Χωρίς περίθαλψη, σε άθλια κατάσταση, ακρωτηριασμένο και υποσιτισμένο παραμένει το αλογάκι το οποίο εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται σ’ ένα περιφραγμένο χώρο στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού στα Γιάννενα.
Το ζώο δεν μπορεί να περπατήσει.
Την ύπαρξη του πληροφορήθηκε μόλις χθες η Φιλοζωική Ένωση Ιωαννίνων. Η Όλγα Νούτσου μέλος του συλλόγου, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι κάτοικος της περιοχής ανώνυμα επικοινώνησε μαζί της λέγοντας ότι το ζώο είναι εκεί μια εβδομάδα και βρίσκεται σ’ έναν χώρο όπου διέμεναν Ρομά, οι οποίοι έχουν φύγει από την περιοχή εδώ και αρκετό καιρό.
Κείτεται αβοήθητο εδώ και μια εβδομάδα περίπου.
Κάποιοι κάτοικοι βάζουν στο αλογάκι τροφή και νερό αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το ζώο σηκώνεται αλλά δεν μπορεί να περπατήσει και αυτό θέτει την υγεία του σε μεγάλο κίνδυνο, αφού κινδυνεύει από κολικό εξαιτίας της ακινησίας και των προβλημάτων που αυτή προκαλεί στα έντερα του.
Η κα Νούτσου χθες με το που πληροφορήθηκε την ύπαρξη του αμέσως επικοινώνησε με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ζητώντας βοήθεια. Όμως μια υπάλληλος της είπε ότι δεν είναι αρμόδιοι γιατί το ζώο είναι ανεπιτήρητο.
Στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού όπου διέμεναν Ρομά οι οποίοι έχουν φύγει εδώ και αρκετές μέρες.
Η κα Νούτσου εισέπραξε και την αδιαφορία του Δήμου Ιωαννιτών - αν και η περιοχή διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ζίτσας - αφού αν προσπάθησε να βρει βοήθεια για το αλογάκι ο υπάλληλος στον οποίο απευθύνθηκε δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το θέμα.
Τελικά σήμερα πήγε η ίδια επί τόπου κάλεσε την Αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και διαπίστωσε από κοντά το δράμα του αλόγου, το πίσω πόδι του οποίου είναι κομμένο από το γόνατο και κάτω. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Φιλοζωική Ένωση Ιωαννίνων, κανείς κτηνίατρος από εκείνους με τους οποίους επικοινώνησε η κα Νούτσου δεν ανταποκρίθηκε.
Το κομμένο πίσω δεξί πόδι του.
Η τροφή και νερό δεν είναι αρκετή για να συνεφέρει αυτό το πλάσμα που υποφέρει εδώ και πολύ καιρό. Χρειάζεται ειδική περίθαλψη καθώς αν δεν βρεθεί εκείνος που θα αναλάβει την φροντίδα του – καθώς ένα τρίποδο άλογο δεν μπορεί να περπατήσει – το μαρτύριο του θα τελειώσει με ευθανασία.
Διαβάστε επίσης:
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ηπείρου ευθανάτωσε το ακρωτηριασμένο αλογάκι στη Ζίτσα Ιωαννίνων
Εξαφάνισαν το ακρωτηριασμένο άλογο που κείτονταν αβοήθητο στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων
Tagged: ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΑΛΟΓΟ ,
ΑΛΟΓΑΚΙ ,
ΑΛΟΓΟ ,
ΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΠΟΔΙ ,
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ,
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ,
ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ,
ΝΕΑΡΟ ΑΛΟΓΟ ,
ΟΛΓΑ ΝΟΥΤΣΟΥ ,
ΡΟΜΑ ,
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΛΟΓΟ ,
ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
https://www.facebook.com/greekhorseprotection.gr/?fref=ts
αφου ο κ.πετρος μπορει να το φροντισει ας εποικινονήσουν μαζι του.
δεν ξερω αν το εχει πει καποιος νωριτερα, δεν διαβασα ολα τα σχολια. πρεπει να επικοινωνησετε με κτηνιατρο με ειδικοτητα στα αλογα. αν ψαχνετε λυση σε φιλοζωικες και αστυνομιες δυσκολα θεωρω οτι θα βρεθει ακρη. στην περιοχη σας 2 ειναι που ασχολουνται. Νικος 6977310513 και Γιωργος 6972779001.΄Δεν γραφω επιθετα γιατι δεν ξερω αν το επιθυμουν οι ιδιοι. αλλιως μπορειτε να απευθυνθειτε στις κλινικες της κτηνιατρικης του Α.Π.Θ. γιατι πιθανοτατα το ζωο να χρειαζεται νοσηλεια. Ειχα αντιμετωπισει και εγω ενα παρομοιο περιστατικο στον Βολο και ηταν πολυ εξυπηρετικοι και οι δυο.
Επικοινωνήστε με τον Ελληνικό Σύλλογο προστασίας Ιπποειδών
Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αλλά γίνεται μήπως να του βάλλουν κάποιο προσθετικό μέλος που να λειτουργεί ρομποτικά; Κρίμα είναι 🙁
Θα μπορούσαν να του βάλλουν προσθετικό μέλος αν γίνεται ώστε να συνεχίσει να ζει γιατί είναι κρίμα να πεθάνει 🙁
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΛ 6945334165
Όλη τη κακία και τα κόμπλεξ που έχουν οι άνθρωποι δυστυχώς τα ξεσπούν στα ανυπεράσπιστα ζώα. Μακάρι να είμαστε σαν αυτά γιατί θα ήταν καλύτερη και η κοινωνία που ζούμε. Τώρα είμαστε ζούγκλα. Όμως, γι αυτούς τους εγκληματίες, νόμος δεν υπάρχει?
Πετρο μπραβοοο σου παλι καλα υπαρχουν κ Ανθρωποι μεσα σ αυτο τον σκατοκοσμο ..παρ' τους τηλ μπορει ν μην δουν το σχολιο σου
ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΠΛΗΡΩΝΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ 6945334165
Θερμά συγχαρητήρια Πέτρο. Μα διάβασα πως του έγινε ευθανασία για ειδικούς λόγους Να είσαι καλά. με έκανες να κλάψω Ο θεός μαζί σου.
EIMAI AΠΟ ΠΑΤΡΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ 6945334165
Κύριε Πέτρο,
υπάρχει κάποια εξέλιξη στην υπόθεση του αλόγου, που με τόση ευαισθησία ανταποκριθήκατε? ενημερώστε μας σας παρακαλώ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΖΩΟ! ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΣΙ ΣΑΔΙΣΤΙΚΟ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;! Η ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ;!
Μην κανετε ευθανασια στο ζωακι. Υπαρχει λυση!! Οσι γελοιο και να ακουγεται μπορει να φορεσει τεχνητο μελος.Ειμαι απο την Σκυρο που εχουμε τα γνωστα Σκυριανα αλογακια...ενα λοιπον απο αυτα ειχε προβλημα και ακρωτηριαστηκε!Επειτα του φορεσαν τεχνητο μελος και ειναι μια χαρα...! το email μου ειναι : [email protected]. Ας μου στειλει καποιος αρμοδιος μεχρι να βρω τον γιατρο που εβαλε το προσθετικο μελος ωστε να σας δωσω τηλεφωνο
Πειτε με σκληρή,πονώ με αυτό που βλέπω αλλά καλύτερα να του γίνει ευθανασία.Κρίμα να ταλαιπωρείται τέτοιο περήφανο ζώο!Απο κει και επειτα ας κινηθούν οι αρμόδιοι για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι....
,
οχι γιατι να του κανουν ευθανασια,για να μην ενοχλησουμε τους δημοσιους κηφηνες,με ενα προσθετο μελος αυτο το περηφανο αλογακι θα μπορουσε να γινει καλα και να περασει μια αξιοπρεπει ζωη κοντα σε ανθρωπους.
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!!!
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!!!
Δεν βγαίνει κάτι με το να βρίζετε....
Δήμος Ιωαννιτών
Τηλ 26513 61100
e-mail [email protected]
Τηλεφωνείστε όλοι και στείλτε e-mail όσο πιο πολλά μπορείτε.....
ITV - ΙΩΑΝΝΙΝΑ TV ΑΕ τηλεοπτικος σταθμός 2651023657
ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 - ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ 2651068541
Επίσης και στους ανωτέρω σταθμούς
Όλοι μαζί κάτι θα καταφέρουμε
Ευχαριστώ
ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ?ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ?Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ????ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ Ν.1197/81,Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ,ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΝΣ ΔΕΙ ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.Η Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΖΩΑΚΙ.ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!!ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΠΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!
kakomoiro plasma. eixes tin atyxia na gennitheis sti pio skatoxora tou kosmou. opou oxi mono kakometaxeirizontai ta zoa, alla kai otan ta vlepoun avoithita adiaforoune kai synexizoun ti zoara tous san na mi symvenei tipota. tin koilia tous, ton poutso tous, ton kolo tous, kai terma.
telika to plasma tha pethanei ypoferontas kathos petame o enas to mpalaki ston allon. giati sti xora pou lene oti gennise ti "logiki", kaneis den tin efarmozei. oloi koitane allou, oloi perimenoun apo tous allous. aksioi tis moiras mas eimaste, den einai tyxaio ayta pou symvainoun sti xora mas.
ETSI OPOS EMEIS ADIAFOROUME GIA TO AVOITHITO KAI ANYMPORO PLASMA, ETSI THA ADIAFORISOUNE GIA EMAS OTAN VRETHOUME - AP'OTI FAINETAI, SYNTOMA - SE APELPISTIKH KATASTASH.
NA MHN AKOUSO KAPOIO KAFRO-ELLHNA NA MILAEI GIA ANTHROPIA H GIA ELEOS. NA PESEI FOTIA NA TON KAPSEI AYTON KAI TIN KOLOFAMELIA TOU. NA MH DIADOTHEI TO SKATOEIDOS TOU.
δωστε μας ενα λογαριασμο τραπεζης να σας βοηθησουμε,ειναι το μονο που μπορουμε να κανουμε απο μακρυα που ειμαστε,μην αφησεται αυτο το περηφανο ζωο να πεθανει.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ.
Να χαίρονται την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας για την ευθυνοφοβία τους, τον δήμο Ιωαννιτών για την παντελή αδιαφορία του και τους κτηνιάτρους της περιοχής για την απόλυτη έλλειψη τόσο επαγγελματικής ηθικής όσο και προσωπικής ανθρωπιάς.
Επίσης, κάποια στιγμή η αστυνομία πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα των ζώων που έχουν οι Ρόμα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Να καταγραφούν τα ζώα που έχουν και να υφίστανται έλεγχο και τιμωρίες που προβλέπονται από το νόμο οι δολοφόνοι/βασανιστές. Είναι απίστευτα πολλά τα περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού που προέρχονται από καταυλισμούς.
Aν υπάρχει τρόπος να σωθεί και να μεταφερθεί θα το υιοθετήσω εγώ ευχαρίστως μαζί με όλα τα υπόλοιπα ειδικών αναγκών ζώα που έχω στο σπίτι. Επικοινωνήστε μαζί μου στο μαιηλ μου να δούμε πως μπορεί να γίνει.
εφόσον πετώντας το μπαλάκι απο "αρμόδια αρχή" σε "αρμόδια αρχή" αυτό το γελοίο κράτος με τους ακόμη γελοιότερους ανθρώπους δείχνουν ακόμη μια φορά πόσο άχρηστος λαός είμαστε.....βρείτε ενα αγροτικό φοτώστε το ζώο και κατευθεινθήτε στον κοντινότερο κτηνίατρο έστω για μια ένεση μορφίνησ η οτιδήποτε να απαλύνει τον πόνο του ζωντανουυυυυύ ολα τα άλλα είναι λόγια χωρίς αποτέλεσμα!!!!!! κάποιος άνθρωπος εκεί υπάρχεινα το κάνει κι ασ μην είναι ζωόφιλος ...κάποιος γιατρός έστω κι ας μην είναι κτηνίατρος .......ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑΑΑΑΑΑ γιατι εάν κατι τέτοιο συνέβαινε σε μια οργανομένη χώρα με υπηρεσίες και υποδομή θα είχανε φτάσει κι όλα τα κανάλια εκτός των ειδαγγελικών αρχών για την κατανομή των ευθυνών.....η ελληνική επαρχία δυστυχώς ειναι η πλέον αφιλόξενη για τα ζώα που τόσα χρόνια της εχουν δώσει το ψωμί που τρώει......πάρτε μια πρωτοβουλία και κάντε κάτι για την συνείδηση σας τουλάχιστον ..εγω είμαι πολύ μακριά αν ήμουν όμως εκεί θα είχε λήξει το θέμα απο την πρώτη στιγμή που θα αντίκριζα τα θέαμα αυτό!!!!!!!
Επειδή κάποιοι μετακυλούν την αρμοδιότητα στον ΕΣΠΙ Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών. Αναρωτήθηκε κανείς ποιοι είναι οι πόροι του ΕΣΠΙ. Από πουθενά! ιδιωτική πρωτοβουλία και πολλή αγάπη και μεράκι
Αλλά στη Ελλάδα είμαστε. Της μη ευθύνης.
Το να γινει ευθανασια αγαπητε μου δεν χρειαζονται ποροι!
Αυτες τις μερες εχει ακραια καιρικα φαινομενα ας αναλογιστουμε λοιπον αν δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο ας το λυτρωσουμε!
Ολοι εθελοντες ειμαστε και κοιταμε η να βοηθησουμε η να σωσουμε η να σταματησουμε τον πονο με ευθανασια !!!
Εαν ειμασταν στο εξωτερικο ΗΔΗ θα υπηρχε ανταποκριση και ισως και προσθετικο μελος για να ξανα σηκωθει το αλογο!
Κανένας όμιλος ιππασίας εκεί κοντά δεν μπορεί να μεσολαβήσει; δημοτικό κτηνιατρείο στα Γιάννενα; φωτογραφίες του αλόγου σε αφίσες στους δρόμους και σε μαγαζιά για να μαζέψετε εθελοντές, χρήματα. ... ραδιόφωνο, τηλεόραση, ανακοίνωση σε εφημερίδες, όπου μπορείτε. Θα ανταποκριθεί κάποιος. Τουλάχιστον κάποια ηρεμιστικά δώστε στο ζωντανό. Είναι κρίμα πολύ κρίμα και έγκλημα να το αφήνετε να υποφέρει έτσι.
Distixos stin Ellada i peroissoteri den Agapane tazoa.Aisxos.
γιατι δεν επικοινωνειτε με τον συλλογο ιπποειδων?μην κανετε αμεσως ευθανασια
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ? ΟΛΟΙ ΤΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ...ΤΕΡΑΤΑ. Ε.. ΤΕΡΑΤΑ.!!!!!!!!
Αυτο το ανώνυμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί ανώνυμα και όχι επώνυμα. Και πως γίνεται μια εβδομάδα να μην ειδοποιήσουν άλλα μόνο να βάζουν τροφή κ νερό όταν το ζωντανο είναι ΣΕ ΑΥΤΗ την κατάσταση.
Αν μαζεψουμε χρηματα να αγοραστεί μέλος; πρωταρχικός σκοπός είναι να βρεθεί κτηνίατρος. Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια γι αυτό;
Και φυσικά όταν συνέλθει το αλογάκι (ελπίζω) πρέπει να βρεθούν κι οι ρομά που το εγκατέλειψαν και μάλλον ευθύνονται και για τον ακρωτηριασμό του να πληρώσουν γι αυτό.
Επικοινωνήστε με τον Ελληνικό Σύλλογο προστασίας Ιπποειδών βρε παιδιά!
Δεν σωζεται αλογο σ'αυτην την κατασταση. Το μονο που μπορουμε να κανουμε για αυτο το ζωο τωρα ειναι να το κοιμησουμε ηρεμα... να μην υποφερει αλλο. Καποιος τοπικος κτηνιατρος θα επρεπε να μπορουσε να το κανει. Αν δεν βρισκεται, κανενας κυνηγος με οπλο που παιρνει σφαιρες να το τουφεκισει απο κοντα στο μετωπο. Ακουγεται βαρβαρο αλλα ειναι συντομο για το ζωο και σαφως καλυτερο τελος απ' αυτο που το περιμενει αν το αφησουν να πεθανει "φυσιολογικα".
αννα σταματιου αν σε λενε ετσι πρεπει να εισαι πολυ διεστραμενο ατομο.γρηγορα στο ψυχιατρο γιατι θα βασανισεις πολλες ψυχουλες.
Για τη μεταφορά του αλόγου χρειάζεται απλά ένα αγροτικό..τουλάχιστον να μεταφερθεί σε έναν κτηνίατρο ο οποίος ως αρμόδιος θα κρίνει την κατάσταση του ζωόυ και θα του δώσει παυσίπονα.. ευθανάσια!! Έχει γίνει καραμέλα στις μέρες μας!! Όταν κάτι είναι δύσκολο δε σημαίνει πως είναι και ακατόρθωτο.. τόσα ζωά που τώρα θα ήταν νεκρά αν άκουγαν πάντα κάποιοι αυτούς τους λίγους που πρότειναν ευθανασία, είναι ζωντανά χάριν της υπομονής, της επιμονής και της θέλησης κάποιων.. Αν εσύ και οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν σε μία κατάσταση αδυναμίας να σηκωθει ξανά και να κινηθεί θα ήθελες κάποιος να έρθει με ένα τουφέκι και να σε αποτελειώσει..ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!! Σίγουρα κάποιοι δε μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ειδικά από εδώ, όμως το να βγαίνουμε και να προτείνουμε τέτοιες φρικαλεότητες είναι τουλάχιστον ντροπή για το ανθρώπινο γένος!! Ευθανασία να σου κάνουν!! Το ζωάκι ασε να έχει άλλη μοίρα !
Δώσε θεέ μου ένα σεισμό 11 ριχτερ να μας διαλύσεις όλους κ όλα να ησυχάσουμε πάρα να βλέπουμε κ οι λίγοι αισθηματιες που υπαρχουμε τις κτηνωδιες των χειροτερων τεράτων που δημιούργησες πάνω στον πλανήτη
των ανθρωπων... που σημειωτέον κατά 90% είναι παλιανθρωποι
γέμισε ο κόσμος απο ανθρωπομορφα τέρατα! !!!!!
Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που μπορεί να δείξει ευαισθησία για ένα άλλο ζώο σε κατάσταση σαν και αυτό το άλογο. Οποιοδήποτε άλλο ζώο ή θα το ανγοούσε ή θα το έτρωγε ενώ σπαρταράει ζωντανό(π.χ. τα σκυλιά). Οπότε καταλαβαίνεις πόσο χαζός ακούγεσαι.
κάτι να γίνει καποια λύση θα υπάρχει δε μπορει να μεινει εκει το ζωο καποιος εθελοντης κτηνιατρος δε μπορει να βοηθήσει??να σωθει το αλογάκι?