Στηρίξτε μας

Ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης ζητάει αλλαγή νομοθεσίας ώστε θα θανατώνονται αδέσποτα σκυλιά που δεν υιοθετούνται

16 Μαΐου 2019 18:40 | Καταγγελίες
Ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης ζητάει αλλαγή νομοθεσίας ώστε θα θανατώνονται αδέσποτα σκυλιά που δεν υιοθετούνται

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 14 και στις 15 Μαΐου τρεις ιστοσελίδες της Ημαθίας (imerisia-ver.gr, inveria.gr, https://www.pena.press/) δημοσίευσαν τo δελτίο Τύπου με τις δηλώσεις του νυν δημάρχου Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, που είναι και εκ νέου υποψήφιος ως επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση». Σε αυτές αναφέρεται πως ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο δήμαρχος δήλωσε ότι επιδιώκει την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε όσα αδέσποτα δεν υιοθετούνται να θανατώνονται.

VorgiazidisKonstantinosDimarxosVerias 1Ο δήμαρχος Βέροιας έκανε αυτές τις δηλώσεις στις 13 Μαΐου κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Ραχιά και Τριπόταμο.

Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι ιστότοποι δημοσίευσαν το κείμενο που εστάλη από το Γραφείο Τύπου του Υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη καθώς τους κοινοποιήθηκε ο 2ος από τους οκτώ άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του για τη νέα τετραετία.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Κώστα Βοργιαζίδη

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Στη Ραχιά και τον Τριπόταμο περιόδευσε, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019,  ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της παράταξής του.

Στο «Δημόσιο Διάλογο» που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους των δυο περιοχών αναλύθηκαν τα αποτελέσματα της οικονομικής διαχείρισης των τελευταίων ετών ενώ έγινε εκτενή αναφορά και σε θέματα καθημερινότητας όπως το ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

VorgiazidisKonstantinosDimarxosVerias 2Φταίνε τα ζώα που υπάρχουν και όχι εκείνοι που δεν στειρώνουν τα δικά τους κατοικίδια;

«Παρότι κάναμε περισσότερες από 600 στειρώσεις δεν υπήρξαν αποτελέσματα. Διαρκώς εμφανίζονται νέα σκυλιά στην πόλη και σε όλο το Δήμο. Αυτό που διεκδικούμε εμείς είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου. Με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέφουμε τα σκυλιά που συλλέγουμε, πλην των επικίνδυνων, στο φυσικό τους περιβάλλον. Έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης και πρόσθεσε: «Θέλουμε και διεκδικούμε ένα νομικό πλαίσιο σαν αυτό της Κύπρου. Στην Κύπρο, ο Δήμος συλλέγει το αδέσποτο, το κρατά σε χώρο κυνοκομείου και αν δεν υπάρξει υιοθεσία σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, γίνεται ευθανασία στο ζώο. Επειδή όμως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία εκεί με τα φιλοζωικά σωματεία, αποφεύγεται συνήθως μια τέτοια εξέλιξη, αφού τα αδέσποτα  ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται στην Κύπρο, φεύγουν για υιοθεσία στη Βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε μέσα από τα συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης άλλα και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο να πιέζουμε πολιτικά για την αλλαγή του νομικού πλαισίου μέχρις ότου πετύχουμε μια βιώσιμη λύση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καμιά κριτική από τους δημοσιογράφους

Ο κ. Βοργιαζίδης, αντί να μιλήσει στους δημότες και στην εκλογική του πελατεία για τις ευθύνες τις δικές τους γι' αυτό το πρόβλημα – π.χ. μη στείρωση οικόσιτων ζώων συντροφιάς και εγκατάλειψη δεκάδων νεογέννητων γατιών και σκυλιών ή και κυνηγόσκυλων καθημερινά οπουδήποτε – έριξε ουσιαστικά την ευθύνη στα ίδια τα ζώα, επειδή υπάρχουν και όχι σε αυτούς οι οποίοι πραγματικά ευθύνονται την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους.

Φυσικά εντέχνως πετάει το μπαλάκι για την υιοθεσία των αδέσποτων στα φιλοζωικά σωματεία λες και είναι ποτέ δυνατόν τα χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά σε όλη τη χώρα - αν η νομοθεσία αλλάξει - να υιοθετηθούν από εκείνους οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν υιοθετήσει σκυλιά και φροντίζουν καθημερινά δεκάδες αδέσποτα.

Πέρα από τις δηλώσεις του συγκεκριμένου υποψήφιου έχει αξία να αναφέρουμε ότι σε καμιά από τις προαναφερόμενες ιστοσελίδες - όπως θα δείτε και στα αντίγραφα των άρθρων τα οποία έχουμε κρατήσει - οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν κριτική για το αν π.χ. αυτά τα οποία προτείνει και δεσμεύεται προεκλογικά ο Κ. Βοργιαζίδης ότι θα πράξει είναι σωστά ή λάθος.

Και αυτό από μόνο του δείχνει ότι η ανοχή της τοπικής κοινωνίας σε κάτι τέτοιο, αν τελικά συμβεί, είναι και πιθανότατα μεγάλη αλλά και ότι η σιωπή - εκ μέρους αυτών που υποτίθεται κρίνουν όσους έχουνε εξουσία - είναι ξεκάθαρη συνενοχή.

Το τι συμβαίνει στα ζώα - κυρίως στα σκυλιά και στα γατιά - οικόσιτα και αδέσποτα παντού στον νομό Ημαθίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδήμαρχος Σερρών πρότεινε θανάτωση των σκυλιών ράτσας Πίτμπουλ που είναι στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει εμμέσως & ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης;

Λευτέρης Αυγενάκης στο www.zoosos.gr: «Είμαι ενάντια στην ευθανασία αδέσποτων ζώων»

Βόλος: Την ευθανασία αδέσποτων προτείνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΓΚΡΑΤΣΙΑ ΜΑΚΡΗ

    Γιατοι ολοι αυτοι οι δημαρχοι απο εκει πανω ρεζιλευουν του ψηφοφορους τους με τετοιες δηλωσεις , μηπως συμφωνουν και οι ψηφοφοροι τους ??????????και γιατι ολοι αυτοι οι δημαρχοι εκει πανω απο εχουν μουρακλες πολυ ασχημες σε σχεση με των ζωων που καταδικαζουν ????μηπως τα ζηλευουν????????????ντροπη σε ολους εκει στην ημαθια και οχι μονο που τους ψηφιζουν ασ το ξανασκεφτουν στις επομενες εκλογες γιατι ρεζιλευονται πανελληνια
    ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗ

  2. Τεο

    Ντροπή και αίσχος για την πάρτη σου κύριε "δήμαρχε" που δεν είστε άξιος ουτε απο το σπίτι να βγείτε θα έπρεπε να ντρέπεσαι για την ασυναρτησία που είπες και αντι να δείξεις ανωτερότητα και "δύναμη" να βοηθήσεις ολα αυτα τα αδέσποτα και σκυλιά που δεν υιοθετούνται ζητάς να θανατωθούν...θάνατο δεν θέλουν τα σκυλιά αλλα αυτοί που τα παρατάνε..απλα δήλωσε παραίτηση και κάτσε σπίτι σου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.