Στηρίξτε μας

Η κακοποίηση μουλαριών, γαϊδουριών, αλόγων στην Ύδρα συνεχίζεται (βίντεο)

4 Ιουνίου 2022 23:36 | Καταγγελίες
Η κακοποίηση μουλαριών, γαϊδουριών, αλόγων στην Ύδρα συνεχίζεται (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μέσω facebook η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη έφερε στη δημοσιότητα το στιγμιότυπο που τράβηξε σήμερα ο φωτογράφος Χρυσόστομος Γαλαθρής και αφορά τις συνθήκες δουλειάς για τα ιπποειδή που μεταφέρουν από το λιμάνι της Ύδρας τα εμπορεύματα και τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά του νησιού.

Τα ζώα όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει είναι διαρκώς στον ήλιο, νερό δεν τα αφήνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας να πιούν ώστε να μην ουρούν στα σοκάκια. Η ποτίστρα στο λιμάνι βρίσκεται μακριά από τα γαϊδούρια και τα μουλάρια και είναι είτε σκουριασμένη, είτε γεμάτη σκουπίδια, όπως είχαμε επισημάνει εδώ. Το περίφημο σκέπαστρο που τόσο διαφημίστηκε το 2019, οι ομπρέλες που θα έκαναν το μαρτύριο κάτω από τον καυτό ήλιο σπανίως ανοίγουν.

Θυμίζουμε ότι στο www.zoosos.gr είχαμε τονίσει πως στις 30 Απριλίου και ενώ η θερμοκρασία είχε ήδη ανέβει οι ομπρέλες δεν είχαν τοποθετηθεί καν ώστε να προσφέρουν σε αυτά τα πλάσματα λίγη σκιά μέχρι να ξεκινήσει το καθημερινό και διαρκές φόρτωμα και κουβάλημα…

Η κα Επτακοίλη σήμερα κατήγγειλε τα εξής:

«Στέκουν εκεί, στο λιοπύρι, υποταγμένα στη μοίρα τους. Οι ομπρέλες σπάνια ανοίγουν, όπως μαθαίνω. Μια φυσάει, μια τις ξεχνάνε, όλο δικαιολογίες... Νερό βλέπετε εσείς πουθενά; Εγώ όχι. Ο κ. Κουκουδάκης, δήμαρχος Ύδρας, μήνυσε προ μηνών Ολλανδή δημοσιογράφο γιατί δημιουργούσε, λέει, ανθελληνικές εντυπώσεις. Μεγαλύτερη δυσφήμιση για την Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει από την εικόνα αυτή. Νιώθω θλίψη και ντροπή. Και λυπάμαι, γιατί στο νησί έχω γνωρίσει ντόπιους που αγαπούν πραγματικά τα ιπποειδή τους, τα σέβονται και τα φροντίζουν. Η φωτογραφία σημερινή. Επίσης, όσοι γνωρίζουν ελληνικά καταλαβαίνουν τι γράφω. Δεν θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο εκνευρισμένων κυριών και κυρίων που έχουν όρεξη για καυγά. Αυτά.».

 

Τι είχε δηλώσει ο δήμαρχος Ύδρας κατά της δημοσιογράφου που εξόργισε τον Κ. Μητσοτάκη επειδή του μίλησε για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων

Ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης θυμίζουμε πως στις 11 Νοεμβρίου είχε στραφεί κατά της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel η οποία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μαξίμου στις 9 Νοεμβρίου 2021 απευθύνομενη στον πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά και στον Mark Rutte, πρωθυπουργό της Ολλανδίας πίεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για τις παράνομες επαναπροωθήσεις και του ζήτησε να παραδεχτεί αυτό που η Ελλάδα κάνει. Αυτό όπως θυμόμαστε τότε είχε εξοργίσει κυριολεκτικά τον κ. Μητσοτάκης ο οποίος μεταξύ άλλων της απάντησε:

 

«Αντιλαμβάνομαι ότι στην Ολλανδία έχετε την παράδοση να ρωτάτε ευθείς ερωτήσεις κάτι που σέβομαι. Αυτό που δεν δέχομαι όμως είναι σε αυτό το κτίριο να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό, με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν στηρίζονται από έμπρακτα στοιχεία, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση και σώζει εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες ανθρώπους.».

Η συνέντευξη της δημοσιογράφου που ενόχλησε τον δήμαρχο Ύδρας (στο 21:37'')...

 

Μετά από αυτό το συμβάν ο δήμαρχος Ύδρας εξαιρετικά ενοχλημένος από τις δηλώσεις της δημοσιογράφου είχε τονίσει ότι εκτοξεύσει λάσπη κατά των Υδραίων συγκεκριμένα τόνιζε τα εξής:

 

«Με τεράστια έκπληξη παρακολούθησα τη χθεσινή συνέντευξη της Κας Ingeborg Beugel στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA, στην οποία επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή επίθεση λάσπης στους Υδραίους!!! Μας αποκάλεσε ακροδεξιούς, ρατσιστές, Χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς, που τραμπουκίζουμε τους ξένους! Ως Υδραίος και ως Δήμαρχος αυτού του τόπου που φημίζεται για τη φιλοξενία του και γι’ αυτό πολίτες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η εν λόγω Κυρία, τον επιλέγουν όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για τόπο διαμονής, νιώθω απίστευτα προσβεβλημένος από τα ασύστολα ψεύδη που ξεστόμισε χθες η Κυρία αυτή και για το λόγο αυτό θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη! Τέτοιες προσβολές για τους Υδραίους δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές!!! Λυπάμαι πολύ που μετά από τόσα χρόνια, κατά τα οποία η τοπική μας κοινωνία έχει αγκαλιάσει την εν λόγω Κυρία, όπως άλλωστε και όλους τους ξένους που μένουν εδώ, εκείνη αυτά έχει να πει για τους συντοπίτες και γείτονες της… Το λόγο πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να αποδείξει, μεταξύ άλλων, πότε ακριβώς οι μισοί Υδραίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή….».

Ο δήμαρχος δεν ενοχλείται από όσα υφίστανται τα ζώα;

Ο δήμαρχος Ύδρας όταν στην ιστοσελίδα in.gr δημοσιεύτηκε φωτογραφία με ιπποειδές στο οποίο ο αγωγιάτης είχε φορτώσει ένα τεράστιο χαρτόκουτο που πιθανότατα περιείχε ψυγείο είχε ενοχληθεί από την κριτική για τις συνθήκες εργασίας – κακοποίησης των αλόγων, μουλαριών, γαϊδουριών και μας εξήγησε ότι το συγκεκριμένο ζώο είναι μουλάρι όχι γαϊδούρι άρα το κουβάλημα του ψυγείου ή οποιουδήποτε αντικειμένου ζυγίζει έως 100 κιλά είναι απολύτως αποδεκτό και κτηνιατρικά…

Στις 19 Μαΐου τόνιζε τα εξής:

 

«Η Παραπληροφόρηση Πρέπει να Σταματήσει!

Με έκπληξη διαβάσαμε στο «in.gr» το άρθρο με τίτλο: «Η Ντροπή του Ανθρώπου στην Ύδρα: Φόρτωσε Ψυγείο πάνω σε Γαϊδουράκι».

Αρχικά, θα πρέπει για τους «φιλόζωους» που προκάλεσαν ή έγραψαν, χωρίς καμία επιφύλαξη ή έρευνα, το συγκεκριμένο άρθρο να διευκρινιστούν δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι το φορτωμένο ζώο της φωτογραφίας δεν είναι «γαϊδουράκι», αλλά μουλάρι. Σύμφωνα με τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα μουλάρι μπορεί φορτωθεί με έως 100 κιλά. Οι οικιακές συσκευές, όπως οι ηλεκτρικές κουζίνες, τα πλυντήρια και τα ψυγεία, στις συσκευασίες τους αναγράφουν το βάρος τους. Σε καμία περίπτωση το βάρος αυτών των οικιακών συσκευών δεν ξεπερνά τα 100 κιλά.

Δεύτερον και ως συμπέρασμα της πρώτης παρατήρησης, σε καμία περίπτωση το «ζωάκι», όπως περιγράφεται στο εν λόγω άρθρο, δεν «δυσκολευόταν να σταθεί με τόσο βάρος στη ράχη του». Το βάρος της συγκεκριμένης οικιακής συσκευής δεν ξεπερνά τα 70 κιλά.

Στην Ύδρα, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων και μοτοποδηλάτων γεγονός που σε συνδυασμό με τον αμφιθεατρικό χαρακτήρα της πόλης μας, καθιστά εδώ και αιώνες, την χρησιμοποίηση ζώων εργασίας επιβεβλημένη. Ο οικισμός της Ύδρας, ο οικισμός χωρίς αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα,  με τη μοναδική αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά, έχει κτισθεί από ανθρώπους και ζώα μέσα σε πλήρη αρμονία και σε σχέση αμοιβαίας αγάπης και συνύπαρξης.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε στο Νησί μας είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγωγιατών της Ύδρας, φροντίζει και περιποιείται τα ζώα εργασίας με ιδιαίτερο ζήλο. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή τα ζώα αυτά τους εξασφαλίζουν τα προς το ζην, αλλά πρωτίστως διότι οι ίδιοι είναι φορείς φιλοζωϊκής κουλτούρας στην πράξη και όχι στα λόγια. Αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δεν τα θυμούνται μόνο το καλοκαίρι, για να αναρτήσουν μία παραπλανητική φωτογραφία και ένα ανακριβές σχόλιο στο διαδίκτυο και να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Σχετικά με την αναφορά του άρθρου για την Δημοτική Αρχή ότι τάχα μου την «φαντάζεται με κλειστά μάτια και αυτιά» σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Πέρα από τον ανακριβή και συκοφαντικό αυτόν ισχυρισμό, το άρθρο αγνοεί επιδεικτικά την έντονη φιλοζωική δραστηριότητα  του Δήμου Ύδρας. Μόλις πριν 15 μέρες, με έξοδα του Δήμου Ύδρας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε συνεργασία με την Animal Action Hellas, ακόμη μια δράση φροντίδας ιπποειδών, η οποία περιελάμβανε δωρεάν κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική φροντίδα, καθώς εκπαίδευση των αγωγιατών και ιατρικές συμβουλές. Η αγάπη των Υδραίων για τα ζώα τους αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, καθώς σε 92 ζώα παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας και σε 60 ζώα τοποθετήθηκαν microchip.

Κατόπιν των όσων προαναφέρθηκαν, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προκαλεί παραπληροφόρηση και δυσφήμιση για το Νησί μας και τους κατοίκους του. Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος μας, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.».

Στα βίντεο και στα στιγμιότυπα που έχουμε δημοσιεύσει στο www.zoosos.gr θα δείτε τι είδους φορτία εξαναγκάζονται τα ζώα να κουβαλήσουν...

 

Διαμαρτυρήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και ενημέρωσαν τουρίστες για την κακοποίηση ιπποειδών στην Ύδρα

Φιλόζωοι και μέλη των πολιτικών οργανώσεων «Κόμμα για τα Ζώα», «Κόμμα Πειρατών Ελλάδος» και «Πράσινοι» διοργάνωσαν σήμερα διαμαρτυρία στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στην εκμετάλλευση των ιπποειδών στο νησί της Ύδρας. Μοιράζοντας φυλλάδιο με πανό και συνθήματα ενημέρωσαν τους τουρίστες για το τι υφίστανται τα ιπποειδή και σε αυτό το ελληνικό νησί.

 

Ιππόθεσις: Επί ώρες αφημένο στη βροχή

Για την αναλγησία των αγωγιατών και την κάλυψη που οι τοπικές αρχές προσφέρουν σε αυτούς που κακοποιούν ιπποειδή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών επισημαίνει τα εξής: «Η Δευτέρα 2 Μαίου 2022 ήταν μια πολύ βροχερή μέρα
Εκείνο ήταν αναγκασμένο να υπομένει ώρες δεμένο, σαμαρωμένο για να κουβαλήσει ανθρώπους κι εμπόρευμα.
Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στο νησί η ετήσια επίσκεψη ομάδας ειδικών.
Θα βγουν φωτογραφίες, βίντεο, δελτία τύπου, ο Δήμαρχος θα μιλήσει με συγκίνηση για την αγάπη τους για τα ιπποειδή και εκπρόσωπος της ομάδας των ειδικών θα μιλήσει με ενθουσιασμό για το πόσο εχει μειωθεί η κακοποίηση των ιπποειδών εργασίας.
Όλοι θα είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.
Κι εκείνο θα συνεχίσει να υπομένει καρτερικά.
Μέχρι να μην χρειάζεται πια.».

 

Διαβάστε επίσης:

Τα ιπποειδή της Ύδρας ψήνονται κυριολεκτικά στον ήλιο με την ανοχή των αρχών προς τους αγωγιάτες

Άλογο κάπου στην Ύδρα δεμένο χωρίς νερό, σκέπαστρο, φαγητό

Τουρίστρια καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης για γαϊδούρια, μουλάρια, άλογα στην Ύδρα

Ποιος κακοποιεί έτσι το ζώο στην Ύδρα;

Τοποθετήθηκε σκίαστρο για γαϊδούρια και μουλάρια στο λιμάνι της Ύδρας (βίντεο)

Διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο και χωρίς νερό για ώρες άλογα και μουλάρια στην Ύδρα

Έσωσαν τα γέρικα μουλάρια που δούλευαν μέχρι τώρα κουβαλώντας τα απορρίμματα του Δήμου Ύδρας

Διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο και χωρίς νερό για ώρες άλογα και μουλάρια στην Ύδρα

N. Διακάκης, ιππίατρος: Απερίγραπτo μαρτύριο η παστούρα και η μη παροχή νερού σε άλογα, γαϊδούρια, μουλάρια (ηχητικό)

Ε.Σ.Π.Ι.: Τα άλογα πίνουν από 20 έως 40 λίτρα νερό την ημέρα (βίντεο)

Υποχρεωτική η καταγραφή και σήμανση των ιπποειδών στην Ελλάδα – Νόμος του κράτους ο Κοινοτικός Κανονισμός

«Ιππόθεσις»: Κοινό μυστικό η κακοποίηση αλόγων από αμαξάδες στο Ναύπλιο Αργολίδας

Ναύπλιο Αργολίδας: Άλογο που έσερνε άμαξα κατέρρευσε και η Αστυνομία απαγόρευε στους περαστικούς να φωτογραφίσουν την κατάσταση του ζώου

Κατασχέθηκε το άλογο που το κακοποιούσε ο αμαξάς ιδιοκτήτης του στη Ζάκυνθο

Κρήτη: Αμαξάδες στα Χανιά άφησαν τα άλογα τους εκτεθειμένα στην καταρρακτώδη βροχή

Π.Φ.Π.Ο.: Η κατάρρευση αλόγων στα Χανιά συμβαίνει εξαιτίας της εκμετάλλευση τους από τους αμαξάδες

Χανιά: Καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των αλόγων των αμαξάδων

Χανιά: Ζητούν τον συστηματικό έλεγχο της υγείας των αλόγων μετά την πτώση ίππου στο λιμάνι

Άλογο εν μέσω σφοδρού καύσωνα σέρνει άμαξα με 16 ανθρώπους στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής

Καλά στην υγεία του το άλογο που με πληγές στα πόδια μεταφέρει «ρομαντικούς» στην Κηφισιά

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.