Στηρίξτε μας

Μουδανιά: Πνίγουν τα σκυλιά με συρμάτινες θηλιές!

5 Νοεμβρίου 2011 21:23 | Καταγγελίες
Μουδανιά: Πνίγουν τα σκυλιά με συρμάτινες θηλιές!

Στα Μουδανιά του Δήμου Νέας Προποντίδας στον νομό Χαλκιδικής άλλο ένα δράμα βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή τη φορά πρωταγωνιστούν αδέσποτα ζώα. Σε μια περιοχή που κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη και τον περιορισμό των σκυλιών (με νόμιμες μεθόδους, όπως είναι οι στειρώσεις, και όχι με φόλες) μια ομάδα περίπου 40 σκυλιών ζουν δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στην είσοδο της πόλης.

Ο χώρος του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου έχει μετατραπεί από τους κατοίκους σε άτυπο κυνοκομείο, καθώς εκεί παρατούν όποιο ζώο δεν θέλουν, με αποτέλεσμα τα σκυλιά να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Όμως οι ελάχιστοι φιλόζωοι της περιοχής δεν επαρκούν και από την τοπική κοινωνία αντιμετωπίζονται όπως «η μύγα μέσα στο γάλα».

Η Άντα Σαλαμανούδη, εμφανώς σοκαρισμένη, κατήγγειλε στο www.zoosos.gr ότι πηγαίνοντας να ταΐσει το Σάββατο τα ζώα, τα οποία είναι φοβικά και δεν πλησιάζουν τους ανθρώπους, είδε τέσσερα από αυτά να φέρουν θηλιές από σύρμα στο λαιμό τους! Το σύρμα τα πνίγει και μπαίνει πιο βαθειά στο δέρμα τους, με αποτέλεσμα να βγάζουν αίμα από το στόμα.

Η κα Σαλαμανούδη σαστισμένη αναζητεί μάταια έναν τρόπο ώστε η Αστυνομία να πάρει στα σοβαρά την καταγγελία της και φυσικά ο Δήμος Νέας Προποντίδας να βοηθήσει, ώστε τα ζώα να απελευθερωθούν, να σωθούν και σταδιακά να στειρωθούν! Όμως όλοι οι αρμόδιοι είναι απρόθυμοι και επιτρέπουν στους κάφρους να εγκληματούν πάνω σε αυτά τα πλάσματα. Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Προποντίδας, Σταύρο Καλπάκη, ο οποίος εξήγησε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι μόνος του σχεδόν δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Και πράγματι δεν έκανε τίποτα!

Όταν ερωτήθηκε άνθρωπος του περιβάλλοντος του δήμαρχου Ν. Προποντίδας, για το αν ο πρώτος δημότης της περιοχής, ο δήμαρχος, Δαμιανός Ιορδανίδης, είναι διατεθειμένος να βοηθήσει για να σταματήσει το έγκλημα, δίνοντας εντολή στις υπηρεσίες του δήμου να βοηθήσουν, η δικαιολογία που ακούσαμε ήταν ότι ο κ. δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει κάτι, επειδή η γυναίκα του έχει εγχειριστεί πρόσφατα!

Παρακολουθούμε από κοντά το πρόβλημα, που έχει προκύψει, με τον φριχτό βασανισμό των ζώων και σε συνεργασία με εκείνους, που αντιλαμβάνονται την αξία της ζωής όλων των πλασμάτων, θα παλέψουμε να δοθεί μια λύση. Η κα Σαλαμανούδη κάνει έκκληση στην ευαισθησία όλων των φιλοζωικών σωματείων και των φιλόζωων, που βρίσκονται στα Μουδανιά Χαλκιδικής, και ζητά να επικοινωνήσουν μαζί της στο τηλέφωνο 6938001281 για να σωθούν τα ζώα, που βασανίζονται απροκάλυπτα χωρίς κανένας να ενοχλείται και να αντιδρά!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων που ενημερώθηκαν για το έγκλημα θα απευθυνθούν με επιστολή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε και οι αστυνομικοί να ασχοληθούν με την καταγγελία και αυτά τα ζώα να μην εξοντωθούν με φόλες, συρμάτινες θηλιές ή άλλες φριχτές μεθόδους. Διαφορετικά οι μηνύσεις θα «πέσουν βροχή». Ευτυχώς πια οι δράστες που κακοποιούν ζώα, τιμωρούνται από τους δικαστές!

Αλήθεια ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Δαμιανός Ιορδανίδης, θα αναλάβει τις ευθύνες του; Αντέχει τον διασυρμό της περιοχής του στο πανελλήνιο; Μάθαμε ότι ήδη Ελβετοί έχουν τραβήξει πλάνα από το άτυπο κυνοκομείο και σκοπεύουν να μας ρεζιλέψουν στο εξωτερικό και για αυτή την κατάντια μας! Για το έγκλημα το www.zoosos.gr ενημέρωσε και τους δημοσιογράφους της ET3, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για την καταγγελία και για το δράμα των ζώων.

Διαβάστε επίσης:

Τα «μαντάτα» για τα εγκλήματα στη Νέα Προποντίδα έφτασαν και στη Βουλή

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

Σύσκεψη στον Δήμο Νέας Προποντίδας για την διαχείριση των αδέσποτων που συστηματικά κακοποιούνται

Θα ασχοληθεί με τα αδέσποτα δηλώνει ο Δήμος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

Μαζική εξόντωση αδέσποτων και στη Νέα Ηρακλειά Προποντίδας

Υπερήλικας ξυλοκοπούσε κουτάβι στην αυλή του σπιτιού του στη Νέα Καλλικράτεια

Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: Πυροβόλησε τον σκύλο παραλίγο να πετύχει και τους ανθρώπους

Βρήκαν τον σκύλο με ανοιγμένη τη μουσούδα στα δύο στη Νέα Προποντίδα

Νέα Καλλικράτεια: Διέφυγε τον κίνδυνο το πυροβολημένο σκυλί αλλά δεν συνελήφθη ο δράστης

Χαλκιδική: Τον συνέλαβαν επειδή κοπάνησε με λοστούς τα κουτάβια

Απαγχόνισαν γάτα στα Νέα Μουδανιά

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Φιλόζωοι και Αστυνομία είχαν προειδοποιήσει τον άνδρα που βάζει φόλες στην Καλλικράτεια

Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Τον πέτυχε την ώρα που έβαζε τις φόλες…

Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για τον ξυλοδαρμό αδέσποτου σκύλου ηλικιωμένος άνδρας, πατέρας γνωστού τραγουδιστή

Αναρρώνει ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν αδέσποτα μέσα στο προαύλιο του Λυκείου Ιερισσού

Ιερισσός: Ξεπαστρεύουν τ’ αδέσποτα εντός του σχολείου;

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.