Στηρίξτε μας

Αδιάφορος και ανεύθυνος για όσα συμβαίνουν εις βάρος των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Πρέβεζας

31 Αυγούστου 2015 11:55 | Καταγγελίες
Αδιάφορος και ανεύθυνος για όσα συμβαίνουν εις βάρος των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Πρέβεζας

Την αδιαφορία του Δήμου Πρέβεζας για όσα συμβαίνουν εις βάρος των αδέσποτων και μη ζώων εντός και εκτός Δημοτικού Κυνοκομείου καταγγέλλει ο σύλλογος «Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας» με ανακοίνωση του με αφορμή μια βόλτα με τα σκυλιά που πραγματοποίησαν φιλόζωοι στο λιμάνι της πόλης το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ζώων.


PrevezaSkylovolta (2)Σκυλοβόλτα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων και στην Πρέβεζα.

Ο σύλλογος «Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας» στην ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων κάτι πολύ πιο σοβαρό ότι τα 400 σκυλιά τα οποία ζουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου Πρέβεζας με το ζόρι σιτίζονται, ενώ ο χώρος δεν καθαρίζεται από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η πρόταση να οργανώσουμε τις σκυλοβόλτες, dog walking ήρθε ως ένα απρόσμενο δώρο που μας γέμισε χαρά, ενθουσιασμό, αισιοδοξία. Μια φρέσκια ιδέα ενός καθαρού μυαλού. Μια φρέσκια ιδέα ενός νέου ανθρώπου, γεμάτη αυθορμητισμό και ανιδιοτέλεια. Κι έτσι αγκαλιάστηκε αυτή η όμορφη ιδέα, ζεστά, από την πρώτη στιγμή.

Η πρώτη συνάντηση, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά το πρώτο κάλεσμα πήγε υπέροχα. Έτσι την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 μαζευτήκαμε και κάναμε την πρώτη μας σκυλοβόλτα στην Πρέβεζα. Κάναμε αυτό το υπέροχο δώρο στους τετράποδους φίλους μας και στους εαυτούς μας.

Χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα ενσωματώνοντας με φυσικό τρόπο και τα αδέσποτα της πόλης, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πόσο υπέροχα πλάσματα είναι αυτά τα σκυλάκια, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα κάθε υπερβολή για επιθετικές συμπεριφορές και άλλα παραμύθια.

PrevezaSkylovolta (1)

Από την αρχή είχαμε καθορίσει και το δεύτερο ραντεβού αυτό της Κυριακής 30 Αυγούστου. Αυτή τη φορά πιο οργανωμένα. Φίλος που συμμετέχει στη δράση, προσφέρθηκε να καλύψει με τον ηχητικό του εξοπλισμό το ραντεβού, όπου κάποιος/οι θα παρέμενε/αν εκεί, ώστε να μπορούν οι περαστικοί αν το επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά με ελεύθερη συνεισφορά σε ένα κουτί, στο δύσκολο έργο της φιλοζωικής μας.

Έτσι και καθόλα τυπικοί ζητήσαμε την άδεια από τον αρμόδιο φορέα που στην περίπτωσή μας ήταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Αυτή η αίτησή μας έγινε από μέλος μας την Τρίτη 25/8 και αφορούσε την κάλυψη 3-4 τ.μ. Όσο δηλαδή ήταν απαραίτητο για να μπει ο εξοπλισμός κι ένα τραπεζάκι.

Και παρότι υπήρξε άμεση προφορική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, την Παρασκευή (σημ.: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Λ.Τ.) δημιουργήθηκε το θέμα! Μια αναστάτωση και ένα κακό δίχως προηγούμενο.

Εμείς ως πολίτες που καταρχήν σεβόμαστε τον εαυτό μας, πράγματι υπακούσαμε στην αρνητική τελικά απάντηση που πήραμε για το τραπεζάκι μας και τον εξοπλισμό ήχου κι έτσι δεν τα τοποθετήσαμε στο σημείο. Ενώ προηγήθηκαν μια σειρά τηλεφωνημάτων με το Λ.Τ. και το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, των οποίων το περιεχόμενο θα κρατήσουμε μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Αντικρούσαμε με λογικά και μόνο επιχειρήματα τα όσα ακούσαμε και ζητήσαμε επιτακτικά να μας αιτιολογήσουν γραπτώς το σκεπτικό της μη αδειοδότησής μας κι έτσι στις 14.30 (!) το μεσημέρι της Παρασκευής πήραμε τελικά το έγγραφο!

Εδώ είναι που μπαίνει ο τίτλος «ολίσθημα στη γελοιότητα» κι αυτό στέκεται η αφορμή για μια εφ’ όλης της ύλης επιστολή προς τον Δήμο Πρέβεζας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την Δημοτική Αρχή του τόπου.

Ξέρετε, τους νόμους που εσείς ψάχνετε για να αποτρέψετε ότι δεν σας αρέσει, ότι τέλος πάντων δεν συνάδει με τα γούστα σας, εμείς τους έχουμε καλοδιαβασμένους.

Επιπλέον να σας θυμίσουμε πως κατ’ επανάληψη και έπειτα και από την εισαγγελική παρέμβαση, σας φέραμε να συνυπογράψετε σαν Δήμος μερικές αράδες όπου εκεί αναφέρονται με λεπτομέρεια και οι διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς και τα πρόστιμα που ο νόμος επιβάλει για μια σειρά παραβάσεις με τις οποίες εμείς ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι, κάνοντας στην πραγματικότητα την δική σας δουλειά, του Δήμου δηλαδή, που ο Νομοθέτης έχει καθορίσει ως καθ’ ύλην αρμόδιο για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Έγγραφα ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης που ποτέ δεν υπογράψατε ζητώντας μας δε να αφαιρεθούν τα επίμαχα σημεία. Αυτά ακριβώς που περιγράφουν τις κυρώσεις του νόμου για τους παραβάτες.

Αφού λοιπόν ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να κάνετε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα ζώα συντροφιάς, και τα αδέσποτα ζώα ως καθ’ ύλην αρμόδιοι, πράγμα που οι δράσεις μας αυτές έχουν σκοπό να κάνουν, όχι μόνο δεν μας αγκαλιάζεται, όχι μόνο μας γυρνάτε την πλάτη αλλά πάτε με κάθε τρόπο να το εμποδίσετε. Να βάλετε αναχώματα.

Την ίδια στιγμή που ένα και πλέον χρόνο μετά από την κλοπή ή το πλιάτσικο των τεσσάρων τόνων σκυλοτροφής που προορίζονταν για το καταφύγιο και κρατούσατε στον χώρο του δημαρχείου Ζαλόγγου, ποτέ δεν αντικαταστάθηκε και πληρώθηκε για ακόμη μια φορά από τις δικές μας τσέπες.

Την ίδια στιγμή που το καταφύγιο το ίδιο, το Δημοτικό (!) Καταφύγιο Σκύλων το έχετε παρατήσει πάνω μας και που επίσης οι δικές μας τσέπες πληρώνουν δύο φροντιστές ζώων αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 400 περίπου ζώα εκεί και για κάθε αδέσποτο στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Πρέβεζας. Από το τέλος πληρώνεται η τροφή που φτάνει οριακά για τα ζώα του καταφυγίου!

Την ίδια στιγμή που δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών από τον χώρο του καταφυγίου. Που δεν γίνονται η εγκαταστάσεις που απαιτεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία, που δεν προσλαμβάνεται όσους κτηνιάτρους ο νόμος επιβάλει, που δεν προχωράτε στην δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, που δεν προσλαμβάνετε προσωπικό και εν τέλη δεν βελτιώνετε το χώρο να γίνει επισκέψιμος. Δεν προχωράτε στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη σωστή του λειτουργία.

Την ίδια στιγμή που κρατάτε 60 τσιπάκια κλειδωμένα σε ένα συρτάρι χωρίς να επιθυμείτε να ξεπεράσετε το γραφειοκρατικό κενό και επιτέλους με αυτά να τσιπαριστούν αδέσποτα ζώα και στο ίδιο συρτάρι κρατάτε και το τερματικό που διαβάζει τα τσιπάκια χωρίς ποτέ να έχετε κάνει έλεγχο με αυτό στα δεσποζόμενα ζώα του Δήμου.

Την ίδια στιγμή που δεν εφαρμόζετε εσείς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι την Νομοθεσία που έχετε στα χέρια σας όχι επειδή αδυνατείτε αλλά επειδή, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ, ΟΣΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ, ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ, ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΜΑΖΕΥΕΤΕΣ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ.

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ, ρίχνοντας όλο το βάρος και τις ευθύνες σας στους ηλίθιους της φιλοζωικής (ξέρουμε πως έτσι μας χαρακτηρίζουν κάποιοι από εσάς).

Την ίδια στιγμή που αρνείστε λοιπόν να πάρετε τις ευθύνες σας σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα πολιτισμού, κλείνετε το μάτι σε κάθε παρανομία που αφορά κατάληψη δημόσιου χώρου και οι ίδιες οι υπηρεσίες σας σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων για την πόλη έχουν παρανομήσει. Ξαναλέμε μέχρι να το χωνέψουμε κι εμείς οι ίδιοι πως αντί να αγκαλιάσετε αυτές τις δράσεις που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα των ζώων επιλέγετε δυστυχώς για ακόμη μια φορά να γελοιοποιηθείτε με πρόσχημα δυο λέξεις ενός νόμου που ούτε καλά καλά γνωρίζετε «έκθεση ζώων». Εν πάση περιπτώσει ΔΕΝ κάνουμε έκθεση ζώων όπως επικαλεσθήκατε. Βόλτα με τα σκυλιά μας κάνουμε!

Είναι αλήθεια πως τέτοιο ολίσθημα δεν έχει προηγούμενο. Στους ανθρώπους που προσπαθούν μάταια να σας κάνουν να διαβάσετε καλύτερα όλη την νομοθεσία για να αναλάβετε τις αρμοδιότητές σας, αλλά και τις ευθύνες σας πάτε να καταδείξετε πως μια δράση ευαισθητοποίησης είναι παζάρι ζώων. Ε, αυτό είναι ολίσθημα στη γελοιότητα! Και η δεύτερη μας συνάντηση λοιπόν πήγε περίφημα με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Και φυσικά θα συνεχίσουμε κάθε δράση που πιστεύουμε ότι συμβάλει στη διαμόρφωση φιλοζωικής κουλτούρας για την πόλη μας. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους κτηνιάτρους της Πρέβεζας: Δ. Καραμανίδη, Α. Κολέτση, Ν. Ρώσσο, Χ. Σοροντήλα, Κ. Τσανό και στο Pet Shop “HELLO PETS” στη Λευκάδα, που πρόσφεραν διάφορα δωράκια για τους τετράποδους φίλους μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Πρέβεζα: Σκύλος αλυσοδεμένος χωρίς τροφή, νερό και η Αστυνομία δεν βλέπει κακοποίηση! (Βίντεο)

Βρήκαν τον σκύλο σκελετωμένο, με όγκο και τυφλό από το ένα μάτι στον Μύτικα της Πρέβεζας

Επικήρυξαν τον δολοφόνο των γατιών και των σκυλιών που δηλητηριάστηκαν με φόλες στον Παντοκράτορα Πρέβεζας

Βρήκαν την γάτα τους σκοτωμένη με πυροβόλο όπλο και πεταμένη στα σκουπίδια στο Κανάλι της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Βρήκαν τα κουτάβια να αργοπεθαίνουν στην παραλία μέσα στο τσουβάλι

Πρέβεζα: Βρήκαν 6 κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα στα σκουπίδια

Εκρηκτική η κατάσταση με την κακοποίηση των ζώων σε Πάργα και Πρέβεζα

Αδιάφορος και ανεύθυνος για όσα συμβαίνουν εις βάρος των αδέσποτων ο Δήμος Πρέβεζας

Άκτιο: Κουτάβι με σπασμένα 2 πόδια και ρήξη στην κοιλιά από κλωτσιά!

Πρέβεζα: Βρήκαν τα κουτάβια να αργοπεθαίνουν στην παραλία μέσα στο τσουβάλι

Πρέβεζα: Κατήγγειλε την κακοποίηση του ζώου και η Αστυνομία αδιαφόρησε

Πρέβεζα: Πυροβόλησε και σκότωσε 2 σκυλιά

Αυξάνονται οι νεκρές καρέτα – καρέτα στην Πρέβεζα

Μάθημα φιλοζωίας και ηθικής από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας

Δήμος Πρέβεζας: Ουσιαστική μέριμνα για τ’ αδέσποτα

Πρέβεζα: Ορφανό το αλεπουδάκι σε τροχαίο νεκρή η μαμά του

Οι ψαράδες αποκεφαλίζουν τις θαλάσσιες χελώνες στον Αμβρακικό!

Λιμεναρχείο Πρέβεζας: Μόνες τους αποκεφαλίζονται οι θαλάσσιες χελώνες στον Αμβρακικό

Πρέβεζα: Επικήρυξαν τον εκτελεστή της σκυλίτσας

Πρέβεζα: Κρέμασαν τον σκύλο μέσα στο Ι.Χ.

Πρέβεζα: Νεκρό αλεπουδάκι δεμένο με σύρμα

Πρέβεζα: 1 ευρώ κάθε τρίμηνο για τ’ αδέσποτα απ' τους λογαριασμούς του νερού!

Πυροβόλησε και ακρωτηρίασε τα πόδια του Φλαμίνγκο στον Αμβρακικό

Πρέβεζα: Σκόπιμα σφυροκοπούν στο κεφάλι τις θαλάσσιες χελώνες

 

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.