Στηρίξτε μας

Η απάντηση της Ζ.Ε.Η. προς εκείνους που με λύσσα αντιμάχονται το σπουδαίο φιλοζωικό της έργο

20 Μαΐου 2021 21:00 | Επικαιρότητα
Η απάντηση της Ζ.Ε.Η. προς εκείνους που με λύσσα αντιμάχονται το σπουδαίο φιλοζωικό της έργο

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα φιλόζωοι που δίνουν καθημερινά μάχες για τη σωτηρία ζώων τα οποία υποφέρουν βρίσκονται συχνά υπόλογοι όχι γιατί δεν φροντίζουν καλά τα σκυλιά και τα γατιά που έχουν αναλάβει, αλλά γιατί οι χώροι στους οποίους φιλοξενούν τα ζώα δεν είναι αδειοδοτημένοι.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ελάχιστοι δήμοι έχουν αδειοδοτημένα κυνοκομεία είτε λόγω έλλειψης πόρων, είτε λόγω απουσίας πολιτικής για τη φροντίδα των αδέσποτων. Και τα περισσότερα από αυτά είναι κολαστήρια, όπως θα δείτε εδώ, ξεκάθαρα τόποι μαρτυρίου για τα έγκλειστα σκυλιά, τα οποία συνήθως πεθαίνουν αβοήθητα...

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα μια ψευτοσυνομοσπονδία έχει λυσσάξει και επιδιώκει να κάτσει στο σκαμνί φιλόζωους, ή να τους αναγκάσει να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα – όχι γιατί κακοποιούν ζώα (κανείς από εμάς δεν θα υποστήριζε κακοποιούς ζώων) – αλλά γιατί οι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας δεν έχουν άδεια!

Έτσι και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.), εξαιτίας του χώρου που της έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ηλιούπολης, στους πρόποδες του Υμηττού - για τη φιλοξενία περίπου δέκα σκυλιών - γίνεται ξανά υπόλογη παρά το σπουδαίο της έργο, επειδή αυτό το καταφύγιο επέλεξε να το επισκεφθεί ο πρωθυπουργός στις 4 Απριλίου.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που οι καταπατητές την έχουν ρημάξει – με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων – η νόμιμη χρήση γης σε πολλές περιοχές ισχύει μόνο στα σχέδια του Κτηματολογίου, τα αυθαίρετα κτίσματα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια μέσα σε δάση, οι περιοχές NATURA (με ευθύνη και της Νέας Δημοκρατίας) καταστρέφονται από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους για να τις προφυλάξει, παρθένα δάση και όρη ισοπεδώνονται για να μπουν «πράσινες» ανεμογεννήτριες οι οποίες δεν σώζουν το περιβάλλον αλλά μόνο τις τσέπες των επιχειρηματιών που τις εμπορεύονται.

Και μέσα σε αυτή την απόλυτη ασυδοσία και την καταστροφή του περιβάλλοντος τελικά οι μόνοι που την πληρώνουν είναι εκείνοι οι οποίοι σε χωράφια ιδιωτικά ή παραχωρημένα από το δημόσιο φιλοξενούν ζώα για να προστατεύουν, από την ασυδοσία πολλών και γίνονται αιτία για δυσφήμιση και αφορμή για κατασυκοφάντηση.

Η Ζ.Ε.Η. για όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες σε βάρος – ειδικά επειδή τον χώρο επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δείξει πόσο φιλόζωος είναι (αν και αυτό θα φανεί μόνο από την τελική μορφή του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς) – επισημαίνει τα εξής ώστε οι λέξεις να μη χάνουν το νόημα τους:

«Είναι αλήθεια ότι το μικρό μας καταφύγιο δεν έχει άδεια. Θέλετε να το πούμε παράνομο; Να το πούμε. Είναι ένα καταφύγιο που φτιάξαμε με τα χέρια μας και με τη βοήθεια του Δήμου μας για να παρέχουμε προσωρινή φιλοξενία σε έναν περιορισμένο αριθμό αδέσποτων ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη μέχρι την υιοθεσία τους. Με τα σπίτια των ελάχιστων εθελοντών μας συνεχώς γεμάτα ζώα, με πολλούς δημότες εχθρικούς απέναντι στα αδέσποτα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν μας έδωσε το ελληνικό κράτος τόσα χρόνια κάποιο άλλο νόμιμο και αξιόλογο και το αρνηθήκαμε!

Ένα μικρό καταφύγιο που δεν έχει όλα όσα θα έπρεπε να έχει από θέμα κτιριακών υποδομών και χώρου. Έχει όμως πολύ αγάπη και καθημερινή φροντίδα για τα πλάσματα που προσωρινά μένουν εκεί. Έχει εθελοντές που πραγματοποιούν αφιλοκερδώς 2 βάρδιες ημερησίως διάρκειας 4-5 ωρών η κάθε μια. Βάρδιες για την επιμελή καθαριότητα των χώρων, θεραπείες, εκπαίδευση σε συνεργασία με εκπαιδεύτρια που μας επισκέπτεται εθελοντικά συχνά, εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και απαραίτητα 2 ημερήσιες βόλτες για το κάθε ζώο έξω από το καταφύγιο αλλά και προαυλισμός αυτών. Αυτά λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα, ΣΚ, αργίες, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ακόμα και αν έχουμε 40 πυρετό.

Αν οι Ηλιουπολίτες φιλοξενούσαν κάθε φορά ένα από αυτά δεν θα χρειάζονταν αυτό το παράνομο καταφύγιο. Εμείς δεν θα είχαμε αυτά τα ζώα. Όλα τα επείγοντα μπήκαν σπίτια μας και σε αυτό το καταφύγιο. Έπρεπε να τα κρατήσουμε, γιατί κάποια ήταν κουτάβια, άλλα έπρεπε να αποθεραπευτούν, να προσπαθήσουμε για όλα να βρουν καλές υιοθεσίες. Όποτε βρουν. Δεν τα παρκάραμε. Τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε, τα προωθούμε με τεράστιο κόστος σε πολλαπλά επίπεδα.

Όσο λοιπόν οι άλλοι θα βάζετε όρια στο πόσα ζώα θα έχετε σπίτι σας αλλά θα κατηγορείτε εμάς που δεν μας επιτρέπεται να βάζουμε όρια στο πόσα ζώα μπορούμε να αναλάβουμε, τόσο ο αριθμός των ζώων του καταφυγίου θα παραμένει ακατέβατος και εμείς θα είμαστε οι παράνομοι. Αυτό το καταφύγιο βρίσκει σπίτια σε πολύ μεγάλο αριθμό σκύλων το χρόνο. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε αυτά που συμπολίτες μας εγκαταλείπουν. Δίνει την ευρωπαϊκή εικόνα ενός Δήμου χωρίς αδέσποτα στους δρόμους. Το καταφύγιο αυτό είναι η περιουσία των ζώων της Ηλιούπολης, ούτε δική μας, ούτε κανενός.

Εάν αυτό το καταφύγιο κλείσει επειδή δεν έχει άδεια – σε αντίθεση με τα επίσης μη αδειοδοτημένα κυνοκομεία κολαστήρια όλης της Ελλάδας – ας κλείσει. Οι σκύλοι αναγκαστικά θα επανενταχθούν στις γειτονιές, με ό,τι αυτό σημαίνει για αυτούς. Εμάς θα μας στείλει σπίτι μας και θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας.

Ελπίζουμε τότε να πάρετε τη θέση μας και να βοηθάτε ό,τι βλέπουν οι Ηλιουπολίτες αλλά δεν θέλουν να αναλάβουν για να μην καταστρέψουν τη ζωή τους. Ελπίζουμε σε αυτά τα άδολα πλάσματα να φερθείτε με καλοσύνη.

Με εκτίμηση

Η ομάδα της ΖΕΗ».

Διαβάστε επίσης:

Απευθύνουν έκκληση για να καλύψουν τα έξοδα του πυροβολημένου σκύλου που βρέθηκε στην Ηλιούπολη Αττικής

Έκκληση για να καλυφθούν έξοδα περίθαλψης γάτας που βρέθηκε με εγκαύματα στην Ηλιούπολη Αττικής

Άλλη μια γάτα πέθανε από φόλα που κάποιος σκόρπισε σε γειτονιά της Ηλιούπολης Αττικής

Δηλητηριασμένα ρεβίθια οι φόλες που βρέθηκαν στην Ηλιούπολη Αττικής

Βρέθηκε αποκεφαλισμένο σώμα σκύλου σε πλατεία στην Ηλιούπολη Αττικής

Αναζητούν γάτα που έπεσε σε ασβέστη και περιφέρεται στην Ηλιούπολη Αττικής

Ηλιούπολη Αττικής: Εφιστά την προσοχή των φιλόζωων για φόλες πλησίον της οδού Αρχιμήδους

Ηλιούπολη Αττικής: Έδεσε και εγκατέλειψε τον σκύλο μαζί με όλα του πράγματα στο Άλσος Κιντή

Ηλιούπολη Αττικής: Μετά από 7 ημέρες μάχης για τη ζωή πέθανε νικημένη από τη φόλα η αδέσποτη γατούλα

Ηλιούπολη Αττικής: Εγκατέλειψε στο εκκλησάκι 3 ανεπιθύμητα κουνέλια

Ηλιούπολη Αττικής: Βρήκε μέσα σε κούτα πεταμένα στα σκουπίδια τρωκτικά – ινδικά χοιρίδια (βίντεο)

Σε πάρκο στην Ηλιούπολη Αττικής εγκαταλείφθηκαν 15 νεαρές οικόσιτες γάτες

Με σημείωμα απειλεί ότι δεν θα αφήσει καμιά γάτα ζωντανή στην Ηλιούπολη Αττικής

Δύο γάτες νεκρές από φόλες στην Ηλιούπολη Αττικής

Φόλες – δηλητηριασμένα λουκάνικα βρέθηκαν στην Ηλιούπολη Αττικής

Κεφτεδάκια - φόλα με γυαλιά στην Ηλιούπολη Αττικής στο πάρκο Χαλικάκι

Και δεύτερη γάτα νεκρή από αεροβόλο στην οδό Βερμίου στην Ηλιούπολη Αττικής

Γάτα νεκρή από φόλα στην Ηλιούπολη Αττικής

Βρήκε γατάκι κλεισμένο σε σακούλα πεταμένο σε οικόπεδο στην Ηλιούπολη Αττικής (βίντεο)

Εγκατέλειψε τρία κουτάβια γεμάτα πληγές έξω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης Αττικής

Ηλιούπολη Αττικής: Πολλές γάτες νεκρές από φόλες στην οδό Αρκαδίου

Ηλιούπολη: Βρήκαν φόλες με λουκάνικα και καρφιά στο Πάρκο Χαλικάκι

Πάρκο για σκύλους περιλαμβάνει το Πάρκο Χαλικάκι που εγκαινιάζεται από τον Δήμο Ηλιούπολης (βίντεο)

Ηλιούπολη: Κακοποίησε γάτα χτυπώντας την με το πλυστικό μηχάνημα και με κλωτσιές (βίντεο)

Πέθαναν τα γατάκια που βρέθηκαν πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών στην Ηλιούπολη (βίντεο)

Ηλιούπολη: Εγκατέλειψε τον σκύλο ράτσας Γιορκσάιρ και τον μετέτρεψε σε αδέσποτο πατσαβούρι

Ηλιούπολη: Πέταξε με μια σακούλα πολυτελείας το κακοποιημένο ρατσάτο σκυλί

Ηλιούπολη: Φροντίζουν το θηλυκό Γιορκσάιρ που πέταξε ο βασανιστής του για να το ξεφορτωθεί

Ηλιούπολη: Έσωσαν τη γάτα που βρήκαν μέσα στον κλειστό κάδο σκουπιδιών

Αδιαφόρησε ο Δήμος Ηλιούπολης για το σοβαρά τραυματισμένο αδέσποτο

Ηλιούπολη: Έβλεπαν την γάτα ετοιμοθάνατη και δεν νοιάστηκαν (βίντεο)

Ηλιούπολη: Πέταξαν νεογνά γατάκια από μεγάλο ύψος

Ηλιούπολη: Αναζητούν φιλόξενη στέγη για τον άστεγο άνθρωπο και τον άστεγο σκύλο

Τζόυς Ευείδη: Ανοίξτε την αγκαλιά σας στ’ αδέσποτα! (Βίντεο)

Αναζητούν τον ιδιοκτήτη του σκύλου που σκοτώνει γάτες στην Ηλιούπολη

Αναρρώνει το κουτάβι που εντοπίστηκε με σπασμένα και τα 3 του πόδια στην Ηλιούπολη

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.