Στηρίξτε μας

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 60 καλλιτέχνες απαντούν «Γιατί να κοιτάμε τα ζώα;»

13 Μαΐου 2025 13:17 | Επικαιρότητα
Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 60 καλλιτέχνες απαντούν «Γιατί να κοιτάμε τα ζώα;»

Την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 19:30 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα η μεγαλύτερη έκθεση του έως τώρα με θέμα ένα ερώτημα, «Why Look at Animals?/Γιατί να κοιτάμε τα ζώα;"». Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία και μια τεράστια έκθεση με τη συμμετοχή 60 καλλιτεχνών από 25 χώρες και πάνω από 200 έργα τα οποία θα εκτίθενται σε όλους τους ορόφους του κτιρίου (Λ. Καλλιρόης και Α. Φραντζή).

 

Πρόκειται ξεκάθαρα και για πολλά βήματα προς τα εμπρός, προς το καλύτερο καθώς το Ε.Μ.Σ.Τ. 2013 όταν το www.zoosos.gr είχε καταγγείλει τη χρήση ενός ζωντανού καναρινιού ως έκθεμα υπήρχε αντίδραση (παρά το ότι η νομοθεσία το απαγόρευε και αναγκάστηκαν να απομακρύνουν το ζώο) και ενόχληση επειδή δημοσιεύσαμε το περιστατικό και ζητήσαν οι αρμόδιοι να συμμορφωθούν με τον νόμο για το καλό των ζώων.

«Η έκθεση επιδιώκει να τροφοδοτήσει τον απαραίτητο πλέον διάλογο γύρω από τις συνθήκες ζωής και εκτροφής των ζώων, την κατάσταση της άγριας ζωής, τις σχέσεις μας με τα κατοικίδια και να διατρανώσει τη φύση των ζώων ως όντων με νοημοσύνη και συναίσθηση, ως οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι της βιόσφαιρας και των οικοσυστημάτων μας κι όχι ως κάτι ξέχωρο κι υποδεέστερο από εμάς.

Με την έκθεση αυτή, το δημόσιο της πρόγραμμα και τις εκδόσεις που θα την συνοδεύουν, το ΕΜΣΤ θέτει στον δημόσιο διάλογο την οικολογική δικαιοσύνη - και ως αναπόσπαστο κομμάτι της - την διεκδίκηση της ισονομίας και της ευζωίας για τη μη ανθρώπινη ζωή.» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

«Δικαιοσύνη για τη μη ανθρώπινη ζωή»

Για όσα θα δούμε στο Ε.Μ.Σ.Τ. διαβάζουμε τα εξής:

«Why Look at Animals?

Δικαιοσύνη για τη μη ανθρώπινη ζωή

Η μεγαλύτερη έκθεση που έχει διοργανώσει το EMST Athens μέχρι σήμερα και η πρώτη μεγάλη έκθεση με θέμα την ευημερία των ζώων διεθνώς, ανοίγει σύντομα! Εγκαίνια: 15 Μαΐου! #savethedates

 

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 60 καλλιτεχνών από 25 χώρες και πάνω από 200 έργα σε όλους τους ορόφους του Μουσείου, είναι μια έκθεση για τα δικαιώματα των ζώων, για την ανάγκη αναγνώρισης και υπεράσπισης της ζωής τους ως κεντρικό θέμα του πολιτισμού μας.

 

Ζώα, όντα με νοημοσύνη και συναίσθηση, ως οργανικό κομμάτι της βιόσφαιρας. Ανοίγουμε τον διάλογο για την οικολογική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα της μη ανθρώπινης ζωής. Επιμέλεια: Κατερινα Γρέγου

Η έκθεση "Why Look at Animals?/Γιατί να κοιτάμε τα ζώα;"» συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2021-2027».

Τι επισημαίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

«Έκθεση για τα δικαιώματα και τις συνθήκες ζωής των ζωών στο ΕΜΣΤ

Προσκληση απο το Εθνικο  Μουσείο Συγχρονης Τεχνης δεχτηκαν πολλα φιλοζωικα σωματεία και η Ομοσπονδία μας ΠΦΠΟ.

Ενδιαφερον το θέμα για να παρευρεθει κανείς την 15/5/25 ωρα 7.30 το απογευμα  στη ν Λ.Καλλιροης και Α.Φραντζη (πρωην εργοστασιο ΦΙΞ)

==========================

Θέμα: Έκθεση για τα δικαιώματα και τις συνθήκες ζωής των ζωών στο ΕΜΣΤ

Με μεγάλη χαρά, σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινιάζει την

Πέμπτη 15 Μαΐου στις 19:30 την ομαδική έκθεση με τίτλο

Why Look at Animals?

Δικαιοσύνη για τη μη ανθρώπινη ζωή.

Το Why Look at Animals? Δικαιοσύνη για τη  μη ανθρώπινη ζωή είναι μια έκθεση για τα δικαιώματα των ζώων, για την ανάγκη αναγνώρισης και υπεράσπισης της ζωής τους ως κεντρικού θέματος του πολιτισμού μας και για τις αδικίες και τη  βία που υφίστανται στα χέρια των ανθρώπων.

EMSTAfisa15 5 2025 1

Με τη συμμετοχή πάνω από 60 καλλιτεχνών από 25 χώρες (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) και με πάνω από 200 έργα να καταλαμβάνουν όλους τους ορόφους του Μουσείου, το Why Look at Animals? είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει διοργανώσει το ΕΜΣΤ και η πρώτη μεγάλη έκθεση με θέμα την ευημερία των ζώων

διεθνώς.

Η έκθεση επιδιώκει να τροφοδοτήσει τον απαραίτητο πλέον διάλογο γύρω από τις συνθήκες ζωής και εκτροφής των ζώων, την κατάσταση της άγριας ζωής, τις σχέσεις μας με τα κατοικίδια και να διατρανώσει τη φύση των ζώων ως όντων με νοημοσύνη και συναίσθηση, ως οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι της βιόσφαιρας και των οικοσυστημάτων μας κι όχι ως κάτι ξέχωρο κι υποδεέστερο από εμάς.

Με την έκθεση αυτή, το δημόσιο της πρόγραμμα και τις εκδόσεις που θα την συνοδεύουν, το ΕΜΣΤ θέτει στον δημόσιο διάλογο την οικολογική δικαιοσύνη - και ως αναπόσπαστο κομμάτι της - την διεκδίκηση της ισονομίας και της ευζωίας για τη μη ανθρώπινη ζωή.

Θα ήταν τιμή μας να σας υποδεχτούμε στην έκθεση με μια ειδική ξενάγηση για εσάς και τους συνεργάτες σας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική σας συμβολή στην προστασία των ζώων.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να γνωστοποιήσετε την έκθεση στα μέλη σας και τους συνεργάτες σας.

Η συμμετοχή σας στον διάλογο που επιδιώκουμε να αναπτύξουμε γύρω από τα θέματα της έκθεσης θα ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε στο ΕΜΣΤ και να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία.

Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση εδώ. https://www.emst.gr/exhibitions/why-look-at-animals

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Γρέγου

Καλλιτεχνική διευθύντρια & επιμελήτρια της έκθεσης».

Διαβάστε επίσης:

Καναρίνι ως ζωντανό έκθεμα μέσα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (βίντεο)

Ηθοποιός βάζει φωτιά σε γάτα σε κρητική «κωμωδία» που μετέδωσε το κανάλι Attica TV (βίντεο)

Γιάννης Παπαδάκης: Δεν έκαψα την γάτα, την τρομοκράτησα και δεν έπρεπε (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Ατάλαντος «ηθοποιός» που νομίζει ότι είναι κωμικός κακοποιεί γάτα χωρίς να ντρέπεται για τις πράξεις του (βίντεο)

Κάτω Παρτάλι: Συστηματική κακοποίηση ζώων σε μια σειρά για όλη την οικογένεια!

Στο «Κάτω Παρτάλι» κακοποίησαν το πρόβατο για να γελάσουμε; (Βίντεο)

Απαράδεκτες οι συνθήκες που βιώνουν τα ζώα τα οποία χρησιμοποιούνται σε τηλεοπτικά γυρίσματα

Στον βωμό της τηλεθέασης γελοιοποιούνται οι άνθρωποι εξευτελίζοντας τα ζώα

54 ζωντανά πρόβατα βαμμένα λουλακί εκτίθενται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της «documenta 14»

Την παράνομη έκθεση της documenta 14 με τα βαμμένα πρόβατα υποστηρίζει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν απαγόρευσε παράσταση στην οποία κακοποιήθηκαν κόκορες για να μην λογοκρίνει τον καλλιτέχνη! (Βίντεο)

Ερώτηση στη Βουλή για την κακοποίηση ζώων σε παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών (βίντεο)

Η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. διαψεύδει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Β. Θεοδωρόπουλο (βίντεο)

«Παραθρησκευτικές οργανώσεις» χαρακτηρίζει όσους αγωνίζονται για να μην κακοποιούνται ζώα σε θεάματα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει στην Ελλάδα παράσταση – τσίρκο με ζωντανούς κόκορες που φορούν αθλητικά παπούτσια… (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν θεωρεί κακό που κόκορες με αθλητικά παπούτσια συμμετέχουν σε παράσταση! (Βίντεο)

Άλογο ως ζωντανό έκθεμα στη Σχολή Καλών Τεχνών

Αναβλήθηκε η δίκη του ΑΝΤ1 για κακοποίηση ζώων στην εκπομπή της Ν. Μπουλέ

Γιατί χρησιμοποιούν σκύλο στην θεατρική παράσταση «Φάουστ»;

Απομάκρυναν τον σκύλο από την παράσταση «Φάουστ» μετά τα δημοσιεύματα μας

«ΤΑ ΝΕΑ» ψεύδονται και κατηγορούν τα φιλοζωικά σωματεία για τον σκύλο του «Φάουστ»

«Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών»: Δεν είναι υποσιτισμένος ο σκύλος του «Φάουστ»

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.