που μετά βίας περπατούσαν στην Χρυσή Ακτή Πάρου

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει εντατικούς ελέγχους για την κατάργηση του παστουρώματος των ζώων

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στα Μάρμαρα της Πάρου (βίντεο)

Δεκάδες κακοποιημένα ιπποειδή με δεμένα τα πόδια εντόπισε η ομάδα της ANIMAL ACTION στην Πάρο

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία για το παστούρωμα των ζώων στην Πάρο

Κακοποιεί άλογο που έχει διαρκώς εκτεθειμένο & με δεμένα τα πόδια στον Μώλο Πάρου (βίντεο)

6-4-2017 θα δικαστεί ο άνδρας που κλώτσησε γάτα στην Πάρο το 2014

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Ποινή - «χάδι» με αναστολή για τον άνδρα που βασάνιζε τον σκύλο του στην Πάρο αφήνοντας τον χωρίς τροφή & νερό

Ποινή - «χάδι» για τον άνδρα που πυροβόλησε σκύλο στην Πάρο αλλά θα του επιβληθεί πρόστιμο 30.000 €

Άφησαν το σκυλί τους να πεθάνει αβοήθητο στο Μαράθι της Πάρου

Σκελετωμένο και αλυσοδεμένο Πόιντερ στις Κολυμπήθρες της Πάρου

Σκύλος ζωντανό σκιάχτρο στις Κολυμπήθρες της Πάρου (βίντεο)

Πάρος: Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε τον σκύλο του γείτονα του

Πάρος: Πυροβόλησε γάτα, προσποιήθηκε ότι είναι ο αδερφός του για να γλυτώσει την μήνυση αλλά θα δικαστεί!

Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του Παριανού που κακοποιεί τον σκύλο του

Παραμένει σκελετωμένο το Ντόμπερμαν στο Υστέρνι της Πάρου (βίντεο)

Παριανός επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τα σκυλιά του ως αντικείμενα!

Στην Πάρο κάποιοι κακοποιούν ακόμα και τα πρόβατα!

Μίνι «παραγκούπολη» γεμάτη ζώα στη Νάουσα της Πάρου (βίντεο)

Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου (βίντεο)

Ποιος σκότωσε αυτά τα κουτάβια στην Πάρο;

«Ούτε με τα αδέσποτα ζώα τα καταφέρνουμε στην Πάρο»

Πάρος: Μαθητής σκότωσε κλωτσώντας γατάκι και αποβλήθηκε από το Γυμνάσιο

Σκυλίτσα - ζωντανή μούμια στην τουριστική κατά τα άλλα Πάρο

Έσωσαν το βαρελόσκυλο που βρήκαν σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στο Μαράθι της Πάρου

Βρήκαν 8 κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι τα 2 ήδη νεκρά στον Πρόδρομο της Πάρου

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Πάρος: Έπνιξε 5 γατάκια πετώντας τα ζωντανά στη θάλασσα!

Οι Φ.Ε.Π. απαντούν σε όλους εσάς που ζητάτε να τρέξουν μόνο οι άλλοι για τα ζώα

Δήμος Πάρου: Ανεπιθύμητα τα σκυλιά στις παραλίες

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. Κάποιος

  Αξίζει πολλά συγχαρητήρια ο κύριος για την ευσπλαγχνία την οποία επέδειξε προς το χαριτωμένο αυτό πλάσμα. Ας παραδειγματιζόμαστε από τέτοιες πράξεις αγάπης.

 2. Κάποιος

  "Δεν τα γούσταρες, αλλά δεν σκέφθηκες «Ελληναρά» πως θα τα «µοιράσεις» δεξιά – αριστερά. Γιατί όµως καταδικάζεις το ζώο και το πετάς ανυπεράσπιστο µέσα στον κάδο;"

  Το επιχείρημα αυτά είναι ουσιώδες και αξιόλογο. Ενέχει όμως ένα ενοχλητικό και ανούσιο σχόλιο ("Ελληναρά"). Όταν ένας "φιλόζωος" επιθυμεί με τρόπο αξιέπαινο να δημιουργήσει ανεκτικότητα προς τα ζώα, είναι καλό να πορεύεται πλήρως με ανεκτικότητα και κατανόηση και προς τους ανθρώπους, αλλιώς δεν τιμά δεόντως τις πεποιθήσεις του. Υπάρχουν Έλληνες φιλόζωοι και εγκληματίες, όπως και ξένοι. Η αναφορά σε "απαξιωτική ελληνική νοοτροπία" δεν έχει να κάνει με το πραγματευόμενο θέμα και φαντάζει ως εμβόλιμο, ανούσιο, κακεντρεχές και κλισέ σχόλιο. Ας μείνουμε καλύτερα στον ευγενή αγώνα προστασίας των ζώων.

 3. Μαρια

  Χιλια μπραβο χαιρομαι να βλεπω ποσο καλες διαθεσεις υπαρχουν απο ανθρωπους γιατι κουραστηκα να διαβαζω ποσο ασχημα φερονται στα ζωακια τα δισμοιρα οι περισσοτεροι.Στην ατυχια του σταθηκε καλοτυχος ο Μνημονιος Νασταιπαντα καλα παρεα αξια ανεκτιμητη..

 4. konstantina

  ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ "ΑΣΧΕΤΟΣ" ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΤΕ,ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΛΕΓΡΗ,ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ,ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ,ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ,ΟΣΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.