Στηρίξτε μας

Κάτοικος της Λήμνου υιοθέτησε το γαϊδούρι που εγκατέλειψε για να ξεφορτωθεί ο ιδιοκτήτης του

29 Αυγούστου 2016 21:10 | Τα καλά νέα
Κάτοικος της Λήμνου υιοθέτησε το γαϊδούρι που εγκατέλειψε για να ξεφορτωθεί ο ιδιοκτήτης του

Στο νέο του σπιτικό είναι εδώ και μερικές μέρες ο Παντελής ο γέρικος γάιδαρος που εγκαταλείφθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τον ιδιοκτήτη του στην περιοχή της Καλλιθέας Λήμνου και βρέθηκε από κατοίκους να περιφέρεται αφού ήταν χωρίς τροφή και νερό. Το ζώο μετά από κινητοποίηση των κατοίκων που νοιάστηκαν, του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου και του Δήμου Λήμνου αρχικά μεταφέρθηκε για φιλοξενία σε χωράφι του Νίκου Γριτζαλή και μετά από αρκετές μέρες - αφού συνήλθε - το πήγαν με τρέιλερ στο χωριό Κοντιά στο σπίτι του ανθρώπου, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να τον υιοθετήσει.

LimnosGaidarosPantelis (1)

Αυτή ήταν και η καλύτερη επιλογή αφού θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για ένα γέρικο ζώο να ταξιδέψει μέσα σ’ ένα τρέιλερ επί 9 ώρες για να φτάσει με πλοίο από την Λήμνο στον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών στον Μαρκόπουλο Αττικής. Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης του ζώου επισημαίνει σε ανακοίνωση του «Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες προέβη και για την κατάσταση του εγκαταλελειμμένου γαϊδουριού που εντοπίστηκε τέλη Ιουλίου στο χωριό της Καλλιθέας.

Άμεσα έγινε από το Σωματείο μας καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας και ζητήθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία καταγραφή του ζώου ως “αδέσποτο” ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στις επόμενες ενέργειες.  Κλήθηκε επίσης, η Πυροσβεστική για τον εντοπισμό του ζώου, το οποίο τελικά “πιάστηκε” από κατοίκους με τους οποίους είχαμε συνεννοηθεί μόλις το δουν να το δέσουν σε κάποιο σημείο και να μας ειδοποιήσουν, όπως κι έγινε. Με τη συνεργασία του κου Μοσχάκη και του κου Σακαρίκου κανονίστηκε η μεταφορά του ζώου σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του κου Νίκου Γριτζαλή, ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονα, γεγονός που του “χάρισε” και το όνομά του. Γείτονας τον βάφτισε Παντελή.

Έχοντας ήδη επικοινωνήσει με τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, αποφασίσθηκε η μεταφορά του ζώου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Μας συμβούλεψαν να περιμένουμε λίγο ώστε να δυναμώσει το ζώο γιατί είναι μεγάλης ηλικίας και αρκετά καταπονημένο. Δώσαμε ένα περιθώριο 20 ημερών περαιτέρω παραμονής στη Λήμνο κι αρχίσαμε να ερευνούμε τον τρόπο μεταφορά τους με καράβι στο Λαύριο. Το τουριστικό πρακτορείο του κου Πραβλή μας πρότεινε να περάσει η τουριστική σεζόν ώστε παρόλο που το ταξίδι θα ήταν πάλι περίπου 9 ώρες, τουλάχιστον να μην υπήρχε μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων μέσα στο γκαράζ. Ο ΕΣΠΙ μας συμβούλεψε ότι για τη μεταφορά του ζώου θα χρειαζόταν συνοδός ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα έπρεπε να βγάλει το ζώο για μια σύντομη βόλτα μέσα στο γκαράζ, πράγμα αδύνατο κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής.

Αρχές Αυγούστου κλήθηκε η Κτηνιατρική Υπηρεσία για να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του Παντελή. Ο κος Ιωάννης Τενέδιος παρουσία της γραμματέας του Σωματείου μας εξέτασε το ζώο στο οποίο διαπίστωσε κόπωση και κάποια παλαιά τραύματα.  Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ιδιώτη της Λήμνου να υιοθετήσει τον Παντελή και το Σωματείο μας αποφάσισε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για το γέρικο αυτό ζώο. Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Δήμος Λήμνου συμφώνησαν με αυτή την επιλογή μας.

Με τη βοήθεια του Δήμου ο Παντελής μεταφέρθηκε στον χώρο του ιδιώτη και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί το συμβόλαιο υιοθεσίας μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του ιδιώτη. Να σημειώσουμε ότι το Σωματείο μας κλήθηκε δυο φορές να ενημερώσει τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης για την κατάσταση του Παντελή.  Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν τον Παντελή καθώς δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα.

Επικροτούμε τον Δήμο Λήμνου για την άμεση κινητοποίησή του και όλο το ενδιαφέρον του καθώς μάθαμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος κος Μαρινάκης κάλεσε τον κο Γριτζαλή για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Παντελής στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας του. Ένα θετικό βήμα για το Δήμο μας θα είναι το πρώτο συμβόλαιο υιοθεσίας που θα υπογραφεί απευθείας από τον Δήμο για τον – ευτυχώς πρώην αδέσποτο – Παντελή.

Σημαντική παράλειψη στην ενημέρωσή μας για το θέμα του Παντελή, του εγκαταλελειμμένου γαϊδουριού της Καλλιθέας είναι η συμβολή του κου Ομήρου Ευαγελιδάκη ο οποίος παρείχε το τρέιλερ μεταφοράς όταν το ζώο χρειάσθηκε να μεταφερθεί. Τον ευχαριστούμε θερμά. Νέα εξέλιξη είναι ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου απεφάνθη ότι δεν είναι αρμόδια για την υιοθεσία του Παντελή. Καθώς δεν θέλουμε να χρονοτριβούμε άλλο, το συμβόλαιο υιοθεσίας θα γίνει ανάμεσα στο Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου και τον ιδιώτη, ο οποίος έχει ήδη δεχθεί τον γαϊδαράκο στο χώρο του. Ευχόμαστε ο Παντελής, τα τελευταία χρόνια της ζωής του να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση κοντά σε ανθρώπους που θα τον φροντίζουν και θα τον αγαπούν. Εμείς ως Φιλοζωικό Σωματείο θα τον επισκεπτόμαστε για να του εκφράζουμε την αγάπη όλης της φιλοζωικής κοινότητας, της οποίας προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για την σωτηρία του γάιδαρου που εγκαταλείφθηκε στην Καλλιθέα της Λήμνου

Λήμνος: Στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Π.Ι. στον Μαρκόπουλο Αττικής θα μεταφερθεί ο ταλαιπωρημένος γάιδαρος αφού συνέλθει

Έκκληση για να βρεθεί τρέιλερ για τον γάιδαρο που εγκαταλείφθηκε στην Λήμνο ώστε να μεταφερθεί στον Ε.Σ.Π.Ι.

Έβαλαν ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στη Μύρινα της Λήμνου

Λήμνος: Φροντίζουν το άρρωστο ζώο που έμοιαζε περισσότερο με σφουγγαρίστρα παρά με σκύλο

Λήμνος: Κατήγγειλε την κακοποίηση των σκυλιών που εξαφάνισε ο ιδιοκτήτης τους και η Αστυνομία αδιαφόρησε

Καταγγέλλουν την ύπαρξη και χρησιμοποίηση ζώων στο καρναβάλι της Πλάκας Λήμνου

Υποχρεωτική δήλωση κατοικίδιων σκυλιών και γατιών στο μητρώο του Δήμου Λήμνου

Καρναβαλιστές κακοποίησαν κατσικάκι την Κυριακή των Αποκρεών στην Πλάκα της Λήμνου (βίντεο)

Προσέφυγαν στην Εισαγγελία εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου Λήμνου για τ’ αδέσποτα του νησιού

Λήμνος: Σκυλιά και γάιδαρος σκελετωμένα χωρίς τροφή και νερό όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο

Λήμνος: Εξαφάνισε τα σκυλιά που βρήκε σκελετωμένα η τουρίστρια μετά το δημοσίευμα

Λήμνος: Έσερνε τον σκύλο στην άσφαλτο

Λήμνος: Σκύλος σε κλουβί κάτω από τον ήλιο χωρίς τροφή και νερό

Λήμνος: Σκότωσε τον σκύλο με την καραμπίνα αλλά συνελήφθη

Ζητούν ευθύνες από τον Δήμο Λήμνου για τα ελάφια της Μύρινας

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.