Στηρίξτε μας

Την ανάγκασε να βάλει τον σκύλο στις αποσκευές του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου και έτσι το ζώο χάθηκε

24 Απριλίου 2013 20:44 | Καταγγελίες
Την ανάγκασε να βάλει τον σκύλο στις αποσκευές του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου και έτσι το ζώο χάθηκε

Ένα ακόμα απαράδεκτο περιστατικό εις βάρος ενός σκύλου συνέβη στις 19 Απριλίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μιας κοπέλας με το σκυλάκι της με το Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου από το Διδυμότειχο προς την Ξάνθη. Η Γεωργία Μπ. επιβιβάστηκε με το μικρόσωμο σκυλάκι της ράτσας Τσιουάουα με λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο που προαναφέραμε στις 20:00 με ενδιάμεση στάση στην Αλεξανδρούπολη.

Ο οδηγός του λεωφορείου με αριθμό ΕΒΜ 413... ανάγκασε την κοπέλα κατά παράβαση της δέουσας νομοθεσίας να βάλει το ζώο με το κλουβί του στο χώρο των αποσκευών. Αντιθέτως δεν έδειξε καμιά μέριμνα ώστε οι επιβάτες να βάζουν τις βαλίτσες τους στο χώρο των αποσκευών και όχι στην καμπίνα κατά τη διάρκεια των στάσεων στα χωριά.

TsiuauaGeorgiasΤο σκυλάκι της Γεωργίας.

Η Γεωργία μόλις το λεωφορείο έφτασε στο Σουφλί πληροφορήθηκε από τον οδηγό ότι το σκυλί της δεν είναι κλουβί του! Μάλλον – όπως της είπε – κάποιος επιβάτης καθώς έβαζε τη βαλίτσα του το άνοιξε και έτσι το ζώο, που φυσικά ήταν και ταραγμένο, εξαφανίστηκε! Συνεπιβάτες της κοπέλας της είπαν ότι είδαν ένα μικρό λευκό σκυλί να περιφέρεται κοντά στο λεωφορείο στη στάση στο χωριό Λάβαρα.

Εκεί που η αναισθησία συναντάει την ανευθυνότητα

Τότε ο οδηγός του Κ.Τ.Ε.Λ. υπέδειξε στην ιδιοκτήτρια του ζώου ότι μπορεί είτε να κατέβει από το λεωφορείο στο Σουφλί  – που είναι 13 χιλιόμετρα από τα Λάβαρα – και να αναζητήσει μόνη της τον σκύλο της ή να συνεχίσει το ταξίδι και αν κάποιος της το βρει να της τον στείλει!

Φυσικά ο οδηγός του Κ.Τ.Ε.Λ. εξαιτίας του οποίου το ζώο βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους δεν έκανε τον κόπο να ενδιαφερθεί για το πώς η κοπελιά θα έφτανε από το Σουφλί στα Λάβαρα, αν είχε λεφτά για να κάνει το ταξίδι, ούτε φυσικά συνειδητοποίησε την ευθύνη που έχει για την απώλεια του ζώου.

Τελικά η Γεωργία μέσα στην ατυχία της στάθηκε τυχερή. Έφτασε το ίδιο βράδυ στα Λάβαρα και εντόπισε τον σκυλάκο της τον Κίκο.

Η Γεωργία έκανε αναφορά εις βάρος του απαράδεκτου οδηγού του λεωφορείου του Κ.Τ.Ε.Λ. στο Α.Τ. Αλεξανδρούπολης και πλέον αναμένουμε να μάθουμε τι πρόστιμο θα επιβάλλει η διοίκηση του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου στον απαράδεκτο οδηγό.

Η Γεωργία που απευθύνθηκε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός» για να ζητήσει βοήθεια για το χειρισμό της υπόθεσης εξήγησε: «Η μόνη εξυπηρέτηση που μου έκανε ο οδηγός ήταν να μου δώσει ένα τηλέφωνο του υπεύθυνου για να ανανεώσω το εισιτήριο μου για την άλλη μέρα...».

Τι λέει η σχετική εγκύκλιος

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΔΑ:4Α 861-ΒΩΟ του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών, Υποδομών και Δικτύων, τα ζώα συντροφιάς ταξιδεύουν υποχρεωτικά μέσα στον χώρο επιβατών υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει στο www.zoosos.gr η εγκύκλιος αυτή βάζει τέλος στο καθεστώς, που ήθελε μέχρι τώρα τον επιβάτη που θέλει να ταξιδέψει με το κατοικίδιό του, να κρέμεται στην καλή διάθεση του εκάστοτε οδηγού, αλλά και στη φιλοζωική διάθεση των υπολοίπων επιβατών.

Πιο συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι: «Β. Λεωφορεία Υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ.: Στα λεωφορεία που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες λόγω του μικρότερου διαθέσιμου χώρου, περιορίζονται οι μέγιστες διαστάσεις του ειδικού καλαθιού μεταφοράς.

Έτσι, τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους και τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους έως επτά (7) κιλών, που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστά είναι επιτρεπτό να μεταφέρονται με τα λεωφορεία των Κ.Τ.Ε.Λ. & Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών.

Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους.

Τα ζώα συνοδείας αναπήρων, όπως προαναφέρθηκε, δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ. & Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων,

(α) σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και

(β) σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30% τουλάχιστον των δρομολογίων κάθε γραμμής (και κατ’ ελάχιστο ένα δρομολόγιο ανά ημέρα), κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εφόσον αποφασιστεί από το οικείο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. ή Κ.Τ.Ε.Λ. να γίνει χρήση του ως άνω (β) περιορισμού, θα πρέπει η πληροφορία αυτή να παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενώ θα πρέπει να έχει αναρτηθεί εμφανώς σχετική ανακοίνωση στους σταθμούς και πρακτορεία του Κ.Τ.Ε.Λ..

Ο περιορισμός των δρομολογίων θα δύναται να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες αλλεργικών κ.λπ. ατόμων που ευλόγως αποφεύγουν το συγχρωτισμό με κατοικίδια ζώα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι ενδεδειγμένη η κατάλληλη διευθέτηση των επιβατών εντός του λεωφορείου. Για την περίπτωση αστικών λεωφορείων που είναι ενταγμένα και δρομολογούνται από Υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ. & Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. εφαρμόζονται τα προαναφερθέντα για τα λεωφορεία των Αστικών Κ.Τ.Ε.Λ..

4. Τονίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου αυτής, επιβάλλονται, από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) 170/2003 (Α’ 140), στις Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. οι προβλεπόμενες κυρώσεις της παρ. 3 (η) του άρθρου 2 του ίδιου Π.Δ. και σε περίπτωση υποτροπής αυτές της παρ. 5 του ίδιου άρθρου.

Οι οδηγοί των λεωφορείων που δε συμμορφώνονται με τις ως άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 18 του Π.Δ. 246/2006 (Α’ 261) που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα των Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. & Κ.Τ.Ε.Λ.».

Noμοθεσία σχετικά με τα δικαιώματα επιβατών και ζώων

α. Απόφαση ΑΔΑ: 4Α861-ΒΩΟ του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων «Διευκρινήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς με τη χρήση λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.».

β. Εγκύκλιος Β/41804/4443/13-9-2011, Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Διευκρινήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς με τη χρήση λεωφορείων Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.».

γ. Έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 3492/25-7-2012 της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Καταγγελία για μη εφαρμογή της Εγκυκλίου Β1/41804/4443/13-9-2011 του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς των ζώων συντροφιάς (μικρά κατοικίδια) με τα λεωφορεία των Κ.Τ.Ε.Λ.

δ. Προεδρικό Διάταγμα υπ' αρίθμ. 170/Φ.Ε.Κ. 140/Α/9-6-2003 «Καθορισμός διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων του Ν. 2963/2001».

ε. Προεδρικό Διάταγμα υπ' αρίθμ. 246/2006(261 Α΄) «Γενικός Κανονισμός Προσωπικού των Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε και των Κ.Τ.Ε.Λ. του Ν.2963/2001».

ζ.. Υ.Α. Β36934/2805/2002(Β’862) άρθρο 1, παράγραφος 1.1.δ., «Έκδοση χάρτη υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή (Χ.Υ.Κ.) των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου του ν.2963/2001(Α΄268)».

η. Έγγραφο Β-17792/1428/13-7-2012 του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις στον οδηγό του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου για την κακομεταχείριση του σκύλου

Επιτρέπεται η μεταφορά των μικρόσωμων κατοικίδιων με το Κ.Τ.Ε.Λ.

Πρόστιμο στον οδηγό του Κ.Τ.Ε.Λ. Τρικάλων που έβαλε σκύλο στις αποσκευές!

Στον χώρο των αποσκευών τα κουτάβια με το Κ.Τ.Ε.Λ. Ημαθίας

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. χριστος

  Αφού εκεί δεν είναι πλέον ελλάδα, γιατι σας φαίνεται παράξενο. Από τις αγροτικές επιδοτήσεις ζουν και από τον στρατό.Χειρότεροι απο τους τούρκους είναι εκει οι έλληνες.

  1. Θάνος

   Λάθος μεγάλο κάνεις που χρησιμοποιείς τους τούρκους ως σημείο αναφοράς για το κακό. Πρόκειται για έναν λαό που απαξιεί να ασχοληθεί με τους έλληνες γιατί τους θεωρεί υπεροπτικά ψώνια.

   Πάνε σε ένα ζαχαροπλαστείο ή εστιατόριο στην Ανδριανούπολη, την ώρα που καταφτάνει τουριστικοί λεωφορείο με έλληνες, και θα δεις ποιος είναι τι.

   1. Fereniki

    Στην Τουρκία έχουν φτιάξει μηχανήματα ανακύκλωσης που αν βάλεις οτιδηπότε που ανακυκλώνετε, βγαζει φαγητό για τα ζωάκια.....αυτό ουτε σε 100χρονια θα γίνει στην Ελλάδα...οπότε σίγουρα ειναι καλύτερα εκει

 2. Θάνος

  Οι του ΚΤΕΛ Έβρου παιδιά, έχουν ένα ύφος απέναντι στους επιβάτες, σαν να τους κάνουν χάρη που τους μεταφέρουν. Αν δεν πιστεύετε, ρωτήστε όποιον ταξιδεύει τακτικά.

 3. Θάνος

  Ωωωχ ωχ ωχ ξέρω τι κανίβαλοι είναι οι του ΚΤΕΛ Έβρου…
  Ειδικά άμα είναι και κάποιας ηλικίας άστα. Αυτοί δεν μιλάνε, επιπλήττουν. Τους ρωτάς ποιο λεωφορείο πάει πού και το μετανιώνεις.
  Ειδική περίπτωση κανιβάλων.
  Δίνω πολλές πιθανότητες να το έβγαλε ο οδηγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.