Στηρίξτε μας

Γιάννενα: Απειλεί να εξοντώσει τα ζώα με δικαιολογία τους Ισραηλίτες προσκεκλημένους

9 Ιουλίου 2012 05:48 | Καταγγελίες
Γιάννενα: Απειλεί να εξοντώσει τα ζώα με δικαιολογία τους Ισραηλίτες προσκεκλημένους

Την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου φιλόζωος, κάτοικος των Ιωαννίνων, επικοινώνησε με το www.zoosos.gr, για να ζητήσει τη βοήθεια μας, καθώς - όπως τόνισε - τοπικός παράγοντας εκλεγμένος από τους δημότες των Ιωαννίνων και μέλος της ισραηλιτικής κοινότητας του νομού απείλησε, ότι θα εξοντώσει τα ζώα, τα οποία ζουν στο εβραϊκό νεκροταφείο, για να καθαρίσει τον τόπο και οι υψηλοί προσκεκλημένοι, που αναμένεται να επισκεφθούν τον χώρο, να μην ενοχληθούν από τα ζώα.

Συστήσαμε στον αναγνώστη μας, που επώνυμα μας κατήγγειλε το τι συμβαίνει – αλλά ζήτησε να διατηρήσουμε την ανωνυμία του – να μη μείνει μόνο στην επιστολή, που ετοιμαζόταν να στείλει στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων αλλά να απευθυνθεί και στους εκπροσώπους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και σε αυτούς της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και να τους εκθέσει, τα όσα διαδραματίζονται και πως χρησιμοποιείται το όνομα τους ως δικαιολογία με σκοπό την εξόντωση αδέσποτων ζώων.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις όποιες ιδιότητες του ή τις όποιες επαφές, γνώσεις και άκρες έχει, για απειλεί ή να εξοντώνει τα ζώα. Ο νόμος 4039/2012 είναι ξεκάθαρος και εκείνος, που αρέσκεται σε απειλές και μαγκιές θα πρέπει, να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και την ποινή φυλάκισης και το σχετικό χρηματικό πρόστιμο.

Τελικά οι Φιλόζωοι Πολίτες Ιωαννίνων έστειλαν την σχετική επιστολή – καταγγελία και στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και προς την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Το www.zoosos.gr ήδη ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ισραηλικής Κοινότητας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα.

Ολόκληρη η επιστολή

Κυρίες/οι,
Αποφασίσαμε να σας γνωστοποιήσουμε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει εις βάρος των αδέσποτων σκύλων, που βρίσκουν καταφύγιο εντός του Ιουδαϊκού Κοιμητηρίου της πόλης των Ιωαννίνων με το όνομα «Φιλίστωρ».

Πιο συγκεκριμένα εκλεγμένος εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Ιωαννίνων και ισχυρός πολιτιστικός παράγοντας φέρεται σύμφωνα με ανώνυμες μαρτυρίες, να απειλεί επανειλημμένως, να δολοφονήσει μια αδέσποτη σκυλίτσα με τα τρία κουτάβια της, που βρήκαν κατάλυμα εντός του κοιμητηρίου, εάν δεν απομακρυνθούν από εκεί από τις αρμόδιες φιλοζωικές και δημοτικές πρωτοβουλίες.

Ο λόγος της εξαγρίωσής του φαίνεται, ότι είναι μια επικείμενη επίσκεψη της Αμερικανο - Ιουδαϊκής κοινότητας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες αυτές, ο τρόμος και οι εκβιασμοί, που έχουν υποστεί αυτά τα άτομα, σφραγίζει τα στόματά τους, αφήνοντας έτσι τα αδέσποτα του κοιμητηρίου έρμαια των απαράδεκτων προθέσεων του συγκεκριμένου κυρίου και των ομοϊδεατών του.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως ο εν λόγω “κύριος” έχει πολλάκις το τελευταίο χρονικό διάστημα ταράξει τον ύπνο των απανταχού φιλόζωων της πόλης με παρόμοιου περιεχομένου απειλές.

Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η πλέον πρόσφατη προφορική απειλή του, σύμφωνα με την οποία μιλά ανοιχτά και κατονομάζει τη ρίψη φολών από μέρους του την επόμενη εβδομάδα ως τη μόνη λύση απομάκρυνσης των αδέσποτων σκύλων από το κοιμητήριο, διότι αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου.

Για το λόγο αυτό ζητάμε τόσο τη δική σας συνδρομή, όσο και των αρμόδιων θρησκευτικών και κοινωνικών ιουδαϊκών κοινοτήτων, προκειμένου να αποφευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο κίνδυνος θανάτωσης των αδέσποτων του κοιμητηρίου.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτα ρατσιστική συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου απέναντι στα αδέσποτα ζώα που βρίσκουν καταφύγιο στο χώρο του Ιουδαϊκού Κοιμητηρίου, χώρου που έχει ιστορική και κοινωνική σημασία, αφού και οι Ιουδαίοι υπήρξαν θύματα μιας άκρατης ρατσιστικής και βάναυσης συμπεριφοράς κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και όχι μόνο.

Τέλος απευθύνουμε έκκληση με το παρόν κείμενο σε όποιον κατέχει αποδεδειγμένα στοιχεία για τυχόν αντιφιλοζωικές δράσεις του εν λόγω κυρίου, να μη σιωπά, και να τον καταγγείλει, ούτως ώστε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη σε περίπτωση, που σημειωθεί απόπειρα θανάτωσης των ζώων του κοιμητηρίου.

Επίσης καταγγέλλουμε την αδιαφορία της αρμόδιας αρχής του Δήμου Ιωαννιτών και των τοπικών φιλοζωικών σωματείων, που κωφεύουν συστηματικά, ενώ γνωρίζουν και απαιτούμε την ανάληψη ευθυνών από μέρους τους στην κατεύθυνση της προστασίας των ζώων του κοιμητηρίου.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Φιλόζωοι πολίτες Ιωαννίνων

Τι λέει το Ταλμούδ;

Ο «κύριος» εκλεγμένος εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Ιωαννίνων και ισχυρός πολιτιστικός παράγοντας φαίνεται, ότι δεν έχει μελετήσει το Ταλμούδ καλά. Να του θυμίσουμε αυτήν την υπέροχη ρήση, η οποία αναφέρεται μέσα σε αυτό και λέει: «Όποιος σώσει μια ύπαρξη, είναι σαν να έχει σώσει τον κόσμο ολόκληρο. Όποιος εξοντώσει μια ύπαρξη, είναι ως να έχει εξοντώσει ολόκληρο τον κόσμο». Εκτός αν μπερδεύει τις έννοιες σαν και ως.

Διαβάστε επίσης:

Λαψίστα Ιωαννίνων: Έκλεισε στο τσουβάλι και πέταξε ζωντανά στο χωράφι 5 κουτάβια

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων: Σφράγισε το οίκημα και δηλητηρίασε τα κουτάβια

Παλιουρή Ιωαννίνων: Πλάκωσε στο ξύλο τον σκύλο και οι αυτόπτες μάρτυρες τον καλύπτουν

Λεμονιά Ιωαννίνων: Βρήκαν απαγχονισμένα τα κουτάβια τους

Τυφλό από την απόπειρα απαγχονισμού του σκυλί στη Λεμονιά Ιωαννίνων

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Εμελίνα

    το ονοματάκι του ισχυρού πολιτικού παράγοντα ? προφανώς δεν περιορίζεται μόνο σ'αυτές τις απειλές ,οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής τον φοβούνται ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.