Στηρίξτε μας

ΝΕΜΕΣΙΣ: Απαιτούμε να μην κατασκευαστούν ακόμα 5 «πάρκα» με ελάφια στη Ρόδο – Τόπος μαρτυρίου για Dama dama το δημοτικό εκτροφείο Πλατωνιών

19 Μαρτίου 2024 23:34 | Καταγγελίες
ΝΕΜΕΣΙΣ: Απαιτούμε να μην κατασκευαστούν ακόμα 5 «πάρκα» με ελάφια στη Ρόδο – Τόπος μαρτυρίου για Dama dama το δημοτικό εκτροφείο Πλατωνιών

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών και τα δεκάδες πτώματα Dama dama στο δημοτικό Ελαφοκομείο στο Ροδίνι η Πανελλήνια Ομοσπονδία «ΝΕΜΕΣΙΣ» ζητάει να μην προχωρήσουν τα σχέδια για την κατασκευή πέντε πάρκων με ελάφια στη Ρόδο. Θυμίζουμε ότι αυτό ήταν το αίτημα των αγροτών που έκανε αποδεκτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δηλαδή τον εγκλεισμό των άγριων ζώων σε περιφραγμένους χώρους ώστε να μην τρέφονται από τις καλλιέργειες...

Πολλά ελάφια πρόχειρα θαμένα, παντού οστά και πάρα πολλά Dama dama άταφα... Τα ζώα χωρίς τροφή σε μια έκταση με ελάχιστη βλάστηση... Όσα ζουν είναι υποσιτισμένα.

 

Η «ΝΕΜΕΣΙΣ» χαρακτηρίζει το δημοτικό Ελαφοκομείο «Νταχάου» καθώς τα ζώα εκεί ήταν ή νεκρά ή εμφανώς υποσιτισμένα και ο Δήμος Ρόδου όπως αποδεικνύεται δεν φρόντιζε τελικά ούτε για τα στοιχειώδη. Ο φιλοζωικός φορέας τονίζει τα εξής: «Το Νταχάου Ελαφιών στη Ρόδο, η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και κάλεσμα Φορέων να συνυπογράψουν την Ανακοίνωση, ώστε να σταματήσει το
διαρκές έγκλημα κατά των Ζώων και της Φύση

Μείναμε συγκλονισμένοι και άφωνοι βλέποντας τις εικόνες, που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα Liber Life της Ρόδου, από το σύγχρονο Νταχάου ελαφιών στη Ρόδο. Για το ίδιο θέμα μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ρόδου με την Πρόεδρό του Γιούλα Διμέλη.

Οι εικόνες αυτές μας προϊδεάζουν για το πώς θα είναι τα 5 "πάρκα", στρατόπεδα συγκέντρωσης δηλαδή, που έχουν αποφασίσει να φτιάξουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΥΠΕΝ. H Νέμεσις ζητά από τη Κυβέρνηση και τον Υπουργό Περιβάλλοντος να σταματήσουν τώρα τα σχέδια αυτά, διαφορετικά μας εξαναγκάζουν να ενημερώσουμε, ως οφείλουμε, τη Ευρώπη και τα όργανα της Commission.

Από χθες που ενημερωθήκαμε από την Triantafyllia Mavrou, είμαστε σε συνεργασία με την Liber Life για συντονισμό των ενεργειών μας. Επικοινωνήσαμε και συνεργαζόμαστε ήδη με το Καθηγητή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ Δημήτρη Μπακαλούδη, μέλος της ειδικής επιτροπής του Δήμου για τα πλατώνια, ο οποίος στηρίζει τη πρόταση της Ομοσπονδίας κατά των 5 "πάρκων", αφού και ο ίδιος έχει εκφράσει γραπτά στον Υπουργό ΥΠΕΝ παρεμφερή πρόταση και έχει αντιταχθεί στον εγκλεισμό άγριων ζώων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επικοινωνίας μας, μας ενημέρωσε ότι και πριν 8 μήνες, που επισκέφτηκε το χώρο αυτό, που τον χαρακτήρισε "κρανίου τόπο, τα ζώα ήταν σκελετωμένα".

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για το έγκλημα αυτό, τόσο της υπεύθυνης κτηνιάτρου, που εξακολουθούσε να εργάζεται και να σιωπά επί της ουσίας για τα όσα λάμβαναν χώρα στο Νταχάου αυτό παρά τις όποιες επισημάνσεις, που λέγεται, ότι είχε κάνει, όσο και του Δήμου διαχρονικά, της Δασικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας.

Φωτογραφίες εντός του Ελαφοκομείου στις 18 Μαρτίου 2024...

 

Όλοι αυτοί σήμερα προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, γι' αυτό η Νέμεσις ζητά τη ποινική δίωξή τους σε βαθμό κακουργήματος για το βασανιστικό κατά συρροή θάνατο πολλών δεκάδων και προφανώς εκατοντάδων ελαφιών. Ζητάμε τη παρέμβαση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα, αρμόδιας για το Περιβάλλον και τα Ζώα, ώστε να μη κουκουλωθεί η υπόθεση αυτή.

Είναι απαράδεκτη, το λιγότερο, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε κατά της κας Μαύρου, την οποία ολόθερμα συγχαίρουμε, όπως και τα άλλα παιδιά της ομάδας, που αποκάλυψαν τη τραγωδία, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή της ρήσης, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Είμαστε δίπλα τους, όπως φυσικά και στο φιλοζωικό σύλλογο Ρόδου, στο δικαστικό και εξωδικαστικό αγώνα τους για το ελαφοκομείο της ντροπής.

Προφανώς, αυτό που μας διδάσκουν η κτηνίατρος (οποία αντίθεση με τη Κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα της υπόθεσης Όλιβερ …), η Δασική Υπηρεσία, η Περιφέρεια κλπ είναι να κλείνουμε τα μάτια στις εγκληματικές πράξεις. Τους προτείνουμε για μια ακόμη φορά, αντί να δώσουν τα εκατομμύρια για τις ηλεκτροφόρες περιφράξεις των 5 "πάρκων", να τα δώσουν στους αγρότες να περιφράξουν τις περιουσίες τους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, όπως μας ενημέρωσε ο Καθηγητής Μπακαλούδης.

Ας σημειωθεί, όπως είπε ο ίδιος, στη συνάδελφό του ομότιμη Καθηγήτρια Κτηνιατρικής και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Φωτεινή Αθανασοπούλου, ότι μέσα στο χώρο αυτό μαζί με τα πλατώνια βόσκουν αποδεδειγμένα και 40.000 πρόβατα ενώ τα ελάφια πριν τις φωτιές υπολογίζονταν σε 15.000.

 

Το γεγονός αυτό μαζί με τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ Τριάντη Κωνταντίνο, επεσήμαναν στον Υπουργό ΥΠΕΝ, θέτοντας τη ρητορική ερώτηση ποια ζώα αριθμητικά κάνουν τη μεγαλύτερη "ζημιά" τα 40.000 ή τα 15.000; Ως πότε θα πληρώνουν η Φύση και τα Ζώα τις παρανομίες τις δικές μας; Επιτέλους σταματήστε αυτή την ολέθρια για τη χώρα τακτική. Τέλος καλούμε κάθε φορέα, φιλοζωικό, φυσιολατρικό, πολιτιστικό, αθλητικό, εκπαιδευτικό κοκ να συνυπογράψουν αυτή την Ανακοίνωση με την οποία ζητείται:

1. Να σταματήσουν τώρα τα σχέδια για τα 5 "πάρκα".
2. Να δοθούν χρήματα στους αγρότες να περιφράξουν τις περιουσίες τους.
3. Να σταματήσει η υπερβόσκηση.
4. Να τιμωρηθούν με κάθε τρόπο, ποινικά, διοικητικά, πειθαρχικά, όσοι συμμετείχαν η σιωπούσαν σ' αυτό το έγκλημα.

Οι φορείς, που θέλουν να υπογράψουν την Ανακοίνωση και να αγωνιστούμε μαζί, ας
στείλουν σχετικό μέιλ στο:
[email protected]
Στο παρακάτω σύνδεσμο η πρόταση της Νέμεσις:
https://www.facebook.com/share/p/WmNJuidoNWRoeTSp/» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Δεκάδες ελάφια νεκρά και πολλά οστά στο δημοτικό εκτροφείο Dama dama στο Ροδίνι (βίντεο)

Αγρότες στη Ρόδο στοχοποιούν τα ελάφια και κρύβουν τις ζημιές που προκαλούν κοπάδια ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων (βίντεο)

Ρόδος: Αγρότες ζητούν τη μείωση του πληθυσμού των ελαφιών - Υπερψήφισε το αίτημα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου (βίντεο)

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.