Στηρίξτε μας

Έγινε η αρχή στον Δήμο Νέας Προποντίδας

15 Νοεμβρίου 2011 21:07 | Τα καλά νέα
Έγινε η αρχή στον Δήμο Νέας Προποντίδας

Σύσκεψη στον Δήμο Νέας Προποντίδας πραγματοποιήθηκε σήμερα - μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα της εγκληματικής συμπεριφοράς των κατοίκων των Μουδανιών Χαλκιδικής προς τα αδέσποτα ζώα - και μετά την πίεση που ασκήθηκε στις αρχές από τους ελάχιστους φιλόζωους της περιοχής, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει για την αγωνιστικότητα της η Άντα Σαλαμανούδη.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες όλοι οι προσκεκλημένοι ιδιώτες κτηνίατροι (Μαρία Πεγιά, Σταμάτης Τεπές, Νιτσοτόλη Ελένη) της περιοχής των Μουδανιών, και οι αγροτικοί κτηνίατροι (του δημοσίου) Νεκτάριος Μαραγκουδάκης και Μαρία Φάνη του Αγροτικού Κτηνιατρείου Ν. Τρίγλιας, καθώς και φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής. Παραβρέθηκαν και η Ελένη Γερνά από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Ζωοφιλικών Σωματείων, και η Σαμίρα Αμπού Χαμντάν, που είναι πρόεδρος του σωματείου «Άνθρωποι και Ζώα» με έδρα την Νικήτη Χαλκιδικής.

Η Αστυνομία με έγγραφο προς τον Δήμο Νέας Προποντίδας ζήτησε να μαζευτούν και να εξεταστούν τα σκυλιά. Αλλά δεν διευκρινίστηκε αν ζητήθηκε η απομάκρυνση τους από τον χώρο που βρίσκονται (δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης»). Φιλόζωοι και εκπρόσωποι σωματείων ζήτησαν, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Άντα Σαλαμανούδη, να δοθεί το αγροτικό κτηνιατρείο των Μουδανιών για στειρώσεις από εθελοντές κτηνίατρους. Βέβαια πρέπει να ανακαινισθεί, να γίνει λειτουργικό καθώς τώρα είναι εγκαταλειμμένο και να πάρει άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της σύλληψης των ζώων (τρόποι σύλληψης και μεταφοράς στο κτηνιατρείο) καθώς χωρίς υποδομή είναι εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση. Οι κτηνίατροι Σταμάτης Τεπές και Ελένη Νιτσοτόλη προσφέρθηκαν να στειρώσουν τα ζώα δωρεάν, μόνο αν τους προσφερθούν τα αναλώσιμα για τις χειρουργικές επεμβάσεις (φάρμακα για νάρκωση, ράμματα κ.ά.).

Ειπώθηκε μάλιστα ότι θα γίνει προσπάθεια να παιχτούν κάποια σποτάκια στα τοπικά κανάλια, τα οποία μέχρι τώρα αδιαφορούσαν, σε αντίθεση με την ΕΡΤ3 - που όταν ενημερώθηκε από το www.zoosos.gr για το δράμα των ζώων εκεί - έδειξε ενδιαφέρον να καλύψει το θέμα τηλεοπτικά. Στη σύσκεψη τονίστηκε μάλιστα το πόσο χρήσιμο είναι να γίνουν ομιλίες στα πολιτιστικά κέντρα και στα σχολεία και να διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για τη φιλοζωία. Τα σκυλάκια μόλις τύχουν της ανάλογης περιποίησης (δηλαδή στείρωσης) θα πρέπει και να φωτογραφηθούν, ώστε να δημοσιευθούν και αγγελίες για την υιοθεσία τους!

Όπως έγινε γνωστό συζητήθηκε μεταξύ άλλων και ο τρόπος χρηματοδότησης για τη δημιουργία μιας κτηνιατρικής μονάδας – πρέπει να γίνει σύμφωνα με το νόμο – σε ένα αγροτεμάχιο, όπου μπορεί να υπάρχει κι ένα αναψυκτήριο για να υπάρχουν έσοδα. Ο Σταύρος Καλπάκης, δημοτικός υπάλληλος στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ο Κοσμάς Παντάκας από το Δήμο Ν. Προποντίδας και η Αναστασία Γελασάκη, φιλόζωη και δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Καλλικράτειας εκπροσώπησαν τους δήμους της περιοχής. Τότε τοπικά κανάλια δεν κατάφεραν να τραβήξουν ενδιαφέροντα πλάνα, καθώς έφτασαν όταν η σύσκεψη είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Αν και πολλοί φοβούνται ότι πολλά από αυτά που ειπώθηκαν θα μείνουν στα λόγια, ας μη ξεχνάμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, σε μια περιοχή που πριν από 20 μέρες ελάχιστοι ενδιαφέρονταν για τα δύστυχα τα αδέσποτα, τα οποία κάποιοι βασάνιζαν συστηματικά και φυσικά ανενόχλητοι. Εμείς ως www.zoosos.gr χαιρόμαστε ιδιαιτέρως μου με την επιμονή μας καταφέραμε να συμβάλουμε ώστε η δημοτική αρχή και οι υπόλοιποι φορείς να αναγκαστούν να πράξουν!

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος για τη σημερινή συνάντηση

ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ.

Σύσκεψη για τα αδέσποτα σκυλιά στην οποία προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν κτηνίατροι του Αγροτικού Κτηνιατρείου Ν.Τρίγλιας, ιδιώτες κτηνίατροι που εδρεύουν στην επικράτεια του Δήμου Ν. Προποντίδας, καθώς και φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωοι πολίτες του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο Νέας Προποντίδας.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ιορδανίδη, ο οποίος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την αύξηση των αδεσπότων σκυλιών στο Δήμο Νέας Προποντίδας, κάλεσε τους παραπάνω φορείς προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη σύσκεψη προτάθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών στους παρακάτω άξονες δράσης.

1. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη στείρωση των αδεσπότων,

2. Διαδικασία υγειονομικής ταφής και την καύσης νεκρών αδεσπότων που αποτελούν πρόβλημα στη δημόσια υγιεινή,

3. Κατασκευή και λειτουργία καταφυγίου αδεσπότων στην περίπτωση που αυτό χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς ή άλλους πόρους.

Το τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τους φορείς, ανέλαβε να προωθήσει και να υλοποιήσει όλες τις παραπάνω πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης:

Μουδανιά: Πνίγουν τα σκυλιά με συρμάτινες θηλιές!

Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: Πυροβόλησε τον σκύλο παραλίγο να πετύχει και τους ανθρώπους

Χαλκιδική: Τον συνέλαβαν επειδή κοπάνησε με λοστούς τα κουτάβια

Απαγχόνισαν γάτα στα Νέα Μουδανιά

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

Φιλόζωοι και Αστυνομία είχαν προειδοποιήσει τον άνδρα που βάζει φόλες στην Καλλικράτεια

Χαλκιδική: Καταδικάστηκε εκείνη που αγαπά τα ζώα και όχι αυτοί που τα δηλητηριάζουν!

Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΝΙΤΣΟΤΟΛΗ ΕΛΕΝΗ

    Προς αποφυγη παρεξηγησεων ιδιωτες κτηνιατροι ειμαστε η Πεγια Μαρια,Νιτσοτολη Ελενη και Τεπες Σταματης.Η κυρια Φανη Μαρια και ο Μαραγκουδακης Νεκταριος ειναι αγροτικοι κτηνιατροι(δημοσιοι)του Αγροτικου Κτηνιατρειου Ν.Τριγλιας.Η φιλοζωη δημοτικη συμβουλος Καλλικρατειας ειναι η κυρια Γελασακη Αναστασια.
    ευχαριστω πολυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.