Στηρίξτε μας

Γ. Σμυρνιώτης: Λοιδορήθηκαν όσοι έκαναν κριτική για όσα συμβαίνουν εντός και εκτός του Δημοτικού Κυνοκομείου Τρίπολης (βίντεο)

9 Ιουνίου 2024 13:24 | Επικαιρότητα
Γ. Σμυρνιώτης: Λοιδορήθηκαν όσοι έκαναν κριτική για όσα συμβαίνουν εντός και εκτός του Δημοτικού Κυνοκομείου Τρίπολης (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

«Δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε ότι υποσιτίζονται τα ζώα του περίφημου πρότυπου καταφυγίου» επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γιάννης Σμυρνιώτης πρώην δήμαρχος (2012-2014) και νυν επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου στις 7 Ιουλίου σχετικά με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης.

 

Εξήγησε ότι αν και έχουν ξοδευτεί αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με δικαιολογία τη φροντίδα των αδέσποτων τελικά αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή ξόδευε χρήματα σε εμβόλια που έληξαν και πως αν και είναι ανήκουστο τελικά δεν τάιζε τα αδέσποτα τα οποία είναι έγκλειστα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης.

Τόνισε ότι ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης παρά τους λεονταρισμούς στα δύο προηγούμενα δημοτικά συμβούλια του Απριλίου τώρα τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν είδαμε καμία πειστική απάντηση από τον Δήμο Τρίπολης για ένα τέτοιο θέμα πολιτισμού, επισήμανε.

Ακούγονται και άλλα και για την τύχη των ζώων που βγαίνουν από το καταφύγιο, σημείο και αναρωτήθηκε «Βγαίνουν, που πάνε, που καταλήγουν, αν γίνονται στειρώσεις στο καταφύγιο;»

Αν η δημοτική αρχή έχει απαντήσεις, έχει ήδη καθυστερήσει εδώ και 10 μέρες εξήγησε και τόνισε ότι πρέπει να τελειώνει αυτή η δυσφήμιση του Δήμου Τρίπολης.

Επισήμανε ότι θα συγκαλέσουν Δημοτικό Συμβούλιο βάσει όσων απαιτεί ο νόμος παρουσία και μελών της οργάνωσης «Save a Greek Stray», της Πενταμελούς Επιτροπής, της αρμόδιας υπαλλήλου, της αρμόδιας κτηνιάτρου, των περισυλλογέων και αναδόχων του κυνοκομείου, και πως θα ξαναζητήσουν τις εκθέσεις της Κτηνιατρικής καθώς και άλλα στοιχεία.

Το θέμα του πρότυπου κυνοκομείου το είχε αναγάγει σε βιτρίνα της η δημοτική αρχή εξήγησε ο κ. Σμυρνιώτης και επισήμανε ότι όσοι της ασκούσαν κριτική λοιδορήθηκαν και πως τώρα ποια μετά τις τόσες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η παράταξη του φέρνει ξανά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν καθώς όπως εξήγησε πριν από τον εισαγγελέα τα ζητήματα πρέπει να τίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επισήμανε ότι η δημοτική αρχή διαφήμιζε το πρότυπο κυνοκομείο και τελικά φτάσαμε στο σημείο να συμβαίνει το ανήκουστο για την ευζωία των ζώων δηλαδή να μην τους δίνουν τροφή.

Τόνισε ότι η αντιπολίτευση δεν έφερε αντίρρηση στις αλλαγές που έγιναν στον προϋπολογισμό με σκοπό την κάλυψη αναγκών σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων.

Εντούτοις τώρα ποια πρέπει να δοθούν απαντήσεις και εξήγησε ότι ενώ ζήτησαν από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής τις σχετικές εκθέσεις αρνήθηκαν να τους τις δώσουν!

«Είναι λυπηρό για το Δήμο Τρίπολης να είναι στην επικαιρότητα για ένα θέμα που προσβάλει τον πολιτισμό και πρέπει να διαλευκανθούν σύντομα γιατί η φημολογία παραπέμπει σε κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τι είχε καταγγείλει τον Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο του 2023

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης με ανάρτηση του στο facebook την 1η Οκτωβρίου 2023 είχε επισημάνει αμέσως μετά τα εγκαίνια του Δημοτικού Κυνοκομείου στη Νεστάνη τόνισαν και την έλλειψη υποδομών αλλά και την «πολύ κακή θρεπτική κατάσταση των ζώων, τα οποία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα στο καταφύγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.».

Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «ΑΔΕΣΠΟΤΑ :

Aνήθικη προχειρότητα από τον κ. Τζιούμη τα προεκλογικά εγκαίνια του καταφυγίου Τρίπολης.

Την Παρασκευή 29/9/2023 μεταβήκαμε στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης προκειμένου να παραστούμε στον αγιασμό ενός τόσο σημαντικού έργου, προσδοκώντας σε έργο αντάξιο των απαιτήσεων του Νόμου και της αναμονής των δημοτών.

 

Αντί αυτού, με την είσοδό μας στον περιβάλλοντα χώρο κατακλυστήκαμε από ευωδίες ούρων κι εντυπωσιαστήκαμε από παράγκες με αλουμινοκατασκευές, χωρίς ίχνος αποχετευτικού συστήματος.

Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν ο συνωστισμός και η πολύ κακή θρεπτική κατάσταση των ζώων, τα οποία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα στο καταφύγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνθήκες κι εικόνες που είναι κάθετα αντίθετες με την ευζωία των ζώων όπως περιγράφεται κι επιβάλλεται από το Ν.4830/2021.

Στις 5/10/2022 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης ενέκρινε το Σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας του καταφυγίου το οποίο προβλέπει ημέρες κι ώρες επισκεψιμότητας, οι οποίες δεν έχουν τηρηθεί.

Ο δε Ν.4830/2021 επιβάλει την ανάρτηση του κάθε ζώου που εισέρχεται στο καταφύγιο στην ιστοσελίδα του προς υιοθεσία εντός 48 ωρών από την είσοδό του στο καταφύγιο, ανεξάρτητα αν έχει ακόμα σημανθεί ηλεκτρονικά ή όχι.

Εμείς είδαμε πληθώρα ζώων εκ των οποίων πάρα πολλά μικρού και μεσαίου μεγέθους,  ζουν εγκλωβισμένα, δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του καταφυγίου, επιβαρύνουν οικονομικά τη λειτουργία του, ενώ θα μπορούσαν να έχουν υιοθετηθεί άμεσα και να έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Είδαμε επίσης το νεοαποκτηθέν όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων κι αναρωτηθήκαμε γιατί δεν το έχουμε δει και στους δρόμους του Δήμου μας.

Όπως αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατό τα άτομα με τα οποία έχει συνάψει συμβάσεις ο Δήμος να φροντίζουν αφενός 54 ζώα ο ένας κι αφετέρου 110 ζώα ο άλλος, περισσότερο δε όταν τα ζώα τα οποία βρίσκονταν εκεί είναι πολύ περισσότερα.

Αυτό που αντικρύσαμε αξιότιμε κύριε δήμαρχε, δεν είναι πρότυπο καταφύγιο, αλλά μια προχειρότητα να προλάβετε την καταληκτική ημερομηνία της 30/9/2023 περί συμμόρφωσης των Δήμων στις προδιαγραφές των άρθρων 28 και 29 του Ν.4830/2021.

Εάν θέλετε να μιλάτε για πρότυπα καταφύγια ρίξτε μια ματιά στο καταφύγιο του Δήμου Υμηττού. Αποδείξατε για μία ακόμη φορά ότι εξαπατήσατε τους δημότες με δικαιολογίες περί έργων στο καταφύγιο τη στιγμή που η πραγματικότητα της έλλειψης ορθών υποδομών είναι πασιφανής, προκειμένου να αποτρέψετε την πρόσβασή τους στο καταφύγιο.


Αναρωτιόμαστε που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το καταφύγιο.

Ζητάμε την άμεση επέμβαση των αρχών για την ορθή λειτουργία του καταφυγίου.

Για την ενημέρωση των δημοτών παραθέτουμε φωτογραφίες με σκουριασμένα σίδερα, σπιτάκια όπου επικρατεί συνωστισμός ζώων, λιμνάζοντα νερά - εστίες μολύνσεων, έλλειψη αποχετεύσεων στους  εξωτερικούς χώρους, κατασκευές από πρόχειρα αλουμίνια όπου τα ζώα θα υπερθερμαίνονται το καλοκαίρι και θα κρυώνουν τον χειμώνα, ζώα αποστεωμένα , ζώα που είναι τραυματισμένα χωρίς ανάλογη ιατρική υποστήριξη.».

 

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2023 είχε τονίσει τα εξής: «Πριν λίγο έξω απ' το καταφύγιο των αδέσποτων του Δήμου στη Νεστάνη. Απροσδιόριστος αριθμός ζώων, ατσιπάριστα και αστείρωτα ζώα εντός του καταφυγίου με ότι αυτό συνεπάγεται, αδέσποτα έξω από την είσοδο του καταφυγίου...».

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρά άρρωστο σκυλί από το Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης βρέθηκε εξαθλιωμένο στο Στενό Αρκαδίας

Η Νέα Δημοκρατία έδινε συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης για το Κυνοκομείο και τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών (βίντεο)

Επιβεβαιώνει η ειδική γραμματέας του Υπ.Εσ. ότι πολλά σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης είναι σκελετωμένα

«Save a Greek Stray»: Ο Δήμος Τρίπολης κρύβει σκελετωμένα σκυλιά από το κυνοκομείο σε ιδιωτικό χώρο για να μην εντοπιστούν (βίντεο)

Απαγορεύουν σε εθελοντές να βγάζουν κακόβουλες φωτογραφίες τα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης

Η «Save a Greek Stray» διαψεύδει τον Δήμο Τρίπολης που υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες με τα σκελετωμένα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο είναι παλιές

«Save a Greek Stray»: Παραμένουν σκελετωμένα από ασιτία δεκάδες σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης - Aρνήθηκαν να μας δώσουν 14

Καταγγέλλουν την κακοποίηση αδέσποτων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης - Η Εισαγγελία θα παρέμβει;

Πόσα σκυλιά αστείρωτα και σε τι συνθήκες ζουν τελικά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης; (Βίντεο)

Παράνομες περισυλλογές αδέσποτων και κατασπατάληση πόρων κάνει ο Δήμος Τρίπολης

Την εξαφάνιση των αδέσποτων και όχι την ορθή διαχείριση τους επιθυμεί ο Δήμος Τρίπολης

Τον απείλησε με καραμπίνα επειδή ζήτησε να μάθει τι απέγιναν τα σκυλιά που παρανόμως περισυλλέγει ο Δήμος Τρίπολης

Πόσα σκυλιά αστείρωτα και σε τι συνθήκες ζουν τελικά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης; (Βίντεο)

Παράνομες περισυλλογές αδέσποτων και κατασπατάληση πόρων κάνει ο Δήμος Τρίπολης

Τον απείλησε με καραμπίνα επειδή ζήτησε να μάθει τι απέγιναν τα σκυλιά που παρανόμως περισυλλέγει ο Δήμος Τρίπολης

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.