Στηρίξτε μας

Υποχρεωτική δήλωση κατοικίδιων σκυλιών και γατιών στο μητρώο του Δήμου Λήμνου

3 Σεπτεμβρίου 2015 18:48 | Επικαιρότητα
Υποχρεωτική δήλωση κατοικίδιων σκυλιών και γατιών στο μητρώο του Δήμου Λήμνου

Πρόσκληση στους δημότες του ώστε να δηλώσουν τα κατοικίδια τους, όπως ο νόμος ορίζει, καθώς αυτό είναι ένα μέτρο αποτροπής της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς – που αυξάνουν τον αδέσποτο πληθυσμό – εξέδωσε ο Δήμος Λήμνου μετά από την καταγγελία που έκανε σε βάρος του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου κατηγορώντας τον για αδιαφορία.

Από τον Δήμο Λήμνου ανακοινώθηκε σήμερα ότι: «Στο άρθρο 5 του Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15/02-02-2012, τεύχος Α΄), για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό αναφέρονται οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς οι οποίες μεταξύ των άλλων είναι και η υποχρέωση του ιδιοκτήτη του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς να προσκομίζει ή αποστέλλει ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του. (περίπτ. η' παρ.1 άρθρο 5 Ν.4039/12, όπως τροποποιήθηκε με την περίπτ. γ’ της παρ.3 του άρθρου 46 του Ν.4235/14).

Υπενθυμίζουμε στους κατόχους ζώων συντροφιάς ότι η σήμανση είναι υποχρεωτική, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη ποιμνίων. Η δαπάνη της σήμανσης και της καταγραφής των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς βαρύνει τον ιδιοκτήτη τους και των αδέσποτων τον οικείο Δήμο ή το φιλοζωικό σωματείο ή την ένωση, που μπορούν να προμηθεύονται το ηλεκτρονικό μέσο σήμανσης απευθείας από το εμπόριο.

Αναφέρουμε ακόμη ότι η παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης και καταγραφής του ζώου συντροφιάς ή δήλωσης της απώλειας του ζώου συντροφιάς επιβάλλει πρόστιμο 300,00 €.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να προσκομίσουν ή να αποστέλλουν ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον Δήμο Λήμνου, (Πλατεία Ηλία Ηλιού 7 Μύρινα) αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων τους μέχρι την 3οη Σεπτεμβρίου 2015.
Αρμόδια υπάλληλος για την παραλαβή των πιστοποιητικών ηλεκτρονικής σήμανσης, κ. Διαμάντω Κωνσταντιλάκη».

Ο δήμαρχος του νησιού Δημήτριος Μαρινάκης μπορεί να κάνει ένα πολύ μικρό βήμα ανακοινώνοντας αυτό το μέτρο ώστε η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν αλλά χρειάζεται να εφαρμόσει ουσιαστικά και στην πράξη τη νομοθεσία ώστε τα 70 έγκλειστα σκυλιά που ζουν στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο στην περιοχή του Κορνού να μην υποφέρουν.

Χρειάζεται να πάρει μέτρα ώστε και τ’ αδέσποτα του νησιού να στειρώνονται και να εμβολιάζονται αλλά και να οδηγούνται στην δικαιοσύνη οι κάτοικοι της Λήμνου που κακοποιούν ζώα ανεξαρτήτως είδους.

Διαβάστε επίσης:

Προσέφυγαν στην Εισαγγελία εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου Λήμνου για τ’ αδέσποτα του νησιού

Λήμνος: Εξαφάνισε τα σκυλιά που βρήκε σκελετωμένα η τουρίστρια μετά το δημοσίευμα

Λήμνος: Έσερνε τον σκύλο στην άσφαλτο

Λήμνος: Σκύλος σε κλουβί κάτω από τον ήλιο χωρίς τροφή και νερό

Λήμνος: Σκότωσε τον σκύλο με την καραμπίνα αλλά συνελήφθη

Ζητούν ευθύνες από τον Δήμο Λήμνου για τα ελάφια της Μύρινας

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.