Στηρίξτε μας

Γιάννενα: Κακοποιεί συστηματικά το άλογο του για να βοηθήσει τον γιο του που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα (βίντεο)

21 Νοεμβρίου 2016 23:21 | Καταγγελίες
Γιάννενα: Κακοποιεί συστηματικά το άλογο του για να βοηθήσει τον γιο του που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση μετά την χορήγηση φαρμάκων είναι το άλογο που συστηματικά κακοποιεί ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος το αγόρασε για να βοηθήσει τον γιο του – που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα – και τελικά κατέληξε να κακοποιεί συστηματικά το ζώο αφού το εγκαταλείπει οπουδήποτε μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και συχνά το αφήνει δεμένο στη βροχή και κρύο χωρίς τροφή και νερό.

Δείτε το ζώο σε τι κατάσταση το βρήκαν στις 18/11 και πως συνήλθε μετά την χορήγηση των φαρμάκων...

Χάρη στην παρέμβαση του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Αnimal Action Ioannina» και της προέδρου του Θεοδώρας Μπέτση καθώς και την Αφροδίτη Ναστοπούλου μέλος του Ιππικού Ομίλου Φιλίππων αλλά και του Δημήτρη Βλάχου το ζώο που ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο εξαιτίας των κολικών σώθηκε στις 18 Νοεμβρίου.

alogogiannenastavraki-2Αν οι γυναίκες δεν είχαν φτάσει εγκαίρως το ζώο θα είχε πεθάνει...

Το συγκεκριμένο άλογο σύμφωνα με την κα Μπέτση που μίλησε στο www.zoosos.gr, πολλοί το έχουν δει σε διαφορετικά σημεία των Ιωαννίνων (στο Φρόντζο, στο δάσος και αλλού) σε εξαιρετικά κακή κατάσταση καθώς ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο από όσο θα έπρεπε να είναι το βάρος του.

alogogiannenastavraki-1Πατέρας και γιος κακοποιούν το άλογο και παρά τους κολικούς του φορούσαν σέλα για να πάνε βόλτα...

Στις 12 Νοεμβρίου, όπως μας είπε η πρόεδρος του συλλόγου, ένας ηλικιωμένος άνδρας που το είδε στην περιοχή στην Κιάφα να καταρρέει και να πέφτει στο έδαφος για πολλοστή φορά την κάλεσε σε βοήθεια αφού πρώτα είχε ενημερώσει την Αστυνομία. Εντούτοις ο ιδιοκτήτης του αλόγου κατάφερε για άλλη μια φορά να καλύψει τα ίχνη του και να μεταφέρει αλλού το ζώο, χωρίς να τον βρουν. Έτσι οι άνθρωποι που αναζητούσαν αυτό το πλάσμα το έχασαν για περίπου μια εβδομάδα και τελικά το βρήκαν μετά από μια εβδομάδα συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου να σφαδάζει ετοιμοθάνατο στην περιοχή Σταυράκι.

alogogiannenastavraki-5Την κατάσχεση του θα ζητήσει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Αnimal Action Ioannina».

Τόσο η κα Μπέτση όσο και η κα Ναστοπούλου έφτασαν επί τόπου μίλησαν με κτηνιάτρους, αναζήτησαν τα φάρμακα και τελικά χάρη στην βοήθεια του κ. Βλάχου, που έχει και ο ίδιος άλογα, χορήγησαν τα σκευάσματα σε ενέσιμη μορφή στο ζώο και μπόρεσε τελικά να σταθεί στα πόδια του. Καταγγελία στην Αστυνομία για την κακοποίηση του ζώου έχει ήδη κατατεθεί και τις επόμενες μέρες ο φιλοζωικός σύλλογος θα προσκομίσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την κακοποίηση του στην Εισαγγελία Ιωαννίνων ώστε να δώσει εντολή για την κατάσχεση του ζώου καθώς ο ιδιοκτήτης του είναι σαφώς επικίνδυνος για το ζώο αφού το αντιμετωπίζει ως εργαλείο εκτόνωση τους γιου του, που ενώ το άλογο πάσχει από κολικούς και υποφέρει από τους πόνους του βάζει την σέλα για να το πάει… βόλτα ενώ δεν του προσφέρει ούτε επαρκή ποσότητα τροφής.

Μάλιστα όταν τον ρώτησαν τι έκανε μια εβδομάδα τώρα για να το σώσει ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το άλογο ήταν χτυπημένο και όχι άρρωστο και πως κάλεσε έναν κτηνίατρο ο οποίος δεν μπόρεσε να πάει επί τόπου…

Η κα Μπέτση περιγράφει ως εξής την κατάσταση του ζώου «Φανερά υποσιτισμένο, 100 - 120 κιλά λιγότερα από ότι έπρεπε να είναι το κανονικό του βάρος, με πληγές, με αφόρητους πόνους από κολικούς, δεν του είχε απομείνει δύναμη να παλέψει να ζήσει.

Από το προηγούμενο Σάββατο 12 Νοεμβρίου που πολίτης το είδε να καταρρέει και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και σε εμάς, και με τους ιδιοκτήτες του να το παρουσιάζουν ως τραυματισμένο, μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, το άλογο δεν είχε λάβει καμία κτηνιατρική βοήθεια. Το χειρότερο ενώ το έβλεπαν στην κατάσταση που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο και να σπαρταράει από τους κολικούς, του έβαζαν σέλα να τους πάει βόλτα. Το άλογο έπεφτε συνεχώς.

Ήρθαμε σε επαφή με κτηνιάτρους της πόλης να βρούμε τα φάρμακα που θα του έσωζαν τη ζωή, και μόλις τα δώσαμε, ο μικρός ξαναγύρισε κοντά μας.  Σηκώθηκε, προσπαθούσε να σταθεί με όση δύναμη είχε, κάναμε μικρές βόλτες και κάθε λεπτό που περνούσε ήταν και καλύτερα.

Το πανέμορφο άλογο βρίσκεται στον Δημήτρη, εθελοντή πολίτη και κάτοχο αλόγων που προσπαθούσε μαζί μας να κρατήσουμε το άλογο στη ζωή, και πρόσφερε φιλοξενία στον μικρό. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Τα ζώα χρειάζονται φροντίδα δεν είναι υποκατάστατο…

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι τα ζώα χρειάζονται συστηματική φροντίδα και περιποίηση για να είναι καλά. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να φροντίσει ούτε τον εαυτό του είτε εξαιτίας ασθένειας ψυχική ή σωματικής είτε για άλλους λόγους είναι αδιανόητο να κατέχει ένα τέτοιο πλάσμα και να το κακοποιεί. Αν η οικογένεια του αυτό δεν το αντιλαμβάνεται τον λόγο πρέπει να παίρνουν οι εισαγγελείς για να σώζουν ζώα από ανόητους για να μην πούμε τίποτα χειρότερο συνανθρώπους μας.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννενα: Βρήκαν κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια ενώ η μάνα τους έκλαιγε έξω από τον κάδο

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του διοργανωτή των αγώνων βασανισμού αγριογούρουνων από κυνηγούς με σκυλιά Dogo Argentino στην Ασφάκα Ιωαννίνων

Νοιάστηκαν για τον σκελετωμένο σκύλο που περιφερόταν άρρωστος στην Ασφάκα Ιωαννίνων

Έκκληση για την σωτηρία του ακρωτηριασμένου αλόγου που κείτεται αβοήθητο στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων

Δηλητηρίασαν άλογο μέσα στον Ιππικό Όμιλο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Βρήκε τον σκύλο νεκρό κλεισμένο σε μαύρη σακούλα δεμένη με σύρμα

Αναρρώνει το κουταβάκι που ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων (βίντεο)

Έσπασε στο ξύλο το κουτάβι, το πέταξε στα σκουπίδια και το κάλυψε με μπάζα στο Δροσοχώρι (βίντεο)

Έδεσε τον σκελετωμένο σκύλο με τον κομμένο λαιμό και τον εγκατέλειψε σε ορεινή περιοχή των Ιωαννίνων

Παλιουρή Ιωαννίνων: Πλάκωσε στο ξύλο τον σκύλο και οι αυτόπτες μάρτυρες τον καλύπτουν

Βρήκε την σκυλίτσα καμένη με κομμένη την γλώσσα στην Λιμνοπούλα Ιωαννίνων

Λαψίστα Ιωαννίνων: Έκλεισε στο τσουβάλι και πέταξε ζωντανά στο χωράφι 5 κουτάβια

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων: Σφράγισε το οίκημα και δηλητηρίασε τα κουτάβια

Λεμονιά Ιωαννίνων: Βρήκαν απαγχονισμένα τα κουτάβια τους

Τυφλό από την απόπειρα απαγχονισμού του σκυλί στη Λεμονιά Ιωαννίνων

Γιάννενα: Φορώντας κουκούλα πυροβόλησε και εκτέλεσε το κουτάβι

Πεδινή Ιωαννίνων: Σκότωσε τον σκύλο με κασμά και τον άφησε έξω από την πόρτα του ιδιοκτήτη του

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Γιάννενα: Χτύπησε με το Ι.Χ. το σκύλο και 2 ανθρώπους που τοv υπερασπίστηκαν

Γιάννενα: Έσωσαν τον σκύλο από τη Λίμνη Παμβώτιδα

Γιάννενα: Απειλεί να εξοντώσει τα ζώα με δικαιολογία τους Ισραηλίτες προσκεκλημένους

Γιάννενα: Νεκροί εκατοντάδες αλπικοί τρίτωνες στη Δρακόλιμνη Σμόλικα

Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων: Πυροβόλησε το ζώο που πολλοί έχουν κακοποιήσει

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.