Στηρίξτε μας

Πειραιάς: Είχε το ελαφάκι μέσα στη γυάλινη βιτρίνα του pet shop

13 Φεβρουαρίου 2013 23:31 | Καταγγελίες
Πειραιάς: Είχε το ελαφάκι μέσα στη γυάλινη βιτρίνα του pet shop

Τι και αν το ελάφι Dama – dama είναι είδος υπό προστασία; Αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος πώλησης ζώων στον Πειραιά να τοποθετήσει - μέσα στη γυάλινη βιτρίνα, στην οποία συνήθως «διαφημίζουν» κουτάβια και γατάκια -  ένα νεαρό ελαφάκι.

Το ζώο το είδε μια πελάτισσα μέσα σε αυτή την προθήκη από γυαλί και όχι σε κούτα - όπως αρχικά είχαμε αναφέρει - και αμέσως επικοινώνησε με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για να καταγγείλει την κατοχή του ζώου.

Τελικά η Π.Φ.Π.Ο. ενημέρωσε προχθές το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στην Αίγινα και η υπεύθυνη Δράσεων του, Ματίνα Πάλλη, επικοινώνησε με το Δασαρχείο Πειραιά αλλά δεν βρήκε κανέναν εκεί. Το Δασαρχείο δεν λειτουργούσε καθώς - όπως ενημερωθήκαμε - έπειτα και από τις τελευταίες περικοπές, οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους!

Γι' αυτό και η κα Πάλλη απευθύνθηκε στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή. Έτσι σε συνεργασία με την Πόπη Γιαννίτση, θηροφύλακα υπεύθυνη για την περιοχή του Πειραιά έγινε η κατάσχεση του νεαρού θηλυκού ελαφιού - που ανήκει στο είδος Πλατώνι - χθες το πρωί.

elafiDama (2)Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία.

Εις βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία, γιατί οι δικαιολογίες που είπε, ότι δηλαδή κάποιος πελάτης του το βρήκε και θα το μετέφερε στο Δασαρχείο για να το παραδώσει - όμως προσωρινά το είχε αφήσει εκεί - δεν έπεισαν κανέναν. Το ελαφάκι, που κρατούνταν σε γυάλινο κλουβί για σκύλους, του οποίου ήταν καλυμμένη η πρόσοψη με εφημερίδες για ευνόητους λόγους, ήταν υποσιτισμένο ιδιαίτερα στρεσαρισμένο και σε κακή κατάσταση υγείας.

Η κα Πάλλη γι' αυτή την επιχείρηση διάσωσης του ζώου τονίζει: «Σε συνεργασία με τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ., τον δασοφύλακα Δημήτρη Κόκκινο  από το Δασαρχείο Πειραιά και τους θηροφυλάκες Πόπη Γιαννίτση, Αλέκο Κόκκαλη και Νίκο Σπερνοβασίλη έγινε έφοδος στο κατάστημα, όπου και βρέθηκε το νεαρό Πλατώνι.

Έπειτα από έλεγχο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Δασαρχείου Πειραιά, διαπιστώθηκε, ότι οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα για το ελάφι και προχώρησαν στην κατάσχεσή του.

Στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν αρκετά εξωτικά ζώα, κάποια σε κακή κατάσταση υγείας. Όπως ενημερωθήκαμε, το Δασαρχείο Πειραιά είχε ήδη προβεί σε αυτοψία την προηγούμενη εβδομάδα και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα των ζώων αυτών, έχουν σταλεί εκεί για να ελεγχθεί η νομιμότητα τους.

Tα δύο ζώα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ., με τη συνδρομή του θηροφύλακα Αίγινας, Δημήτρη Τζούρα, ο οποίος ταξίδευε για το νησί και προσφέρθηκε να τα συνοδεύσει ο ίδιος στο κέντρο με το υπηρεσιακό του όχημα, ώστε να αποφύγουμε περιττές μετακινήσεις και να μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία τους».

Η αιχμαλωσία και η εμπορία άγριων ζώων απαγορεύεται. Κάποια στιγμή θα το καταλάβουμε…

Διαβάστε επίσης:

Σε pet shop στον Πειραιά βρήκαν ελαφάκι Dama - dama

Πειραιάς: Νεκρό κουτάβι σε βιτρίνα pet shop στο Παγκράτι

Σφραγίστηκε ακόμα ένα pet shop που λειτουργούσε παράνομα στην Αγία Μαρίνα Αττικής

Κανένα ζώο να μην πωλείται σε κατάστημα

Απαγορεύεται η υπαίθρια πώληση ζώων

Εντόπισαν γεράκι σε κλουβί καταστήματος πώλησης ζώων στα Κάτω Πατήσια

Αν δεν απαγορευτεί η πώληση ζώων σε καταστήματα οι στειρώσεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές!

Ζητούν την κατάργηση πώλησης ζώων συντροφιάς από τα Pet Shops

Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Πριν αγοράσετε ένα εξωτικό ή άγριο ζώο ως κατοικίδιο σκεφτείτε!

Τεράστια η φοροδιαφυγή στο παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς

Οικολόγοι Πράσινοι: Το οικονομικό συμφέρον υπερέχει της ευζωίας των ζώων

Και οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να σταματήσει το εμπόριο κατοικιδίων από καταστήματα

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. nikolas

    Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω η μάλλον μπορώ διότι μόνο στον αδυναμο ξεσπάμε και αυτα είναι τα ζώα διότι δεν σου κάνουν κακό δεν σου μιλάνε άσχημα και επίσης δεν σε προδίδουν με την συμπεριφορά τους.Δεν θέλει δικογραφία αλλά κατευθείαν πρόστιμο η φυλακή.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!ΠΟΥ ΘΑ ΠΆΕΙ ΑΥΤΉ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ !και δεν είναι μόνο αυτό γενικά πόσα σπάνια ζώα υπάρχουν νεκρά για λόγους ηλίθιους πραγματικ'α.Είμαστε πίσω και πρέπει να γινει κατι τώρα πριν έιναι πολύ αργά.Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

  2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

    γιατί δεν μας λέτε που είναι αυτό το μαγαζί που είχε αιχμαλωτίσει το ελαφάκι
    κάνετε μεγάλο λάθος με αυτή τη συμπεριφορά

  3. elena

    pio katasthma???? ayta den prepi na krubonte!!!!!! onomata k dieuthinseis!!!!!!!
    na ton pane mesa...na kleison to magazi...k na plirosei ena megalooooooooooooo prostimo..pou 8a paei sta katafygia..k anti gia fylakh..na ka8arizei ta katafygia!!!mia idea....
    ta exw parei twra me ayta poy diavazw.
    its just sickening.

  4. Κώστης

    Βλέπω ότι τελικά 2 ζώα κατασχέθηκαν. Το ένα ήταν το ελαφάκι. Το άλλο τι είδους ζώο ήταν; Δεν γίνεται ξεκάθαρο στο παραπάνω κείμενο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.