Στηρίξτε μας

Καταγγέλλουν διοικητή της 204ης Μοίρας Γενικών Αποθηκών της Π.Α. καθώς πυροβόλησε σκύλο εντός στρατοπέδου

3 Μαΐου 2021 19:11 | Καταγγελίες
Καταγγέλλουν διοικητή της 204ης Μοίρας Γενικών Αποθηκών της Π.Α. καθώς πυροβόλησε σκύλο εντός στρατοπέδου

Το δημοσίευμα του www.zoosos.gr επιβεβαιώνει η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για τον πυροβολισμό στις 7 Απριλίου ενός αδέσποτου σκύλου και μάλιστα εντός της 204ης Μοίρας Γενικών Αποθηκών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αυλίδα της Εύβοιας. Δράστης σύμφωνα με τους αυτόπτες ο διοικητής.

Το πυροβολημένο ζώο πριν το εξαφανίσουν...

 

Η κα Μπομπολάκη στην ανάρτηση της στο facebook επισημαίνει τα εξής: «ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ-(ΑΕΡΟΔΙΚΕΙΟ για την ακρίβεια)

Στρατιωτικός, πυροβολει με καραμπινα αδέσποτο μεσα στο στρατόπεδο ,το τραυματιζει και μετα το εγκαταλείπει τραυματισμένο στο πουθενά .Μιλάμε άντρακλας ο στρατιωτικός .

Να περάσει απο στρατοδικειο ζητά η ΠΦΠΟ με σημερινή επιστολή της στον Υπουργό Άμυνας , τον Αρχηγό ΓΕΑ και τον Διοικητή ΔΑΥ και για το πυροβολισμο, και για το οτι τα παρατησε τραυματισμενο στο πουθενα και για την εξαφανιση και των άλλων αδεσποτων του στρατοπεδου .

Πρόκειται για το Διοικητή της 204 Μοίρας Μ.Γ.Α.Π., στη Ριτσώνα

Ντροπή στις Ενοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν αξιωματικούς που παιρνουν το νομο στα χερια τους και πυροβολουν κατα το δοκουν

Στη συγκεκριμενη περιπτωση πυροβόλησαν ένα..... τεράστιο τέρας , λιγων κιλων και 8-9 μηνων , ένα κουταβι δηλαδή .

Ο .......γενναιος και ανδρειος αυτος στρατιωτικός ταβαλε με ένα κουτάβι και το χειροτερο ολων στη συνεχεια το παρατησε τραυματισμενο στο πουθενα .

Κακουργηματική η πραξη τόσο του πυροβολισμου και του πιθανού θανάτου του σκυλιου όσο και για την εξαφάνιση και των υπόλοιπων αδέσποτων και περιμενουμε τις αντιδρασεις των αρμοδιων .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2021 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ .

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Απίστευτη βαρβαρότητα, διέπραξε ο Διοικητής της 204 Μοίρας Μ.Γ.Α.Π., σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία του Ταξίαρχου εα κ. Απόστολου Τσιμπούκα . στην Π.Φ.Π.Ο.). Συγκεκριμένα ο εν λόγω Διοικητής, πυροβόλησε μέσα στη Μονάδα αδέσποτο νεαρό σκυλάκι και στη συνέχεια το πήρε μόνος του μαζί με άλλα αδέσποτα του στρατοπέδου και τα εξαφάνισε όλα μαζί.

Ζητάμε την άμεση διερεύνηση της αδιανόητης αυτής πράξης που συνιστά διάπραξη κακουργήματος εντός στρατιωτικής εγκατάστασης και την παραπομπή του υπαίτιου στη δικαιοσύνη. Τέτοιες έκνομες και απάνθρωπες συμπεριφορές δεν μπορεί παρά να τιμωρούνται με τον πιο αυστηρό και αποφασιστικό τρόπο. Ζητάμε εκτός από την άμεση ποινική δίωξη, την άμεση βεβαίωση όλων των διοικητικών προστίμων άνω των 30.000 ευρώ όχι μόνο για την κακοποίηση του ζώου που πυροβόλησε αλλά και για κάθε ένα από τα υπόλοιπα ζώα που παράνομα εξαφάνισε και ενδεχομένως με υπαιτιότητά του δεν ζουν πλέον θανάτωσε αφού αγνοείται η τύχη τους.

Τα ζώα αυτά τα φρόντιζαν όπως έχουν υποχρέωση όχι μόνο από το νόμο αλλά κυρίως από την συνείδηση, την ηθική και την ανθρωπιά τους, στρατιώτες του στρατοπέδου.

Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:

Τετάρτη 7 / 4/2021 στις 09:30 με 09:45, έξω από το ΣΑΦ (Σμήνος άμυνας – φρούρησης) είναι συγκεντρωμένο άγημα αφής τιμών που αποτελείται από επικεφαλή με έξι άτομα, δυο σμηνίες, 3 οπλίτες ΟΒΑ και ένα σμηνίτη για να μεταβούν στη Λαμία στην κηδεία αξ/κου της Μονάδας. Ο διοικητής πηγαίνει με τζίπ στο σπίτι του, με συνοδηγό τον άξ/κο ΓΑΕ και ένα άτομο του Γραφείου ασφαλείας και παίρνει το όπλο του, μια καραμπίνα, στη συνέχεια τους αποβιβάζει και κατευθύνεται μόνος του προς την περιοχή των πυρομαχικών έξω από το ΣΑΦ. Τους διατάσσει να μπουν όλοι μέσα στα γραφεία και οι οπλίτες μπήκαν στην αίθουσα ψυχαγωγίας της φρουράς του ΚΕΦ (Κέντρο Ελέγχου Φρούρησης). Όταν το προσωπικό του αγήματος μπήκε μέσα στα γραφεία, ρώτησε ο διοικητής, ποιος είναι ο σκύλος που υπήρξε αναφορά ότι έκανε επίθεση σε κάποιο φρουρό που δεν ήταν παρών. Να σημειωθεί ότι ο διοικητής δεν μίλησε με τον φρουρό για να τον ρωτήσει τι του έκανε ο σκύλος, ο ίδιος πήγε μετά το συμβάν και είπε πως πήγε να τον τραβήξει από την φόρμα και τελικά δεν τον δάγκωσε, αλλά έκανε πίσω.

Κάποιοι είπαν στον διοικητή να μην κάνει κακό στο σκύλο, αλλά δεν τους άκουσε και τους διέταξε μην βγουν έξω. Στην συνέχεια άκουσαν πυροβολισμό και τον σκύλο να ουρλιάζει. Μετά την αποχώρηση του διοικητή βγήκαν είδαν ένα σκυλί με τραύματα από όπλο και άλλα σκυλιά να φεύγουν τρομαγμένα.

Την Πέμπτη 08/04/21 ο σκύλος περιφερόταν στη μονάδα με τραύματα, έγινε αναφορά στον Αξιωματικό υπηρεσίας. Την Παρασκευή στις 09/04/21 έγινε αναφορά στην ασφάλεια για το σκυλί αλλά δεν έκαναν τίποτε. Αναφορά έγινε και το Σάββατο στις 10/04/21 στον αξιωματικό υπηρεσίας. Έγινε καταγραφή της αναφοράς στο βιβλίο του ΑΚΕΦ. Το σκυλάκι ήταν μόνο 10 μηνών και μετά τον τραυματισμό του, του έδινε ο στρατιώτης χάπι Αugmentin 625mg και το γεγονός κατεγράφη στην αναφορά στις 09/04/2021. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει και άλλη αναφορά από στρατιωτικό.

Την Πέμπτη 15/04/21 με εντολή διοικητή στις 19:00 ο αξιωματικός υπηρεσίας, ο διοικητής ΣΑΦ και ο φρουρός που είχε αναφέρει ότι του επιτέθηκε ο σκύλος, με τον διοικητή μάζεψαν πέντε αδέσποτα, εκτός από το χτυπημένο σκυλί με κλουβιά εντός της μονάδας και ο διοικητής είπε ότι θα τα παραδώσουν σε φιλοζωική. Το χτυπημένο δε το μάζεψαν λόγω του ότι έφευγε μακριά, ως φοβικό πλέον, αλλά του έβαλαν ένα κλουβί ανοιχτό, όπου μετά από λίγο μπήκε μέσα και το έπιασαν. Ο αξ/κος Γραφείου Ασφάλειας Εδάφους (ΓΑΕ) είπε στο Διοικητή, να φέρει το αγροτικό του να τα μεταφέρουν, αλλά αρνήθηκε ο Διοικητής και είπε θα τα πάει μόνος του.

AvlidaEviasPyrovolimenosSkylosMoiraPAApril2021 5Το ζώο τραυματίστηκε στο κεφάλι και στην πλάτη...

Την Παρασκευή, 16/04/21 και ώρα 13:25 ο Διοικητής, με αριθμό φόρμας μεταφοράς 621 και με όχημα Citroen jumper με αριθμό 16234 πήρε τα αδέσποτα βγήκε από την Μονάδα, με προορισμό άγνωστο, όμως από τον χρόνο που διήρκησε η έξοδος πρέπει να κινήθηκε σε περιοχή εκτός ευθύνης μονάδας, με όχημα και επέστρεψε 15:10 χωρίς τα αδέσποτα.

Ο καταγγέλλων συμπληρώνει ακόμη ότι με την εμπειρία των 35 χρόνων του στην Πολεμική Αεροπορία «η αναφορά δεν θα προωθηθεί στην ΔΑΥ (Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης) που υπάγεται η Μονάδα, για το λόγο οτι είναι εναντία στον δκτη, οπότε δεν την προωθεί! Ακόμη συζητιέται, ότι κάλεσε στρατιωτικούς και τους συνέστησε να μείνει το θέμα εντός Μονάδας χωρίς αυτό να μπορεί να διασταυρωθεί.»

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τις καταγγελίες ο εν λόγω διοικητής πυροβόλησε μέσα στη μονάδα του ένα νεαρό ζώο και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως λόγο επειδή κάπου άκουσε ότι κάποιος είπε ότι ένας σκύλος πήγε να του επιτεθεί (αλλά τελικά δεν του επιτέθηκε) και μετά εξαφάνισε όλα τα αδέσποτα του στρατοπέδου, φροντίζοντας να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Ζητάμε:

- Να αναζητηθούν άμεσα οι αναφορές που έγιναν από στρατιωτικούς της μονάδας για το θέμα και η φόρμα μετακίνησης του οχήματος με το οποίο μεταφέρθηκαν τα ζώα

- Να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που παρατέθηκαν

- Να κληθεί ο διοικητής να κατονομάσει τη φιλοζωική που παρέδωσε τα ζώα, διαφορετικά να του καταλογιστεί η εξαφάνιση όλων των ζώων

- Να κληθεί άμεσα να πει που παράτησε τα αδέσποτα μήπως και εντοπιστεί το πυροβολημένο ή κάποιο άλλο από τα ζώα που εξαφάνισε .

- Να παραπεμφθεί άμεσα σε στρατοδικείο για τον αναίτιο πυροβολισμό εντός της μονάδας, για το κακούργημα του τραυματισμού του ζώου, της παραμέλησης της ιατρικής φροντίδας του και τελικά της εξαφάνισης του.

Σας καλούμε να δράσετε άμεσα, να αποκαλύψετε τις συνθήκες του περιστατικού και να είστε αμείλικτοι στην παραδειγματική τιμωρία τέτοιων κακουργηματικών συμπεριφορών που ντροπιάζουν την Πολεμική Αεροπορία και τη χώρα ολόκληρη.» καταλήγει στην ανάρτηση της η κα Μπομπολάκη.

Ο κ. Τσιμπούκας θυμίζουμε ότι με δύο αναρτήσεις του στο facebook είχε αναφερθεί στο περιστατικό στις 17 και στις 18 Απριλίου...

AvlidaEviasPyrovolimenosSkylosMoiraPAApril2021 4H δεύτερη σχετική ανάρτηση.

AvlidaEviasPyrovolimenosSkylosMoiraPA17 4 2021Η πρώτη ανάρτηση του Αποστόλη Τσιμπούκα που αναφέρει ποιος είναι ο δράστης!

AvlidaEviasPyrovolimenosSkylosMoiraPA16 4 2021 2

Η ανακοίνωση του Ζωόφιλου Συλλόγου Χαλκίδας στις 16 Απριλίου αρχικά αναφέρει τον διοικητή ως τον δράστη!

AvlidaEviasPyrovolimenosSkylosMoiraPA16 4 2021

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τη φροντίδα άρρωστων αδέσποτων σκυλιών που υποφέρουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας

8-12-2020 η δίκη σε δεύτερο βαθμό των φαντάρων που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

Μικρή η καταδικαστική ποινή για τους 3 φαντάρους που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

Φαντάροι σε στρατόπεδο της Κόνιτσας Iωαννίνων πέταξαν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό & ανέβασαν βίντεο στο facebook

Δεν βρέθηκε το σκυλί που φαντάροι πέταξαν σε γκρεμό πριν από 4 μήνες στο Πληκάτι Ιωαννίνων

Ζητούν συγνώμη οι δύο άντρες που ως φαντάροι πέταξαν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

Διεξαγωγή έρευνας από το Γ.Ε.Σ. για τον σκύλο που φαντάροι πέταξαν ζωντανό σε γκρεμό στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

Ρόδος: Καταδικάστηκαν με αναστολή 3 άνδρες που ως φαντάροι δήλωσαν ότι βασάνιζαν & σκότωσαν σκυλιά σε στρατόπεδο

Φροντίζουν τον εξαιρετικά άρρωστο σκύλο που ζούσε εξαθλιωμένος στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής (βίντεο)

Τραγική παραμένει η κατάσταση με τα άρρωστα σκυλιά στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής & οι αρμόδιοι αδιαφορούν (βίντεο)

Τυφλό Ροτβάιλερ εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες & δεμένο σε περίφραξη εντός του Στρατοπέδου Κεραμωτής Καβάλας

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Δολοφόνησε σκύλο μέσα στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής με εντολή του διοικητή;

Έκκληση για περίθαλψη άρρωστου αδέσποτου σκύλου που βρίσκεται σε στρατόπεδο στο όρος Αιγάλεω

Φαντάροι καταγγέλλουν την εντολή για εξόντωση αδέσποτων στο Στρατιωτικό Φυλάκιο Μέριμνας στον Σχιστό Κορυδαλλού

Ζητούν να γίνει έρευνα από το Γ.Ε.Σ. ώστε να αποκαλυφθεί αν φαντάροι στη Ρόδο σκότωσαν σκυλιά

Ο γιατρός του τάγματος στη Λέσβο τρομοκράτησε τους φαντάρους για τις αρρώστιες απ’ τα αδέσποτα!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.