Στηρίξτε μας

Εγκατέλειψε τρία κουτάβια γεμάτα πληγές έξω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης Αττικής

2 Μαρτίου 2018 23:40 | Καταγγελίες
Εγκατέλειψε τρία κουτάβια γεμάτα πληγές έξω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης Αττικής

Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα ζώα που τους ανήκουν έχουν μεγάλο θράσος και ανύπαρκτος ήθος και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά. Σήμερα έξω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης στην Αττική βρέθηκε αυτό το γαλάζιο κλουβί  μεταφοράς σκύλων με αυτήν την επιγραφή πάνω, και τρία κουτάβια μέσα σε άθλια κατάσταση, γεμάτα πληγές από τα παράσιτα.

IliopoupoliKoutaviaKlouvi 1

Ο δράστης είχε την απαίτηση να ενημερωθεί η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.) της οποίας οι εθελοντές έχουν κυριολεκτικά γονατίσει ψυχικά και οικονομικά καθώς 10 άτομα είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες των εκατοντάδων ζώων που κάθε χρόνο διαπιστώνεται ότι εγκαταλείπονται στην Ηλιούπολη και στις γειτονικές περιοχές.

Η Ζ.Ε.Η. γι’ αυτή την εγκατάλειψη εξηγεί: «Αυτός που τα άφησε μάλιστα, τηλεφώνησε - με απόκρυψη- στο σχολείο για να βεβαιωθεί ότι η παραγγελία του εκτελέστηκε.  Μόνο αυτήν την εβδομάδα στην Ηλιούπολη εγκαταλείφθηκαν έξι σκυλιά. Ένα κυνηγόσκυλο τη Δευτέρα στον Κωτσόβολο κοντά. Ένα ημίαιμο θηλυκό λυκόσκυλο στο ΕΠΑ.Λ. της Ηλιούπολης την Τρίτη. Ένα πίτμπουλ, που δυστυχώς μέσα στον πανικό του σκοτώθηκε, στην Αργυρουπόλεως την Πέμπτη. Τα τρία κουτάβια σήμερα το πρωί.

Και τώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές, πήραν τηλέφωνο για άλλο ένα σκυλί - το 7ο - με κομμένο περιλαίμιο στο κλειστό της Ηλιούπολης που δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι χαμένο ή εγκαταλελειμμένο.
Έχουμε κουραστεί να ζητάμε φιλοξενίες. Είναι και λίγο μάταιο, γιατί σπάνια ανοίγει κάποιος το σπίτι του να φιλοξενήσει. Εμείς όλοι είμαστε περισσότερο από γεμάτοι, δεν μένουμε πλέον σε σπίτια αλλά σε καταφύγια. Απ' ότι φαίνεται όμως κανένας δεν νοιάζεται γι' αυτό.

Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε πλέον κάτι άλλο. Οι αντοχές μας, τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς χώρου, έχουν προ πολλού εξαντληθεί.  Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να λέει "θα το πάω στη φιλοζωική" να τον ενημερώσετε ότι ήδη ξεκινούν οι επανεντάξεις πλέον.

Όλα τα σκυλιά που βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Ηλιούπολη μόλις στειρωθούν και τσιπαριστούν στον Δήμο θα αφεθούν εκεί που βρέθηκαν. Γιατί πλέον δεν έχουμε ούτε μπάνιο ελεύθερο. Ούτε αυτοκίνητο. Ούτε μπορούμε να καλύψουμε δαπάνες για πανσιόν, όταν ακόμα και τα ζώα που ήδη φροντίζουμε δεν μπορούν να αποπαρασιτωθούν κανονικά γιατί τα χρέη μας έχουν ξεπεράσει τα 19.000 ευρώ.

Κι όποιος βιαστεί να κρίνει και να μιλήσει, να το κάνει αφού πρώτα μας πει πώς 10 άνθρωποι μπορούν να φιλοξενήσουν 60 σκυλιά και άλλες 50 γάτες. Και να τα καλύψουν ιατρικά. Και να τα εκπαιδεύσουν. Και να τους παρέχουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη σωστή τους φροντίδα. Αν δεν βρει τον τρόπο - γιατί εμείς με πολύ δυσκολία μέχρι εκεί τα καταφέραμε - να μην αγανακτήσει που το 61ο σκυλί και την 52η γάτα απλά δεν θα τα αναλάβουμε. Δεν είναι δική μας πλέον η ευθύνη. Η ευθύνη είναι όσων μας έφεραν σ' αυτό το σημείο. Ευχαριστούμε.» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη Αττικής: Πολλές γάτες νεκρές από φόλες στην οδό Αρκαδίου

Ηλιούπολη: Βρήκαν φόλες με λουκάνικα και καρφιά στο Πάρκο Χαλικάκι

Πάρκο για σκύλους περιλαμβάνει το Πάρκο Χαλικάκι που εγκαινιάζεται από τον Δήμο Ηλιούπολης (βίντεο)

Ηλιούπολη: Κακοποίησε γάτα χτυπώντας την με το πλυστικό μηχάνημα και με κλωτσιές (βίντεο)

Πέθαναν τα γατάκια που βρέθηκαν πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών στην Ηλιούπολη (βίντεο)

Ηλιούπολη: Εγκατέλειψε τον σκύλο ράτσας Γιορκσάιρ και τον μετέτρεψε σε αδέσποτο πατσαβούρι

Ηλιούπολη: Πέταξε με μια σακούλα πολυτελείας το κακοποιημένο ρατσάτο σκυλί

Ηλιούπολη: Φροντίζουν το θηλυκό Γιορκσάιρ που πέταξε ο βασανιστής του για να το ξεφορτωθεί

Ηλιούπολη: Έσωσαν τη γάτα που βρήκαν μέσα στον κλειστό κάδο σκουπιδιών

Αδιαφόρησε ο Δήμος Ηλιούπολης για το σοβαρά τραυματισμένο αδέσποτο

Ηλιούπολη: Έβλεπαν την γάτα ετοιμοθάνατη και δεν νοιάστηκαν (βίντεο)

Ηλιούπολη: Πέταξαν νεογνά γατάκια από μεγάλο ύψος

Ηλιούπολη: Αναζητούν φιλόξενη στέγη για τον άστεγο άνθρωπο και τον άστεγο σκύλο

Τζόυς Ευείδη: Ανοίξτε την αγκαλιά σας στ’ αδέσποτα! (Βίντεο)

Αναζητούν τον ιδιοκτήτη του σκύλου που σκοτώνει γάτες στην Ηλιούπολη

Αναρρώνει το κουτάβι που εντοπίστηκε με σπασμένα και τα 3 του πόδια στην Ηλιούπολη

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. venus

  Πολύ σωστό το κείμενο της Ζωοφιλικής Ενωσης Ηλιούπολης.
  Πρίν απο δυό βδομάδες πήρα ένα τηλεφώνημα από την Ελλάδα, ήταν η αδερφή μου. Πρώτα ειπώθηκαν τα συνηθισμένα, τι κάνουν τα παιδιά της, πολύ κρύο, αδιέξοδο παντού...Μετα έθεσα την ερώτηση, τι κάνουν τα δύο σκυλιά που είχε την φαεινή ιδέα η κατα μάννα εκπαιδευθείσα κόρη της αδερφής μου να υιοθετήσει σε μια στιγμή ευφορίας και «εκμοντερνισμού» του τρόπου ζωής της, και «επειδή έτσι έκανε και η φίλη της η Αργυρώ».
  «Τα σκυλιά τα δώσαμε» ήταν η απάντηση. «Φύγαμε απο το χωριό κι εδώ στην πόλη, που να τα κουβαλάμε, δε θέλω φασαρίες άμα ενοχλούν στο νέο σπίτι (σημείωση: ιδιοκατοικία) , τα αφήσαμε δίπλα στους γείτονες, εκεί που είναι καλά θα περάσουν, μην ανησυχείς» είπε η αδερφή μου και πέρασε σε άλλο θέμα.
  «Δεν ανησυχώ απλώς για ζώα. Αγωνίζομα για να σώζω ζώα, υπάρχει μια διαφορά», της απάντησα.

  «Γιατί δεν άφησες και τα εγγόνια σου στον γείτονα? έτσι που ουρλιάζουν θα ενοχλούν κι αυτά τούς νέους γείτονες. Γιατί δεν τα πέταξες κι αυτά στό ορφανοτροφείο, κάποιος καλός άνθρωπος σαν κι εσένα θα τά εύρισκε ωραία και θα τα υιοθετούσε, μην ανησυχείς. Κι αν έρθεις τώρα και μού πείς ότι δεν είναι τό ίδιο τα παιδιά με τα σκυλιά, θα σού πώ ότι το τροπάρι αυτό τό έχω ακούσει πολλές φορές απο αναίσθητους, ανεύθυνους, απο κομπογιαννίτες της συμπόνοιας και της φιλανθρωπίας, απο ανθρωπάρια της φαρισοκουλτούρας, με λίγα λόγια και για να μην τα πολυλογούμε απο κείνους πουν έπειδή έχουν δυό πόδια αποφασίζουν να πετάνε με το έτσι θέλω αυτούς που έχουν τέσσερα πόδια. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά, αγαπητή μου ανάμεσα στα εγγόνια σου και στα ζώα που πέταξες στη διπλανή πόρτα: επειδή εκείνα είναι δίποδα έχουν δικαιώματα, με τα τετράποδα κάνουν οι μοντέρνοι πιθηκάνθρωποι ό,τι τούς γουστάρει».
  Η αδερφή μου δεν ξανατηλεφώνησε.
  Ευτυχώς!
  Γιατι την επόμενη φορά είχα αποφασίσει να μην είμαι τοσο ευγενική και θα την είχα στείλει στο διάολο.
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.