Στηρίξτε μας

«Καουμπόης» ο δήμαρχος Τυρνάβου σε βάρος φιλόζωων και αδέσποτων

10 Σεπτεμβρίου 2011 18:00 | Καταγγελίες
«Καουμπόης» ο δήμαρχος Τυρνάβου σε βάρος φιλόζωων και αδέσποτων

Η Κατερίνα Μπαλάνη, φιλόζωη και κάτοικος Τυρνάβου επικοινώνησε μαζί μας στις 22 Ιουλίου 2011 προκειμένου να καταθέσει τη δική της μαρτυρία σχετικά με τον δήμαρχο της περιοχής, Νίκο Μαλακό, τις προβληματικές αντιλήψεις, που έχει για τα ζώα, και τις απειλές που εκτοξεύει σε βάρος των φιλόζωων, οι οποίοι πράττουν αυτό που ο δήμος του τελικά δεν κάνει, ενώ ο νόμος τον υποχρεώνει...

Όταν η άσκηση εξουσίας ξεπερνάει τα όρια της...

«Όλοι έχουμε διαπιστώσει σε αυτήν την χώρα τις συνέπειες, που προκαλούνται, όταν η άσκηση της εξουσίας από τους ανθρώπους που την διαχειρίζονται, ξεπερνά τα όρια της.  Αυτό, με βοήθησε για άλλη μια φορά να το κατανοήσω  και ο καινούργιος δήμαρχος, στον Δήμο Τύρναβου, ο Νίκος Μαλάκος.

Ο κ. δήμαρχος θεώρησε φυσικό ότι μια απόφαση - που πάρθηκε από έναν δήμαρχο και μερικούς δημοτικούς συμβούλους - είναι αρκετή ώστε να αναιρέσει την υπάρχουσα νομοθεσία. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, ο Δήμος Τύρναβου  αποφάσισε ότι σε δημοτικούς χώρους αναψυχής, όπως είναι και το  Άλσος του Προφήτη Ηλία απαγορεύεται "αυστηρά  η διέλευση και η στάση  σκύλων".

Θεωρούνται χώροι αναψυχής, που προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά, που σημαίνει ότι όσοι δεν υπακούουν, ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΦΟΡΟ. Βέβαια τα γεγονότα που εξελιχτήκαν την Πέμπτη 21/7/11 στο πάρκο με αφορμή την παρουσία μου εκεί με τα δύο σκυλιά μου, ξεπερνά τα όρια της φαντασίας και την ασυδοσία της νέας δημοτικής αρχής…

Ο κ. δήμαρχος έστειλε έναν υπάλληλο του να μου δώσει ένα έγγραφο και να με προειδοποιήσει, ότι αν δεν αποχωρήσω άμεσα με τα σκυλιά μου, θα φωνάξει την Αστυνομία. Δεν έφυγα, αλλά συνέχισα τον περίπατο μου ήρεμη. Εκεί βρισκόμουν για να περάσω λίγο χρόνο ήρεμα με τα σκυλιά μου, τα όποια - άσχετα με το μέγεθος τους - είναι φιλικά με τους ανθρώπους.

Πρόκειται για δύο αδέσποτα ζωάκια τα όποια μαζέψαμε από τους δρόμους του "Δήμου Τύρναβου" ο όποιος δεν διαθέτει κυνοκομείο, ούτε και κανένα άλλο πρόγραμμα περίθαλψης των αδέσποτων, ενώ υποχρεούται από τους νόμους του κράτους να έχει. Αυτό είναι κάτι που ο δήμαρχος προφανώς ξεχνά!

Ο δημοτικός υπάλληλος δεν αρκέστηκε στην ενημέρωσε, που μου έκανε, κατ’ εντολή δημάρχου, άλλα επί περίπου μια ώρα με ακολουθούσε με τη μηχανή του, για να "βεβαιώσει" όπως είπε  την απομάκρυνση μου. Μου είπε ότι είχε καλέσει την Αστυνομία και απαίτησε να την περιμένω στην είσοδο του πάρκου. Του απάντησα ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα να τη περιμένω άλλα μέσα στο πάρκο.

Η εξέλιξη της κουβέντας ήταν ασύλληπτη. Με αποκάλεσε "βρωμιάρα",  και μου έλεγε ότι  άνθρωποι σαν έμενα κατέστρεψαν τον κόσμο γιατί "οι άνθρωποι πεθαίνουν της πείνας κι εσύ ταΐζεις τα κοπρόσκυλα σου". Παρόλα αυτά δεν έχασα την ψυχραιμία μου. Αυτό που εφαρμόζω σε στιγμές έντασης είναι να μην δείχνω ποτέ μπροστά στα σκυλιά μου ότι κάτι κακό συμβαίνει. θέλω να πιστεύουν ότι οι "άνθρωποι είναι κάτι καλό".

Κάποια στιγμή του ζήτησα να απομακρυνθεί από κοντά μου, γιατί ένιωθα πια ότι απειλούμαι από την παρουσία του, και τον διαβεβαίωσα ότι θα περιμένω την Αστυνομία ώστε να με συλλάβει. Βέβαια μετά από μια ώρα αναμονής η Αστυνομία δεν είχε εμφανιστεί και αποφάσισα να φύγω, πράγμα που μου απαγόρεψε!

Είπε ότι είναι εντολή δήμαρχου να μην με αφήσει να φύγω μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Αναγκάστηκα τότε να καλέσω τον σύζυγο μου, για να με βοηθήσει, γιατί πραγματικά ο υπάλληλος δεν ήξερε τι έλεγε και τι έκανε. Βέβαια κάλεσα η ιδία την Αστυνομία και τους είπα “σας περιμένω μια ώρα, να έρθετε να με πιάσετε, άλλα δεν μπορώ να  περιμένω άλλο. Έχω και δουλείες". Αφού οι αστυνομικοί με διαβεβαίωσαν ότι δεν σκόπευαν να έρθουν, τελικά αποχώρησα! Απίστευτο;  Φυσικά και είναι απίστευτο ειδικά όταν μου είπαν ότι κανείς δεν είχε καλέσει τελικά την Αστυνομία…

Αφού επέστρεψα και άφησα τα σκυλάκια στο σπίτι μου,  πήγα να βρω τον δήμαρχο (ο όποιος είναι πολύ νέος περίπου 30 ετών) για να ζητήσω εξηγήσεις. Ο κ. Μαλάκος, αφού μου τόνισε καμία δεκαριά φόρες, ότι είναι δικηγόρος και πως γνωρίζει καλυτέρα τους νομούς από μένα (λες δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να διαβάσεις και να κατανοήσεις τον νομό 3170 - 2003)  μου επισήμανε ότι εκείνος εξουσιοδότησε  τον υπάλληλο του να με "πετάξει έξω" από το πάρκο.

Του είπα ότι ο υπάλληλος του μου έκλεινε τον δρόμο για να αποχωρήσω  και μου απάντησε ότι  ο ίδιος είχε καλέσει την Αστυνομία και ότι του είπε να με κρατήσει εκεί μέχρι να με συλλάβουν... Αφού είπα στον κ. δήμαρχο ότι θα ξανάπαω στο ίδιο πάρκο με τα σκυλιά μου, εκείνος με απείλησε ότι θα με συλλάβουν και ότι δεν ξέρω με ποιον έχω να κάνω  (το περιμένατε αυτό από έναν άνθρωπο 30 χρονών να χρησιμοποιεί αυτήν την φράση, ενώ ακόμα δεν ανέλαβε καθήκοντα; Σε ποιον αιώνα ζούμε;).

Βέβαια πριν φύγω με όχι τόσο φιλικό τρόπο, με "προειδοποίησε ότι αν μάθει ποτέ ότι δάγκωσαν τα σκυλιά μου κανένα παιδάκι, ο ίδιος θα με κλείσει φυλακή για πάντα...". Όλες αυτές οι βαριές κουβέντες λέγονταν ενώπιον κόσμου. Κάποιοι από αυτούς που παρακολουθούσαν την έντονη κουβέντα μας είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, που ψήφισαν την απόφαση αύτη...

Φεύγοντας ξέχασα να ρωτήσω τον κ. Μαλάκο το εξής: Αν εγώ τον διαβεβαιώσω, ότι τα δικά μου σκυλιά δεν πρόκειται να δαγκώσουν κανένα παιδί, θα μπορούσε να ενεργήσει με τον αντίστοιχο τρόπο προς του γονείς που επιτρέπουν σε αθώα παιδάκια φέρονται με βίαιο τρόπο στα σκυλάκια, αδέσποτα και μη;

Πριν από μια εβδομάδα την ώρα που τάιζα ένα αδέσποτο σκυλάκι, ένα παιδάκι ενώπιον της μάμας του, του πετούσε πέτρες. Στην αρχή δεν αντέδρασα, αλλά όταν συνέχισε είπα στην μάμα του ότι αν δεν μαζέψει το παιδί της, θα θυμώσω εγώ. Αν το σκυλάκι αυτό δαγκώσει κάποιο παιδί, δεν θα φέρει το ζώο ευθύνη, και βέβαια σε καμία περίπτωση εγώ... Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας...».

Διαβάστε επίσης:

Θα δικαστούν επειδή εξόντωσαν κότες «γλεντώντας» στο καρναβάλι του Τύρναβου (βίντεο)

Δήμαρχος Τυρνάβου: Καταδικάζει την κακοποίηση των πουλερικών στο καρναβάλι (βίντεο)

Ποδοπάτησαν τις κότες στο Καρναβάλι Τύρναβου (βίντεο) 

Τύρναβος: Εγκατέλειψε την φοράδα αβοήθητη να υποφέρει γεμάτη πληγές

Επικήρυξαν με 2.000 ευρώ τους δράστες που δηλητηριάζουν αδέσποτα στον Τύρναβο

Με φόλες εξοντώνουν τ’ αδέσποτα και στον Τύρναβο

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. alexandra

  evge kyrie malako!!!!fysika kai ston afosiomeno ypallilako sou!!!!!!!etsi pame mprosta san koinonia, me tetoies symperifores apenanti stous anthropous kai sta zoa.dystyxos apodeiknyeis tin simasiologia tou onomatos sou. krima!!!

 2. katerina

  AS BOHUHSH O DHMOS TYRNABOY N DOSH ENA XORO POY DEN TO EKANE AYTO AS TO KANH N EGKRINH ENA XORO K H FHLOZOOH UA MAZEYOYNE TA ADESPOTA MESA SE AYTON TO XORO OPOY TA SKILIA UA BRISKOYN FAGITO HREMIA K FILOJENIA MEXRI N IOUETIUOYNE K FYSHKA UA STIRONONTE ELLEOS N MHN EXOYME ENA KINOKOMIO K N TA DILITIRIAZOYNE KAI N PAIUENOYNE FRIKTA,,,,,,,,,,,,,,,,,

 3. katerina

  ολοι πρεπει ν βοηθαμε τα αδεσποτα ψυχη εχουνε κ αυτα οπωσ ο ανθρωπος. μονο που δεν μπορουνε ν μαγερευψουνε ν φανε κ εστι εμεισ ασ τα χαρισουμε την ζωη ν τα σινουμε φαγιτο κριμα ειναι απο μασ περιμενουνε και να μην γενοβολανε ν προσπαθουμε ολοι ν τα στιρονουμε να μην εχουμε πλυθωρα ζωων

 4. ΜΑΡΙΝΟΣ ΔΙΩΤΗΣ

  Τα ονόματα των ανθρώπων προκύπτουν κυρίως από τα χαρακτηριστικά τους.
  Καλά και δεν βρίσκεται ένας χριστιανός δημότης του να τον ξεσβερκιάσει; (Κοινώς να του ρίξει σφαλιάρα στο σβέρκο)

 5. ΗΛΙΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

  ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΩΣ ΚΡΑΤΙΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ ΚΑΠΟΣ ΑΛΛΙΟΣ!!!!!!ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΑΛΗΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ....ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΤΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΤΕ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ ΧΤΗΠΟΥΣΑΝ Η ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΝΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ!!!!!!!!! ΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΕΝΗΣ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΗΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟΥ ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΕ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!!!! ΧΕΡΕΤΗΣΜΟΥΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.