Στηρίξτε μας

Αυλώνας Αττικής: Αξιωματικός κλώτσησε κουτάβι ενώπιον των νεοσύλλεκτων

3 Μαρτίου 2012 17:54 | Καταγγελίες
Αυλώνας Αττικής: Αξιωματικός κλώτσησε κουτάβι ενώπιον των νεοσύλλεκτων

Στις 2 Φεβρουάριου 2012 η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής - Σαρωνικού (Ζ.Ω.Ο.Σ.Α.Σ.) συναντήθηκε με τον αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α, Μιχαήλ Κωσταράκο. Θέμα της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων που ζουν στα στρατόπεδα. Η Ζ.Ω.Ο.Σ.Α.Σ. κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Ζήτησε να γίνει αρχικά καταμέτρηση των αδέσποτων στο κάθε στρατόπεδο. Δευτερευόντως να γίνουν στειρώσεις, εμβολιασμοί, και θεραπείες των άρρωστων ζώων.

Ενώ τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη προώθησης των υιοθεσιών, αλλά και η απαραίτητη προτροπή προς τους αρμόδιους του κάθε στρατοπέδου για τη σίτιση των ζώων και της παροχή ύδατος σε αυτά. Όπως έγινε γνωστό το κλίμα σε αυτή τη συνάντηση ήταν πολύ θετικό και οι απόψεις συνέκλιναν. Ο αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α. πρότεινε στους εκπροσώπους της Ζ.Ω.Ο.Σ.Α.Σ. να κάνουν μια λίστα με τα ζωοφιλικά σωματεία όλης της χώρας, που είναι πρόθυμα να συμβάλουν σε αυτόν τον σκοπό.

Δεν πρόλαβε όμως να στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση αυτής της συνάντησης και το www.zoosos.gr έγινε αποδέκτης καταγγελιών για την κατάσταση, η οποία επικρατεί εις βάρος των ζώων στο στρατόπεδο του Αυλώνα, που βρίσκεται στην Αττική.

Αξιωματικός κλώτσησε κουτάβι

Μητέρα στρατιώτη σοκαρισμένη από όσα της περιέγραφε ο γιος της επικοινώνησε με το www.zoosos.gr τα μεσάνυχτα της 20ης Φεβρουαρίου. Μας είπε, ότι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα, κάποιοι φαντάροι εντόπισαν μια σκυλίτσα, που γέννησε τα κουτάβια της εντός στρατοπέδου.

Το ένα από τα κουτάβια – ηλικίας μόλις ενός μήνα – ένας εκ των «ανωτέρων», που ήταν αρμόδιος για τους νεοσύλλεκτους το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου στην 1η Ίλη, της 2ης Επιλαρχίας, το κλώτσησε ενώπιον όλων και το πέταξε από τις σκάλες! Οι φαντάροι εξαγριώθηκαν από τη στάση του αυτή και θέλησαν να το αναφέρουν στην πρωινή αναφορά της επόμενης μέρας. Όμως δεν γνωρίζουμε, αν το έπραξαν, μια και ήταν όλοι «ψαρωμένοι» και φοβόντουσαν τις συνέπειες.

Το χτυπημένο κουτάβι τελικά κάποιοι πιο τολμηροί, το μάζεψαν σε μια κούτα, επειδή αιμορραγούσε, αφού ο ένστολος του είχε σπάσει μερικά δόντια! Δύο μέρες μετά μάθαμε, ότι το άφησαν ελεύθερο μόλις θεώρησαν, ότι συνήλθε!

Η μητέρα του φαντάρου μας εξήγησε – σύμφωνα με τα όσα της είπε ο γιος της – ότι στο στρατόπεδο περιφέρονται αρκετά σκυλιά και όλα είναι τραυματισμένα από άγνωστη αιτία. Μάλιστα, όπως μας μεταφέρθηκε, έχει δοθεί και αυστηρή διαταγή προς τους στρατιώτες να μην τα ταΐζουν τα ζώα! Όταν ζητήσαμε να μας στείλουν φωτογραφίες, μας εξήγησε, ότι τα κινητά με κάμερες απαγορεύονται και γι’ αυτό δεν είναι εύκολο να τραβήξουν φωτογραφίες.

Για την καταγγελία επικοινωνήσαμε στις 21 Φεβρουαρίου με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Γ.Ε.Σ., Γιάννη Σηφάκη και του ζητήσαμε να έρθει σε επαφή με τον διοικητή του στρατοπέδου, να τον ενημερώσει για το περιστατικό και να τιμωρήσει εκείνον, που κακοποίησε το ζώο.

Ενημερώσαμε τον κ. Σηφάκη και για τον νέο νόμο και τονίσαμε, ότι είναι απαράδεκτο αυτά να συμβαίνουν εντός στρατοπέδου από αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι υποτίθεται, ότι θέλουν να αποτελούν παράδειγμα και για τους νεοσύλλεκτους, από τους οποίους στη συνέχεια θα ζητήσουν υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Ο κ. Σηφάκης δεσμεύτηκε, ότι θα επικοινωνήσει με τον διοικητή, χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός την κακοποίηση του ζώου και δεσμεύτηκε, ότι θα μας ενημερώσει.

Ζώα ψωριασμένα - ακρωτηριασμένα - υποσιτισμένα

Η δεύτερη καταγγελία έφτασε μερικές μέρες αργότερα και αφορούσε και πάλι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα. Ο φαντάρος, που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr, τόνισε, ότι εντός του στρατοπέδου περιφέρονται δεκάδες αδέσποτα σε άσχημη κατάσταση.

Άλλα πάσχουν εμφανώς από ψωρίαση, άλλα είναι υποσιτισμένα, άλλα είναι με κομμένα πόδια, ενώ τα περισσότερα φέρουν στο σώμα τους σημάδια από τραύματα! Πολλοί μόνιμοι απαγορεύουν στους στρατιώτες να τα ταΐζουν και τα διώχνουν ποικιλοτρόπως.

Άμεση η ανάγκη για συνεργασία

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά κακοποίησης ζώων συμβαίνουν στα περισσότερα στρατόπεδα και αφού η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία (Γ.Ε.ΕΘ.Α., Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Α., Γ.Ε.Ν.) δείχνει, ότι θέλει να συνεργαστεί για να βρεθεί λύση για το καλό των ζώων, τότε το ΥΠ.ΕΘ.Α. και συνεργασία με τους Δήμους (που έχουν και την αρμοδιότητα και την ευθύνη) και επικουρικά με τα Φιλοζωικά Σωματεία άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσουν, να συνεργάζονται για στειρώσεις, σίτιση και θεραπείες των ζώων, που υποφέρουν.

Όποιο φιλοζωικό σωματείο θα ήθελε να συνεργαστεί με την Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Α. Παπαγιαννοπούλου, την Α. Κατσούλα και τη Ν. Ζόμπολα στα email: [email protected], [email protected] ή στα τηλέφωνα: 6976131680, 6938209651, 2104657639 ή στο φαξ: 210976674.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Έκκληση για τα 4 άρρωστα σκυλιά στο Στρατόπεδο του Αυλώνα

Τυφλό Ροτβάιλερ εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες & δεμένο σε περίφραξη εντός του Στρατοπέδου Κεραμωτής Καβάλας

Στρατόπεδο Αυλώνα: Πετάνε τα αποφάγια αντί να τα δίνουν στα αδέσποτα σκυλιά!

Δολοφόνησε σκύλο μέσα στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής με εντολή του διοικητή;

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τη θανάτωση σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή στον Αυλώνα Αττικής

Χαϊδάρι: Τάζουν τιμητικές άδειες στους φαντάρους που θα ξεφορτωθούν τα σκυλιά!

Πολεμικό Ναυτικό: Φροντίζει τ’ αδέσποτα και δείχνει τον δρόμο στις Ένοπλες Δυνάμεις (βίντεο)

Κατά συρροή εγκληματίες εις βάρος των ζώων ο διοικητής Αυλώνα & ο δεκανέας

Χίος: Συνεχίζονται τα εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων που βρίσκονται στα στρατόπεδα

Ζητούν να γίνει έρευνα από το Γ.Ε.Σ. ώστε να αποκαλυφθεί αν φαντάροι στη Ρόδο σκότωσαν σκυλιά

Είδος υπό προστασία ο νεκρός καρχαρίας για την θανάτωση του οποίου είναι περήφανος ο Πάνος Καμμένος

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. κωστας

   δεν του γαμανε την μανα του αξιωματικου να νιωσει λιγο.Αντε γαμω την #@!%$#^ μεσα με ολα τα ψυχακια.Τελος οταν βλεπετε τετοια περιστατικα ΞΥΛΟ!
   μετα παρτε κ το 100

 1. anthoula

  Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΚΑΤΑ.ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ

  1. Μιχάλης

   Μα και στα στρατόπεδα σκατά καθαρίζουν και μάλιστα χωρις απορρυπαντικα τις περισσοτερες φορές, μη νομίζεις ότι κάνουν ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση. Λιώνουν στην σκοπιά και ζούνε σαν τα γουρούνια σε θαλάμους με ψυλλους και ποντικια. Οι συνθηκες που επικρατουν στα στρατοπεδα ειναι ντοπιαστικες για την χωρα αλλά κανείς δεν λέει τίποτα. Επίσης μην νομίζετε ότι επειδή αυτό το σκηνικό έγινε γνωστό ότι είναι και το μοναδικό. Στο στρατό άτομα τέτοιου επιπέδου κάνουν κουμάντο και δίνουν εντολές, καταλαβαίνετε δηλαδή τι αντιμετώπιση υπάρχει προς τα ζώα αλλά και προς τους στρατεύσιμους...

 2. K.M.

  Να ενημερώσετε ΑΜΕΣΩΣ την Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών, Πέτρου Ράλλη 1, Ρουφ, υποβάλλοντας μήνυση και καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.