Στηρίξτε μας

Τύρναβος: Εγκατέλειψε την φοράδα αβοήθητη να υποφέρει γεμάτη πληγές

7 Σεπτεμβρίου 2013 14:52 | Καταγγελίες
Τύρναβος: Εγκατέλειψε την φοράδα αβοήθητη να υποφέρει γεμάτη πληγές

Σ΄ ένα χωράφι κοντά στην χωματερή του Τυρνάβου Λάρισας ζούσε εγκαταλελειμμένη - δεν ξέρουμε για πόσο καιρό - η φοράδα, που βλέπετε. Κάτοικοι της περιοχής έδιναν στο ζώο νερό και τροφή, όμως οι πληγές στα πόδια και στο σώμα του είχαν δημιουργήσει τέτοιες μολύνσεις που του ήταν πλέον αδύνατον να σταθεί όρθιο, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία του.

Εθελοντές από τον Τύρναβο, τη Λάρισα και την Αθήνα έτρεξαν στην κυριολεξία για να βοηθήσουν μόλις έγινε γνωστό το τι συμβαίνει. Στάθηκαν δίπλα σε αυτό το πλάσμα περισσότερες από δέκα ώρες. Στάθηκαν κοντά του για να το ταΐσουν, να το ποτίσουν, να του δώσουν φάρμακα, να το σηκώσουν, να πλύνουν τις πληγές του, να βρουν τρόπο να το μεταφέρουν σε στάβλο, να τρέξουν στην Αστυνομία, να μεταφέρουν τα ιατρικά μηχανήματα για να βγουν επί τόπου οι ακτινογραφίες.

TyrnavosForadaPligesΟι πληγές στο πόδι του ζώου.

Από τη Ρίτσα Γιολδάση, φιλόζωη που μένει στον Τύρναβο, ενημερώθηκε για το άλογο και ο Αλέξης Αλεξίου, κάτοικος Λάρισας ο οποίος έχει ενεργή φιλοζωική δράση στην περιοχή και ως μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων έψαξε και εκείνος για να βρεθεί μια λύση και μάλιστα μαζί με άλλους αυτόπτες μάρτυρες προχώρησε και σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) ενημερώθηκε για τη φοράδα που υποφέρει και έσπευσε επί τόπου χθες. Σήμερα το ζώο μεταφέρεται από τον Τύρναβο στην Αθήνα ώστε να φιλοξενηθεί στον στάβλο του Ε.Σ.Π.Ι. στο Κορωπί. Τη λύση για τη μεταφορά της φοράδας έδωσε ο Βαγγέλης Ζυγούλης ο οποίος εθελοντικά διέθεσε τρέιλερ και αυτοκίνητο για τη μεταφορά της στην Αθήνα. Μόνο το κόστος του καυσίμου γι' αυτό το ταξίδι κόστισε στον Ε.Σ.Π.Ι. 250 ευρώ.

Η επιχείρηση διάσωσης της φοράδας κράτησε περισσότερες από 10 ώρες και ο Αλέξης Αλεξίου εξηγεί: «Μία τρομερή ιππίατρος, τρεις εθελοντές του Ε.Σ.Π.Ι., εννιά φιλόζωοι εθελοντές. Δέκα ώρες επιχείρηση για την ανεύρεση τρέιλερ, φαρμάκων, προσωρινού στάβλου. Απίστευτη συνεργασία με το Α.Τ. Τυρνάβου. Άψογη συνεργασία με τους φιλόζωους της πόλης του Τυρνάβου. Πολλά τηλεφωνήματα σε όλους, πολύ ταλαιπωρία, πολύ σκόνη και πολύ χώμα. Όταν όμως ανασταίνεις αυτό το άλογο η κούραση πάει περίπατο».

ForadaTyrnavos (3)

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση εντοπίστηκε το ζώο και πόσος κόπος χρειάστηκε από ουσιαστικά φιλεύσπλαχνους ανθρώπους ώστε αυτό το πλάσμα να σωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η εγκυμονούσα φοράδα που εντοπίστηκε γεμάτη πληγές στον Τύρναβο

Επικήρυξαν με 2.000 ευρώ τους δράστες που δηλητηριάζουν αδέσποτα στον Τύρναβο

Ποδοπάτησαν τις κότες στο Καρναβάλι Τύρναβου (βίντεο)

Θα δικαστούν επειδή εξόντωσαν κότες «γλεντώντας» στο καρναβάλι του Τύρναβου

Δήμαρχος Τυρνάβου: Καταδικάζει την κακοποίηση των πουλερικών στο καρναβάλι

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. Tonia Hatzikamagianni

    en eti 2013 adikrizoume akomi eikones aisxous kai dropis, kapote sproxnane ta gaiduria tous kai ta gerika aloga tous sta xadakia na psofisoun tora apla ta paratane stis xomateres..pote epitelous to elliniko kratos tha analavei drasi gia tin timoria kai ton paradeigmatismo ayton ton anthropon..simera ena tetrapodo petameno san skoupidi stin xomateri avrio ena dipodo... dropi.

  2. christina

    ευχομαι την "ανασταση" κ την ανακουφιση αυτου του υπεροχου πλασματος που του προσφερατε με τοσο κοπο κ αγωνια να φερει σε εσας κ στις οικογενειες σας οτι καλυτερο....ευλογημενος ειναι εκεινος που βοη8α ανυπερασπιστα πλασματα...!!!!!!

  3. Dimitris Mpilimpaikos

    Μπράβο σας παιδιά και συγχαρητήρια !!!
    Όσο για τον υπ-άνθρωπο που την εγκατέλειψε χρειάζεται παραδειγματική τιμωρία !

    Ευτυχώς έζησε το ζώο !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.