Στηρίξτε μας

Λουτράκι: Στείρωσαν 41 σκυλιά της συλλέκτριας

10 Απριλίου 2013 10:30 | Τα καλά νέα
Λουτράκι: Στείρωσαν 41 σκυλιά της συλλέκτριας

Έντεκα κτηνίατροι πραγματοποίησαν στειρώσεις σε 41 σκυλιά, που ζουν έγκλειστα και κάτω από κακές συνθήκες σ’ έναν περιφραγμένο χώρο στο Λουτράκι στις 6 και 7 Απριλίου. Τα ζώα, στειρώθηκαν από τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος με τη συνδρομή της ANIMAL ACTION, που κλήθηκαν να βοηθήσουν ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των σκυλιών τα οποία ζουν κακήν κακώς σ’ ένα χωράφι που «λειτουργεί» ως ιδιωτικό κυνοκομείο στο Λουτράκι Κορινθίας και το οποίο δημιούργησε η Δέσποινα Ζερβού.Οι χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν στο κτηνιατρείο του Γιάννη Λέκκα, καθώς εκείνος ήταν που απεύθυνε και τη σχετική έκκληση στους συναδέλφους του με τη συνδρομή του φιλοζωικού σωματείου «Φίλοι των Ζώων» Αγ. Θεοδώρων Δήμου Λουτρακίου.

Το πως ζουν τα σκυλιά αυτά, που συγκέντρωσε η συγκεκριμένη γυναίκα – η οποία χαρακτηρίζεται ως συλλέκτης ζώων – από τους δρόμους της περιοχής το έχουμε αναδείξει με το εκτεταμένο ρεπορτάζ μας Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας το οποίο προκάλεσε πριν από μερικούς μήνες πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Άλλοι μας κατηγόρησαν ότι εκθέτουμε μια γυναίκα που «λατρεύει» τα ζώα αν και δεν μπορεί να τα φροντίσει, γι’ αυτό και τα έχει καταδικάσει να ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και άλλοι μας υποστήριξαν λέγοντας ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να τα λέμε και να τα δείχνουμε.

Οι εικόνες και τα βίντεο που μπορείτε να δείτε στο σχετικό ρεπορτάζ μιλούν από μόνες τους. Άλλωστε το πρόβλημα με τα απαράδεκτα ιδιωτικά «κυνοκομεία» (που μοιάζουν με τα περισσότερα Δημοτικά Κυνοκομεία) που βρίσκονται σε πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν τρεις αιτίες.

Σημαντικό ρόλο παίζει η αδιαφορία των αρχών (βλέπε Δήμοι), που δεν κάνουν ό,τι ορίζεται από τη νομοθεσία, η απαράδεκτη συμπεριφορά των ιδιωτών που εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή δεν τα στειρώνουν και πετούν από δω και από εκεί τα κουτάβια και φυσικά η ευαισθησία εκείνων (των συλλεκτών) που θεωρούν ότι στοιβάζοντας ζώα μέσα σε ακατάλληλους χώρους τα σώζουν από τους κινδύνους του δρόμου.

Η στειρώσεις που έγιναν είναι η απόδειξη, που ισχυροποιεί το επιχείρημα μας, ότι μόνο εκθέτοντας ένα πρόβλημα η επίλυση του είναι πιο πιθανή! Όμως δυστυχώς τα έγκλειστα σκυλιά ακόμα και μετά τις στειρώσεις υποφέρουν αφού βρίσκονται εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες με ελάχιστη ποσότητα τροφής.

Φυσικά σε αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων είναι ηχηρά απών, καθώς θεωρεί βλακωδώς τα ζώα αυτά ως ιδιόκτητα, πολύ απλά γιατί τον βολεύει να ρίχνει την ευθύνη της δική του αδιαφορίας στις πλάτες ιδιωτών! Αδιαφορεί για το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν εκεί συστηματικά τα ζώα που δεν θέλουν διογκώνοντας το πρόβλημα και την κατάσταση της Δέσποινας Ζερβού που είναι πολύ άρρωστη.

KtiniatroiLoutrakiLekkas

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος τονίζει σχετικά και με αυτή τη δράση της: «Σε πολλούς ίσως είναι γνωστή η ύπαρξη ενός κυνοκομείου... στην ουσία είναι ένας περιφραγμένος χώρος, όπου έχουν μαζευτεί περί τα 90 σκυλιά αρσενικά και θηλυκά. Οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι κακές και οι γεννήσεις ανεξέλεγκτες.

Πολλές φορές έχουν γίνει προσπάθειες να μειωθούν τα ζώα που είναι στο χώρο αυτό, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να επιτέλους να επιληφθούν του θέματος ναι να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα αυτό…

Το Σαββατοκύριακο αυτό μια ομάδα κτηνιάτρων επισκέφθηκε την περιοχή. Η ομάδα αποτελούνταν από τους κτηνιάτρους Δεσπότη Μαρία, Πέρρου Μαρία, Ψωμά Δανάη, Κανελλοπούλου Ρένα, Βασιλάκης Θάνος, Οικονομοπούλου Λήδα, Σούσου Άννα Καναβός Θεόδωρος, Μπάτσας Ιωάννης και Μηναδάκης Μηνάς.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι αυτή την αποστολή. Το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Απριλίου στο Λουτράκι κατάφερε να στειρώσει 41 σκυλιά, ενώ αρκετά σκυλιά αποκλείστηκαν από την στείρωση λόγω της επιβαρυμένης υγείας τους.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους δύο εξαιρετικούς συναδέλφους της περιοχής. Τον Ιωάννη Λέκκα και την Μαρία Μπελιβάνη η οποία είναι και μέλος της Ε.Δ.Κ.Ε.

Η βοήθεια των δύο συναδέλφων ήταν καθοριστική για την επιτυχία της αποστολής. Τους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και την εκτίμηση μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης πρέπει να απευθύνουμε στην εταιρία AKANA ORIJEN για την ευγενική χορηγία της. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξης της ANIMAL ACTION, χωρίς την βοήθεια της οποίας δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Οι Εθελοντές Κτηνίατροι προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αμισθί. Βοηθάμε στην προώθηση του Εθελοντισμού στη χώρα μας. Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα ζώα».

Διαβάστε επίσης:

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Θα στειρώσουν τα ζώα της συλλέκτριας στο Λουτράκι

Ο Δήμος Λουτρακίου πέταξε τα σκυλόσπιτα που έβαλαν φιλόζωοι έξω από το νεκροταφείο για τ’ αδέσποτα

Λουτράκι: Βρήκε κουτάβι ζωντανό με ακρωτηριασμένα τα 4 πόδια την ουρά και το αυτί του!

Εντολή για έρευνα έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με το ακρωτηριασμένο κουτάβι στο Λουτράκι

Π.Φ.Π.Ο.: Ζητάει αυστηρότερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα όπως ο ακρωτηριασμός κουταβιού στο Λουτράκι

Με φόλες εξοντώνουν τα αδέσποτα και στο Λουτράκι

Δηλητηρίασαν 150 περιστέρια, σκυλιά και γάτες στο Λουτράκι

Λουτράκι Κορινθίας: Κλώτσησε το σκυλί και χτύπησε τις γυναίκες

Η σκυλίτσα θήλασε και έσωσε τα γατάκια που βρέθηκαν πεταμένα στα σκουπίδια στο Λουτράκι (βίντεο)

Λουτράκι: Επανατοποθέτησαν τα σκυλόσπιτα στο νεκροταφείο μετά τις αντιδράσεις

Έσωσαν τον σκύλο από τον Ισθμό της Κορίνθου και «διέσωσαν» την εικόνα της χώρας μας

Έκκληση για την σωτηρία του σκελετωμένου Πόιντερ που εντοπίστηκε στην Κορινθία (βίντεο)

Μπογδάνη Κορινθίας: Εγκατέλειψε το κουτάβι αφού το αλυσόδεσε στο δάσος!

Και πυροβολημένος ο σκύλος που βρέθηκε χτυπημένος από όχημα στον Σολομό Κορινθίας

Βραχάτι Κορινθίας: Βρήκαν τα κουτάβια πεταμένα μέσα στο ποτάμι

Είδαν και κατήγγειλαν τον άνδρα που πέταξε στα σκουπίδια 8 ζωντανά κουτάβια έξω από το Λύκειο Βραχατίου

Πυροβόλησε και τύφλωσε την σκυλίτσα στο Βέλο Κορινθίας

Βρήκε την γάτα καμένη, δεμένη και πνιγμένη στο Βέλο Κορινθίας

Κόρινθος: Δολοφόνησαν τον σκύλο και του έκοψαν τα γεννητικά όργανα!

Διαμαρτυρήθηκαν για την εξόντωση των αδέσποτων στους Αγίους Θεοδώρους

Αρχαία Κόρινθος: Πυροβόλησε την σκυλίτσα επειδή μπήκε στην αυλή του!

Νεράντζα Κορινθίας: Ξυλοκόπησε τα κουτάβια και απείλησε τα παιδιά που τα φροντίζουν

Έπνιξε τον σκύλο στη διώρυγα της Κορίνθου

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στην Κόρινθο

Μαζική εξόντωση αδέσποτων και στην Κόρινθο!

Κιάτο Κορινθίας: Απαγχόνισαν σκύλο

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Κα ΕΥΓΕΝΙΑ

    ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ,ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ Η ΙΔΙΑ!!!!!!ΣΠΙΤΑΚΙΑ,ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΣ,ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!Η Κα ΖΕΡΒΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΣΗΖΗΤΗΣΗΜΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.