Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Πρέβεζας αντί να εφαρμόζει τη νομοθεσία για τα αδέσποτα κατηγορεί τους λιγοστούς φιλόζωους που πραγματικά νοιάζονται

18 Αυγούστου 2017 09:55 | Καταγγελίες
Ο Δήμος Πρέβεζας αντί να εφαρμόζει τη νομοθεσία για τα αδέσποτα κατηγορεί τους λιγοστούς φιλόζωους που πραγματικά νοιάζονται

Με αφορμή τον θάνατο ενός σκύλου το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε δρόμο στον Μύτικα ενώ ο Δήμος Πρέβεζας υποτίθεται ότι είχε κλείσει στο δημοτικό κυνοκομείο επειδή χαρακτηρίστηκε από κατοίκους ως επιθετικός προκλήθηκαν αντιδράσεις και ο φιλοζωικός σύλλογος «Παρέμβαση για τα Ζώα - Πρέβεζα» για άλλη μια φορά με ανακοίνωση του θέτει ενώπιον των ευθυνών της τόσο τη δημοτική αρχή, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Ροπόκη, τους δημότες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή χαρακτηρίζουν επιθετικά ακίνδυνα ζώα, αλλά και τους κάθε λογής γραφιάδες οι οποίοι θεωρούν ότι επιτελούν δημοσιογραφικό έργο με το να καλύπτουν παράνομες πράξεις.NekroSkyliMytikasDoraTsatsiΗ ανάρτηση της Δώρας Τσάτση ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Η βλακεία έχει μια ευκρινή κλίση να μετασχηματίζεται σε πράξεις, και αυτό την καθιστά επικίνδυνη! Την ίδια ώρα που ενημερώναμε και διασαφηνίζαμε σε εκπροσώπους έντεκα φορέων - συλλογικοτήτων της πόλης  τη νομοθεσία περί προστασίας ζώων και τις αρμοδιότητες του Δήμου και τις ελλείψεις που θα πρέπει να καλυφθούν με ένα δόκιμο διάλογο που αναπτύχθηκε ώστε να καταλήξουμε στο κείμενο που κυκλοφόρησε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β. Ροπόκης επιδίδονταν σε αερολογίες καφενείου στρέφοντας τα βέλη του στην φιλοζωική, συκοφαντώντας και επικρίνοντας μας λέγοντας ένα κάρο γελοιότητες και ανακρίβειες  με την συνδρομή βεβαίως των δημοσιογράφων που εδώ και καιρό με τη σειρά τους μεγεθύνουν το ζήτημα όχι ενημερώνοντας για το υπαρκτό αλλά διασπείροντας υπερβολές και τρόμο.

Πιστεύουμε πως δόθηκε  απάντηση σε αυτή την ελεεινή αρνητική προπαγάνδα κατά των ζώων και των υποστηρικτών τους από το κείμενο των φορέων:  https://politistikosspreveza.wordpress.com/2017/08/07/αδεσποτα-ζωα-πολησ-πρεβεζασ/

Επειδή όμως η βλακεία έχει μια ευκρινή κλίση να μετασχηματίζεται σε πράξεις, και αυτό την καθιστά επικίνδυνη (Δοκίμιο Περί Ανθρώπινης Βλακείας του CIPOLLA CARLO) επανερχόμαστε σήμερα όχι για να σχολιάσουμε την συνέντευξη του αντιδημάρχου κ. Ροπόκη - αυτό το αφήνουμε στην κρίση των δημοτών της Πρέβεζας - αλλά για να καταγγείλουμε το γεγονός του θανάτου ενός ζώου γνωστού και αγαπητού στην πόλη, που ήρθε ως αποτέλεσμα των ενεργειών και της νοοτροπίας του Αντιδημάρχου και όσων θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να ορίζουν την ζωή και τον θάνατο των ζώων.

Συγκεκριμένα στην πενταμελή όταν συζητήθηκε το θέμα δυο ζώων υποτιθέμενων επιθετικών, είπαμε στον Αντιδήμαρχο ότι κατ’ αρχήν συμφωνούμε για την στείρωση τους (αρσενικά υποτίθεται και τα δύο), ζητήσαμε την σήμανση τους, πλην όμως του καταστήσαμε σαφές ότι στο Καταφύγιο δεν μπορούν να πάνε γιατί δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές, δηλαδή κελιά ασφαλείας.

Σημειωτέον ότι κατ’ επανάληψη τα τελευταία δύο χρόνια με αλλεπάλληλα υπομνήματα έχουμε ζητήσει την βελτίωση του Καταφυγίου. Επιμείναμε σε αυτό ότι δηλαδή δεν μπορούν να φιλοξενηθούν τα σκυλιά αυτά με ασφάλεια στο Καταφύγιο και του προτείναμε εναλλακτικά την ολιγοήμερη φιλοξενία σε πανσιόν σκύλων. Ίσως αυτό εννοούσε ο κ. Αντιδήμαρχος όταν είπε ότι ήμασταν αντίθετες στην ...στείρωση των ζώων. Παρά ταύτα, ο κ. Ροπόκης και έτερος δημοτικός σύμβουλος στην πενταμελή επιτροπή αποφάσισαν την μεταφορά των ζώων στο Καταφύγιο.

Αποτέλεσμα. Το σκυλί που αυτοί θεωρούσαν αρσενικό, και που στην πραγματικότητα ήταν μια θηλυκή στειρωμένη από την Παρέμβαση Για Τα Ζώα, την επόμενη κιόλας μέρα το είχε σκάσει από το Καταφύγιο, φαίνεται ότι δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για την πόλη και προχθές βρέθηκε νεκρή στον Μύτικα.

Ένα ζώο χαμένο άδικα. Θλίψη και οργή.

Βεβαίως ο τωρινός αντιδήμαρχος περιβάλλοντος είναι γνωστός από την προηγούμενη θητεία του για τον «υπερβάλλοντα ζήλο» για το κόψιμο δένδρων και πρασίνου και την πλήρη αδιαφορία και άγνοια για το θέμα της διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Όμως, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος και ..υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα θα πρέπει επιτέλους να πάρει την ευθύνη για τον άδικο θάνατο του ζώου, που σύμφωνα με τον νόμο όφειλε να προστατέψει και να εγγυηθεί την ευζωία του και να λογοδοτήσει.

Και ασφαλώς περισσεύει να πούμε ότι εμείς θεωρούμε τον κ. Ροπόκη ακατάλληλο για αυτή την θέση.

Τέλος μία απάντηση σε όσους χαρακτηρίζουν την φιλοζωική ως την... «γνωστή ομάδα». Ας ενημερωθούν καλύτερα αφού θέλουν τον τίτλο του δημοσιογράφου πως το φιλοζωικό είναι το ισχυρότερο κίνημα αυτή τη στιγμή όχι μόνο σε όλη τη χώρα, όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν έχει παραμείνει μία ελπίδα ο κόσμος να αλλάξει και να γίνει λιγότερο βίαιος και πιο πολιτισμένος, αυτό το αποπνέει σήμερα παγκοσμίως το κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της ηθικής απέναντι στα ζώα και τη ζωή.

Άλλωστε "O πολιτισμός και το μεγαλείο ενός λαού, φαίνεται από τη συμπεριφορά του στα ζώα" είπε ο Μαχάτμα Γκάντι» καταλήγει η επιστολή που υπογράφουν η Πέλα Καλογήρου και η Βάνα Ζέρβα.

Διαβάστε επίσης:

Πρέβεζα: Βρήκε τρία κουτάβια ζωντανά πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών

Η υπόθεση του δολοφόνου της γάτας στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας μπήκε στο αρχείο

Στο Εφετείο Ιωαννίνων δικάζεται ο άνδρας που σκότωσε γάτα το 2013 στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας

Ψαθάκι Πρέβεζας: Ο σκύλος περιφερόταν με συρμάτινη θηλιά στο σώμα του

Πρέβεζα: Σκύλος αλυσοδεμένος χωρίς τροφή, νερό και η Αστυνομία δεν βλέπει κακοποίηση! (Βίντεο)

Βρήκαν τον σκύλο σκελετωμένο, με όγκο και τυφλό από το ένα μάτι στον Μύτικα της Πρέβεζας

Επικήρυξαν τον δολοφόνο των γατιών και των σκυλιών που δηλητηριάστηκαν με φόλες στον Παντοκράτορα Πρέβεζας

Βρήκαν την γάτα τους σκοτωμένη με πυροβόλο όπλο και πεταμένη στα σκουπίδια στο Κανάλι της Πρέβεζας

Εκρηκτική η κατάσταση με την κακοποίηση των ζώων σε Πάργα και Πρέβεζα

Αδιάφορος και ανεύθυνος για όσα συμβαίνουν εις βάρος των αδέσποτων ο Δήμος Πρέβεζας

Πρέβεζα: Βρήκαν 6 κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα στα σκουπίδια

Άκτιο: Κουτάβι με σπασμένα 2 πόδια και ρήξη στην κοιλιά από κλωτσιά!

Πρέβεζα: Βρήκαν τα κουτάβια να αργοπεθαίνουν στην παραλία μέσα στο τσουβάλι

Εκρηκτική η κατάσταση με την κακοποίηση των ζώων σε Πάργα και Πρέβεζα

Πρέβεζα: Κατήγγειλε την κακοποίηση του ζώου και η Αστυνομία αδιαφόρησε

Πρέβεζα: Πυροβόλησε και σκότωσε 2 σκυλιά

Αυξάνονται οι νεκρές καρέτα – καρέτα στην Πρέβεζα

Μάθημα φιλοζωίας και ηθικής από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας

Δήμος Πρέβεζας: Ουσιαστική μέριμνα για τ’ αδέσποτα

Πρέβεζα: Ορφανό το αλεπουδάκι σε τροχαίο νεκρή η μαμά του

Οι ψαράδες αποκεφαλίζουν τις θαλάσσιες χελώνες στον Αμβρακικό!

Πρέβεζα: Από τοξικό δηλητήριο ο ακαριαίος θάνατος της Αφροδίτης

Πρέβεζα: Επικήρυξαν τον εκτελεστή της σκυλίτσας

Πρέβεζα: Κρέμασαν τον σκύλο μέσα στο Ι.Χ.

Πρέβεζα: Νεκρό αλεπουδάκι δεμένο με σύρμα

Πρέβεζα: Δηλητηριάζουν με φόλες αδέσποτα και μη ζώα

Πρέβεζα: 1 ευρώ κάθε τρίμηνο για τ’ αδέσποτα απ' τους λογαριασμούς του νερού!

Πυροβόλησε και ακρωτηρίασε τα πόδια του Φλαμίνγκο στον Αμβρακικό

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.