Στηρίξτε μας

Η COSMOTE θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και μετά τον φόνο του Χιμπαντζή;

27 Ιουνίου 2022 09:00 | Επικαιρότητα
Η COSMOTE θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και μετά τον φόνο του Χιμπαντζή;

Το ερώτημα ως πότε η COSMOTE θα συνεχίζει να υποστηρίζει επιχειρήσεις όπως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που ολοφάνερα κακοποιούν ζώα μέσω του εγκλεισμού αλλά και με ποιο δραστικούς τρόπους, έθεσαν χθες οι διαδηλωτές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη θανάτωση του Χιμπαντζή.Αναρωτήθηκαν αν η εκτέλεση του Χιμπαντζή, που έγινε «για λόγους ασφαλείας» σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, δεν είναι αρκετά σημαντικό και καταδικαστέο γεγονός ώστε να σταματήσει η COSMOTE να είναι χορηγός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Αν και εφόσον η COSMOTE συνεχίζει να στηρίζει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο τίθεται ένα ακόμα ερώτημα, οι καταναλωτές των υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, οι χιλιάδες πελάτες της θα αντιδράσουν; Θα συνεχίζουν να τη στηρίζουν;

Διαμαρτυρηθείτε μέσω των λογαριασμών σας στα σόσιαλ μίντια και δείτε εδώ κάποιες από τις διαφημίσεις της COSMOTE για τη συνεργασία της με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η σελίδα της COSMOTE στο facebook

Ο λογαριασμός της COSMOTE στο twitter

Ο λογαριασμός της COSMOTE στο Instagram

Προφανώς και στην COSMOTE γνωρίζουν ότι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πριν τον Χιμπαντζή, είχαν θανατωθεί με καραμπίνα δύο ιαγουάροι, σε πολλά άγρια ζώα κόβονται φτερά και δόντια (βλέπε ελέφαντες κ.ά.) ώστε να μην μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στους ανθρώπους. Τα φλαμίνγκο έχουν κομμένα φτερά για να μην μπορούν να πετάξουν... Μέχρι τώρα πέντε δελφίνια έχουν πεθάνει στις πισίνες του παράνομου δελφινάριου.

Στο βίντεο που καταγράφηκε το 2012 βλέπετε έγκλειστο λιοντάρι που υποφέρει...

Λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι για τη διαφημιστική προβολή των εταιρειών αλλά δεν τους νοιάζει. Είναι στα χέρια των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν τη δική τους δύναμη...

 

Τι είχε επισημάνει το 2018 η Π.Φ.Π.Ο.

To θέμα της χορηγίας και της υποστήριξης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου από την COSMOTE είχε επισημάνει το 2018 η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Με επιστολή της προς την COSMOTE στις 25 Οκτωβρίου 2018 είχε τονίζει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε ότι η εταιρεία σας αποστέλλει στους πελάτες της μηνύματα προτροπής επίσκεψης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, διαφημίζοντας τις προσφορές του στα εισιτήρια. Γνωρίζοντας ότι η Cosmote ως εταιρεία δίνει μεγάλο βάρος στο κοινωνικό προφίλ της, έχοντας πετύχει ακόμη και διακρίσεις όπως πρόσφατα στα βραβεία βιωσιμότητας BRAVO και έχοντας ως σλόγκαν «Ο κόσμο μας, καλύτερος», είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε ότι στηρίζει επιχειρήσεις εγκλεισμού ζώων. Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι και ο ιδανικότερος χώρος αιχμαλωσίας, δεν παύει να είναι αιχμαλωσία, ακόμη και όταν πρόκειται για ζώα που έχουν γεννηθεί σε αυτές τις συνθήκες.

Η αιχμαλωσία και ο εγκλεισμός δεν θα έπρεπε να υποστηρίζεται ούτε καν από την επιστημονική κοινότητα για ερευνητικούς λόγους, μιας και πλέον ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός μπορεί να καλύψει οποιεσδήποτε ερευνητικές ανάγκες, χωρίς απαραίτητα τον εξαναγκασμό σε αιχμαλωσία, πρακτική άλλωστε που έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη ηθική και ενσυναίσθηση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για απλή διασκέδαση – ψυχαγωγία. Άλλωστε, το Υπουργείο Παιδείας έχει εδώ και καιρό απευθύνει στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας επιστολή, όπου προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να αποφεύγουν τέτοιου είδους επισκέψεις (Συν.1).

CosmoteAttikoZoologikoParkoDealsForYouXorigiaStensil2019Σύνθημα κατά της COSMOTE το 2019 έξω από το κατάστημα επί της οδού Αθηνάς στο κέντρο της Αθήνας.

Πρέπει επιτέλους το ανθρώπινο είδος να πάψει να αντιμετωπίζει τα υπόλοιπα έμβια όντα γύρω του ως αντικείμενα προς χρήση για τον οποιονδήποτε σκοπό. Δεν υπάρχει ον πάνω στη γη που να μην λαχταρά την ελευθερία του. Ευελπιστούμε ότι εταιρείες όπως η δικής σας, ιδίως του μεγέθους της Cosmote, θα δρουν ως σύμμαχοι όλων των όντων, ανθρώπινων και μη, και όχι ως υποστηρικτές της φυλάκισης και εκμετάλλευσής τους.

Όσον αφορά το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν πεθάνει έξι δελφίνια στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, παρακινώντας τη δημόσια κατακραυγή παγκοσμίως. Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 4039/12 (ΦΕΚ 15/Α/12), στο Άρθρο 12 επισημαίνεται η «Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες» και στο Άρθρο 13 «Η διατήρηση ζώων σε πάρκα επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων». Παραθέτουμε συνημμένα προς ενημέρωσή σας βίντεο τραβηγμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ProWal, που δείχνει τι συμβαίνει πίσω από την βιτρίνα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου καθώς και το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησαν μετά την επίσκεψή τους σε αυτό, τον Νοέμβριο του 2017 (Συν.2).

Σχετικά με τη λειτουργία της εταιρείας Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:

Η εταιρεία Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, έχοντας οικοδομική άδεια με τίτλο «Γεωργοπτηνοτροφική εγκατάσταση – Αποθήκες», από το 2013 έως και το 2017 λειτουργούσε χωρίς άδεια, καθώς δεν μπορούσε να λάβει έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων λόγω αυθαίρετων κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενών του δελφινάριου, και τα οποία πλέον έχουν αμετάκλητα κριθεί κατεδαφιστέα και με επιβολή προστίμου από το Γραφείο Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος (Συν. 3-5).

Τα δελφίνια που έχει στην κατοχή του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο τελούσαν  υπό κατάσχεση από το Δασαρχείο Πεντέλης (Συν. 6,7).

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει εκδώσει «Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης» και «Απόφαση Επιβολής Προστίμου» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Συν. 8,9).

Επίσης, παραθέτουμε συνημμένες:

α. Κατά το παρελθόν «Ανάκληση πιστοποιητικού πυροπροστασίας» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας (Συν.10), «Απόφαση οριστικής σφράγισης καταστήματος», που αφορά στο κυλικείο, από το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος (Συν.11).

β. Καταθέσεις Ερωτήσεων Βουλευτών στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με το δελφινάριο (Συν.12,13).

Το συγκεκριμένο «Πάρκο» παρανομεί από ιδρύσεώς του και είναι απογοητευτικό εταιρείες όπως η Cosmote, πόσο μάλλον όταν μετοχικό μερίδιο κατέχει και το Ελληνικό Δημόσιο, να στηρίζουν τέτοιες δραστηριότητες.

Αναμένουμε απάντησή σας επί του θέματος, η οποία ευελπιστούμε να συμβαδίζει με το δημόσιο όφελος αλλά και με το σλόγκαν της εταιρείας σας «Ο κόσμος μας, καλύτερος».

Με εκτίμηση,

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».

Διαβάστε επίσης:

Πλήθος φιλόζωων διαμαρτυρήθηκε για τον φόνο του Χιμπαντζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Ν. Φίλης: Οι ζωολογικοί κήποι όπως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν έχουν θέση στον πολιτισμό μας

Διευκρινίσεις για τον φόνο του χιμπαντζή και τις συνθήκες διαβίωσης του ζητάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ο υφ. Περιβάλλοντος

Διαμαρτυρία φιλόζωων σήμερα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τον φόνο του χιμπαντζή (βίντεο)

Ακόμα ένας φόνος άγριου ζώου, ενός Χιμπαντζή στη φυλακή - Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Φύλακες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα σκότωσαν 2 ιαγουάρους που ξέφυγαν από τα κλουβιά τους

Σπάτα: Έσπασε πλέγμα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και 32 πουλιά πέταξαν μακριά

Πέθανε μετά από 37 χρόνια αιχμαλωσίας δελφίνι που χρησιμοποιήθηκε ως θέαμα και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Π.Φ.Π.Ο.: Αφού κανείς δεν κινδύνεψε γιατί κε Λεσουέρ σκοτώσατε τα 2 τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Σκληρή απάντηση του βουλευτή Γ. Αμυρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που ενοχλείται από όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ

«269life Greece»: Τα τζάγκουαρ προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και τιμωρήθηκαν με καταδίκη σε θάνατο

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ. Αμυρά για τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Πέθανε μετά από 37 χρόνια αιχμαλωσίας δελφίνι που χρησιμοποιήθηκε ως θέαμα και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Και 5ο δελφίνι νεκρό εξαιτίας της αιχμαλωσίας του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τι δεν λέει στην ανακοίνωση του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα νεκρά δελφίνια

Με πολύμηνη καθυστέρηση παραδέχονται πως πέθανε ένα δελφίνι στο Αττικό Πάρκο

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Η σκοτεινή πλευρά των ζωολογικών κήπων

«Έως και 5.000 υγιή ζώα» θανατώνονται στους ζωολογικούς κήπους

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Δανία: Σκότωσαν και λιοντάρια στον Ζωολογικό Κήπο της Κοπεγχάγης

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έκανε δωρεά 5.000 € στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων που είναι αρμόδιο για να ελέγχει τις παρανομίες εκεί

Γιατί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κάνει δωρεές σε Αστυνομία και Τροχαία Ανατολικής Αττικής;

Τι απαντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την κακοποίηση των δελφινιών, τις «εκπαιδευτικές κωλοτούμπες» και τα άγρια αιχμάλωτα ζώα στις εγκαταστάσεις του

Λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Σαγέικα Αχαΐας: Νεκρά, σκελετωμένα & δεμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο «Ιπποκάμηλος» βρήκαν οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο.

Τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά των αιχμάλωτων ζώων (βίντεο)

Δημοτικός ζωολογικός κήπος - φυλακή για άγρια ζώα στη Θεσσαλονίκη

Άλογο πέθανε από ασιτία μέσα στον παράνομο Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Βόλβης

Η αιχμαλωσία είναι φιλοζωία;

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Είναι εκπαιδευτική η εκμετάλλευση και η παρανομία;

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Συνεχίζονται οι παράνομες παραστάσεις με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα (βίντεο)

Υπουργείο Παιδείας: Μη διδακτικές οι εκδρομές μαθητών σε χώρους αιχμαλωσίας & εμπορικής εκμετάλλευσης ζώων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.