Στηρίξτε μας

Παρανόμως o Δήμος Καλλιθέας απαγορεύει τη διέλευση σκύλων από το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής

25 Νοεμβρίου 2015 17:43 | Καταγγελίες
Παρανόμως o Δήμος Καλλιθέας απαγορεύει τη διέλευση σκύλων από το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής

Τη διέλευση σκύλων (και ποδηλάτων) απαγορεύει ο Δήμος Καλλιθέας από το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής που κατασκευάστηκε το 2013 και βρίσκεται στην οδό Ναυάρχου Βότση. Με μια παραπλανητική πινακίδα και με ιδιωτικούς σεκιούριτι - όπως μας κατήγγειλε αναγνώστης του www.zoosos.gr - η δημοτική αρχή αντί να πληροφορεί τους κηδεμόνες κατοικίδιων σκύλων για το ποιες είναι υποχρεώσεις τους δηλαδή ότι θα πρέπει να κάνουν βόλτα με το ζώο τους εκεί κρατώντας το από το λουρί και φυσικά μαζεύοντας τις ακαθαρσίες του ουσιαστικά ψεύδεται και απαγορεύει κάτι που είναι νόμιμο.

KallitheaDimotikoParkoStavrosNiarxosH παιδική χαρά στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας.

ParkoKallitheaAttikisPinakidaΜια από τις πολλές παράνομες πινακίδες στο πάρκο.

Φυσικά ο Δήμος Καλλιθέας έχει παρόμοιες παράνομες, παραπλανητικές πινακίδες σε πολλά πάρκα και πλατείες στα διοικητικά του όρια ενώ μόνο στις πιστοποιημένες παιδικές χαρές απαγορεύεται η είσοδος ζώων και για την κατασκευή τους απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές, μέτρα ασφάλειας και φυσικά κατάλληλη σήμανση.

Υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων κατά τη διάρκεια της βόλτας

Ο νόμος 4039/2012 (άρθρο 9 παράγραφος 10) ορίζει ξεκάθαρα μόνο το σε ποια σημεία απαγορεύεται να επανατοποθετούνται αδέσποτα που π.χ. έχουν στειρωθεί, έχουν εμβολιαστεί κ.ο.κ. από τους δήμους αλλά από εκεί δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να περνάμε μαζί με το ζώο μας.

DimosKallitheasPinakidaParanomiΜια από τις πολλές παράνομες πινακίδες του Δήμου Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια, αεροδρόμια και αρχαιολογικούς χώρους». Συνεπώς όλες οι πινακίδες σε δημόσιους χώρους που απαγορεύουν την διέλευση αδέσποτων ζώων (που φυσικά δεν ξέρουν να διαβάζουν) ή δεσποζόμενων είναι παράνομες.

KallitheaPinakidaDavaki2Παράνομη πινακίδα και στην πλατεία Συνταγματάρχου Κ. Δαβάκη του Δήμου Καλλιθέας.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα κόπρανα των τετράποδων τους όπως ο νόμος ορίζει - αφού η παράβαση αυτή τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ - αλλά και να τα κρατάνε από το λουρί.

Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 αναφέρει σχετικά με τις υποχρεώσεις κηδεμόνων ζώων: «γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του».

KallitheaPinakidaDavaki4Είστε υποχρεωμένοι στους δημόσιους χώρους να κρατάτε τον σκύλο σας από το λουρί και να μαζεύετε τα κόπρανα του.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει στο www.zoosos.gr θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν είναι ανώτερες της ισχύουσας εθνικής ή κοινοτικής νομοθεσίας. Γι’ αυτό και μπορείτε να καταγγείλετε τη δημοτική αρχή ακόμα και τους ιδιώτες που σε δημόσιους χώρους τοποθετούν παράνομες πινακίδες.

Διαβάστε επίσης:

Πινακίδες που απαγορεύουν παρανόμως την διέλευση ζώων και στον Δήμο Καλλιθέας

Τα διοικητικά πρόστιμα ανά παράβαση για τους ιδιοκτήτες ζώων

Πινακίδες με τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων σκυλιών από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Και ο Δήμος Π. Φαλήρου απαγορεύει παρανόμως την διέλευση σκυλιών από πλατείες και πάρκα

Παράνομες οι πινακίδες με τις απαγορεύσεις σχετικά με τα ζώα

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.