Στηρίξτε μας

Πλήθος φιλόζωων διαμαρτυρήθηκε για τον φόνο του Χιμπαντζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

26 Ιουνίου 2022 22:10 | Καταγγελίες
Πλήθος φιλόζωων διαμαρτυρήθηκε για τον φόνο του Χιμπαντζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Για περίπου τρεις ώρες φιλόζωοι που συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής διαμαρτυρήθηκαν για τη θανάτωση, τον φόνο ενός Χιμπαντζή ο οποίος χθες το πρωί κατάφερε να βγει από τον χώρο του και να περάσει εκτός εγκαταστάσεων στον χώρο στάθμευσης όπου και πυροβολήθηκε από εργαζόμενο στην επιχείρηση.

 

Πρόκειται για άλλη μια τρανή απόδειξη του τι υφίστανται τα άγρια ζώα σε καθεστώς αιχμαλωσίας και πως τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου, μόλις καταφέρουν να διαφύγουν. Μάλιστα επιχειρήσεις όπως το Α.Ζ.Π. με αρκετή δόση υποκρισίας χαρακτηρίζουν τη θανάτωση του ζώου, την εκτέλεση του με όπλο ως εξουδετέρωση...

Σήμερα περίπου 150 άτομα στάθηκαν στην είσοδο και στην έξοδο του Α.Ζ.Π. και φώναξαν με δύναμη συνθήματα κατά της εκμετάλλευσης, της αιχμαλωσίας, της θανάτωσης των ζώων, μάλιστα αρκετοί εκ των διαδηλωτών προσπαθούσαν να πείσουν πελάτες που έβγαιναν από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ότι με τα χρήματα τους ενισχύουν την κακοποίηση και όχι τη διάσωση των άγριων ζώων.

 

Με πανό στα χέρια οι διαδηλωτές μίλησαν στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τη διαμαρτυρία – καθώς το γεγονός της θανάτωσης του Χιμπαντζή – έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Αν και οι αστυνομικοί απαγόρευσαν στους διαδηλωτές να προσεγγίζουν την κεντρική πύλη του Α.Ζ.Π. εκείνοι – και σωστά – δεν υπάκουσαν και λίγο μετά τις 17:00 έτρεξαν ως την είσοδο του πάρκου κάνοντας αισθητή την παρουσία τους.

AttikoParkoDiamartyriaXimpantzis26 6 2022 8Το σημείο από το οποίο απέδρασε για να ξεφύγει ο Χιμπαντζής που τον είχαν ονομάσει Μπαζού.

Από την επιχείρηση δεν έγινε δεκτή τριμελής αντιπροσωπεία, ούτε βγήκε κάποιος για να μιλήσει με τους διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μια γυναίκα, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου του Α.Ζ.Π. ακριβώς πίσω από την κεντρική είσοδο και με το κινητό της – και αφού κρύφτηκε ανεπιτυχώς αφού αμέσως έγινε αντιληπτή – τράβηξε φωτογραφίες ώστε και οι «μέσα» να έχουν προφανώς εικόνα του τι γινόταν έξω.

Αστυνομικοί ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να μην τους μαγνητοσκοπούν – όταν επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά μεταξύ φιλόζωων και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. – και αυτή ήταν ακόμα μια απαίτηση που προκάλεσε την αντίδραση των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι και δεν υπάκουσαν.

Φιλοζωικοί φορείς από όλη τη χώρα και πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναζητούν απαντήσεις για το πόσο εύκολα οι αρμόδιοι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πήραν την απόφαση της θανάτωση του αρσενικού ζώου καθώς μέχρι τώρα έχουν ακουστεί πολλές δικαιολογίες, ότι δηλαδή το αναισθητικό – εφόσον πετύχαιναν το ζώο με ηρεμιστικό βέλος – λόγω της έντασης που είχε το ζώο θα χρειαζόταν 20 λεπτά να επιδράσει και να το αναισθητοποίηση.

Έτσι αποφασίστηκε ο πυροβολισμός του στον χώρο στάθμευσης και ενώ πέριξ του ζώου υπήρχαν γονείς με τα παιδιά τους, στους οποίους είχε δοθεί εντολή να μπουν στα οχήματα τους.

Πέρα από το ποια πρωτόκολλα τηρήθηκαν ή όχι, ποια μέτρα ασφαλείας και ποιες προϋποθέσεις πληροί το συγκεκριμένο πάρκο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκτελείται κυριολεκτικά άγριο ζώο εκεί. Το ίδιο είχε συμβεί το 2018 με τους ιαγουάρους και η επιχείρηση προσπάθησε να κρύψει το συμβάν. Άλλωστε στις πισίνες του παράνομου δελφιναρίου εκεί που γίνονται επί χρόνια οι παράνομες παραστάσεις τσίρκο έξι δελφίνια έως τώρα πέθαναν και ποτέ δεν μάθαμε τα αίτια θανάτου τους.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ως επιχείρηση εκμετάλλευσης άγριων ζώων μέχρι θανάτου μόνο γι’ αυτό φημίζεται καθώς και για τις… δωρεές του όπως αυτή στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, στην αστυνομική αρχή που είναι αρμόδια να ελέγχει τις παρανομίες του.

Διαβάστε επίσης:

Ακόμα ένας φόνος άγριου ζώου, ενός Χιμπαντζή στη φυλακή - Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Διαμαρτυρία φιλόζωων σήμερα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τον φόνο του χιμπαντζή (βίντεο)

Διευκρινίσεις για τον φόνο του χιμπαντζή και τις συνθήκες διαβίωσης του ζητάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ο υφ. Περιβάλλοντος

Φύλακες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα σκότωσαν 2 ιαγουάρους που ξέφυγαν από τα κλουβιά τους

Σπάτα: Έσπασε πλέγμα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και 32 πουλιά πέταξαν μακριά

Πέθανε μετά από 37 χρόνια αιχμαλωσίας δελφίνι που χρησιμοποιήθηκε ως θέαμα και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Π.Φ.Π.Ο.: Αφού κανείς δεν κινδύνεψε γιατί κε Λεσουέρ σκοτώσατε τα 2 τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Σκληρή απάντηση του βουλευτή Γ. Αμυρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που ενοχλείται από όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ

«269life Greece»: Τα τζάγκουαρ προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και τιμωρήθηκαν με καταδίκη σε θάνατο

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ. Αμυρά για τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Πέθανε μετά από 37 χρόνια αιχμαλωσίας δελφίνι που χρησιμοποιήθηκε ως θέαμα και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Και 5ο δελφίνι νεκρό εξαιτίας της αιχμαλωσίας του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τι δεν λέει στην ανακοίνωση του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα νεκρά δελφίνια

Με πολύμηνη καθυστέρηση παραδέχονται πως πέθανε ένα δελφίνι στο Αττικό Πάρκο

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Η σκοτεινή πλευρά των ζωολογικών κήπων

«Έως και 5.000 υγιή ζώα» θανατώνονται στους ζωολογικούς κήπους

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Δανία: Σκότωσαν και λιοντάρια στον Ζωολογικό Κήπο της Κοπεγχάγης

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έκανε δωρεά 5.000 € στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων που είναι αρμόδιο για να ελέγχει τις παρανομίες εκεί

Γιατί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κάνει δωρεές σε Αστυνομία και Τροχαία Ανατολικής Αττικής;

Τι απαντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την κακοποίηση των δελφινιών, τις «εκπαιδευτικές κωλοτούμπες» και τα άγρια αιχμάλωτα ζώα στις εγκαταστάσεις του

Λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Σαγέικα Αχαΐας: Νεκρά, σκελετωμένα & δεμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο «Ιπποκάμηλος» βρήκαν οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο.

Τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά των αιχμάλωτων ζώων (βίντεο)

Δημοτικός ζωολογικός κήπος - φυλακή για άγρια ζώα στη Θεσσαλονίκη

Άλογο πέθανε από ασιτία μέσα στον παράνομο Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Βόλβης

Η αιχμαλωσία είναι φιλοζωία;

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Ζωολογικοί κήποι με ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Είναι εκπαιδευτική η εκμετάλλευση και η παρανομία;

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Συνεχίζονται οι παράνομες παραστάσεις με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα (βίντεο)

Υπουργείο Παιδείας: Μη διδακτικές οι εκδρομές μαθητών σε χώρους αιχμαλωσίας & εμπορικής εκμετάλλευσης ζώων

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.