Στηρίξτε μας

Ο δήμαρχος Καλλιθέας δεσμεύτηκε να βρει λύση για τη διαχείριση επιθετικών σκυλιών που σκοτώνουν γάτες στις Τζιτζιφιές

28 Σεπτεμβρίου 2017 22:10 | Επικαιρότητα
Ο δήμαρχος Καλλιθέας δεσμεύτηκε να βρει λύση για τη διαχείριση επιθετικών σκυλιών που σκοτώνουν γάτες στις Τζιτζιφιές

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Κάρναβος δέχτηκε στο γραφείο του κατοίκους από τις Τζιτζιφιές Αττικής, που μαζί με τη δικηγόρο τους Νίκη Τηλιακού του έθεσαν το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων σκυλιών της περιοχής τα οποία σκοτώνουν τις αδέσποτες γάτες.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Άννα Γιαννάκου - Πάσχου, και όλοι τελικά συμφώνησαν στην ανάγκη επίλυσης του σχετικού θέματος. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής δεσμεύτηκαν στο τέλος ότι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα άμεσα με σκοπό την εξεύρεση μίας σύννομης και αποτελεσματικής λύσης τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής για την ορθή διαχείριση των σκυλιών που διαβιούν στην περιοχή που ήταν ο ιππόδρομος καθώς μέχρι τώρα η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει αποτύχει να τα πιάσει.

Ολόκληρη η επιστολή από την Ομάδα Πολιτών για τα γνωστά τρία επιθετικά σκυλιά των Τζιτζιφιών

«Αναφερόμενοι στο εν επικεφαλίδι θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η γνωστή αγέλη των τριών επιθετικών σκυλιών συνεχίζει ανενόχλητη το αιματηρό και δολοφονικό έργο της σε βάρος οικόσιτων και αδέσποτων γατιών καθώς και τις επιθέσεις της σε δεσποζόμενα σκυλιά, παράλληλα με εισβολές σε πυλωτές και αυλές.

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, για τα οποία ήδη έχει κατατεθεί καταγγελία στον Δήμο και τις δύο (14.9.2017 και 19.9.2017), για μία ακόμα φορά, αποτυχημένες προσπάθειές σας για την περισυλλογή τους, ύστερα από συνεχείς πιέσεις μας στον Δήμο και στην Εταιρεία σας, τίθενται εκ μέρους μας τα παρακάτω ερωτήματα:
• Γιατί ενάμιση χρόνο τώρα και βάσει της εισαγγελικής παραγγελίας που έχει εκδοθεί τον Μάρτιο, την οποία ο Δήμος σε συνεργασία με την Εταιρεία σας υποχρεούται να εκτελέσει, δεν έχει γίνει η περισυλλογή των ζώων αυτών?
• Πως είναι δυνατόν, μία τόσο άρτια σε υποδομή, εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό εταιρεία, όπως εξαίρεται στην ιστοσελίδα σας και επισημάνθηκε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με την Διευθύντρια κ. Αλεξανδρή, αδυνατεί να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο περισυλλογής?
Καθημερινά, σε όλη την ελληνική επικράτεια, διαβάζουμε να γίνονται περισυλλογές αδέσποτων σκυλιών, πολλάκις επιθετικών, από άλλα φιλοζωικά σωματεία ή και απλούς εθελοντές πολίτες για περίθαλψη ή στειρώσεις χωρίς την δική σας υλικοτεχνική υποδομή, εμπειρία, εξειδίκευση και οικονομικές απολαβές. Εύλογα λοιπόν θέτουμε τα ερωτήματα:
• Γιατί μόνο γι’ αυτά τα τρία σκυλιά, οι όποιες προσπάθειες περισυλλογής εκ μέρους σας, στάθηκαν ανεπιτυχείς?
• Πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι σε ερωτήσεις που απευθύναμε τηλεφωνικά ή δια ζώσης στον υπεύθυνο επικεφαλής του κτηνιατρικού τμήματος, κτηνίατρο κ. Κανούρη, τον χειριστή μέσων μεταφοράς και περισυλλογής Ζώων κο Σταυράκη, την Διευθύντρια κα Αλεξανδρή ακόμα και στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ κο Κωστόπουλο λάβαμε την ίδια απάντηση » Ναι, γνωρίζουμε το πρόβλημα εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά δεν μπορούμε να πιάσουμε τα συγκεκριμένα αδέσποτα » ?
Η περισυλλογή αδέσποτων ζώων είναι γνωστό αλλά και εύλογο ότι απαιτεί χρόνο και υπομονή. Στις δύο τελευταίες τουλάχιστον προσπάθειές σας, τις οποίες παρακολούθησα προσωπικά από απόσταση, ζήτημα είναι εάν διαθέσατε 20 λεπτά σε σύνολο με άφιξη και αναχώρησή σας.
• Γιατί δεν εντείνετε τις προσπάθειες σας και γιατί δεν έχετε προσπαθήσει πιο πρωινές ώρες κατά τις οποίες και τα τρία σκυλιά βρίσκονται εκεί και κοιμούνται ενώ η διέλευση αυτοκινήτων στους δρόμους και την εγγύς λεωφόρο είναι σαφώς πιο αραιή?
Μας έχετε ενημερώσει ότι στο παρελθόν έγινε περισυλλογή των ίδιων ζώων τα οποία όπως ισχυρίζεστε εμβολιάσατε. Διερωτόμαστε:
• Πως καταφέρατε την περισυλλογή εκείνη ενώ η τωρινή καθίσταται αδύνατη σύμφωνα με τα λεγόμενά σας.
Τα ζώα αυτά, γνωστό σε όλους στις Τζιτζιφιές, ταΐζονται και φροντίζονται από δύο τουλάχιστον κατοίκους της περιοχής, τους οποίους έχουμε υποδείξει στον Δήμο.
• Έχετε ζητήσει την βοήθειά τους κατά την προσπάθεια περισυλλογής τους, αφού τα σκυλιά γνωρίζουν αυτούς τους ανθρώπους και η παρουσία τους θα διευκόλυνε το έργο σας?
• Έχετε απευθυνθεί σε άλλους φορείς που θα μπορούσαν να συνδράμουν στις προσπάθειές σας για την περισυλλογή των σκυλιών?
• Αδαείς πολίτες εμείς, αναρωτιόμαστε. Δεν υπάρχουν άλλα μέσα εκτός από την αρπάγη/θηλειά που έχετε ανεπιτυχώς χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα?
Σε τηλεφωνική επικοινωνία, αγανακτισμένου και συγκλονισμένου πολίτη, που μπροστά στα μάτια του τα σκυλιά κατασπάραξαν φρεσκοστειρωμένη αδέσποτη γατούλα, ο κος Κανούρης, αφού τον ενημέρωσε για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες εκ μέρους σας, παρουσία του ίδιου κάποιες φορές όπως δήλωσε, τον προέτρεψε να τα πιάσει, να τα δέσει σε ένα δένδρο να του τηλεφωνήσει και να έρθει σε μία ώρα να τα παραλάβει.
• Εμείς ως απλοί, χωρίς καμία εξειδίκευση και με καμία υπογεγραμμένη σύμβαση πολίτες, δεν αρνηθήκαμε την βοήθειά μας. Εάν επιθυμείτε να σας αντικαταστήσουμε στο έργο σας, εμείς προτιθέμεθα να το κάνουμε, αφού φυσικά μας εξουσιοδοτήσετε εγγράφως.
• Τι έχετε να απαντήσετε στους κατοίκους αυτής της περιοχής που καθημερινά αντικρύζουν τα σκοτωμένα ζώα ή γίνονται μάρτυρες, πολλές φορές συνοδεία των μικρών παιδιών τους, των αιματηρών επιθέσεων αυτών των σκυλιών?
• Τι έχετε να προτείνετε στους ανθρώπους που έχουν αλλάξει άρδην την καθημερινότητά τους και περιορίζουν τα οικόσιτα ζώα τους ή μένουν όλο το εικοσιτετράωρο σε επιφυλακή, μήπως προλάβουν και σώσουν κάποιο από τα ζώα που φροντίζουν?
• Πως είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεστε ακόμα και γι’ αυτά τα ίδια επιθετικά σκυλιά που η τύχη τους είναι αμφίβολη, αφού συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, κάποιος δημότης θα αναλάβει να βρει «λύση» με τους συνήθεις γνωστούς τρόπους και να επιβάλλει την τάξη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Εμείς, ως ευαίσθητοι και ουσιαστικά φιλόζωοι πολίτες δεν κάνουμε διακρίσεις στα ζώα. Είναι απορίας άξιον πως οι άνθρωποι της Φιλοζωικής Εταιρείας Κορωπίου, που τόσο γλαφυρά περιγράφουν στα βιογραφικά τους στην ιστοσελίδα σας, την ευαισθησία και την αγάπη τους για όλα τα ζώα, μένουν απαθείς και αδιάφοροι στις κακοποιήσεις και θανατώσεις τόσο μεγάλου αριθμού ζώων που έχει πάρει πλέον την μορφή συστηματικής εξόντωσης.

Ο Δήμος και η Εταιρεία σας συνεχίζει να μην ενεργεί σύμφωνα με τους Κανόνες Δικαίου, αναγκαίους και ουσιαστικούς για την τήρηση των κανόνων ευζωίας όλων ανεξαιρέτως των ζώων και την αρμονική τους συνύπαρξη με τους ανθρώπους.

Απαιτούμε εντός των προσεχών ημερών, τις άμεσες και αποτελεσματικές αυτή την φορά ενέργειές, σας για την περισυλλογή των τριών αδέσποτων σκυλιών και την εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας.
Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κοινοποιήσεις, δημοσιεύσεις και να ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη οδό».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τα νεογέννητα γατάκια που κάποιος πέταξε στην Καλλιθέα Αττικής (βίντεο)

Συναυλία για τα αδέσποτα ζώα στην Καλλιθέα Αττικής την Πέμπτη 15 Ιουνίου

Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Καλλιθέα απαγορεύει την σίτιση αδέσποτων και κινδυνολογεί σε βάρος ζώων & παιδιών

Βρήκε τρία νεογέννητα γατάκια πεταμένα στα σκουπίδια στην Καλλιθέα Αττικής (βίντεο)

Καλλιθέα: Εγκατέλειψαν τον σκύλο πριν από 2 χρόνια και ακόμα περιμένει εκεί τους δικούς του!

Παρανόμως o Δ. Καλλιθέας απαγορεύει τη διέλευση σκύλων από το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής

Πινακίδες που απαγορεύουν παρανόμως την διέλευση ζώων και στον Δήμο Καλλιθέας

Διαψεύδει το ενδιαφέρον του δημάρχου Καλλιθέας για τ’ αδέσποτα ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής

Εγκατέλειψε σκύλο δένοντας τον σε παγκάκι και ο Δήμος Καλλιθέας αδιαφορεί για την τύχη του

Έκκληση για τη φροντίδα της παράλυτης γάτας που βρέθηκε χτυπημένη να σέρνεται στην Καλλιθέα

Φροντίζουν την κουκουβάγια που κόλλησε σε ποντικοπαγίδα στην Καλλιθέα

Τουαλέτα για τα σκυλιά δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας

Βρήκαν αδέσποτο ιγκουάνα στην οδό Σπάρτης στην Καλλιθέα

Δεσμεύεται για συνολική λύση στη διαχείριση των αδέσποτων ο δήμαρχος Καλλιθέας

Καλλιθέα: Οι φοιτητές κακομεταχειρίστηκαν τα σκυλιά και τελικά την πλήρωσαν τ’ αδέσποτα

Νεκρές γάτες από φόλα και στην Καλλιθέα

Βρήκαν σκαντζοχοιράκι με αλφισμό στην Καλλιθέα

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΝτΣπ

    Η κορη μου πηγαίνει στο 6ο Λυκειο οπου βρισκονται τα 3 "επιθετικα" σκυλια που αναφερει το άρθρο. Εχω βρεθεί απειρες φορες εξω απο το σχολειο και ειδα γατες και γατάκια να περνουν σε απόσταση αναπνοής απο τα σκυλιά και αυτα να κοιταζουν αδιάφορα.
    Πολυ φοβάμαι οτι καποιοι γειτονες απλά δεν θέλουν εκεί τα σκυλια και βρήκαν σαν δικαιολογία οτι ειναι επιθετικα (προφανως γινονται μονο την νυχτα και την ημερα αρνάκια).
    Επισης να αναφερω οτι ρώτησα παιδια, καθηγητές και τον επιστατη του σχολείου και κανένας δεν ειδε σημαδια επιθετικοτητας στα σκυλια.

    Ελπιζω ο Δήμος να σταθεί υπεύθυνος και να μην βιαστει να θανατωσει αυτά τα υπέροχα ζώα με την προφαση της επιθετικοτητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.