Στηρίξτε μας

Η αλεπού που ζούσε ως κατοικίδιο στο Μαρούσι ξαναβρίσκει την άγρια φύση της

8 Σεπτεμβρίου 2014 21:22 | Επικαιρότητα
Η αλεπού που ζούσε ως κατοικίδιο στο Μαρούσι ξαναβρίσκει την άγρια φύση της

Η θηλυκή αλεπού, που βλέπετε στις φωτογραφίες, κατασχέθηκε τον περασμένο Μάιο από το Δασαρχείο Πεντέλης από τους ανθρώπους που την είχαν υπό την κατοχή τους. Την είχαν βρει – όπως εξήγησαν στο www.zoosos.gr – σε νεαρή ηλικία τραυματισμένη στο Μαρούσι. Αρχικά – και εξαιτίας της αγάπης τους γι’ αυτή – την περιέθαλψαν και σταδιακά –κυρίως λόγω της άγνοιας τους – την μετέτρεψαν σε κατοικίδιο ζώο αλλάζοντας τελείως όμως τη συμπεριφορά της.

Αν και από το 2012, όπως μας είπαν, είχαν αναζητήσει κάποιον αρμόδιο για την αναλάβει αφού κανείς δεν βρέθηκε την κράτησαν μη γνωρίζοντας ότι αυτό είναι παράνομο. Η αλεπού ζούσε στο διαμέρισμα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στο Μαρούσι σε συνθήκες τελείως ακατάλληλες για το είδος της, έτρωγε τροφή που προοριζόταν για τους ανθρώπους, είχε μάθει να κάνει κόλπα και να κάνει την «ψόφια» στον ώμο του ιδιοκτήτη της όταν της το ζητούσαν. Κάθε μέρα μάλιστα πήγαινε μαζί του στη δουλειά. Της φορούσε λουράκι – σαμαράκι και πήγαιναν με το αυτοκίνητο στο ξυλουργείο που είχαν στη Νέα Ιωνία.

AlepouEKPAZ9 2014Η αλεπού τώρα στο κλουβί του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Οι κηδεμόνες της είχαν φροντίσει να της λιμάρουν ακόμα και τα δόντια – προφανώς με τη βοήθεια κάποιου κτηνιάτρου - φοβούμενοι μήπως τα άγρια ένστικτα του ζώου κάποια στιγμή ξυπνήσουν! Της είχαν φυσικά βιβλιάριο και μάλιστα την είχαν εμβολιάσει. Και μπορεί εκείνοι να αγνοούσαν τη νομοθεσία είναι βέβαιο όμως ότι ο κτηνίατρος που φρόντιζε το ζώο έκανε τα στραβά μάτια για τους έχει πελάτες. Μετά την κατάσχεση το ζώο παραδόθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) και μεταφέρθηκε στην Αίγινα.

AlepouMarousi5 2012Η αλεπού κοιμάται στον καναπέ τον Μάιο του 2012.

Μάλιστα οι άνθρωποι που την κατείχαν παράνομα έκαναν πολλές προσπάθειες να την πάρουν πίσω και την επισκέφθηκαν και στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και το ζώο έδειχνε ότι είχε δεθεί μαζί του. Όμως είχε ήδη σχηματιστεί από το Δασαρχείο Πεντέλης δικογραφία εις βάρος τους αφού η κατοχή ενός άγριου ζώου απαγορεύεται και οι άνθρωποι του κέντρου προσπαθούσαν αυτό το πλάσμα να το ξανακάνουν να νιώσει αλεπού.

Η προσαρμογή της από το καναπέ του σπιτιού στο κλουβί του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στο οποίο θα περάσει όλο το βίο της προφανώς και δεν ήταν εύκολη. Και φυσικά στη φύση δεν θα μπορέσει να επιστρέψει εξαιτίας των ανθρώπων που αν και την έσωσαν δεν βρήκαν την κατάλληλη λύση για εκείνη. Η αλεπού δεν έμαθε ποτέ να κυνηγάει και τώρα πια είναι αναγκασμένη να είναι φυλακισμένη και να τρέφεται με αυτό που τους δίνουν.

AlepouNeaIonia5 2014Η αλεπού στο ξυλουργείο της οικογένειας στη Νέα Ιωνία Αττικής τον Μάιο του 2014.

Όμως τώρα εκεί στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. κάνει παρέα με μια αρσενική αλεπού έναν του είδους της και ζει και τρέφεται όπως οι αλεπούδες στη φύση! Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. που παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει δίνει τη δική του μάχη για την φροντίδα των άγριων ζώων στη χώρα μας επισημαίνει: «Σήμερα σε τίποτα δεν θυμίζει το ζώο που ήταν όταν το πήραμε. Τον πρώτο καιρό ήταν συγχυσμένη και αγχωμένη με την μεγάλη αλλαγή που της συνέβη. Είχε μάθει να ζει σε σπίτι, να τρώει μαγειρεμένο φαγητό (!!!), ήταν υπέρβαρη και είχε φθορές στα δόντια της από ανθρώπινη παρέμβαση.

Γνωρίζαμε ότι χρειάζεται τον χρόνο της. Αρχικά έμεινε μερικές μέρες στην εντατική του Κέντρου για παρακολούθηση και έπειτα μεταφέρθηκε σε ένα μεγάλο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις ανάγκες τέτοιων ζώων. Τον πρώτο καιρό έμενε πολλές ώρες κρυμμένη σε διάφορες κρυψώνες.

AlepouEKPAZ9 2014Aigina (4)Οι άνθρωποι της στέρησαν την ελευθερία της.

Σιγά - σιγά με τη καθοριστική βοήθεια μιας αρσενικής αλεπούς που υπήρχε στον ίδιο χώρο, άρχισε να εμφανίζεται, να σκαρφαλώνει ψηλά στον κλωβό αλλά και να συνηθίζει το νέο της διαιτολόγιο. Σήμερα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί όπως βλέπετε και εσείς στις φωτογραφίες έχουμε μια λυγερή, ευλύγιστη και ζωηρή αλεπουδίτσα, που τρώει την τροφή που είναι ενδεδειγμένη για το είδος της (και εξασφαλίζει την υγεία της), και μπορεί να μην υπάρχει ελπίδα απελευθέρωσης, αλλά έχει ανακαλύψει εκ νέου ότι είναι αλεπού και απολαμβάνει την παρέα της αρσενικής αλεπουδίτσας!» καταλήγει η ανακοίνωση του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Καλέστε εκείνους που γνωρίζουν

Η άγνοια για τέτοιους είδους ζητήματα δημιουργεί προβλήματα, γι' αυτό αν βρείτε άγριο ζώο - το οποίο χρειάζεται βοήθεια - απευθυνθείτε:

- στο αρμόδιο Δασαρχείο,

- στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. (Αθήνα: 6979914851, Θεσσαλονίκη: 6978361682, Πρέβεζα: 6937099240) της περιοχής σας,

- στην ΑΝΙΜΑ (Αθήνα: 2109510075, 6972664675),

- στον σύλλογο Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη (τηλ. 6979914852),

- στο κέντρο περίθαλψης ΑΛΚΥΟΝΗ στην Πάρο (τηλ. 6944741616) ή σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο και ζητήστε συμβουλές.

Τα άγρια ζώα δεν είναι κατοικίδια και είναι εγκληματικό να προσπαθούμε να τα εξημερώσουμε καθώς έτσι τα καταδικάζουμε σε ισόβια αιχμαλωσία.

Διαβάστε επίσης:

Κατάσχεσαν την αλεπού που είχε κάτοικος της Ν. Ιωνίας 3 χρόνια ως κατοικίδιο

Οικολόγοι Πράσινοι: Κακοποιούνται τα εξωτικά είδη που ζουν ως κατοικίδια

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Είσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι αλλοτριώσεις!

Πριν αγοράσετε ένα εξωτικό ή άγριο ζώο ως κατοικίδιο σκεφτείτε!

Κέρκυρα: Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. έκλεισε το παράνομο ερπετάριο!

Τι λέει το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για τον νεοσσό Χουρχουριστή από την Λευκάδα

Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. κατάφερε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τη σωτηρία μιας σαύρας!

Πιερία: Κατάσχεσαν 63 χελώνες από παράνομο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

17 Σχόλια

 1. ΕΥΓΕΝΙΑ Κ

  Και γω θα συμφωνησω με τους υπολοιπους...! Γιατι να ειναι "παρανομο" το να κανεις ενα "αγριο" ζωο,ημερο? Δεν εχει να κανει με κακοποιηση!Τα αγρια ζωα ειναι εκεινα που πρεπει να συντηρηθουν μονα τους,κυνηγοντας...!Ειδαλλως,σαρκοφαγα ειναι τα περισσοτερα ζωα..!

 2. Σωκράτης Κουρτσίδης

  Που βρίσκεται σήμερα αυτή η αλεπουδίτσα; Γνωρίζει κανείς; Μακάρι να έχει επιστρέψει στην οικογένεια που την φρόντιζε...

  1. Maria

   Και τώρα τι;;;;;;;Σαχλαμάρες τραγικό είδος ο άνθρωπος θα ζει μέσα σε ένα κλουβί η θα τιν κάνουν γουνα!!!!!!!!!αντε ρε ότι νάνε είστε αφήστε την με την οικογένεια της αν δεν τις άρεσε ια έφευγε ότι νάνε

 3. Σοφία

  Αίσχος , διαφωνώ ρητά με την κατάσχεση του ζώου .. και το παρουσιάζουν σαν έγκλημα .Επρεπε να αφήσουν την αλεπουδίτσα με την οικογένεια . Τώρα το ζώο δεν θα προσαρμοστεί συν ότι στεναχωριέται . Αίσχος το πήρανε από την οικογένεια να τπ βάλουν σε κλουβί τι απάνθρωπια

 4. Εφη Β.

  Οι δηλώσεις του ΕΚΠΑΖ παρουσιάζουν μία ιδανική εικόνα αναφορικά με την φροντίδα και "επανένταξη" της αλεπουδίτσας. Αυτό που είδα εγώ, είναι φωτογραφίες του ζώου, ένα μήνα μετά την αφαίρεσή της από την οικογένεια που την φρόντιζε, οι οποίες δείχνουν εμφανείς πληγές στα πλευρά της από το "σαμαράκι" που δεν είχαν .... σκεφτεί να της αφαιρέσουν. Τα σκαφάκια που έτρωγε και έπινε νερό, μέσα στην βρώμα! Βέβαια, μέσα από τον φόβο επικείμενων καταγγελιών, συμμάζεψαν την κατάσταση, φρόντισαν και το ζωντανό, πολύ φοβάμαι όμως, ότι η χειμερινή περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ δύσκολη για την μικρή. Μόλις λήξει η θητεία των εθελοντών, η κατάσταση στο κέντρο γίνεται τραγική, επικρατεί η εγκατάλειψη και η αδιαφορία. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί σε ασφαλέστερο καταφύγιο.

 5. PA

  ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΠΗΚΕ?????????? ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΤΟΥ ΕΚΠΑΖ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΙΣ ΒΑΛΑΤΕ??? ΛΙΜΑΡΙΣΜΕΝΑ ΔΟΝΤΙΑ??? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

 6. Ελισάβετ Δημητρά

  Λυπαμαι αλλα η αλεπου δε θα βρει καμια αγρια φυση καθ'αυτον τον τροπο. Εδω στην Ολλανδια και ειδικοτερα στην AAP οργανωση που ξεκινησα να δουλευω προ 15 ημερων, οσα ζωα κατασχονται η δωριζονται απο το κρατος αφου τα εργαστηρια εχουν πειραματιστει πανω τους, αφου περασουν το απαραιτητο για το ειδος τους, διαστημα στην καραντινα, εισαγονται σε μεγαλα κλουβια, κατασκευασμενα παλι αναλογα το ειδος κ τις αναγκες τους. Υστερα γινονται introductions μεταξυ ατομων του ιδιου ειδους κ τελικα πανε σε ζωολογηκους κηπους ανα την Ευρωπη αφου εχει γινει ο απαραιτητος ελεγχος των κηπων (Με λιγα λογια, ποτε στο Αττικο Παρκο κ αλλα ομοια αυτων). Για μια ακομη φορα βλεπω το ΕΚΠΑΖ να κρατα δια βιου ζωα που θα μπορουσαν να ζησουν μια καλυτερη ζωη.

 7. Αννα

  Δυστυχως εχω και εγω την ίδια γνώμη με του έπος υπόλοιπους .Καλυτερα ηταν η αλεπουδιτσα με την οικογένεια .Μαλλον εθελοτυφλούμε κύριοι .Τα σκυλια δηλ τι ειναι ?αγρια ζωα πρώην λύκοι που με την δική μας παρέμβαση έγινε οικόσιτο ..οι γάτες ?Αλλα δυστυχως εθελοτυφλούμε λέγοντας πως το ζωάκι περναει καλυτερα μεσα σε ένα κλουβί.Μήπως πρεπει να δεχτούμε πως τελικα καλο ειναι να σεβόμαστε αυτούς που αγαπάνε πραγματικα τα ζωα ανεξαρτήτως του τρόπου που το δείχνουν .
  Γνωρίζω ανθρωπους που εχουν σκυλί και ομως την αγάπη που έδειχνε αυτή η οικογένεια στην αλεπουδιτσα τους δεν την ενοχλούν δείξει ούτε στο μισό στο σκυλάκι τους .
  Ας βγάλουμε επιτέλους τις παρωπίδες και ας δούμε τη ζοφερή πραγματικότητα .την ξεφτίλα μας σε ολο της το μεγαλείο .
  Απο την μια μας παρακαλάτε να πάρουμε σκυλάκια η γατάκια που περιφέρονται στο δρόμο και στις φίλοζωικες .
  Και απο την αλλη νομίζω πως καλυτερα θα ηταν να πέρνατε σκυλακια η γατάκια που περνούν άθλια σε δήθεν σπίτια φιλόζωων οικογενειών παρά που πήρατε ενα ευτυχισμένο ζωάκι απο την αγκαλια της μονής οικογένειας που ειχε γνωρίσει

 8. Νατασα

  Την βρηκαν τραυματισμενη,την μαζεψαν,την περιεθαλψαν,την πηγαν σε κτηνιατρο,της ειχαν βιβλιαριο,της ειχαν κανει εμβολια κ το σημαντικοτερο....την αγαπησαν!!!!
  Τους την κατασχεσανε,σχηματιστηκε δικογραφια εις βαρος τους κ τωρα ζει σε ενα κλουβι με μια αρσενικη αλεπου ψαχνοντας να ξαναβρει την αγρια φυση της,η οποια κ οι ιδιοι λετε οτι εχει πλεον χαθει????
  Μας δουλευετε???
  Ποια αγρια φυση??
  Οι αλεπουδες ειναι ακακες!!!
  Στο χωριο μου,πεινανε τοσο πολυ που κατεβαινουν στις παραλιες μολις νυχτωνει,μηπως βρουν κατι να φανε απο αυτα που αφηνουν οι λουομενοι και πηγαινουν στα κοτετσια και τρωνε κοτες και βγαινουν οι αλλοι "φιλοζωοι" οι κυνηγοι με τις καραμπινες τους κ τις πυροβολουν...
  Ενα απο αυτα τα υπεροχα ζωα λοιπον ετυχε να εχει μια καλυτερη μοιρα κ εσεις το καταδικαζετε???
  Ο νομος πρεπει να προσαρμοζεται και να εχει εξαιρεσεις σε καποιες περιπτωσεις...

 9. Lefteris

  Μόνο καλό δεν έκανε η πράξη αυτή...Αντί να ζήσει μια ζωή που, τυχερό μέσα στην ατυχία του, θα του πρόσφεραν οι "κηδεμόνες" που πραγματικά το αγαπούν, τώρα είναι σε ένα πραγματικό άσυλο υπό πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης...Αφού δεν πρόκειται να απελευθερωθεί στη φύση, τί καλό θα του προσφέρει αυτή η ζωή;;; Γιατί δεν γράφετε για την πραγματική κατάσταση που βρήκανε το ζώο όταν πήγαν να το δουν στο ΕΚΠΑΖ;;;

 10. Bilias

  ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΑΤΕ.ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΓΑΠΑΩ ΤΑ ΖΩΑ".ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΣΕ BLOG KAI ΕΚΠΑΖ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΩΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΚΤΛ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΖΩΟ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ,ΣΩΘΗΚΕ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΚΕ,ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕ..ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ Κ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΩΣ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ..Ε ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Κ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΟΥΝΑ,ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ.

 11. μαντώ

  το κίνητρο τους να την κρατήσουν ήταν η αγάπη και ο φόβος τους μην πεθανει απο φόλες ή να πιαστεί σε παγίδες όταν θα την απελευθέρωναν μετά τη θεραπεια της .

 12. Μ

  Την βρήκαν τραυματισμένη, την έκαναν καλά, την αγάπησαν, την φρόντισαν, την είχαν σαν παιδί τους και τελικά το κράτος - εκείνο που συχνά τις επικηρυσσει, που επιτρέπει στους κυνηγούς να τις σκοτώνουν ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, που κάνει τα στραβά μάτια όταν τομάρια ζώων περιφέρονται δεμένα στα αγροτικά των κυνηγών - σχημάτισε δικογραφίας εις βάρος τους.. Με τις υγείες σας..

 13. Μαρία

  Ετσι όπως έκανε την φύση ο άνθρωπος η αλεπού δεν μπορεί να επιβιώσει στο φυσικό περιβάλλον της. Εχω δει αλεπούδες να κατεβαίνουν απο τον Υμητό μέχρι την Μεσογείων γιατί δεν βρίσκουν φαΐ επειδή στο βουνό είναι όλα ξεραμένα.Αυτές οι φιλοζωικές δεν θα έπρεπε να μεριμνήσουν για αυτά τα άγρια ζώα με κάποιο τρόπο;

 14. eleni kokkinou

  Για ποιο λογο την πηραν ακομα δεν καταλαβα, και τα λυκοσκυλα εχουν αγρια ενστικτα πολυ πιο αγρια απο την καυμενη την αλεπουδιτσα, αρρωστοι φιλοζωοι το εκαναν ?μπραβο τους συγχαρητηρια απορω που βρισκετε σωστη την κατασχεση του ζωου, ειλικρινα, ειχα δει περιπτωση στο εξωτερικο στην Γαλλια νομιζω δεν ειμαι σιγουρη, που καποιος φροντιζε λυκους, εκει να δειτε δεσιμο αναμεσα στον ιδιοκτητη τους και τα ζωα, τι βλακειες ολα αυτα για την αγρια φυση των ζωων κ.λ.π., ολα τα ζωα ακομα και ο ανθρωπος εχει αγρια φυση, αλλο ειναι το λιονταρι αλλο η αλεπου και αλλο ο λυκος, σε βορειες χωρες φιλοι μας εχουν οικοσιτα γουρουνακια μαζι κοιμουνται το ξερετε, με ποια λογικη πηραν το ζωακι απο την οικογενεια του, απαραδεκτο

 15. EUGENIA

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥΔΙΤΣΑ.....Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ ,ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!!ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ......ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ...ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΜΕΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ???ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.