Στηρίξτε μας

Κατάσχεσαν την αλεπού που είχε κάτοικος της Ν. Ιωνίας 3 χρόνια ως κατοικίδιο

24 Μαΐου 2014 17:10 | Καταγγελίες
Κατάσχεσαν την αλεπού που είχε κάτοικος της Ν. Ιωνίας 3 χρόνια ως κατοικίδιο

Στην κατάσχεση μια αλεπούς που ζούσε ως κατοικίδιο μέσα σ’ ένα κατάστημα ξυλείας στη Νέα Ιωνίας της Αττικής προχώρησε την περασμένη Τρίτη το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης.

AlepouNIonia2

Μια γυναίκα που πέρασε από το εργαστήριο διαπίστωσε ότι μέσα σε αυτό περιφέρεται μια αλεπού. Απευθύνθηκε στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για να καταγγείλει το γεγονός και έτσι στις 20 Μαΐου η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του κέντρου περίθαλψης Δέσποινα Χατζηνικολάου, ο εθελοντής Τζίμης Κόμης και δύο ανακριτικοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Πεντέλης προχώρησαν στην κατάσχεση του άγριου ζώου.

Ο άνθρωπος, που το κρατούσε αιχμάλωτο, αλλά το φρόντιζε ως κατοικίδιο το παρέδωσε πρόθυμα και χωρίς να φέρει αντίρρηση. Εξήγησε μάλιστα ότι το είχε βρει τραυματισμένο όταν ήταν μωρό στο Μαρούσι. Αφού το περιέθαλψε το κράτησε και ζούσε μαζί του ως κατοικίδιο παίζοντας με τα γατιά και τα σκυλιά της οικογένειας.

Αν και ήταν σε γνώση του ότι αυτό είναι παράνομο, αφού η αλεπού είναι άγριο ζώο, εντούτοις δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη με τις αρχές γι’ αυτό και το κράτησε.

Η αλεπού είναι ήδη τριών ετών και μάλιστα ήταν εκτός από φροντισμένη και εμβολιασμένη, πράγμα που σημαίνει ότι ο κτηνίατρος, ο οποίος την εμβολίασε – για να μην χάσει τον πελάτη – συνέβαλε στην αιχμαλωσία του άγριου ζώου!

Εις βάρος του άνδρα, που κατείχε την αλεπού, κατατέθηκε μήνυση γιατί μπορεί οι προθέσεις του να ήταν οι καλύτερες όμως θέλοντας να βοηθήσει το ζώο το καταδίκασε να ζει για πάντα σε καθεστώς αιχμαλωσίας, αφού στο φυσικό περιβάλλον – καθώς δεν έμαθε να κυνηγάει – δεν μπορεί να επιβιώσει.

Η αλεπού που παραδόθηκε από το Δασαρχείο Πεντέλη στους φιλόζωους εθελοντές μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα. Τα άγρια ζώα δεν είναι κατοικίδια και είναι εγκληματικό να προσπαθούμε να τα εξημερώσουμε καθώς έτσι τα καταδικάζουμε σε ισόβια αιχμαλωσία.

Διαβάστε επίσης:

Η αλεπού που ζούσε ως κατοικίδιο στο Μαρούσι ξαναβρίσκει την άγρια φύση της

Οικολόγοι Πράσινοι: Κακοποιούνται τα εξωτικά είδη που ζουν ως κατοικίδια

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Είσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι αλλοτριώσεις!

Πριν αγοράσετε ένα εξωτικό ή άγριο ζώο ως κατοικίδιο σκεφτείτε!

Κέρκυρα: Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. έκλεισε το παράνομο ερπετάριο!

Τι λέει το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για τον νεοσσό Χουρχουριστή από την Λευκάδα

Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. κατάφερε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τη σωτηρία μιας σαύρας!

Πειραιάς: Είχε το ελαφάκι μέσα στη γυάλινη βιτρίνα του pet shop

Πιερία: Κατάσχεσαν 63 χελώνες από παράνομο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

42 Σχόλια

 1. Σωκράτης

  Κρίμα για την αλεπουδίτσα. Μένω στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και έχω συναντήσει αρκετές φορές κόκκινη αλεπού στη γειτονιά μου. Είναι πολύ όμορφα ζώα! Και φυσικά μπορούν να ζήσουν και ως κατοικίδια κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Τι θα έπρεπε να κάνει το κράτος σε αυτήν την περίπτωση; Να αφήσει την αλεπουδίτσα στον κύριο Μανώλη και να εποπτεύσει αν αυτή ζει πραγματικά καλά και ευχάριστα σε αυτό το περιβάλλον. Και μετά να εκτιμήσει αν μπορεί να συνεχίσει να μένει εκεί. Όλα τα άλλα πιστεύω ότι είναι υποκρισίες από δήθεν "φιλόζωους".

 2. Γιάννης

  Στο εξωτερικό δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μεγαλώνουν ως κατοικίδια, ενώ στην Αγγλία περιφέρονται στις πόλεις για λίγο φαγητό. Κάποιες πεινασμένες αλεπούδες ίσως φάνε και γατάκια από την πείνα τους. Ο άνθρωπος αυτός την προστάτεψε, την αγάπησε, τις έκανε εμβόλια και το ζώο ήταν εκεί πιστό, χωρίς να το σκάσει. Με την ίδια λογική, οι γάτες έπρεπε να ζουν στους δρόμους και στους αγρούς, τα σκυλιά στα δάση και τα κουνέλια να γίνονται στιφάδο. Ίσως τα πουλιά, οι χελωνίτσες και τα ψάρια να προτιμούσαν τη φύση, αλλά η αλεπού είναι θηλαστικό.

 3. Katina Panag

  Πράγματι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και κουφή και οι άνθρωποι υποκριτές. Ο άνθρωπος έχει λεηλατήσει τα πάντα, για ποια φύση μιλάμε; Δημιουργήσαμε πολιτισμό για να προστατευτούμε από την φύση. Από τις καιρικές συνθήκες, την ασιτία, τις αρρώστιες.Τότε να γυρίσουμε και εμείς πίσω στα δάση από όπου καταγόμαστε. Ο άνθρωπος προσέφερε στην αλεπού ένα σπίτι με πλήρη προστασία από τις καιρικές συνθήκες και τις αρρώστιες, αγάπη, την πολυτέλεια να πεθάνει από γεράματα όπως εμείς οι άνθρωποι και τα κατοικίδια μας, γάτες και σκύλοι και όχι από την φθορά στη φύση. Δεν την είχε δεμένη, όπως κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες με τα σκυλιά τους, αλλά κανείς δεν τους τα κατάσχει, αν και αυτό απαγορεύεται από το νόμο. Τελικά τον νόμο και εμάς του πολίτες μας ενδιαφέρει πραγματικά η ευζωία των ζώων και των ανθρώπων; Τον τηρούμε μόνο όταν θυμόμαστε; Ποιο το πρόβλημα να έχουν οι άνθρωποι κατοικίδια αλεπούδες εφόσον λαμβάνουν αρκετή άσκηση, αγάπη και την σωστή τροφή; Δηλαδή είναι καλύτερα να πεθάνουν από ασιτία στη φύση; Στην περιοχή μου είναι γεμάτο πεινασμένες αλεπούδες. Είναι καλύτερα να ζούνε έτσι; Ποιος δεν θέλει να ζει με αγάπη και ασφάλεια; Γιατί οι αλεπούδες να μην το δικαιούνται αυτό; Απάνθρωπο και παράνομο είναι να παίρνουμε ζώα για κατοικίδια, να μαθαίνουν κοντά μας ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και μετά να τα εγκαταλείπουμε στην φύση. Ο άνθρωπος δεν σκόπευε να το εγκαταλείψει. Το ζώο είχε την σπάνια τύχη να βρει ένα σπίτι να του προσφέρει αγάπη και ασφάλεια, και συγχρόνως την ατυχία να πέσουν στον δρόμο του κάποιοι υποκριτές που δεν ξέρουν τι θα πει αγάπη και να θέλουν να το γυρίσουν στη φύση, δηλ. στην πείνα, τις αρρώστιες, τον πρώιμο θάνατο. Εκεί δηλ. από όπου πάλεψε ο άνθρωπος να ξεφύγει αιώνες τώρα. Και επειδή η αγάπη είναι πλέον μετρήσιμη, ας μετρήσει κάποιος τα επίπεδα της οξυτοκίνης στο ζώο όταν βρίσκετε κοντά στην οικογένεια του και όταν βρίσκετε στο χώρο που το τοποθέτησαν. Επίσης τα επίπεδα της αδρεναλίνης στον καινούριο του χώρο. Για όσους αποφάσισαν λοιπόν να καταδικάσουν το ζώο σε μόνιμο στρες και πρόωρο θάνατο εύχομαι να βιώσουν ακριβώς το ίδιο. Τότε μπορεί να γίνουν περισσότερο άνθρωπο, να αποχτήσουν λίγη ενσυναίσθηση και να μετανιώσουν για το έγκλημα τους.

 4. Ειρηνη Λακκη

  Ειμαι ενεργη φιλοζωη και βεβαιως θα ηθελα ολα τα αγρια ζωα να ζουν καλα στο φυσικο τους περιβαλλον. Βρισκω ομως πολυ σκληρη και αδικη την σταση απεναντι στον ανθρωπο αυτο που εσωσε, περιεθαλψε και κρατησε το ζωακι αυτο. Εαν πραγματικα δεν αποσυρθει η μηνυση πρεπει ολοι οι γειτονες του να πανε για μαρτυρες υπερασπισης και να σταματησουν οι απανταχου φιλοζωοι να στηλιτευουν την συμπεριφορα αυτου του ανθρωπου γιατι ακομη και εαν αγαπησε την αλεπου και δεν αισθανοταν καλα να την αφησει στην "τυχη" της , ειναι ανθρωπινο και πρεπει να γινει κατανοητο. Δεν καταλαβαινω πραγματικα γιατι γινεται τετοια επιθεση. Δεν ειναι πρωτη φορα που σε χωρες με αλεπουδες , οι ενθρωποι τις εχουν εξημερωσει και εχει αποδειχθει οτι μπορουν να ζησουν πολυ καλα στο ανθρωπινο περιβαλλον. Εγω θα προτιμουσα το αλεπουδακι αυτο να παει πισω στους ανθρωπους που το φροντιζαν καλα. Το να εκβιαστει η επανενταξη της στην φυση εξυπηρετει μονο ιδεοληψιες και οχι το ιδιο το ζωο, τουλαχιστον οπως εχει εξελιχθει η ζωη του μεχρι τωρα. Κρινουμε κατα περιπτωση και οχι με γενικολογιες και φανφαρες. Κριμα και για τον ανθρωπο , τι εχει εισπραξει μεχρι τωρα....

 5. vaggelis

  μα φυσικα,καλυτερα να ειναι στο φυσικο τους περιβαλον που ριχνουνε δηλητηρια και δολωματα για να τις ξεκανουνε!εχω δει δεκαδες δηλητιριασμενες και αλεπουδες και ολα αφτα γινοντε νομιμα απο το κρατος και καλα κατα τησ λυσας.για αφτο τι εχοθν να μας πουνε οι φιλοζωοι απο το Ε.Κ.Π Α.Ζ?
  ΣΕ <ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ> τουλαχιστον 8α ειναι ζωντανα και χαροθμενα
  και εγω 8α κανω μια αλη ερωτιση ¨εαν καποιοσ απο εσας που ειχε καποια αρωστεια και ηταν βεβαιο οτι θα πεθαινε,τι 8α προτιμουσε να παι8ανει η να τον γιατρεψει καποιο αλο πλασμα και να του προσφερε αγαπη στεγη και φαγητο ακομα και αν επρεπε να ζησει σε ενα αλο περιβλον π.χ σε ενα απομακρισμενο δασος.πιστευω οτι ολοι οι αν8ρςποι 8α διαλεγανε την επιβιωση και το ιδιο πιστευω 8α ελεγε και η αλεπου αν μπορουσε να μιλησει και την βαζανε να διαλεξει αναμεσα στο σπιτι με την αγαπη που της προσφερανε και στο φυσικο της περιβαλον γεματο δηλητιρια φολες και δολοματα.
  ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΑΛΕΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΗΜΕΡΩΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΙΤΗ ΕΠΙΤΙΧΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΙΝΕΥΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΕΞΗΜΕΡΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΚΑΝ
  ΣΥΓΧΩΠΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ
  ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΛΑ ΕΓΩ ΑΦΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΦΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕ!ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΕΙΝΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΦΤΟ

  1. Χρύσα Νάσση

   Πολύ καλά τα λες...δηλαδή άμα την εμβολιαζεις, την προσέχεις, της δίνεις τα απαραίτητα είσαι παρανομος, ενώ όταν την κυνηγάς και μάλιστα για φράγκα είσαι καλός....ηλιθειος νόμος, σορυ κιόλας...

 6. Εφη Β.

  Πέρασα πρόσφατα από το εργαστήριο του κ Μανώλη και με θλίψη πληροφορήθηκα την κατάσταση. Το αλεπουδάκι το φρόντιζε με αγάπη, είχε κάνει ο άνθρωπος προσπάθεια επανειλλημένα προκειμένου να το δώσει σε αρμόδιες φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά δεν το είχε καταφέρει. Οταν δώθηκε επι τέλους η μικρή στο ΕΚΠΑΖ είχε την ελπίδα ότι επι τέλους θα ζήσει στο φυσικό της περιβάλλον.... Οι φωτογραφίες που μου έδειξε από την τωρινή κατάσταση του ζώου είναι αποκαρδιωτικές! Πλήρης εγκατάλειψη και βρώμα! Προσπαθεί να βρει τρόπο να μεταφερθεί αλλού η μικρή ή αν γίνεται να την υιοθετήσει νόμιμα, αλλά και πάλι τα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν βοηθούν! Μου μιλούσε με δάκρυα στα μάτια! Δεν γίνεται, πρέπει να υπάρχει τρόπος να τον βοηθήσουμε να την γλυτώσει από εκεί!

 7. ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΣΤΑ

  Διαβάζω ωραία και μεγάλα λόγια φιλόζωων και αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να κατακρίνουμε σε τέτοιο βαθμό έναν άνθρωπο με πραγματικά φιλοζωικά αισθήματα -ο οποίος δεν έμεινε στα ωραία λόγια αλλά το απέδειξε έμπρακτα- και περιέθαλψε ένα μικρό αλεπουδάκι όταν το βρήκε πληγωμένο. Του επούλωσε τις πληγές, το φρόντισε και του πρόσφερε μια ζωή πλούσια από αγάπη κάνοντάς το ισότιμο μέλος τής οικογένειάς του.
  Και ναι, η αλεπού γεννιέται ως άγριο ζώο και ναι, η ζωή της μέλλει να είναι μέσα στην άγρια φύση. Η Μάρω όμως ήταν μωρό όταν τη βρήκε ο κ. Μανώλης και τώρα μετά από τρία χρόνια για την αλεπού η αγέλη της, η οικογένειά της είναι αυτή που τη μεγάλωσε. Η συγκεκριμένη αλεπού ποτέ δεν ήταν εγκλωβισμένη και αυτό μπορούμε να το διαβεβαιώσουμε όσοι περίοικοι την είχαμε γνωρίσει από κοντά. Είχε έναν τεράστιο χώρο 100 τετραγωνικών να τριγυρνάει όλη την ημέρα, προστατευμένη από τα καιρικά φαινόμενα και το βράδυ μαζί με την οικογένεια πήγαινε στο σπίτι της, όπου εκεί την περίμεναν οι φίλοι της τα κατοικίδια τής οικογένειας. Και όχι μόνο αυτό, ο κ. Μανώλης αφιέρωνε και χρόνο για να της προσφέρει την καθημερινή της βόλτα.
  Βρέθηκε μια γυναίκα να πει ότι η αλεπού ήταν εγκλωβισμένη, υπάρχουμε όμως δεκάδες περίοικων να διαβεβαιώσουμε κάθε αρμόδιο για το πόσο ευτυχισμένη ήταν -και το έδειχνε σε όλους μας- η Μάρω.
  Λιγότερο κατακριτέος νομίζω θα ήταν αν είχε αδιαφορήσει στη θέα ενός πληγωμένου ζώου, αν είχε πάει για κυνήγι και την είχε σκοτώσει, ή είχε αγοράσει τη γούνα της!
  Αντί αυτού να πέσουν οι περισσότεροι πάνω του να τον κατακρίνουν και να τον καταδικάσουν....!
  Δεν είδα και δεν άκουσα ποτέ και πουθενά να κατακρίνει κανείς τους ειδεχθείς που αναπαράγουν, πουλάνε ή αγοράζουν φίδια. Κι αυτά άγρια είναι! Και όχι μόνο τα έχουν ως κατοικίδια σε μια γυάλα για να τα επιδεικνύουν, αλλά αγοράζουν και ζωντανά ζωάκια για να τα ταΐσουν!!!!! Η εξημέρωση της αλεπούς τους πείραξε, που δεν το επιδίωξε κιόλας να την αποκτήσει, απλά δεν γύρισε την πλάτη όταν τη συνάντησε τραυματισμένη όντας ακόμη μωρό......
  Τι συζητάμε τώρα.... Ετσι κι αλλιώς μια εξημερωμένη αλεπού δεν μπορεί πια να ελευθερωθεί στην άγρια φύση γιατί πολύ απλά δεν θα επιβιώσει.
  Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει γι' αυτήν ήταν να απομακρυνθεί από την οικογένειά της που τη μεγάλωσε από μωρό και να κλειστεί σε ένα κλουβί στο καταφύγιο στην Αίγινα?
  Ενα ζώο που είχε μάθει να ζει και να κοιμάται με αγκαλιές και χάδια να βρεθεί ξαφνικά εγκλωβισμένο σε ένα κλουβί που θα ψήνεται από τον ήλιο το καλοκαίρι και θα τρέμει από την παγωνιά το χειμώνα!
  Για όνομα τού Θεού, αφού υποστηρίζετε ότι νοιάζεστε τα ζώα και διαφέρετε από τους ανεγκέφαλους που νομίζουν ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή και δεν διαθέτουν συναισθήματα, ποιο είναι το πραγματικό καλό της Μάρως?
  Γιατί η Μάρω αυτή τη στιγμή, αυτό που σίγουρα βιώνει είναι η πλήρης εγκατάλειψη και τιμωρία, από την οικογένειά της, χωρίς να ξέρει το γιατί, σε ένα χώρο άγνωστο γι' αυτήν.
  Και για όσους ενδιαφερθήκαμε να δούμε πώς ζει σήμερα η αλεπού και την επισκεφθήκαμε στην Αίγινα, διαπιστώσαμε το πόσο της έχει κοστίζει η μοναξιά, αφού είναι πλέον ελλιποβαρής σε σύγκριση με το πριν. Αρνείται να περπατήσει, αρνείται να σιτιστεί, με το ζόρι ξεδιψάει με τόση ζέστη. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!
  Με αυτή την εικόνα -και όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει ιδίοις όμασι- αναρωτηθείτε με το χέρι στην καρδιά, ποιο είναι το πραγματικό καλό για το ζωντανό, για τη Μάρω......

 8. Aris Christidis

  Πρώτα πρώτα το ΕΚΠΑΖ δεν κατέσχεσε το ζώο.
  Το δασαρχείο το έκανε μετά από προώθηση σε αυτό της καταγγελίας που έγινε στο ΕΚΠΑΖ, ως όφειλε, καθώς αυτό λέει ο νόμος. Η μήνυση γίνεται αυτεπάγγελτα.
  Το ΕΚΠΑΖ θα στηρίξει τον πρώην ιδιοκτήτη της αλεπούς γιατί φαίνεται ότι το έκανε από αμέλεια, ήθελε το καλό της και δεν υπήρχε πρόθεση να φιγουράρει με την αλεπού όπως κάνουν πολλοί που βρίσκουν ένα άγριο ζώο.

 9. Aris Christidis

  Παρόλο που ασχολούμαστε με αυτό το ζώο, δεν πρόκειται μόνο για αυτό. Το να μείνει η αλεπού με τον άνθρωπο που την βρήκε αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους που θα βρουν ένα αλεπουδάκι και θα θέλουν να το κρατήσουν. Γίνεται μόδα σιγά σιγά το να κρατάει κάποιος ένα άγριο ζώο στο σπίτι του. Σίγουρα ο κύριος που το βρήκε πρώτα πρώτα κακώς το κράτησε, αλλά σίγουρα το αγαπάει πάρα πολύ, παρόλο που το έσωσε από βέβαιο θάνατο το καταδίκασε με τον τρόπο του σε ισόβια αιχμαλωσία και θα έκανε το παν για να ζήσει καλά.
  Το θέμα είναι να ΜΗΝ επαναλαμβάνονται τέτοια περιστατικά. Δεν μπορεί - δεν είναι σωστό ο καθένας να διατηρεί στο σπίτι του ένα άγριο ζώο με τη δικαιολογία ότι το έσωσε.
  Αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι και η συνέχεια του πράγματος και όχι μόνο αυτό το ζώο. Αν κάποιος γείτονας βλέποντας την αλεπού θελήσει και αυτός μια ... βρει κάποιο ζώο και συμπεριφερθεί ανάλογα με αυτούς, με τι τρόπο θα πείσει κανείς ότι δεν είναι σωστή αυτή η πράξη όταν την επικροτεί στη συγκεκριμένη περίπτωση και αφήνει την τύχη του ζώου στα χέρια ιδιώτη?
  Αν είχε το ΕΚΠΑΖ την αλεπού 2 χρόνια πριν, θα είχε απελευθερωθεί πριν 1 χρόνο.

 10. Γεωργια

  Γυριστε το πισω!!!Εσεις εγληματειτε!Χωριζετε πλασματα που αγαπιουνται σε εναν τοσο ελεεινο κοσμο,οπου η ψυχη αυτου του ανθρωπου ειναι δυσκολο να βρεθει!

 11. Τζος

  Επειδη εχω φριξει με ολα αυτα που διαβασα εδω, για να ξερουμε και τι λεμε, φιλοζωος ειναι αυτος που αγαπα και φροντιζει τα ζωα και οχι αυτος που του στερει την ελευθερια και το φυσικο του περιβαλλον. Μπραβο που περιθαλψατε τραυματισμενο ζωο, αλλα θελατε να κανετε οτι καλυτερο για αυτο θα το παραδινατε σε ειδικευμενα ατομα/κεντρα οσο ρο γρηγοροτερα δυνατον ουτως ωστε να μπορει να επιστρεψει στο φυσικο του περιβαλλον. Με τις πραξεις σας ναι μεν το σωσατε απο το θανατο αλλα το καταδικασατε στη σκλαβια. Τουλαχιστον στο ΕΚΠΑΖ θα μπορει να συναναστραφει με το ειδος του και τρεφεται οπως πρεπει μια αλεπου. Η λυση σας στη γραφειοκρατια που μας ταλαιπωρει καθημερινα ειναι η το αφηνω να πεθανει η το αιχμαλωτιζω; Λογω του οτι ανςφερε καποιος τους σκυλους και τις γατες, μαθετε οτι κι αυτα αγριά ζωα ηταν που εξημερωσε και αναπαραγει ο ανθρωπος, και τα οποια πλεον κυκλοφορουν αβοηθητα στις πολεις που ο ανθρωπος κατασκευασε, σε συγχρονα κλουβια! Οποιος πραγματικα ενδιαφερεται να βοηθησει αγρια ζωα που επι το πλειστον ειναι τραυματισμενα απο ανθρωπινο χερι, μπορει να επισκεφθει οποιοδηποτε φιλοζωικο σωματιο και να μαθει τουλαχιστον να το κανει σωστα!

 12. ΓΙΑΓΙΑ

  Όποιος νόμος, κατά την εφαρμογή του, ελέγχεται και το κατά πόσον αυτή εξυπηρετεί, επιλύει ή δημιουργεί σχετικά και γενικότερα μεγαλύτερα προβλήματα. Η χρήση παρωπίδων δεν χαρίζει τον τίτλο του νοματαγούς, παρά του άρρωστα προσηλωμένου χωρίς να εξασφαλίζεται η αποδοτικότητα, τόσο μεμονωμένα όσο και γενικότερα με τη δημιουργία παράπλευρων ανεπιθύμητων επακόλουθων, στην οποία υποτίθεται ότι αποσκοπεί. Με λίγα λόγια, για παράδειγμα, ο πεζός πρέπει κατά νόμο να βαδίζει στο πεζοδρόμιο, η εφαρμογή του οποίου νόμου θα έπρεπε να οδηγεί καθημερινά πλήθος από αυτούς στα δικαστήρια, κάτι που ευτυχώς δεν γίνεται, είτε λόγω εκτίμησης του μέτρου της παράβασης, είτε λόγω λογικής πρόβλεψης του αποτελέσματος της ανάδειξης και πιθανής τιμωρίας της πράξης. ΞΕΚΟΛΛΆΤΕ!

  Υ.Γ. Μην διανοηθείτε καν να αμφισβητήσετε τα φιλοζωικά αισθήματα του γράφοντα, την απουσία των οποίων και να συνδέσετε με τη διαφορετικότητα των απόψεων. Θα ήταν μία απλοϊκή νοητική διεργασία, για εγκέφαλους με χαμηλό ρυθμό αιμάτωσης.

 13. πληγωμενος ανθωπος

  Πραγματικα διαβαζοντας το παραπανω, δε ξερω ποια ειναι τα συναισθηματα που θα επρεπε να μου δημιουργηθουν... "Ξερω" πως ιδανικα θα ηταν να αφησουμε την αλεπου χτυπημενη και μισοπεθαμενη οπως τη συναντησαμε, οπως θα εκανε ενας σωστος ανθρωπος που κυκλοφορει στις γειτονιες μας, παρα να την φροντισουμε (οπως καναμε τελικα). Θα επρεπε να μη βγαλουμε το πιον απο τις πληγες της, να μη της γιατρεψουμε το χτιπημενο ποδι, να μη την καθαρισουμε απο τα λαδια και τη λασπη, να μη της βγαλουμε τα τσιμπουρια και τους ψιλους που την επνιγαν, αλλα να την αφησουμε να πεθανει, γιατι ο νομος λεει ΑΠΑΦΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΘΝΗΤΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΑΡΓΙΟ ΖΩΟ. Αληθεια ποσοι απο εσας τους σταματατε να μαζεψετε απο το δρομο ενα χτυπημενο ζωο, να γιατρεψετε τις πληγες του, να του κανετε ναρθηκα στο σπασμενο του ποδι, μιας και αλλοι "φιλοζωοι" το ειχαν ηδη χυπησει και παρατησει???? Καντε μια γυρα στις περιοχες σας, υπαρχουν εκατονταδες ζωα που αργοπεθαινουν, αυτα επειδη η μοιρα τα εκανε γατες και σκυλους τα αγνοειτε???? Αυτα υπαρχουν σε πλεονασμα και ιδανικα ειναι να πεθανουν??? Ευχαριστω πραγματικα τους ανθρωπους μας μηνυσαν, αξιζουμε μεχρι τελους τη χειροτερη μεταχειριση απο ολους τους και την κοινωνια μαζι, μιας και αιχμαλοτησαμε το ζωντανο σε ενα χωρο 100τμ, του φτιαξαμε τη φωλια του, του διναμε φαγητο και νερο καθε μερα, που το παιζαμε, το βγαζαμε βολτα, το εμβολιαζαμε, που το αγαπησαμε, που κλαψαμε που εφυγε απο κοντα μας... Για την ιστορια, ειχε συζητηθει να παει το ζωο στο φυσικο του περιβαλλον, η σε χωρο που θα ειναι γνωστες να το φροντιστουν, αλλα η χωρα μας με τη γραφιοκρατεια της, τη μη αποδοχη ευθυνης και τους αργοσχολους που διοριζει σε διοικητικες θεσεις μας εβαζε σε μονιμη αναμονη. Προφανος μια πληρωμενη καταδιοξη ειναι η λυση για ολους!!! Εχουμε επισης στο σπιτι ενα σκυλο, το αγορασαμε ετοιμοθανατο απο pet shop των Εξαρχειων και ενα γατο που βρεθηκε αδυναμος να περιφερεται στο Αλσος Βεϊκου. Διαθεσιμα και αυτα να τα παρετε! Πιθανον μετα το μεγαλο κακο που εγινε στην αλεπου, να μην πρεπει να εχουμε γυρω μας αλλα "βασανισμενα" ζωα. Ευχομαι μονο για τη μικρη μας Μαριω, να μη τη βρουμε σε λιγο καιρο γουνα στο λαιμο γυναικας φιλοζωου κυνηγου. Ευχαριστω...

  1. Δημήτρης

   Πραγματικά αυτά τα μέτρα ξέρετε?
   Ή το αφήνετε να πεθάνει ή του σώζετε την ζωή και το κρατάτε αιχμάλωτο-παιχνίδι σε όλη του ζωή! Ξέρετε πόσοι έχουν σκοτώσει ζώα επειδή τα βρίσκει τραυματισμενα και προσπαθεί να βοηθήσει χωρις να γνωρίζει και δεν ενδιαφέρεται να μαθει τι πρέπει να κάνει. Σας τυφλώνει η ομορφιά και η ιδιαιτεροτητα τους. Μπορεί να εχετε τις καλύτερες προθέσεις αλλα άγριο ζωο στην αιχμαλωσία ειναι ανάπηρο! Αδύνατο να αναπαραχθεί και να διατηρήσει τον -όπως όλοι παρά δέχεστε-μικρό πληθυσμό του.
   Η μήνυση κατατέθηκε αυταπαγκελτα απο το δασαρχείο όπως ορίζει ο νόμος.Ο ίδιος νόμος έχει αδειοδοτήσει ορισμένα κέντρα που βοηθάνε αφιλοκερδώς τα ζώα αλλα κ όσους βοηθάνε αυτά!Προσωπικά είτε το φοράς στον ώμο ειτε το κρατάς σε κλουβί, στην αυλή ή απο λουρί δεν διαφέρεις καθόλου. ..

   Η επόμενη φορά που θα βρείτε ένα τραυματισμενο ζώο μην πάρετε αυτό το άρθρο σαν δικαιολογία για να το αγνοήσετε...εχει βρει τοσες στη ζωή σας (που να τρέχεις τώρα...Εγώ θα αλλάξω το κόσμο. ..ειχα δουλειά. .κ.α πολλά που ακούμε καθημερινά) Τωρα ξέρετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε.

  2. Εφη Β.

   Οι φωτογραφίες της αλεπουδίτσας που τραβήχτηκαν ένα μήνα μετά την παράδοσή της στο ΕΚΠΑΖ με έκαναν έξαλλη! Είχε πληγές στο σώμα και οι σκάφες του φαγητού και του νερού της ήταν μέσα στην βρώμα! Μήνυση πρέπει να κατατεθεί στους αρμόδιους του κέντρου όχι στον άνθρωπο που την φρόντιζε με αγάπη δύο χρόνια τώρα!

 14. καρολος

  Καλύτερα αλεπού σε κήπο εμβολιασμένη και να τη φροντίζουν,παρά αλεπού σκοτωμένη και ξεκοιλιασμένη απο χέρι κυνηγού.

 15. Nikos

  exei ftasei ... adespota na epitithonati se anthropous.. i politeia den kane4i kati...me tin logiki tou nomou tis fisis (travmatismeno itan ara tha itan vora se alla sarkofaga) kai tin logiki tou nomou pou apagorevei na to exei katikidio ... tha eprepe na to afisei na psofisei.... na xeso tin zoofilia sas!!!!

 16. ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

  Γνωρίζω την κατάσταση από κοντά , ούσα κάτοικος της περιοχής. Το ζωάκι ήταν ευτυχισμένο, φροντισμένο και τέλεια εναρμονισμένο με το περιβάλλον του. Οταν βρέθηκε ημερών πληγωμένο , είχε την φροντίδα που θα έδινε κάθε πραγματικός φιλόζωος (και όχι δήθεν)Όπως και ο γιατρός (που τον κατηγορείτε κάποιοι ανεγκέφαλοι για εκμετάλευση )προσέφερε την πρέπουσα φροντίδα για το είδος του ζώου!Αν δεν γνωρίζετε λοιπόν την θλίψη αυτού του ζώου μετά την απομάκρυνσή του από το περιβάλλον που αγαπήθηκε...ΣΙΩΠΗΣΤΕ !!...η πηγαίνετε να βάλετε τουλάχιστον λίγη τροφή και νερό για τα πεινασμένα αδέσποτα έξω από τις πόρτες σας!!

 17. Μαρια

  Οποιος εγραψε το αρθρο θα επρεπε να ντρεπεται που δηλωνει με χαρα πως στον κυριο, ο οποιος αγκαλιασε την αλεπου, την φροντισε, την εμβολιασε, κατατεθηκε μηνυση. Στον γειτονα που εχω παρει τοσα τηλεφωνα να ερθουν για το κακομοιρο το σκυλι του ( γερμανικο ποιμενικο, στο μισο μπαλκονι στην μερια που δεν χρησιμοποιουν μην τους ενοχλει κιολας, χωρις κατι να προστατευτει απο τις βροχες-κρυο) και μου λενε επικοινωνηστε με τον ιδιο και ενημερωστε τον. Αλλα στον ανθρωπο αυτο που εδειξε μεγαλειο ψυχης, του κανουν και μηνυση. Μερικοι ανθρωποι ειναι οχι απλα υποκριτες.. Ελεεινοι και τρισαθλιοι..

  1. pekt

   ποσο δικαιο εχεις ..πραγματικα ντροπη !!Δε λεω ισως να μην ηταν και το καλυτερο να την κρατησει τοσα χρονια μακρια απο το φυσικο της περιβαλλον αλλα η μηνυση δε θα επρεπε να γινει ..δεν εκανε καποιο εγκλημα απο καλοσυνη το εκανε και κοιτα τι επαθε. Ποσα σκυλια κακοποιουνται και κακομεταχειριζονται απο τους"ιδιοκτητες" τους και σχεδον κανενας δεν ενδιαφέρεται ..εσχος!!!!

 18. Δημήτρης

  Το σπίτι του ζώου ήταν στην φύση και η αιχμαλωσία του στέρησε την δυνατότητα να βρεθεί ξανά στο φυσικό του περιβάλλον...Αν εσεις,οι φιλόζωοι του διαδικτύου αγαπάτε την άγρια πανίδα σηκώστε τον ποπο σας απο τον καναπέ και πηγαίνετε να τα γνωρίσετε στο φυσικο τους περιβάλλον!

 19. JANE EYRE

  Αλίμονο αν όποιος βρίσκει ένα άγριο ζώο το κρατάει και το κάνει κατοικίδιο... Αξιέπαινος και ο κύριος που δεν του γύρισε την πλάτη και όποιος βοηθά ένα ζώο αλλά υπάρχουν νόμοι που σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν αφενώς την ευζωία των ζώων αλλά και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να ξαναγυρίσουν στη φυσική τους ζωή. Αν η αλεπού είχε από την αρχή πάει στο αρμόδιο κέντρο θα ήταν τώρα στο φυσικό της περιβάλλον. Όσο κι αν κάποιοι το βλέπουν συναισθηματικά η αλεπού δεν ήταν σε σωστό περιβάλλον (έτρωγε μακαρόνια με κιμά και βραστό κοτόπουλο!!!)και η παρουσία της εκεί, επειδή οι αλεπούδες είναι εξαιρετικά ΄χαριτωμένα ζώα, άνοιγε την όρεξη σε αυτούς που την βλέπανε να προσπαθήσουν να βρουν και εκείνοι ένα τέτοιο ζώο για το σπίτι τους!
  Καλό είναι λοιπόν να μην σκεφτόμαστε εγωιστικά. Η αλεπού πήγε στο ΕΚΠΑΖ το πρώτο και μεγαλύτερο αδειοδοτημένο κέντρο περίθαλψης της Ελλάδας που λειτουργει 31 χρόνια με εθελοντές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους και θα γίνει πάλι αλεποὐ (αντί για γάτα που είχε καταντήσει) θα συγχρωτιστεί με άτομα του είδους της και εύχομαι μια μέρα να μπορέσει και να ελευθερωθεί.

 20. Βικη Π.

  Καλός ο νόμος ... αλλά... το ζωάκι νοιώθει "οικογένειά" του τον άνθρωπο που το φρόντιζε, τις γατούλες που έπαιζε και δεν ήταν ποτέ μόνο του. Τώρα για χάρη του νόμου και του "λάθους" του ανθρώπου που το έσωσε το καταδίκασαν σε φυλάκιση. Ας επιστρέψει εκεί που νοιώθει το ίδιο ότι ανήκει. Στον άνθρωπο που το ΑΓΑΠΑΕΙ. Για τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

 21. Βασίλης

  Από μόνη της δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό της έαν είχε χαθεί από την μητέρα-αλεπού. Αφού το ζωάκι ήταν σε καλή κατάσταση θα έπρεπε να το αφήσουν στον παραπάνω κύριο μιας και είχε φαγάκι, νεράκι αλλά και άλλα ζωάκια για συντροφιά.
  Σε περίπτωση που δημιουργούσε πρόβλημα η αλεπού πηγαίνοντας σε άλλα οικόπεδα και κατασπάραζε τα πτηνά των γειτόνων ή τα κουνέλια τους καλώς θα έπρατταν να την πάρουν από τον κύριο, έαν όμως όχι, απλά δείχνει για μία ακόμη φορά το πόσο ανίκανες είναι οι αρμόδιες αρχές να διαχειριστούν παρόμοιες υποθέσεις...

 22. Δημήτρης Λέκκας

  Διαφωνώ απόλυτα. Το ζώο αυτό, ό,τι και να έχει συμβεί, δε μπορεί όντως να ζήσει πια έξω. Όλα τα εξημερωμένα είδη έχουν προκύψει έτσι, και μεμονωμένα άτομα από κάθε είδος είναι δυνάμει εξημερώσιμα. Ένας που μαζεύει ένα ορφανό σκιουράκι ή μια σκύλα που μεγαλώνει γατιά δεν είναι διαφορετικό. Να του το επιστρέψουν, λέω, είναι προφανές ότι αγαπιώνται.

 23. Μαριλου

  Συνεχιστε ετσι εσεις οι ειδικοι και οι ειδημονες......Σε λιγο θα βρισκουν οι ανθρωποι τραυματισμενα ζωα(αγρια και ημερα)και θα τα σκοτωνουν ή στην καλυτερη θα τα παρατανε να πεθανουν,για να μην βρουν τον μπελα τους!Δεν φτανει που το βρηκε τραυματισμενο μωρο,δεν το παρατησε,αλλα αντιθετα το περιεθαλψε,το φροντισε και το μεγαλωσε,θα βρει και τον μπελα του ο ανθρωπος.Γι'αυτο εχω πει κατα καιρους οτι ντρεπομαι να με πουν φιλοζωο......συνεχιστε ετσι και στο τελος θα τα καταφερετε ολοι εσεις να την καταντησετε αρνητικη εννοια!

 24. stavros

  Η υποκρισία της σε όλο της το μεγαλείο! Οι αλεπούδες είναι μεν άγρια ζώα αλλά αιώνες τώρα συνυπάρχουν αρμονικά με τους ανθρώπους.. Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έκανε (νομίζω πως τον ζηλεύω και λίγο..) μόνο και μόνο για το ότι η αλεπουδίτσα θα μπορούσε να επιτεθεί σε κάποιον ενστικτωδώς και όχι γιατί δεν θα μπορούσε να κυνηγήσει για να επιβιώσει, μην τρελαθούμε! Το κυνήγι σε αυτά τα ζώα είναι επίκτητο όσο και να θες να τα εξημερώσεις αυτά θα είναι μόνιμα σε μία ημι-άγρια κατάσταση, όσο δεν τα πειράζεις και τα ταΐζεις θα έχεις μια συμβατική έως καλή σχέση μαζί τους. Πάλι καλά δηλαδή που του έκαναν απλώς μήνυση και δεν λειτούργησαν την αυτόφωρη διαδικασία, σε αυτόν, τον κτηνίατρο του, την οικογένειά του, τον μπακάλη, τον μανάβη και φυσικά τον χασάπη που του προμήθευε κρέας. Εδώ μιλάμε για συνομωσία μίας ολόκληρης κοινωνίας, ένα νέο Κωσταλέξι.. Είστε αισχροί υποκριτές κύριοι!!!

 25. Yannis

  Και το ΕΚΠΑΖ τι θα την κάνει αφού δεν μπορεί να επιβιώσει στο φυσικό της περιβάλλον? Θα μείνει εκεί σε κανένα κλουβί για πάντα? Καλώς - κακώς το ζώο έμαθε να ζει με αυτή την οικογένεια, δεν μπορεί όλα να γίνονται με βάσει τον νόμο. Πρέπει να υπάρχουν και εξαιρέσεις.

 26. Νικη

  Κριμα, τωρα θα εοιναι καταδικασμενη να "ζησει" το υπολοιπο της ζωης της αιχμαλωτη σε κλουβι, τουλαχιστον στον ανθρωπο ειχε αγαπη, φροντιδα, συντροφια.

 27. ξηξθγφη

  σε απειρες χωρες υπαρχουν αλεπουδες-κατοικιδια, οι οποιες μαλιστα εξημερωθηκαν "κατα λαθος" και οχι επιτηδες. Δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο.. Δεν ειπα να βγουμε ολοι να μαζεψουμε απο μια αλεπου, αλλα αφου εγινε ο,τι εγινε, και ο ανθρωπος την προσεξε και μεγαλωνει πια σαν σκυλος, δεν ειναι ασχημο να παει σε ενα καταφυγιο? Ετσι κι αλλιως δεν μπορει να ζησει στην φυση πια.
  Αλλοι τις φορανε για γουνα, αλλοι τις σκοτωνουν σαν τροπαιο, και ο ανθρωπος την εβαλε στο σπιτι του. Μεγα αδικημα.
  Δεν πατε λεω εγω να μαζεψετε τις νυφιτσες και τα φιδια απο τα πετ σοπς?

 28. Γεωργια

  ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΔΟΛΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ!!!!ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ.ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΞΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ,ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ;;ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ;ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ;ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ!

 29. Tasos

  polu trabigmeno...nomizo oti h kataggelousa kai h filozoikh perasane sto allo akro...eleos paidia, oxi kai munisi...auton ton an8ropo 8a ton anagkasete tin epomeni fora pou 8a brei ena agrio zwo traumatismeno, apla na to afisei na pe8anei...

 30. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ Η ΑΛΕΠΟΥ ΑΜΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.