Στηρίξτε μας

Έκκληση για τη φροντίδα άρρωστων αδέσποτων σκυλιών που υποφέρουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας

12 Μαρτίου 2021 14:22 | Καταγγελίες
Έκκληση για τη φροντίδα άρρωστων αδέσποτων σκυλιών που υποφέρουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας

Έκκληση για τη φροντίδα των περίπου 15 σκυλιών που ζουν σε άθλια κατάσταση (άρρωστα, χωρίς αποπαρασίτωση, εμβόλια και ίχνος φροντίδας) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού το οποίο βρίσκεται στη Θήβα Βοιωτίας απευθύνει μέσω του www.zoosos.gr φαντάρος ο οποίος υπηρέτησε εκεί. Θυμίζουμε ότι για τα άρρωστα ζώα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είχαμε κάνει έκκληση και το 2012 και τόσο ο Δήμος Θηβαίων όσο και το ΥΠ.ΕΘ.Α. είχαν δείξει χαρακτηριστική αδιαφορία, όπως θα δείτε εδώ.

 

Στις φωτογραφίες που ο φαντάρος τράβηξε τον Νοέμβριο του 2020 βλέπετε κάποια από τα σκυλιά. Όπως μας εξήγησε: «Το μαύρο σκυλάκι ήταν ετοιμοθάνατο… Περπατούσε και έκλαιγε απ’ τον πόνο…Το νερό αυτό βρίσκεται έξω απ’ τα μαγειρεία όπου έπεφταν ότι βρωμιές μπορείτε να φανταστείτε, απ’ όπου και έπιναν…».

Στα περισσότερα στρατόπεδα της χώρας η κατάσταση για τα αδέσποτα σκυλιά είναι τραγική και συχνά οι φαντάροι που δείχνουν ενδιαφέρον για να φροντίσουν κάποια από αυτά έρχονται αντιμέτωποι και με απαγορεύσεις εκ των ανωτέρων τους.

Αρμόδιοι για τη φροντίδα των αδέσποτων που ζουν εντός ή πέριξ των στρατοπέδων είναι οι δήμοι εντούτοις όλοι γνωρίζουμε πως η αρμοδιότητα τους συχνά μένει κενό γράμμα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει τα σκυλιά παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στο email [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβών έδωσε εντολή να εγκαταλειφθούν τα άρρωστα σκυλιά

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.