Στηρίξτε μας

Πιερία: Κατάσχεσαν 63 χελώνες από παράνομο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων

10 Μαΐου 2013 17:09 | Επικαιρότητα
Πιερία: Κατάσχεσαν 63 χελώνες από παράνομο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων

Στην κατάσχεση 63 χερσαίων χελώνων, που ανήκουν στα είδη Κρασπεδωτή (Testudo marginata) και Λιβαδοχελώνα (Testudo hermanni),  προχώρησε το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πιερίας των δασικών υπαλλήλων Λάζαρο Ντάβανου Λάζαρου και Γιώργο Ρουσάκη με τη συνδρομή τριών ανδρών του Α.Τ. Λιτοχώρου στις 27 Απριλίου 2013.

AetosXelonesPierias (1)

Οι συγκεκριμένες χελώνες που είναι ενδημικά είδη της ελληνική πανίδας εντοπίστηκαν μετά από καταγγελία που έκανε ο Στέλιος Γερονυμάκης εκπρόσωπος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στη Θεσσαλονίκης στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών Πιερίας. Τα ερπετά κρατούνταν παράνομα στο κτήμα «Αετός»  που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα στον Πλαταμώνα Πιερίας και το οποίο ανήκει σε Γερμανό υπήκοο. Ο ιδιοκτήτης του κτήματος υποστήριξε ότι είναι ειδικευμένος ερπετολόγος κι ότι ο «Αετός» λειτουργεί ως επίσημος Σταθμός Πρώτων Βοηθειών συγκεκριμένου Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων.

Σύμφωνα με τον Παύλο Μπήτρο,  διαχειριστή του Ελληνικού Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, που εδρεύει στην Αίγινα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στο διαδίκτυο ο Στέλιος Γερονυμάκης, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του «Αετού» είχε στήσει ιστοσελίδα στα Γερμανικά μέσω της οποίας διέθετε τα ζώα, που διατηρούσε εκεί προς εικονική υιοθεσία έναντι χρηματικού ποσού. Για τα νεαρά χελωνάκια το ενοίκιο ήταν 55 ευρώ και για τις ενήλικες χελώνες 110 ευρώ.

Αν και αρχικά υπολόγιζαν ότι θα βρουν περίπου 40 χελώνες, μετά όμως από επιτόπιο έλεγχο εντοπίστηκαν 23 επιπλέον. Πολλά από τα ζώα είχαν μόνιμες αναπηρίες ή ασθένειες, άλλα όμως ήταν απολύτως υγιή, ενώ βρέθηκαν και τρεις χελώνες νεκρές.

AetosXelonesPierias (2)

Ο κ. Μπήτρος τονίζει: «Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στο χώρο ούτε μία Ελληνική χελώνα (Testudo graeca), είδος που ζει αποκλειστικά στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου και το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση ως κατοικίδιο σε χώρες της Β. Ευρώπης.

Όλες οι χελώνες παρέμειναν για δύο ημέρες στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή, που λειτουργεί ως Σταθμός Πρώτων Βοηθειών του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στη Θεσσαλονίκη, ώστε να περάσουν από έναν πρώτο κτηνιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια στάλθηκαν για περίθαλψη και φύλαξη στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας στην Αίγινα.

Όταν ο ιδιοκτήτης του κτήματος ρωτήθηκε από τους δασικούς υπαλλήλους για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα ζώα παρουσίασε τα ακόλουθα έγγραφα:

• Ένα έγγραφο με ημερομηνία 15/11/2003 του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. το οποίο φέρει το όνομα του προηγούμενου διαχειριστή του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. (!) και το οποίο είναι ανυπόγραφο, με το οποίο αναγνωρίζεται το Κτήμα “Αετός” ως Σταθμός Πρώτων Βοηθειών του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και αναφέρεται κατάλογος με τα ερπετά που έχει στην κατοχή του προς περίθαλψη ο συγκεκριμένος Σταθμός.

AetosXelonesPierias (3)

• Ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Νομού Πιερίας με ημερομηνία 26/11/2003 το οποίο ζητά από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία και το Δασονομείο Λιτοχώρου να πραγματοποιήσουν αυτοψία ώστε να διαπιστωθεί πόσα ζώα κρατούνται στο χώρο, πόσα είναι απελευθερώσιμα και πόσα όχι. Τα μεν πρώτα να απελευθερωθούν με σχετικό πρωτόκολλο απελευθέρωσης, τα μεν δεύτερα να προωθηθούν στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για περίθαλψη.

• Ένα έγγραφο - Βεβαίωση Συνεργασίας - του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων ΑΛΚΥΟΝΗ με ημερομηνία 06/07/2006 με το οποίο βεβαιώνεται ο ιδιοκτήτης του Κτήματος “Αετός” ως ειδικευμένος συνεργάτης του Συλλόγου και το οποίο φέρει την υπογραφή του διευθυντή της ΑΛΚΥΟΝΗΣ.

• Ένα έγγραφο της κας Μαρίας Γανωτή (τότε μέλους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και νυν μέλος της ΑΝΙΜΑ) με ημερομηνία 08/10/2004 το οποίο απευθύνεται στους τότε διαχειριστές του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και ζητά να συγκληθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την επεξεργασία πρότασης αλλαγής του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. σε άλλον φορέα με τη συμμετοχή κρατικών φορέων και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

• Το καταστατικό του “Αετού” στο οποίο αναφέρεται ρητώς ότι πρόκειται για Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο» εξηγεί ο κ. Μπήτρος.

Για την υπόθεση κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών από τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και μένει να διερευνηθούν το πώς λειτουργούσε τόσα χρόνια το κτήμα αυτό ως Σταθμός Πρώτων Βοηθειών και υπό την επίβλεψη ποιου Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, το αν γίνονταν παράνομες αγοραπωλησίες χελώνων στο εξωτερικό και το αν είχε ελεγχθεί ως Σταθμός Πρώτων Βοηθειών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Επιπλέον όλα τα αποδεικτικά στοιχεία θα κατατεθούν στο Σ.Δ.Ο.Ε. και την αντίστοιχη οικονομική αρχή της Γερμανίας, με σκοπό να διερευνηθεί το αν γίνονταν παράνομες οικονομικές συναλλαγές.

AetosParanomoKentroPerithalpsis

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην κεντρική πύλη εισόδου του κτήματος «Αετός» υπήρχε η επιγραφή, που βλέπετε, την οποία αφαίρεσε η Διεύθυνση Δασών Πιερίας κατά την ημέρα της κατάσχεσης.

Διαβάστε επίσης:

Απελευθέρωση ερπετών από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Λιτόχωρο Πιερίας: Ένα σοκαριστικό βίντεο για τις συνέπειες της φόλας στα ζώα

Καταγγέλλουν τον Δήμο Πύνδας - Κολινδρού για παράνομη περισυλλογή αδέσποτων στην Πιερία

Λιτόχωρο: Διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 30/10 για τις φόλες & την συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Λιτόχωρο Κατερίνης: Έδεσαν τον σκύλο στην κολώνα και τον εγκατέλειψαν

Βροντού Πιερίας: Πυροβόλησε τον σκύλο και τον έσυρε στην άσφαλτο μέχρι να πεθάνει με το αυτοκίνητο του

Δύο σκυλιά νεκρά από φόλες στην Κονταριώτισσα Πιερίας

Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο στη Βροντού Πιερίας

Πυροβόλησε τον σκύλο στα Πλατανάκια Πιερίας

Παλιάμπελα Πιερίας: Κυνηγός έφτιαξε αυτοσχέδιες παγίδες με φυσίγγια – δράμια που σκοτώνουν αγριογούρουνα & τις τοποθέτησε κοντά στον οικισμό!

Μακρύγιαλος Πιερίας: Βρήκαν εξαθλιωμένα και νηστικά 35 σκυλιά που αδυνατεί να φροντίσει ο ψυχικά και σωματικά άρρωστος ιδιοκτήτης τους

Καταδικάζει ο Δήμος Δίου – Ολύμπου την εξόντωση των αδέσποτων στο Λιτόχωρο

Περισσότερα από 30 αδέσποτα νεκρά από φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στο Λιτόχωρο Πιερίας

Βαρελόσκυλο στην Κατερίνη αλυσοδεμένο μέσα στον βούρκο!

Βρήκαν τον σκύλο να υποφέρει απ’ τη συρμάτινη θηλιά στο κορμί του στη Λαγόρραχη Πιερίας

Πιερία: Δολοφόνησαν 2 ελάφια και 2 σκυλιά στο Πάρκο ΤΗΘΥΣ

«Κολαστήριο» ο Χ.Υ.Τ.Α. Κατερίνης για 60 αδέσποτα – Αδιάφορος ο δήμος!

Η σύμπραξη των φιλοζωικών σωματείων είναι δεδομένη αν ο Δήμος Κατερίνης πράξει τα νόμιμα

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στην Κατερίνη

Κατερίνη: Πήγε στον κτηνίατρο για να ζητήσει φόλες!

Κατερίνη: Μικρές οι ποινές για τις κυνομαχίες!

Κατερίνη: Έσωσαν τον σκύλο που ζούσε αλυσοδεμένος μέσα στις λάσπες

Κατερίνη: Βρήκε τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι πεταμένα στα χιόνια

«Κολαστήριο» ο Χ.Υ.Τ.Α. Κατερίνης για 60 αδέσποτα – Αδιάφορος ο δήμος!

Κατερίνη: Με αναστολή η ποινή του άνδρα που σκότωσε σέρνοντας με μηχανάκι τον σκύλο του

Παραγράφηκαν οι ποινές των συμμετεχόντων στις κυνομαχίες στην Κατερίνη

Η σύμπραξη των φιλοζωικών σωματείων είναι δεδομένη αν ο Δήμος Κατερίνης πράξει τα νόμιμα

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στην Κατερίνη

Κατερίνη: Πήγε στον κτηνίατρο για να ζητήσει φόλες!

Πιερία: Δολοφόνησαν 2 ελάφια και 2 σκυλιά στο Πάρκο ΤΗΘΥΣ

Η σύμπραξη των φιλοζωικών σωματείων είναι δεδομένη αν ο Δήμος Κατερίνης πράξει τα νόμιμα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. Ασημίνα Κουλουκούρη

    κυρία Γανωτή εγώ ακόμη περιμένω να μου απαντήσετε γιατί η ΑΝΙΜΑ έχει για χορηγούς κυνηγούς...και επισης γιατι συνεργαζεστε με το αττικό ζωολογικό πάρκο...οι κρατικές επιχορηγήσεις σας μάραναν τώρα? Δεν κοιτάτε τα δικά σας καλύτερα??? Αυτές ας τις διεκδικήσει δίκαια και διάφανα όποιος κανει δουλεια και τις δικαιούται κι έχει νόμιμο κέντρο περίθαλψης χαρισμά του..ειναι γνωστες οι εριδες μεταξυ ΕΚΠΑΖ και ΑΝΙΜΑ.
    Να τονισω με την ευκαιρια οτι οποιοσδηποτε σεβεται τον εαυτο του και θελει να λεγεται φιλοζωος ειτε ειναι επιστημονας ειτε οχι, καλο θα ειναι να εχει ισχυρες ηθικες αρχες και να μην φοραει ή τρωει τα ζωα ενω ταυτοχρονα τα περιθαλπει...δεν ειναι η ευζωια το θεμα αλλα τα δικαιωματα των ζωων, καλα θα κανουν να το θυμουνται ολοι.

  2. Kaki Primikiri

    Σχολιασμός για τα σχόλια που προηγήθηκαν

    Γιατί τόση λάσπη σε μια καθ'όλα νόμιμη κατάσχεση; Ποιον ενοχλεί η εφαρμογή των νόμων; Και σε ποιον θα πρέπει να αναθέσουμε την διαχείριση των άγριων ζώων, στα νόμιμα καταφύγια άγριας ζωής ή στους επαγγελματίες εκμεταλλευτές τους; Ας βοηθήσουμε πρώτα τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα ζώα να καταλάβουν τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα εκθετήρια, στα δανειστήρια, στα κέντρα αγοραπωλησίας και στα αληθινά καταφύγια, και ας φροντίσουμε όλοι μαζί να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν ήθος και συνέπεια να βάλουν ψηλότερα τον πήχυ της ευζωίας. Είναι αν μη τι άλλο παράλογο, σε ένα κράτος ανομίας, να μάς ενοχλούν οι ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, δε νομίζετε; Εκτός αν επικρατεί η εντύπωση πως οι παράνομοι εκμεταλλευτές όχι μόνον μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για τα ζώα αλλά και μεγαλύτερη διαφάνεια για τους ελέγχους που προϋποθέτει η εξασφάλιση της ευζωίας τους.

      1. Kaki Primikiri

        Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη δική μου αντιληπτική ικανότητα, κυρία Γανωτή. Χελώνες αρτιμελείς και όχι ανάπηρες δεν έχουν θέση πουθενά αλλού εκτός από τους φυσικούς τους βιότοπους. Το είδος είναι ενδημικό και προστατευόμενο και πολύ καλώς αυτές οι χελώνες κατασχέθηκαν και θα πρέπει να απελευθερωθούν στο σωστό τόπο, στο σωστό χρόνο και με τις σωστές διαδικασίες. Η κρίση μου είναι απολύτως θετική για το πρώτο βήμα που έχει ήδη γίνει. Ας περιμένουμε να δούμε και τα επόμενα βήματα λοιπόν, και μετά ας κρίνουμε.

  3. Γαβαλάς Νικήτας

    Τρομερής σύλληψηςτο κόλπο για να εκβιάσουν κρατική επιχορήγηση...ρε τι φωστήρες ειναι αυτοί που επειδή ειναι άχρηστοι να πάρουν χρήματα από τον Ελληνα φορολογούμενο με τη θέλησή του θα του τα πάρουν θέλει δεν θέλει μέσω κρατικής επιχορήγησης...οι σπουδες καράτε κάνουν θαύματα στην εύρεση πόρων

  4. Μαρία Γανωτή

    Η κρατική επιχορήγηση λοιπόν είναι το ζητούμενο της βιομηχανίας κατασχέσεων που έχει εξαπολύσει το ΕΚΠΑΖ τον τελευταίο καιρό; Η έλλειψη κρατικής επιχορήγησης ευθύνεται για την κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο ζώων στο ΕΚΠΑΖ; Αγαπητή Γεωργία ζήτα την έκθεση της επιτροπής του ΥΠΕΚΑ που επισκέφθηκε τον περασμένο Ιούνιο την Αίγινα, πριν απαντήσεις ότι αυτά είναι συκοφαντίες. Εχει κρατική επιχορήγηση η Αλκυόνη που έχει υποδειγματικές συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας; Εχει κρατική επιχορήγηση η ΑΝΙΜΑ που οι κτηνίατροί της κάνουν εξαιρετική δουλειά; Γιατί αφού το ΕΚΠΑΖ δεν έχει οικονομική δυνατότητα για να εξασφαλίσει καλές συνθήκες στα ζώα που φιλοξενεί, δεν απελευθερώνει και κρατά τόσον καιρό όρνια, χελώνες και άλλα, που είναι απελευθερώσιμα (όπως έχουν διαπιστώσει έμπειροι άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί το χώρο, μεταξύ των οποίων και η επιτροπή του Υπουργείου). Αυστηρές ήταν οι σχετικές συστάσεις των αρμοδίων για το θέμα αυτό, ξέρω καλά τί λέω. Οι 60 χελώνες που στις φωτογραφίες φαίνεται να διαβιούσαν σε ειδυλλιακές σε σχέση με την Αίγινα συνθήκες, προστέθηκαν τώρα στις 200 που μέχρι πρότινος τουλάχιστον ήταν συσσωρευμένες στο ΕΚΠΑΖ; Εμένα αυτό με νοιάζει. Εχετε μπερδευτεί βρε παιδιά, βλέπετε τις εγκυκλίους και όχι τα ζωντανά πλάσματα, αυτό το έχω συναντήσει πολλές φορές στο δημόσιο αλλά ποτέ σε περιβαλλοντική οργάνωση.

  5. Στεφανάκη Γεωργία

    Για την ενημέρωση όλων μας κάθε πολίτης ,κάθε συλλογικό όργανο κάθε ΜΚΟ ορίζεται θεματοφύλακας και έχει αυταπόδεικτο δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής στον Ν. 4042/12 (ΦΕΚ 24 Α/13-2-2012):για τη Ποινική προστασία του περιβάλλοντος.. Θα έπρεπε λοιπόν,κάποιοι να χειροκροτούν τέτοιες κινήσεις και να πιέζουν στη σωστή κατεύθυνση που είναι η δυνατότητα παροχής ιδανικών συνθηκών ευζωίας σε αιχμαλωσία στα νόμιμα κέντρα και η Κρατική επιχορήγηση ειδικά γι αυτό το σκοπό (όταν μάλιστα οι κατασχέσεις γίνονται άπό το κράτος που υποχρεούται από την Ευρωπαική Νομοθεσία να έχει τη πρόβλεψη αλλά και την επιβάρρυνση τέτοιου είδους παροχής) ..και όχι να πυροβολούν αυτούς που προσπαθούν να πατάξουν την εκμετάλευση άγριας ζωής...

  6. Μαρία Γανωτή

    Θα ήθελα πάντως να ξέρω την άποψή σας για τις προτεραιότητες. Οταν λύσουμε το θέμα της κακής διαβίωσης, μπορούμε να πάμε και παρακάτω. Τί να το κάνω το ότι, εφαρμόζοντας το νόμο, το Δασαρχείο Κασσάνδρας κατέσχεσε έναν μακάκο πέρισυ από τον μη νόμιμο ιδιοκτήτη του και το ζώο, μετά από ένα μόλις μήνα παραμονής του σε νόμιμο πλην ακατάλληλο χώρο, πέθανε;
    Και πόσο δύσκολο είναι να μάθουμε την επιστημονική επιτροπή που γνωματεύει για όλες αυτές τις κατασχέσεις και τις μετακινήσεις ζώων;
    Με κατανόηση των δυσκολιών του ρόλου σας, τα παραπάνω.

    1. eleni

      Προτεραιότητα κάθε λογικού ανθρώπου είναι να σωθεί το ζώο που υποφέρει (από ασθένεια, ατύχημα, κάθε είδους κακοποίηση). Φυσικά το που θα ζήσει αυτό το πλάσμα μετά, δηλαδή σε ποιες εγκαταστάσεις είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ και ΚΡΙΣΙΜΟ θέμα, γιατί τελικά αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα επικρατεί μια χαοτική κατάσταση.

      Οι ακατάλληλες εγκαταστάσεις είναι κανόνας και όχι εξαίρεση... και δυστυχώς το διαπιστώνουμε να συμβαίνει στα περισσότερα ιδιωτικά και δημόσια κέντρα που ασχολούνται με περίθαλψη ζώων (άγριων, κατοικιδίων κ.ο.κ.).

      1. Kaki Primikiri

        Προτεραιότητα είναι να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας μερικές έννοιες: Τι σημαίνει άγριο ζώο και τι κατοικίδιο. Τι σημαίνει υιοθεσία και τι αιχμαλωσία, τι σημαίνει εγκατάλειψη και τι απελευθέρωση, ποια είναι η έννοια της αποκατάστασης για το εγκαταλελειμμένο ζώο συντροφιάς και ποια για το αιχμάλωτο άγριο ζώο. Αν υπάρχουν άγρια ζώα απελευθερώσιμα και άγρια ΜΗ απελευθερώσιμα, αυτό δε σημαίνει ότι τα δεύτερα θα πρέπει να καταδικαστούν σε ισόβια εκμετάλλευση ούτε σαν ηθοποιοί σε παραστάσεις, ούτε σαν εκθέματα ούτε σαν μηχανές αναπαραγωγής. Τα μη απελευθερώσιμα άγρια ζώα δικαιούνται και αυτά μια αποκατάσταση ανάλογη με εκείνη των αρκούδων που κάποτε χόρευαν και στην Ελλάδα με το χαλκά στη μύτη.

        Προτεραιότητα είναι να καταλάβουμε τι σημαίνει εμπορική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται άγρια ζώα (είτε αυτή είναι παράνομη είναι είτε νόμιμη) και τι σημαίνει καταφύγιο και περίθαλψη της άγριας ζωής. Η μεμονωμένη φροντίδα για άτομα που υποφέρουν είναι θεμιτή και συγκινητική, αν όμως μάς ενδιαφέρει να προστατεύσουμε όχι μόνον μεμονωμένα άτομα αλλά να θέσουμε ένα σωστό πλαίσιο για την προστασία ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του συνόλου, αυτό μόνον με την εφαρμογή των νόμων μπορούμε να το επιτύχουμε. Κατά συνέπεια, ναι, η εφαρμογή των νόμων μάς ενδιαφέρει άμεσα, και η διαφάνεια επίσης, τόσο για τα όσα διαδραματίζονται στα καταφύγια όσο και στις εμπορικές επιχειρήσεις.

  7. Μαρία Γανωτή

    Αγαπητή Ελένη,
    το να αναδημοσιεύεις απλώς τα Δ.Τ. του ΕΚΠΑΖ δεν μας βοηθά να αντιληφθούμε αυτό που κάθε φιλόζωο ενδιαφέρει, δηλ ό τι αφορά στην ευζωία των ζώων, αγρίων ή μη. Θα βοηθούσε, πχ, να πας στην Αίγινα και να δημοσιεύσεις φωτογραφίες από τον χώρο με τις χελώνες εκεί, δίπλα στις φωτ από τον χώρο στον Όλυμπο. Εγώ έχω στη διάθεσή μου φωτ με τα ζώα αυτού του είδους στην Αίγινα αλλά ίσως η κατάσταση εκεί να έχει βελτιωθεί,μετά τις αυστηρές υποδείξεις του Υπουργείου που ακολούθησαν την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου που επισκέφθηκε το ΕΚΠΑΖ το περασμένο καλοκαίρι, και τη σύσταση να απελευθερωθούν άμεσα όσα κρατούνταν εκεί πολύν καιρό χωρίς λόγο.
    Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε, πλην των ονομάτων Μπήτρος, Πάλλη και Γερονυμάκης οι οποίοι δεν έχουν επιστημονική ιδιότητα, ποιοι επιστήμονες έχουν αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς αυτών των ζώων, βεβαιώνοντας ότι οι συνθήκες στον χώρο που μεταφέρθηκαν είναι καλύτερες. Διότι προσωπικά ενδιαφέρομαι περισσότερο για την ευζωία και τη επιτυχή και έγκαιρη επανένταξη των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και λιγότερο για τις εγκυκλίους και τη νομοθεσία, η οποία συχνά όπως γνωρίζεις πάσχει και κάνουμε αγώνες για τη βελτίωσή της ή και την αναθεώρησή της.
    Η τήρηση των ζώων είναι αρμοδιότητα του κράτους. Ευθύνη δική μας είναι η ευζωία. Λυπάμαι πολύ που τον τελευταίο καιρό κάποιοι έχουν εξαντλήσει τη δραστηριότητά τους στις μηνύσεις και τις κατασχέσεις. Ονειρεύονται ότι είναι δυνάμεις καταστολής, πόσο άχαρος ρόλος...

    1. eleni

      Αγαπητή Μαρία Γανωτή, δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. όπως ακριβώς κάνουμε και με τα δελτία τύπου της ΑΝΙΜΑ.

      Μάλιστα σχετικά πρόσφατα δημοσιεύσαμε και τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. από το περιοδικό Έθνος Κυνήγι.

      Ευχαριστούμε για τις υποδείξεις σχετικά με το τι ρεπορτάζ, που πρέπει να γίνει. Αυτή η έρευνα πραγματικά πρέπει να διεξαχθεί αλλά για όλους τους συλλόγους, σωματεία, Μ.Κ.Ο. που ασχολούνται με τα ζώα, τα φροντίζουν, τα περιθάλπουν και ζητούν χρήματα γι' αυτό.

      Εξαιτίας της προβληματικής νομοθεσία καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Εντούτοις η νομοθεσία είναι αυτή που βοηθάει αυτούς που ενδιαφέρονται να σταματήσουν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ζώα που δεν επιτρέπεται να βρίσκονται π.χ. στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Επειδή το http://www.zoosos.gr αποτελείται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που φυσικά δεν μπορούν να είναι παντού, γι' αυτό και δημοσιεύουμε και τα δελτία τύπου που λαμβάνουμε από τους φορείς.

      Ελένη Ηλιοπούλου

  8. Γαβαλάς Νικήτας

    Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εισαγγελείς υπηρεσίας κ.κ. Παύλο Μπήτρο και Στέλιο Γερονυμάκη για την εξαιρετική διαλεύκανση της υπόθεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος με αλλοδαπούς εμπλεκόμενους χαχαχαχαχχαχαχ. μάλλον θα πρέπει να ξαναπάνε στο δημοτικό για να μάθουν τι σημαίνουν τα αρχικά Μ.Κ.Ο....και ρε παιδιά της Δράσης...ήμαρτον, τι έχετε πάθει ...ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει? τι δουλειά έχετε εσείς με τα φασιστοειδή?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.