Στηρίξτε μας

Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

11 Δεκεμβρίου 2011 16:50 | Τα καλά νέα
Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και καταπολέμησης παρασίτων που ξεκίνησε στην περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2011.

Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από την «Φιλοζωική, Ορειβατική και Οικολογική Ένωση Χαλκιδικής» με έδρα τον Πολύγυρο (τηλ. 6937003232, Ρεβέκα Παπαδοπούλου, email: [email protected]), και από τρεις Έλληνες κτηνιάτρους, την Ελένη Νιτσοτόλη και τον Διομήδη Βασιλειάδη από τα Ν. Μουδανιά και τη Μαρία Πεγιά από τη Ν. Καλλικράτεια και από δύο συναδέλφους τους  που ταξίδεψαν από την Γερμανία για να συμβάλουν σε αυτή τη φιλοζωική και σωτήρια δράση.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας καλύπτει μόνο τα έξοδα φιλοξενίας των δύο κτηνιάτρων. Και αυτό συνέβη εξαιτίας των προσπαθειών της Αναστασίας Γελασάκη, που είναι δημοτική σύμβουλος. Η κτηνίατρος Ελένη Νιτσόλη, μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, σε βρίσκεται σε επαφή και με τον Κτηνιατρικό Συλλόγο Γερμανίας και με την Ευρωπαϊκή Φιλοζωική Ομοσπονδία τονίζει τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αφού ακόμα και οι βενζίνες, οι τροφές των ζώων και τα άλλα έξοδα, που προκύπτουν, καλύπτονται από την χορηγία ενός ουσιαστικά φιλόζωου ιδιώτη.

Η Ελένη Νιτσόλη εξηγεί στο www.zoosos.gr: «Πρώτιστος σκοπός μας είναι η στείρωση των αδέσποτων του Δήμου Νέας Προποντίδας, αλλά στειρώνουμε ζώα που πιάνουμε όπου τα βρούμε. Όμως από την περιοχή του Αγίου Μάμα και τη Νέα Ποτίδαια δεν έχουμε παρά μόνο δύο εθελοντές, οι οποίοι μας βοηθούν. Πρόκειται για έναν φιλόζωο μετανάστη από Ουκρανία και έναν φιλόζωο αστυνομικό που κάνουν ό,τι μπορούν. Επί της ουσίας οι γιατροί πιάνουμε τους σκύλους και τις γάτες από αλάνες, από τον δρόμο, από κάθε σημείο και τους στειρώνουμε.

Η Ρεβέκκα Παπαδοπούλου μας βοηθάει σημαντικά στο εγχείρημα αυτό διότι είναι η μόνη, που είχε την καλοσύνη να το κάνει. Ξημεροβραδιάζεται με τις παγίδες για να πιάσει τα ζώα και να μας τα φέρει για στείρωση. Κυριολεκτικά ξεθεώνεται και αποδεικνύει ότι είναι πραγματικά φιλόζωη και άξια.  

Οι εθελοντές που αρχικά εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στις στειρώσεις ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν και η μόνη βοήθεια που μας παρέχουν είναι η ιντερνετική… 

Ο Δήμος Πολυγύρου – παρά τα όσα γράφονται – δεν έχει καμιά ανάμειξη με τη δική μας προσπάθεια. Όχι μόνο δεν μας βοήθησε, αλλά αρνήθηκε να μας παραχωρήσει το κυνοκομείο. Ούτε βέβαια η Περιφέρεια μας έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε το παλιό δημόσιο κτηνιατρείο στα Μουδανιά».
 

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.