Στηρίξτε μας

Κατάσχεσαν και απελευθέρωσαν τα φίδια που παρανόμως κρατούσε αιχμάλωτα σε ερπετάριο στο Πάρκο Τρίτση γνωστός φιδέμπορος

29 Σεπτεμβρίου 2016 20:37 | Καταγγελίες
Κατάσχεσαν και απελευθέρωσαν τα φίδια που παρανόμως κρατούσε αιχμάλωτα σε ερπετάριο στο Πάρκο Τρίτση γνωστός φιδέμπορος

Με στη συνδρομή του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) και του Δασαρχείου Αιγάλεω τις 18 Σεπτεμβρίου έγινε κατάσχεση τεσσάρων φιδιών που παρανόμως κρατούνταν αιχμάλωτα στο ερπετάριο το οποίο έχει στηθεί στο κατά τα άλλα Περιβαλλοντικό Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον Αττικής.

erpetarioparkotritsi-16Το εισιτήριο για να μπεις στο ερπετάριο...

Οι δασοφύλακες Ευστάθιος Κυριάκης, Ιωάννα Φιλάνδρα  μετά από επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση «Ελληνικό Κέντρο Ζωντανών Ερπετών» – καθώς κόβεις εισιτήριο για να την επισκεφθείς – με τη συνδρομή του Στέλιου Γερονυμάκη από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. εντόπισαν μέσα στις γυάλες του Αθανάσιου Θ. Καραλή ένα σταυρόφιδο (ή τυφλίτης) έναν λαφιάτη, μια οχιά και έναν σαπίτη, η κατοχή και η αιχμαλωσία των οποίων είναι παράνομη. Αφού κατάσχεσαν τα ερπετά, τα οποία εξ όψεως φαίνονταν υγιή, στη συνέχεια όπως ορίζει η νομοθεσία τα άφησαν ελεύθερα στο Ποικίλο Όρος της Αττικής και για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία.

Στην απελευθέρωση των ερπετών συμμετείχε και ο Τάσος Λύτρας πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Στέλιος Γερονυμάκης.

Τα φίδια – η άγρια ζωή – θύματα της αισχροκέρδειας τους

Ο Αθανάσιος Θ. Καραλής δεν γνωρίζουμε αν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για σύλληψη και αιχμαλωσία άγριων ειδών της ελληνικής πανίδας. Όμως ένα συγγενικό του πρόσωπο ο Θοδωρής Καραλής τουλάχιστον μια φορά είχε κατηγορηθεί για το ίδιο αδίκημα καθώς συμμετείχε με 11 ελληνικά φίδια στην έκθεση που είχε στηθεί στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» στο Μαρούσι τον Οκτώβριο του 2012.

Μάλιστα τότε σ’ εκείνη την παράνομη έκθεση (από κάθε άποψη αφού δεν είχε λάβει καν άδεια) χάρη την παρατηρητικότητα της Ελένης Ηλιοπούλου, δημοσιογράφου του www.zoosos.gr, που διάβασε προσεκτικά στο δελτίο Τύπου, εντοπίστηκαν 11 ελληνικά φίδια.

Τότε η πολυδιαφημισμένη από όλα τα Μ.Μ.Ε. έκθεση περιελάμβανε αυτά τα ελληνικά είδη, τα οποία κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο και την Θηροφυλακή, ενώ καταγγέλθηκε και από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η εταιρία Sports United Α.Ε. γιατί είχε βάλει εισιτήριο για να διαφημίσει αιχμάλωτα ζώα ενώ αυτό η νομοθεσία βάσει του 4039/2012 απαγόρευε.

Τότε ο Θοδωρής Καραλής είχε πει στο www.zoosos.gr ότι η οικογένεια του επί 27 χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά! Θυμίζουμε ότι στο ρεπορτάζ μας που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» ότι είχαμε αναφέρει τα εξής σχετικά με αυτή του την δράση. «...Τόνισε πως τα λατρεύει και ότι θέλει να τα εκθέτει, για να μαθαίνουν τα παιδιά να τα αγαπούν και οι μεγάλοι για να μην τα σκοτώνουν. Ανέφερε επανειλημμένα ότι μένει στην Πάτρα και πως έχει έρθει ο ίδιος σε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και έχει ζητήσει κάθε φορά που έχουν τηλεφώνημα για φίδι μέσα ή κοντά σε οικία (μαγαζί, Ι.Χ.) να τον καλούν για να τα μαζεύει εκείνος, επειδή γνωρίζει πώς να το κάνει, γιατί λυπάται που τα σκοτώνουν.

espressofidia2011Η εφημερίδα Espresso γνωστή για την «εγκυρότητα» της διαφήμιζε από το 2011 τις παράνομες δραστηριότητες της οικογένειας...

Όπως ανέφερε, δεν γνώριζε ότι η αιχμαλωσία ελληνικών φιδιών απαγορεύεται! Σημείωσε δε ότι μαζεύει δεκάδες φίδια πολλών ειδών στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, τα περισσότερα τα απελευθερώνει και κάποια τα κρατάει αιχμάλωτα. Αυτά που αιχμαλωτίζει τα παρουσιάζει σε εκθέσεις που κάνει ανά την Ελλάδα (!), μέσα στην λυόμενη κατασκευή την οποία τοποθετεί όπου του δίνουν άδεια οι δήμοι στους οποίους απευθύνεται.

Έτσι - όπως μας είπε - τους καλοκαιρινούς μήνες με αυτό το ερπετάριο βγάζει κάποια έξοδα, αφού αυτές οι παράνομες από κάθε άποψη εκθέσεις γίνονται φυσικά με σκοπό το κέρδος.

Όταν οι εκπρόσωποι των Ε.Κ.Π.Α.Ζ. του μίλησαν για τη νομοθεσία, την ανάγκη προστασίας των ειδών αυτών, την παράνομη αιχμαλωσία και τις κυρώσεις φαινόταν σαστισμένος και τόνιζε πόσο τα αγαπάει! Όμως άναυδους μας αφήνει το γεγονός ότι κανείς Δήμος, ούτε η Πυροσβεστική, ούτε η Αστυνομία, ή άλλη υπηρεσία δεν ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα ενώ είναι - όπως είπε ο ίδιος - ευρέως γνωστός στην πόλη του και όλοι ξέρουν για τα φίδια του!»...

Τώρα ο Αθανάσιος Θ. Καραλής στους εκπροσώπους του Δασαρχείου και του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. είπε πάνω – κάτω τα ίδια, ότι δηλαδή τον φωνάζει η Πυροσβεστική για να τα μαζέψει και ότι τα παιδιά το παρακαλούν να τα εκθέσει για να τα βλέπουν!

Με τέτοια γελοία επιχειρήματα, συνεχίζουν κάποιοι να κάνουν ό,τι θέλουν εις βάρος των όποιων άγριων ειδών έχουν μείνει ακόμα στην Ελλάδα. Οι ποινές – όταν γίνονται τα δικαστήρια – μετά από πολυετείς καθυστερήσεις είναι μικρές και κατά κύριο λόγο είναι με αναστολή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δυνάστες των ζώων να συνεχίζουν ανενόχλητοι να βγάζουν κάτι παραπάνω από μεροκάματο κρατώντας είδη υπό αιχμαλωσία…

Διαβάστε επίσης:

Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes»

Έσωσαν τα φίδια και σταμάτησαν ένα έγκλημα που συνέβαινε επί 27 χρόνια…

Διοργανώνουν έκθεση με φίδια ενώ ο νόμος το απαγορεύει!

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Εντόπισαν τραυματισμένο κροκοδειλάκι στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας!

Έσωσαν τα δύο εξωτικά φίδια που βρήκαν στο δρόμο σε Ελευσίνα & Νέο Κόσμο

Τα δραστήρια φίδια και ο βαθιά ριζωμένος φόβος των ανθρώπων

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας: Βάζουμε τέλος στις φήμες και τους μύθους για τα φίδια!

Έχετε δει πως πίνει νερό ένα φίδι; (Βίντεο)

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Καταγγέλλουν τον Σερραίο που σκοτώνει παρανόμως φίδια τα οποία η νομοθεσία προστατεύει!

Δηλώνει ότι σκοτώνει συστηματικά φίδια και θα ξεπαστρέψει και άλλα με καραμπίνες μαζί με τους φίλους του

Χωρίς φύλαξη το Πάρκο Τρίτση με αποτέλεσμα να εξοντώνονται από ανθρώπους και ζώα τα υδρόβια πτηνά

Η αδιαφορία σκοτώνει την άγρια ζωή στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.