Στηρίξτε μας

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

21 Ιανουαρίου 2012 12:49 | Καταγγελίες
Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Δεν πέρασαν 10 μέρες από τότε, που ο Φώτης Γλαράκης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής, ενοχλημένος από τα αδέσποτα, τα οποία περιφέρονται συνήθως σ’ ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Μουδανιά Χαλκιδικής, ζήτησε, να εξαφανιστούν από εκεί… και ήδη εντοπίστηκαν τα πρώτα εμφανώς κακοποιημένα, το ένα μάλιστα θανάσιμα χτυπημένο!

MoudaniaSpasmenoPodi

Το ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου;

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Η Άντα Σαλαμανούδη, κάτοικος της περιοχής με σημαντικό φιλοζωικό έργο, που έχει αναμειχθεί ενεργά στη σωτηρία αυτών των ζώων κινητοποιώντας και τον Δήμο Νέας Προποντίδας, ο οποίος επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα, εντόπισε την περασμένη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου έναν σκύλο νεκρό με εμφανή πάνω στο σώμα του τα σημάδια της κακοποίησης, που υπέστη, έναν σκύλο να περιφέρεται γεμάτος αίματα, ενώ τα υπόλοιπα σκυλιά, που συνηθίζει να ταΐζει εκεί, φοβισμένα δεν την πλησίασαν ούτε για να φάνε. Κάποια έμοιαζαν να έχουν ξυλοκοπηθεί. Κάποια παραμένουν άφαντα. Ακόμα και αν ο σκύλος της φωτογραφίας δεν ξυλοκοπήθηκε αλλά π.χ. έπεσε θύμα τροχαίου (διόλου απίθανο ενδεχόμενο), τότε στα άλλα ζώα τι συνέβη;

MoudaniaSkylakos

Ένα ακόμη ζώο πλήρωσε με τον θάνατο του την ύπαρξη του!

Η ίδια περιγράφει στο www.zoosos.gr τι αντίκρισε: «Αυτός ο σκύλος με περίμενε μέρα - νύχτα στην πόρτα της περίφραξης του εγκαταλειμμένου οικοπέδου, την Πέμπτη τον βρήκα νεκρό στο εκκλησάκι έξω από την περίφραξη του εγκαταλειμμένου οικοπέδου (δίπλα στον Αρβανιτίδη). Τα βαριά τραύματα έφεραν επώδυνο τέλος στη σύντομη ζωούλα του. Εντελώς σπασμένο ήταν το πίσω πόδι, το άλλο ήταν γεμάτο πληγές, ενώ έφερε και βαρύ τραύμα στο πρόσωπο».

Διαρκές έγκλημα

Όπως ήδη έχουμε γράψει στα Μουδανιά του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, τα ζώα, που οι ντόπιοι δεν θέλουν, τα ξεφορτώνονται παρατώντας τα σ’ ένα μη επαρκώς περιφραγμένο οικόπεδο, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο έχει γίνει το άτυπο «κυνοκομείο» της περιοχής.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και είναι στην είσοδο της πόλης. Αυτό το οικόπεδο, όπως έγινε γνωστό, ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής. Ο Φώτης Γλαράκης, πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Χ., πριν από μερικές ημέρες συνάντησε σε αυτόν τον χώρο την Άντα Σαλαμανούδη, να ταΐζει τα ζώα.

MoudaniaMatomenaAftia

Παραγνωρίζοντας το γεγονός, ότι τα ζώα δεν της ανήκουν, της απαγόρευσε να μπαίνει στον χώρο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και να τους δίνει τροφή. Προσπάθησε μάλιστα να φέρει την Αστυνομία για να την τρομοκρατήσει και να την απειλήσει. Όπως μας είχε εξηγήσει τότε η κα Σαλαμανούδη εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Γλαράκης είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να εξαφανίσει τα ζώα από την ιδιοκτησία της Ε.Α.Σ.Χ., ενώ δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για στειρώσεις, περίθαλψη, τάισμα κ.ο.κ..

Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα

Η κα Σαλαμανούδη προσπάθησε μαζί με μερικούς ακόμη φιλόζωους να φέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα της συστηματικής κακοποίησης αυτών των ζώων με φόλες και συρμάτινες θηλιές και μέσω του www.zoosos.gr δόθηκε η διάσταση, που αρμόζει και στο πρόβλημα και στο έγκλημα. Έτσι αναγκάσαμε τον Δήμο Νέας Προποντίδας να αντιληφθεί, ότι πρόβλημα και υπάρχει και πρέπει η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες, που της αναλογούν, για τη διαχείριση των ζώων.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας μετά την πίεση που ασκήθηκε και μετά την δημοσιοποίηση των εγκλημάτων, συγκάλεσε στις 15 Νοεμβρίου 2011 σύσκεψη στην οποία πολλές υποσχέσεις δόθηκαν και ελάχιστα έγιναν. Η σύσκεψη αυτή – που διαφημίστηκε από τον δήμο – είχε ως αποτέλεσμα μόνο κάποιοι φιλόζωοι κτηνίατροι, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν τη δουλειά τους, χάρη στη χορηγία ιδιώτη, να καταφέρουν να στειρώσουν δεκάδες ζώα… καταβάλλοντας οι ίδιοι μεγάλο κόπο.

Όμως πέραν τούτου ουδέν… αφού ο Δήμος Νέας Προποντίδας δεν βοήθησε ούτε καν με την περισυλλογή των ζώων, που πήγαιναν προς στείρωση. Τα έξοδα κατά κύριο λόγο τα κάλυψε ιδιώτης φιλόζωος! Στο μεταξύ οι φόλες στην περιοχή έπεφταν βροχή…

MoudaniaXylokopimenos

Τυχαίο;

Η πρόσφατη κακοποίηση των ζώων – όπως τονίσαμε – έγινε λίγες μέρες μετά την εκφρασμένη δυσαρέσκεια του κ. Γλαράκη για την ύπαρξη των αδέσποτων σκυλιών εκεί. Μάλιστα μάθαμε, ότι ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Χ., για να δικαιολογήσει την ενόχληση του, αφού οι σκύλοι δεν συνηθίζουν να τρώνε ντουβάρια κτιρίων, τόνισε, ότι θέλει να αξιοποιήσει το ακίνητο, που υπάρχει δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και ζήτησε και από τον Δήμο Νέας Προποντίδας να απομακρύνει τα ζώα από εκεί.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ουσιαστικά αμέτοχος, δεν κάνει σχεδόν τίποτα για το πρόβλημα και τα ζώα παραμένουν εύκολος στόχος στα χέρια εγκληματιών, που τα δηλητηριάζουν, τα σκοτώνουν στο ξύλο, βάζουν θηλιές και τα πνίγουν, τα ταΐζουν με δηλητηριασμένη τροφή και σταδιακά τα εξοντώνουν ατιμώρητοι…

Οι ελάχιστοι φιλόζωοι της περιοχής και τα σωματεία, που συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη με τα πολλά «θα», έδειξαν με πράξεις, ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά και ενεργά, αλλά δεν γίνεται να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Πρέπει ο Δήμος Νέας Προποντίδας να μην αρκεστεί στο φιλοζωικό έργο μόνο μέσα από τα δελτία Τύπου. Είναι υποχρεωμένος να δεσμευτεί επί της ουσίας και να κάνει τα παχιά λόγια πράξεις…

Η ενόχληση του κ. Γλαράκη

Ο Δημήτρης Ζουμπατιανός, διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής, όπως μάθαμε, τόνισε ότι ο κ. Γλαράκης είναι φιλόζωος και δυσαρεστήθηκε έντονα για το δημοσίευμα του www.zoosos.gr και για το γεγονός, ότι δημοσιοποιήσαμε φωτογραφία του, στην οποία εμφανίζεται να χαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

glarakis

Τονίζουμε στον κ. Γλαράκη, ότι ψάχνοντας στο διαδίκτυο, αυτή ήταν η μόνη φωτογραφία του βρήκαμε. Αν θέλει να λέγεται φιλόζωος με την ουσιαστική έννοια της λέξης, ας βοηθήσει και εκείνος μέσω της Ε.Α.Σ.Χ. να στειρωθούν τα αδέσποτα ζώα του δήμου, ώστε αυτό το έγκλημα εις βάρος τους να σταματήσει εδώ.

Του θυμίζουμε, ότι έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να αξιοποιήσει την περιουσία της Ε.Α.Σ.Χ., όμως πρέπει να θυμάται, πως το τάισμα των αδέσποτων ζώων δεν απαγορεύεται και υπάρχουν και πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, που το αποδεικνύουν. Αν δεν θέλει τα ζώα να βρίσκονται στον χώρο ιδιοκτησίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής ας τον περιφράξει επαρκώς, γιατί τα σκυλιά και τα γατιά δεν έχουν φτερά, αλλά πόδια και με αυτά κινούνται…

Στο δημοσίευμα μας στις 10 Ιανουαρίου 2012 με τίτλο «Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα» είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Γλαράκη, ότι αν τα ζώα ξαφνικά εξαφανιστούν ή δηλητηριαστούν, θα συγκαταλέγεται και εκείνος μεταξύ των υπόπτων… Κύριε Γλαράκη, τα ζώα ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα (εκτός αν έπεσαν όλα μαζί θύματα τροχαίου) και εμείς παρουσιάζουμε τα πειστήρια του εγκλήματος. Είναι τυχαίο αυτό που συνέβη;

Διαμαρτυρηθείτε για αυτό το έγκλημα στον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Δαμιανό Ιορδανίδη, στέλνοντας email στο: [email protected] και στον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής, Φώτη Γλαράκη στέλνοντας email στο: [email protected] ή στο: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

Τον πέτυχε την ώρα που έβαζε τις φόλες…

Φιλόζωοι και Αστυνομία είχαν προειδοποιήσει τον άνδρα που βάζει φόλες στην Καλλικράτεια

Μουδανιά: Πνίγουν τα σκυλιά με συρμάτινες θηλιές!

Έγινε η αρχή στον Δήμο Νέας Προποντίδας

Χαλκιδική: Καταδικάστηκε εκείνη που αγαπά τα ζώα και όχι αυτοί που τα δηλητηριάζουν!

Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Η πίεση και η δημοσιοποίηση έφεραν αποτέλεσμα

Η απελπισία οδηγεί και σε ακραίες λύσεις


 

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

19 Σχόλια

 1. elizabeth

  This isn't just happening in Greece, as long as man is on this earth, we will torture and kill these innocents. It is just in our blood. We don't care about any living, breathing species except for our own, and not all humans are safe. Babies are killed each and every day. We don't care about others, this is the only thing I know for sure.

  But one day we will all stand before God and I can't imagine what these people will say if and when he asks, why did you do this to MY creatures? Oh yes, you will pay.

 2. karineh grigorian

  your country and government is unbelievable. you are not an eastern european country, you are a place where millions of visitors come visit, when someone wants to go to europe they say oh italy, greece, france, they dont usually say, ukrane, poland, check because you guys are supposed to be the nicer place to visit. ive been seeing hurrendous pictures and stories from your country and enough is enough. what is wrong with you populations. the pictures above are unbelievable. how can someone look at some innocent dog take a picture and a few seconds later, start beating it to death. I sure as hell will never come to your country till I hear situations have resolved. every place has stray dog issues, ever america one of the richest countries in the world but heck the people are nowhere as dispicable as yours there.

 3. evi

  αυτοί και όλοι οι συνεργοί πρέπει να βουλιάξουν...να εξαφανιστούν...να μην υπάρχουν πια. Αλλά όταν οι νόμοι δεν τους αγγίζουν, όταν οι νόμοι ψηφίζονται και οι λειτουργοί του συστήματος δικαιοσύνης δεν τους εφαρμόζουν γιατί έτσι θέλουν και όταν όλα συγκαλύπτονται λόγω φόβου, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε? Εύχομαι η τοπική κοινωνία να τους ριμάξει και όσα έχουν κάνει να τα βρουν μπροστά τους με τον χειρότερο τρόπο!

  Εύη - Αλιμος Αττικής

 4. Lena Majore

  Ntroph kai aisxos stous xefthles pou skotwsan tosa zwndana. Den einai mono sth Xalkidikh dystyxws....Einai se olh afth th skatoxwra(drepomai pou to lew) pou zoume kai dystyxws geni8hkame... Einai odws psyxes ola ta zwa opws oloi mas. Akoma kai ta dentra pou dystyxws sfagiazoume gia na paragoume prwtes yles. Efxomai ki egw me th seira mu na mhn pathsei kaneis to podi tou sta Moudania. Einai oloi tous skatofares kai koitane na klepsoune lefta. Eidika to kalokairi. Droph kai aisxos skatopsyxoi Xalkidikiwtes pou anatrefete alhtakia

 5. Χαραλαμπακης σταυρος

  Για το συγκεκριμενο...μια ειναι η λυση....κοινοποιοιστε....οπως μπορουμε ολοι μας....να το κανουμε να μαθευτει παντου....στο ραδιο...στα καναλια..ο ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΣ που τοκανε,θα το ξανακανει κι ας μη θελουμε να το δουμε ξανα μπροστα μας.εμεις τι κανουμε?αφηνουμε τα λεφτα μας στην καθε σκατοκοινωνια που φερεται ετσι σε αθωες ψυχες?αυτοι που πραγματικα ποναμε,βλεποντας αυτο το ΑΙΣΧΟΣ ας κανονισουμε και τη σταση μας.στο προκειμενο:η αστυνομια τι ενεργειες εκανε,αφου ειχε καταγγελια για απειλη και μαλιστα επωνυμη!ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ?αστυνομευτικε ο χωρος?δεν καταλαβαν οι τοπικοι αρχοντες και παραγοντες οτι τελειται ποινικο αδικημα στην περιοχη τους?οτι ειναι υπευθυνοι?ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ?ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ?ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ!!!ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΟΠΛΟ.....ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ.ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!ΝΑΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!

 6. Νανά Νταουντάκη

  Αντί να κλαίμε, να αγανακτούμε, να γκρινιάζουμε, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα ακόμη όπλο: την αγοραστική μας δύναμη. Μποϋκοτάρετε το σκατομάγαζό του. Οχι μόνο με το να μήν ψωνίζετε αλλα και δυσφημίζοντάς το στην τοπική΄κοινωνία. Μπορεί να μήν καταλαβαίνουν απο αισθήματα αυτά τα καθάρματα αλλα τη ζημιά στην τσέπη τους την καταλαβαίνουν και τους τσούζει.

 7. Sakis

  Πωωωω δεν μπορώ να το βλέπω!! Ούτε αυτόν (για άλλους λόγους). Τι έχουμε πάθει ρε φίλε..Τι διεστραμμένα άτομα κατοικούν στον τόπο μας γαμοτο.Σκατά στο κεφάλι τους έχουν και όχι νοημοσύνη

 8. κωστας

  περιμενετε απο τους βασανιστες των εργαζομενων , απο τους υπαλληλους των βιομηχανων που χαιρετιουνται στη φωτο να ενδιαφφερθουν για τις ψυχες των ζωων δηλαδη ? ανοχη τελος ! μαλλον πρεπει να ξυπνησουμε εμεις και να αρχισουμε να παιρνουμε τη κατασταση στα χερια μας , σε καθε επιπεδο . τη τριτη εξω απο τα δικαστηρια της ευελπιδων στις 9 το πρωι κτηριο 9 δικαζεται το τερας που πιαστηκε να βαζει φολες στην ηλιουπολη ! πρεπει να χουμε δυνατη παρουσια ! ελληνας , ελληνοτατος απο ελληνες γονεις και παππουδες ειναι ο δραστης . για να δουμε ποσοι θα συγκινηθουν για το ελληνικο τερας . το αλβανικο τερας πουλαει πιο πολυ ?

 9. Ελένη Ντουπλέση

  Όλα τα ζώα χωρίς διάκριση έχουν δικαιώματα και είναι καθήκον μας να τα προστατέψουμε. Ντροπή στο ανθρωνικό μας είδος!

 10. Kwstas is playing poker!

  aparedeektoi oloi tous kurios o dhmarxos pou den nomizw na a3izei na'nai ...san den ntrepete pou kakophei etsi ta kakomira skulia les kai tou efagan to ergostasio ..egw 8a kanw munisei 8a pros8esw t selida pantou na to dei olos o kosmos kai na doun th soh dhmarxos einai autos ... kai epimenw oti auth th selida 8a thn dei3w se olous tous an8rwpous kai 8a katagkeilw gia kakophoish zwwn...

 11. Εστερ Μιτση

  ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους τα βρωμοποδαρα και βρωμοχερα!!!!!!! Τι τους κοιτατε μωρε??!!!!
  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ υψηστου βαθμοπυ!!!
  Ποτε να μην ψωνιζετε απο τα βρωμομαγαζα τους!!!!
  Να τους ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ στο κάθε τι που κανουν ακομα και τα βρωμοπαιδα τους οποιας ηλικιας κι αν είναι γιατι κι αυτα τα ιδια σσκατοεγκληματιες θα γινουν!!!!!
  Μην τους αφησετε να δουν αλλη μερα ηρεμιας στα ματια τους!!!!!
  ΡΙΞΤΕ Φολα στα φαγητα τους...στους ιδιους και στα παιδια τους!!!!!
  Αυτες οι ψυχουλες δεν πειραζουν ποτε κανεναν!!!!
  Οι 2 ΦΟΛΕΣ χαιρετιουνται!!!

 12. Shirley Sasha

  Tin fotografia tou skilou ton marane???? As kitaksi na vri lisi kai na ekpedepsi tous xalkidiotes pos ie gi den aniki mono sto megalo zo (ton anthropo). Etsi pos paee, kapia mera ie idie ie Xalkidiotes tha ton fane afton ton idio.

 13. kat

  Η Χαλκιδική έχει άπειρα αδέσποτα...Κανείς δεν ενδιαφέρεται να στειρωθούν και να περιθαλφτούν. Οι δήμοι στη Χαλκιδική δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα αδέσποτα, πιστεύοντας οτι αυτά βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

  Κάποιες φορές παραπονιούνται κιόλας οι χαλκιδικιώτες οτι μαζεύονται σε αγέλες οι σκύλοι και ορμάνε στα παιδιά τους. Πως να μην ορμάνε οταν είναι πεινασμένα, κακοποιημένα, αρρωστα ενίοτε, παραμελλημένα κ.α. ????

  Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το χωριό Μεγάλη Παναγία χαλκιδικής, το οποίο έχει λιγότερο απο 3000 κατοίκους και 500 αδέσποτα...

  Ασε που οι μισοί χαλκιδικιώτες είναι κυνηγοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.