Στηρίξτε μας

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. έβγαλε «λάδι» τον Ντάσκα αν και στοχοποίησε τ’ αδέσποτα

16 Αυγούστου 2015 18:13 | Καταγγελίες
Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. έβγαλε «λάδι» τον Ντάσκα αν και στοχοποίησε τ’ αδέσποτα

Της Ελένης Ηλιοπούλου

«Λάδι» έβγαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα παρά το γεγονός ό,τι σ’ ένα άρθρο του στοχοποιούσε τα σκυλιά ως υπεύθυνα για τα χίλια κακά της μοίρας μας με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια, που απεβίωσε στις 5 Απριλίου 2015 σε ηλικία 58 ετών. Θυμίζουμε ότι ήταν τέτοια η παραπληροφόρηση και η έκταση των δημοσιευμάτων από δεκάδες δημοσιογράφους και λοιπούς άσχετους δημοσιολογούντες, οι οποίοι κατηγορούσαν τα ζώα επισημαίνοντας ψευδώς πως ο Σωτήρης Μπάγιας πέθανε από τσιμπούρι, με αποτέλεσμα η οικογένεια του θανόντος να βγάλει ανακοίνωση για να τους διαψεύσει.

Η οικογένεια του 58χρονου εισαγγελέα στην ανακοίνωση της τόνιζε ότι ο Σωτήρης Μπάγιας απεβίωσε από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, την αναπλάσμωση, για την οποία δεν ευθύνεται τσιμπούρι ή ο σκύλος του καθώς, μετά από εξετάσεις αποδείχτηκε ότι το κατοικίδιο τους είναι υγιές, ενώ το αίτιο του θανάτου του πιθανολογείται.

SotirisMpagiasDimosievmataΌμοιος ομοίω αεί πελάζει;

Προσφυγή στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. για το άρθρο του Γιάννη Ντάσκα με τον τίτλο «Απίστευτος θάνατος εισαγγελέα! Προσοχή στους… γείτονες σας…» που δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου 2015 έκανε η Κλειάννα Μαλαματίνα και το θέμα αυτό συζητήθηκε στις 2 Ιουνίου 2015. Την επόμενη μέρα η Ε.Σ.Η.Ε.Α. ενημέρωσε την καταγγέλουσα για την απόφαση της.

Στο έγγραφο του πρακτικού της 91ης συνεδρίασης που μπορείτε να δείτε εδώ που υπογράφει και ο προεδρεύων του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου Γιάννης Αποστολόπουλος αναφέρεται ότι μετά τις διευκρινίσεις του ίδιου του Γιάννη Ντάσκα «καθώς και τα δημοσιεύματα που προσκόμισε ο τελευταίος για την υπόθεση, το Συμβούλιο έκρινε κατά πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 1 ότι:

Προκύπτουν επιφυλάξεις για το αν στοιχειοθετείται πειθαρχικό παράπτωμα εκ μέρους του συν. Γ. Ντάσκα, καθώς υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες που οδήγησαν στο συγκεκριμένο δημοσίευμα όπως και σε άλλα δημοσιεύματα εφημερίδων (π.χ. “Το Βήμα”). Η μειοψηφία έκρινε ότι υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα και πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Το Συμβούλιο ομόφωνα επισημαίνει ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά θέματα υγείας, που μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία στο κοινωνικό σύνολο, όπως τη συγκεκριμένη περίπτωση».

Ουσιαστικά το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αντί να κατακεραυνώσει τον δημοσιογράφο που δεν μπήκε στο κόπο να διευκρινίσει ως όφειλε τις «αντιφατικές πληροφορίες», τον δικαίωσε. Επί της ουσίας του είπε και μπράβο, που χωρίς να ρωτήσει κάποιον ειδικό για να τον κατατοπίσει επί του θέματος, χρησιμοποίησε τις «αντιφατικές πληροφορίες» οι οποίες τον βολεύουν για να στοχοποιήσει τα σκυλιά, και τα κατηγόρησε ως φορείς μολυσματικών ασθενειών, μικροβίων και παρασίτων τα οποία θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μας.

Τι έγραφε ο Γιάννης Ντάσκας

ntokoumentoNtaskas 0Επικίνδυνος για την δημόσια υγεία και την λογική ο Γιάννης Ντάσκας.

Πρωταγωνιστής στο πογκρόμ μίσους προς τα ζώα εκείνων των ημερών ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας που στην ιστοσελίδα www.ntokoumenta.gr ξεδίπλωσε όλη την απέχθεια του για τα σκυλιά που – για όνομα του θεού – ζουν στις πολυκατοικίες! Ο κ. Ντάσκας στο εμετικό κείμενο του έγραφε μεταξύ άλλων: «Ο απίστευτης αιτίας θάνατος του γνωστότατου και άριστου Εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια φέρνει στην επικαιρότητα τον ελληνικό “ωχαδερφισμό” σε ορισμένες περιπτώσεις ή τον ελληνικό “τσαμπουκά“ σε άλλες και μάλιστα πολλές περιπτώσεις.

Σε πόσες πολυκατοικίες δεν υπάρχουν σε διαμερίσματα σκυλιά χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής; Σε πόσες πολυκατοικίες ένοικοι διατηρούν σκυλιά, με ή χωρίς κανόνες υγιεινής παρά τις αντιδράσεις των άλλων διαμερισμάτων με το “επιχείρημα” ότι “στο διαμέρισμά μου κάνω ό,τι θέλω;” Σε πόσες παιδικές χαρές δεν κυκλοφορούν σκυλιά που τα έχουν βγάλει βόλτα για να συνοδεύσουν η να ουρήσουν; Σε πόσα άλση δεν συμβαίνει το ίδιο, αν και προορίζονται για βόλτες και αναψυχή πολιτών;».

IrakleioSkylosTsibouriaΧιλιάδες ζώα – κυρίως σκυλιά – στην Ελλάδα υποφέρουν και πεθαίνουν από τα τσιμπούρια όχι όμως οι άνθρωποι!

Ο κ. Ντάσκας επί της ουσίας ζητούσε την εξαφάνιση των σκυλιών από κατοικίες, πάρκα, άλση και αλλού γιατί μολύνουν! Στο άθλιο κείμενο του αναφερόταν και στο εξωτερικό παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι στις χώρες με προωθημένη νομοθεσία στα θέματα προστασίας των ζώων (και των κατοικιδίων) – όπως και στην Ελλάδα – αυτά επιτρέπονται στις πολυκατοικίες και η συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων στα πάρκα είναι δεδομένη αλλά και σε εστιατόρια κ.ά. Αντιθέτως απαγορεύεται τα ζώα να κυκλοφορούν κακοποιημένα ως αδέσποτα ή αλυσοδεμένα για όλο τους τον βίο σε αυλές, ταράτσες μπαλκόνια, χωράφια κάτι που συστηματικά συμβαίνει εδώ.

ntokoumento1Τελικά σκυλιά στα πάρκα στο Λονδίνο κυκλοφορούν ή όχι;

Ο κ. Ντάσκας διερωτάται στο άθλιο κείμενο του που είναι γεμάτο με ψεύδη: «-Πόσες ασθένειες στην Ελλάδα δεν προέρχονται από κατοικίδια ή αδέσποτα, των οποίων την ευθύνη έχουν ή είχαν κάποιοι; -Πόσοι θάνατοι επίσης προέρχονται από αυτή την αιτία;». Αφού εκείνος γνωρίζει γιατί δεν μας δίνει τα στοιχεία των θανάτων να τα δημοσιεύουμε; Αν ο κ. Ντάσκας έψαχνε θα μάθαινε ότι στην χώρα μας οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν επειδή ζουν μαζί με τα ζώα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα ασθενούν και πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με την κακή διατροφή (υπερκατανάλωση κρέατος), την μόλυνση, την έλλειψη άσκησης, την απουσία – λόγω κρίσης – περίθαλψης και όχι επειδή συμβιώνουν με ζώα.

Στην Ελλάδα τα ζώα υποφέρουν εξαιτίας των ανθρώπων

Αντιθέτως χιλιάδες σκυλιά και γατιά και άλλα είδη ζώων χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους με φρικτό και μαρτυρικό τρόπο επειδή βασανίζονται ανηλεώς από τους κατοίκους αυτής της χώρας. Και γι’ αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης και οι δημοσιογράφοι, όπως ο κ. Ντάσκας, καθώς παρουσιάζουν αυτά τα πλάσματα ως φορείς μικροβίων και κίνδυνο για την δημόσια υγεία δίνοντας με τα ψεύδη τους άλλοθι στους εγκληματίες.

ntokoumento3

Ρεσιτάλ φαιδρότητας…

Ο κ. Ντάσκας και οι όμοιοι του συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε η ελληνική κοινή γνώμη που διαθέτει ανύπαρκτη φιλοζωική κουλτούρα να βρίσκει στα ζώα τα εξιλαστήρια θύματα του. Γι' αυτούς τους «αρθογράφους» και διαμορφωτές της κοινής γνώμης ποτέ ευθύνες δεν έχουν οι άνθρωποι. Για όλα φταίνε τα ζώα, που όμως δεν επιλέγουν και μόνο υφίστανται. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις κάποια στιγμή θα πρέπει να κρίνουν σοβαρά τα μέλη τους όταν παραπληροφορούν και γι’ αυτά τα θέματα και να μην τα καλύπτουν με αστείες δικαιολογίες.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιογραφικό μίσος για τα σκυλιά με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα από τσιμπούρι

Διαψεύδει τους δημοσιογράφους η οικογένεια του Σ. Μπάγια για τα αίτια θανάτου του!

Τοξόπλασμα και κατοικίδια (Μύθοι και Πραγματικότητα)

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με την τοξοπλάσμωση

Βόλος: Αναρμόδιοι χρησιμοποιούν τη λύσσα ως φόβητρο εις βάρος των αδέσποτων

Ερωτήσεις βουλευτών για τη λύσσα και τη δαιμονοποίηση των αδέσποτων

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Η λύσσα είναι το πρόβλημα, όχι τα αδέσποτα!

Λύσσα: Σκοτώνει η ασθένεια αλλά κυρίως η άγνοια!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. eva

    einai fanero oti osoi anthrwpoi DEN AGAPOUN TA ZWA...EINAI PNEYMATIKA ANYPARKTOI...TO NA STOXOPOIOUN TA ZWA ME KATHE EYKAIRIA..FANERWNEI..THN ANTITHESH TOU POSW MEGALOI PISTEVOUN OTI EINAI ME TO POSW MIKROI EINAI STHN PRAGMATIKOTHTA SAN ANTHRWPOI...AYTO POU KATHORIZEI THN AKSIA ENOS ANTHRWPOU EINAI H PNEUMATIKH TOU KATASTASH..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.