Στηρίξτε μας

Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Καλλιθέα απαγορεύει την σίτιση αδέσποτων και κινδυνολογεί σε βάρος ζώων & παιδιών

17 Μαΐου 2017 19:07 | Καταγγελίες
Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Καλλιθέα απαγορεύει την σίτιση αδέσποτων και κινδυνολογεί σε βάρος ζώων & παιδιών

Πολλές φορές έχουμε πει ότι η άγνοια οδηγεί συχνά στην στοχοποίηση των ζώων – κυρίως των αδέσποτων – και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά. Χαρακτηριστική αυτή τη φορά είναι η περίπτωση των αρμοδίων του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλλιθέας, που βρίσκεται στην οδό Εσπερίδων στην Αττική, και κόλλησε ανακοίνωση για να απαγορεύσει στους περίοικους να ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες στο κοινόχρηστο πεζοδρόμιο και στην είσοδο του αναφέροντας «γιατί βάζετε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών».

Η απαγόρευση με ευγενικό... τρόπο.

Οι μόνοι που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών (ψυχική και σωματική) είναι εκείνοι που απαγορεύουν στα πιτσιρίκια να συνυπάρχουν με τα ζώα γύρω τους και τα τρομοκρατούν λέγοντας τους ότι τα άλλα πλάσματα, είναι σιχαμένα, βρωμερά, επικίνδυνα, και θα τα κολλήσουν αρρώστιες.

Τα αδέσποτα ζώα έχουν δικαίωμα να βρίσκουν τροφή και είναι υποχρέωση των ανθρώπων να τους παρέχουν αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση τους διαφορετικά κινδυνεύουν από την ασιτία και την δίψα.

Οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλλιθέας θα πρέπει να σταματήσουν τις κινδυνολογίες άλλωστε ένα παιδάκι που παίζει π.χ. στο χώμα ενώ βρίσκεται στην παιδική χαρά μπορεί να κολλήσει οποιοδήποτε παράσιτο χωρίς να έρθει σε επαφή με κάποιο ζώο.

Οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλλιθέας θα πρέπει να ζητήσουν από τον Δήμο Καλλιθέας, που είναι εκ του νόμου αρμόδιος, να στειρώσει τις αδέσποτες γάτες, να τις εμβολιάσει και να τις αποπαρασιτώσει για το καλό όλων και κυρίως των ίδιων των ζώων.

Οι σωστοί παιδαγωγοί αυτό κάνουν, δεν απειλούν, δεν τρομοκρατούν, διδάσκουν στα παιδιά να σέβονται τα ζώα και όταν δεν γνωρίζουν ένα θέμα ρωτούν.

Τι ορίζει η νομοθεσία για την σίτιση των αδέσποτων

Όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα οφείλουμε να τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους δοχεία νερού και φαγητού. Ο νόμος μας το επιτρέπει αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δικαίωμα αυτών των πλασμάτων.

Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

Μην δέχεστε να σας απειλούν!

Θυμηθείτε ότι η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων αναφέρεται ξεκάθαρα και στην Εγκύκλιο Του Αρείου Πάγου 1/13/1631/8.4.13 που έχει σταλεί σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας απειλήσει, επειδή ταΐζετε ή βάζετε νερό στα ζώα, να του μιλήσετε για την νομοθεσία ώστε να μη σας ξαναενοχλήσει. Θυμηθείτε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι φιλόζωοι να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μην παρατούν άδειες κονσέρβες, αλουμινόχαρτα εκεί που φροντίζουν τ’ αδέσποτα. Η καθαριότητα δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά, είναι ένδειξη σεβασμού προς τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας τους γύρω μας, τα ζώα τα οποία ζουν εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατεί τους μαθητές και παραπληροφορεί τους πολίτες ο Σύλλογος Γονέων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Φταίνε τ’ αδέσποτα, τα κουνούπια ή μεταδοτική άγνοια του Συλλόγου Γονέων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών;

Δύο νηπιαγωγοί διδάσκουν την αγάπη για τα ζώα στα πιτσιρίκια του Ασπρόπυργου

«Όλοι εσείς που σκοτώνετε και βασανίζετε σκυλιά είστε οι πιο χαζοί»

Κάποιοι μαθητές μποϋκοτάρουν το Δελφινάριο στα Σπάτα!

Είσαι σωστός φιλόζωος; Οι μαθητές των Γιαννιτσών θα σε κρίνουν!

1.000 μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα φιλοζωίας στη Χίο

Η νηπιαγωγός των Γιαννιτσών που διδάσκει την αγάπη για τα ζώα στους μικρούς μαθητές

Η πολυαγαπημένη σκυλίτσα των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χίου

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Μήλου ταΐζει τις αδέσποτες γάτες του σχολείου

Είναι υποχρέωση μας να ταΐζουμε και να ποτίζουμε τ’ αδέσποτα

Όποιος ταΐζει αδέσποτα δεν έχει ευθύνη για τις αντιδράσεις των ζώων!

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Τι ακριβώς διευκρινίζει η εγκύκλιος που εστάλη στις Εισαγγελίες

Οι νόμοι που προστατεύουν τα ζώα

Είναι νόμιμο να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα

Βάλτε μπολάκια με νερό για τ' αδέσποτα στα πεζοδρόμια

Επιτέλους ποτίστρες για τ’ αδέσποτα ξανά στην Αθήνα

 

 


Ετικέτες: , , , , , , ,

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.