Στηρίξτε μας

Νόμο που ήδη ισχύει εξαγγέλλει ο Αμυράς αν και το κακούργημα ισχύει και για δολοφονία άγριων ζώων (βίντεο)

21 Φεβρουαρίου 2023 17:44 | Επικαιρότητα
Νόμο που ήδη ισχύει εξαγγέλλει ο Αμυράς αν και το κακούργημα ισχύει και για δολοφονία άγριων ζώων (βίντεο)

Nόμο που ήδη ισχύει εξήγγειλε ο Γιώργος Αμυράς ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κόνιτσας στις 17 Φεβρουαρίου με θέμα «Ποινική Νομοθεσία και Προστασία Περιβάλλοντος».

 

Καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ο κ. Αμυράς και πολλοί συνάδελφοι τάζουν κυριολεκτικά λαγούς με πετραχήλια και δείχνουν και τις γνώσεις και την άγνοια τους και σε αυτόν τον αγώνα εξαγγελιών τους υποστηρίζου και πολλοί δημοσιογράφοι που ένεκα της περίφημης «λίστας Πέτσα» (κρατική διαφήμιση σε φιλικά προς την κυβέρνηση Μ.Μ.Ε.) δεν διστάζουν να παρουσιάζουν το άσπρο ως μαύρο.

Εν προκειμένω ο κ. Αμυράς μίλησε για την επικείμενη τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε το κακούργημα να ισχύει και για τις κακοποιήσεις δολοφονίες άγριων ειδών, κάτι που όμως ήδη ισχύει.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβάσαμε τα εξής στις 16 Φεβρουαρίου:

«Πώς αξιολογείται και τι ποινή επιφέρει η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων; Πώς αντιμετωπίζει ο νόμος τις αγροτικές φθορές και υπεξαιρέσεις, και τί γίνεται σε περίπτωση υποτροπής κυνηγού σε παράνομη θήρα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, και Δικαιοσύνης, με τη συπμμετοχή των Υφυπουργών, Γιώργου Αμυρά και Γιώργου Κώτσηρα στις 17 Φεβρουαρίου στην Κόνιτσα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου, στις 18.30 με τίτλο «Ποινική Νομοθεσία και Προστασία Περιβάλλοντος».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, θα παρουσιάσει το νομοθετικό έργο και τις περιβαλλοντικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, όπως τα Απάτητα Βουνά, το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο, το Εθνικό Δίκτυο Περίθαλψης για την Άγρια Πανίδα, και την κατάληξη των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο αναμένεται σύντομα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα για αδικήματα εις βάρος του περιβάλλοντος καθώς και τις κοινές πρωτοβουλίες με το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο ειδικών νομοθετικών διατάξεων.».

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος

«Αν σήμερα κακοποιήσεις ένα κατοικίδιο, κακώς κάκικστα φυσικά, θα υποστείς και καλά θα πάθεις το νόμο τις επιπτώσεις του νόμου δηλαδή κακούργημα. Και τα διαβάζετε και εσείς κάτι πρόστιμα τρελά, 30.000 ευρώ, έτσι;

Εάν σήμερα πιάσεις έναν ασπροπάρη που μας έχουν μείνει τέσσερα ζεύγη όλα κιόλα, είναι ένα αρπακτικό ένα υπερσπάνιο πτηνό, αν το πάρεις λοιπόν και το κακοποιήσεις και το σκοτώσεις η ποινή είναι σχεδόν τίποτα. Ερχόμαστε λοιπόν εμείς σε μεγάλη και πολύ αρμονική συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Κώτσηρα και ενοποιούμε την απαξία, την ποινική απαξία αυτής της πράξης σε βάρος της άγριας πανίδας και επιτέλους όποιος πάει κάνει κακό σε αυτά τα προστατευόμενα και όχι μόνο είδη της άγριας πανίδας να ξέρει ότι θα τα βρει πάρα πάρα πολύ σκούρα και μπαστούνια με το δικαιικό μας σύστημα.» είπε ο κ. Αμυράς στις 17/2

Τι ισχύει από το 2020 και το 2021

Ο νόμος 4745/2020 μετέτρεψε σε κακουργηματικές κάποιες από τις κακοποιητικές πράξεις σε βάρος ζώων και φυσικά τη δολοφονία τους και ισχύει από τον Νοέμβριο του 2020. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 ψηφίστηκε ο νόμος 4830/2021 που στο άρθρο 24 αναφέρει πως διώκεται η κακοποίηση όλων των ειδών των ζώων και όχι αποκλειστικά αυτών της συντροφιάς.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε τα εξής:

«(α) η κακοποίηση, η κακή και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, όπως ιδίως ο δραστικός και ο μη ιατρογενής περιορισμός της φυσιολογικής κίνησης, όπως ενδεικτικά η ιπποπέδη, οι μη επιτρεπτές μέθοδοι εκπαίδευσης, η εργασία που δεν προβλέπεται για το είδος του ζώου, η μη σύννομη αναπαραγωγή, ο εκούσιος τραυματισμός με απλή σωματική βλάβη και

(β) ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), ο εκούσιος τραυματισμός (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), οι κυνομαχίες και κάθε είδους μάχες μεταξύ ζώων, η κτηνοβασία, η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων….».

Ν. Μπομπολάκη: Ο Αμυράς νομοθετεί ξανά το κακούργημα

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της «ΝΕΜΕΣΙΣ» που είναι Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και την κατάργηση του κυνηγιού σήμερα με ανάρτηση της στο facebook για όσα τάζει ο κ. Αμυράς (που συνήθως είναι χωρίς αντίκρισμα ή σε βάρος των ζώων) επισήμανε τα εξής: Ο κ. Γιώργος Αμυράς ξανά- νομοθετεί το κακούργημα !!!

Ο,τι νάναι ,αρκεί να φαινομαστε  προεκλογικά .

Οι υπουργοί δεν γνωρίζουν τους νόμους που ψήφισαν, δεν τους διαβάζουν πριν τους ψηφίσουν ή μας επεξεργάζονται;

Κακούργημα, εξάγγειλε ο κ. Αμυράς, ότι θα γίνει η θανάτωση άγριων ζώων . Μα  ήδη είναι κακούργημα με τους δυο νόμους Βορίδη, ό ένας του 2020 και ο άλλος το 2021, ο 4830/21 κύριε Giorgos Amiras - Γιώργος Αμυράς!

Δε τρώμε όλοι σανό , εκτίθεστε με αυτά .

Κάντε κανένα νόμο για τα θαλάσσια θηλαστικά, επαναφέρετε τους φορεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών , αφαιρέστε απο τις ρυθμιστικές το κυνήγι προστατευόμενων ειδών πχ πετροκούναβο και τόσα άλλα που μπορείτε να νομοθετήσετε, και αφήστε το κακούργημα στο κ. Βορίδη, γιατί αυτός το έκανε, να πούμε και του στραβού το δίκιο.

Νόμος 4830/21 , άρθρο 24 κακοποίηση ζώων ονομάζεται το άρθρο, όχι των ζώων συντροφιάς, και διευκρινίζεται σε άλλο άρθρο του , ότι όπου λέει ζώα ο 4830/21 ΕΝΝΟΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ .

Στη συνέχεια το ιδιο άρθρο,το 24 παρ. 1α και 1β  ρητά αναφέρει ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΟΥ  η κακοποίηση ή θανάτωση .

Οι δημοσιογράφοι ελέγχετε πρώτα την είδηση γενικώς, μη συνεχίζετε σκόπιμα ή μη σκόπιμα μια λανθασμένη είδηση, αυτος είναι ο ρόλος σας, να βγάζετε προς τα έξω την αλήθεια και όχι τη προπαγάνδα .

Κυρία Λιλιοπούλου μάλλον πρέπει να πάρετε το ένα βουνό σας πίσω.  ethnos.gr

https://www.ethnos.gr/.../hthanatoshagrionzoonginetaikako...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ

Για να καταναλωθεί λιγότερος σανός , ακρίβυνε κι αυτός.».

Διαβάστε επίσης:

ΝΕΜΕΣΙΣ: «Τα 5 μεγάλα φάουλ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του υφυπουργού Γιώργου Αμυρά»

Γιάννενα: O υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς βραβεύει κυνηγούς – γυναίκες επειδή σκοτώνουν αγριογούρουνα

Φιλοζωικοί φορείς συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την κακοποίηση του αετού από την ΑΕΚ που επέτρεψε ο υφ. Γ. Αμυράς (βίντεο)

Ορνιθολογική κατά του υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά για τα ψεύδη του σχετικά με τη χρήση αετών σε θεάματα

Άγνοια και ψέματα από τον υφυπουργό Γ. Αμυρά για τη χρήση ζώων σε θεάματα (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού της Ν.Δ. επιστρέφουν οι παραστάσεις τσίρκο με ζώα μέσω της ιερακοθηρίας

Γενικόλογη και διπλωματική η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τα έγκλειστα ζώα εκεί

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.